Sta su nam pozitivno donijeli Vehabije???

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Razmjeran

Post by Razmjeran »

evo ga. sve ono sto sam gore napisao. :x postovani forumashi, prototip nepismenog talibana koji bi po parkovima ubijao pse i ubijao "seksualce". i kaze ne bi oni...bi, kako ne bi, samo da imaju priliku.

ovo je jedan od 10 najstrasnijih postova koje sam procitao na forumu.

tesko onima koje ti budes u vjeru upucivao...nek im se dragi bog smiluje.
ja nemam rijeci.[/quote]

Posto si se oslonio na mene u predstavi,umjesto Hamleta,nekim talibanom,vehabijom(nedaj Boze da jesam) odgovoricu ti ovako.
Tvoj nik,tj naziv nika pod kojim pises,barem meni daje do znanja,da pise jedan djecak-pubertetlija(koji nije kompentantan) za razgovore pod temama religija i filozofija...
Kad kazem to,nemislim da zabranjujem,ponizavam,odredjujem(da se ogradim odmah od toga)..
Moj savjet,nepotvaraj ljude,vjernike onim,sto im nestoji,sto u biti nisu,bolje ces u zivotu proci..
Ako uzmes neki normalniji nik,dacu ti sansu,mozda i preko crvenog tepiha :-D da razmjenemo misljenja,do tog imas mahanje...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Razmjeran wrote:Ne znam jesi li glup ili si samo bezobrazan?

Potegni pistolj na mene, necu uopste pitati hoces li pucati u psa ili u mene. A pucaj i u nesto sto je moje - pucacu u tebe da si tro musliman i da su ti tri Boga naredila .. :x

Kontas mozda sad?

I takvi kao ti mogu o svemu samo ne o bolesti... Ko o cemu...

Prvo kultura mi nedozvoljava(a vidim da je ti nemas) da te vrijedjam,nego da ti uzvratim blagim rjecima,tipa de jos malo..
Druga stvar,u slucaju potezanja oruzja"Ko se hvata oruzja i sam od njega gine" tako da taj potez kod mene pada u vodu da bi to uradio,osim u ratnim dejstvima...
A hadisom cu ti odgovoriti,dvojica arapa su se sukobili medjusobno,da jedan drugog ubiju..Ashabi su upitali Muhammeda s.a.v.s koji ce u Dzehenem(orjentisu si se na ovog sto je UBIO).
Boziji poslanik odgovora,obojica jer i ubijeni je zelio isto...
Tako da to nebi ni pokusao,pa cak i kad bi bila obrnuta situacija bi rekao,
"Pa zar i ti sine brute" :-D
Kad pricas o bolesti,ja hvala Bogu,ziv,zdrav,a ako Bog da bicu i ostacu,a iste dobre stvari zelim i tebi..
A ovo gore blondirano,moze izjaviti samo musrik,koji nevjeruje u jednocu Jednog samo Jednog Boga..
SubhanAlah[/b][/quote]

Upravo tako - ko se maca laca od njega i gine, dok hadis meni licno ne znaci vise od bajki brace Grim tako da

a) svoj zivot ne ravnam po hadisima
b) opravdanje za nepravdu koju neko meni nanese ne trazim u hadisima
c) ne smatram hadis relevantnim da bi iko uticao na moj zivot i moje odluke mimo moje volje.

Ali to je vec malo teze objasniti nekome ko je naucen na jednoumlje...
Razmjeran

Post by Razmjeran »

U pravu si! Tesko nama "sa bivse juge" s ovolikim brojem neukih!!

p.s. Sta mislis u onom postu sa rijeci seksualci?? :? :? Ko su seksualci? :?

:-) :-) :D :D[/quote]

Greska u pisanju,trn u oku,ali evo ispravicu homoseksualcima.
_BosanaC

#154 Re: selam

Post by _BosanaC »

kotoranin wrote:esselamu alejkum
u islamskoj drzavi u kojoj je vladao serijat kao sto je bio afganistan islamska vlada ima pravo da unisti kipove ali u neislmaskoj drzavi nema nijedan pojedinac pravo da unisti neciju bogomolju.zato mi nikada nismo niti mislimo da napadnemo neku crkvu ili nesto slicno jer bih nije islamska drzava
ovo je za svemirca
brate moj ja sam zavrsio medresu pa poslije medrese islamski fakultet i sada sam na magsitratu i sebe smatram kompetentnijim da govorim o islamu od onih koji su zavrsili elektrotehniku ili medicinu sa duznim postovanjem prema tim fakultetima.sebi nikad necu dozvoliti da govorim o presadjivanju srca niti i etlektranama a u isto vrijeme ne dozvoljavam da mi neko sa tim fakultetima govori sta je u vjeri uredu a sta ne.
u ajetu se misli da covjek moze opciti sa zenom bilo kojom pozom ako je opcenje u polnom organu i to nije moje misljenje nego misljenje mufessira.ako treba ja cu navesti 10 imena priznatih islasmkih mufessira na tu temu.ako hoces ti navedi imena onih koji se tebi svidjaju a ja cu navesti sta su rekli jer ako ja navedem mufessire od sebe vi cete reci to su vewabije i time odbiti ono sto govorim jer vam je to najjaci argument.
kazes za sebe: nisam kompetentan a onda iako nisi kompetentan za tefsir po svom licnom priznanju prokomentarises ajet i jos kazes da misljenje koje sam ja naveo nije tacno.vrlo cudna kontradikotornost za nekompetentnu osobu!!!
u nasoj bih svako ima pravo da zivi kako zeli i niko mu to ne brani.moze da se oblaci kako hoce,pije sta hoce i jede sta hoce.meni racun nece polagati.ja se nikom ne mjesam u zivot.to sto nekog posavjetujem je iz dobre namjere i nista vise a on nije duzan poslusati jer ima pravo izbora.
moj otac je notorni alkoholicar,mati mi ne klanja kao i braca a sa svim njima imam prekrasne odnose.
ako neko zivi u sloveniji dacu mu adresu i telefon da posjeti moju prordicu i da se licno uvjeri kako mi postupamo sa onima koji imaju suprotno misljenje.
wesselamu alejkum
Drug moj, o kakvoj ti kompetenciji pricas? Vehabije niko spominjao nije dok nisu poceli konkretno da se mjesaju u zivot ljudima koji ih nisu pozvali u svoje zivote. U tom trenutku sam najbolje kompetentan da pricam o vehabijama cim pokusavaju da promjene u mojoj avliji nesto sto meni apsolutno ne odgovara.

Svaka cast na zavrsenoj skoli, ali o kompetenciji mozes pricati kada razgovaras sa muslimanom, medjutim kada pricas sa nekim ko mozda nije musliman, ili ko mozda cak ne vjeruje u Boga uopste, tu zavrsava sva prica o kompetenciji. Svako je dovoljno kompetentan da ima svoje misljenje i da ne mora, ukoliko ne zeli, podilaziti ni vecini ni manjini.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ooo nevjernici, sve ce vas grom sprziti....
:D

Molim dragog Boga da zumketu pored kuce drmne grom, da ga probudi...
to je sve sto mogu reci :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

mIRCerka wrote:Ooo nevjernici, sve ce vas grom sprziti....
:D

Molim dragog Boga da zumketu pored kuce drmne grom, da ga probudi...
to je sve sto mogu reci :D
Amin! :oops:
Razmjeran

Post by Razmjeran »

Upravo tako - ko se maca laca od njega i gine, dok hadis meni licno ne znaci vise od bajki brace Grim tako da

a) svoj zivot ne ravnam po hadisima
b) opravdanje za nepravdu koju neko meni nanese ne trazim u hadisima
c) ne smatram hadis relevantnim da bi iko uticao na moj zivot i moje odluke mimo moje volje.

Ali to je vec malo teze objasniti nekome ko je naucen na jednoumlje

BosanaC sad je vec malo bolji raspored rjeci u kojem nema vrijedjanja.
Bog je dao dobro kao i zlo,na covjekovom je razumu da prihvati ono sto on zeli,to je izbor.Tako je i tvoj a i moj izbor,na samim nama,a uz to nismo svi isti...
Jednouman nisam,a evo ispricacu ti jedan dogadjaj u kratkim crtama...
U Americi prije 7 god,se desio jedan fanscinantan dogadjaj,koji mi je otvorio oci(Bozijom voljom)...

Dogadjaj je slijedio ovako,posle rata,98 tacnije otisao sa familijom iz Sarajeva za Ameriku.Razloga dosta,ponajvise,stanje u samoj BiH,losa drustva u koji spadau(droga,alkohol itd)..Vidis ono neide na dobro u BiH,kao i sto neide vidite sami.Sta se desava?Amerika jos GORA,ono zivis medju crncima i amerima i slijede dogadjaji.
Posto sam-mo nauceni da nikog sa vrata netreba odbit(jer nam je kucano na vrata) pustio sam dvojicu ljudi u stan,znajuci da mogu samo "Sevap" zaraditi,s obzirom da znam da Meleki-Andjeli mogu uzeti oblik covjeka i dovest te u jedno veliko iskusenje...
Ljude sam ugostio i oni su se prestavili kao Jehovini svjedoci,sto su mi rekli i na samim vratima.Sjeli smo pricali,jedan je bio Muslima(presao u Jehove) a drugi srbin(isto presao u Jehove),barem po njihovim rjecima...
Propagirali su mi,tj nama njihovu vjeru.Vjerovanje u jehovu(kako ga oni nazivaju)..Imali su biblije uz sebe koje bi citirali u odredjenim momentima,da bi se ja sluzio ajetima iz Kur'ana i onim sto sam znao do tada(ni 10% sto sad znam).Ljudi vjeruju da je Bog (SubhanAllah),boze sacuvaj ovog svijeta Djavo,Ibliz,a ujedno velicaju jehovu.Uglavnom da skratim,ljudi su propagirali svoj stav,dolazili svake sedmice nebili me,nas uveli u svoju vjeru..
Medjutim sta se desava,desava se to da uzimam njihovu bibliju,koja je kopija biblije ovog vremena u kojem su umjesto Boga ubacene rjeci Jehova,cisto prepisivanje.
Kako su ljudi dolazili i posjecivali me,nas meni je Iman sve vise i vise rastao.I Bozijom voljom,oni su mi otovorili oci da je samo Islam,jedna i jedina ispravna vjera na ovom svijetu.Od tog momenta sam na ovom stupnju,hvala Bogu na kojem sam sad(a nazvacu ga par stepenica vise nego 2000)...
A kao jos jedan dokaz,meni,kad smo dolazili bezbroj puta u sukob sa rjecima,svaki put bi sledeci dolazili,sa vidnim ozlijedama,vida lom ruke,oprzen po licu...A posto sam covjek lik,koji ide(nekad sam sebi kazem) u detalj,kontao sam,mozda im je to opomena od Boga,sto im se desava,jer pokusavaju da me okrenu na "Pogresan put"...

Onda slijedi jedan veci bum,otac mi dozivljava,srcani pa mozdani udar u par sati...Umire,klinicka smrt,aparati stali,da bi doktori Elektrosokovima(Bozijom voljom) ga vratili u zivot.Mrtav pa ozivljen.
Posto je poznato,da takvi udari (srcani,mozdani) ostavljaju trag,otac mi je bio nepokretan jedno vrijeme,a sad Hvala Bogu,nesilazi sa Sedzde,tj obavljanju namaza.

Toliko o jednoumlju o kojem si mi replicirao.Uvjek i vazda za razgovor pa i sa ciganom,jer nikad neznas sta mozes i od koga mozes nauciti nesto dobro.
Poenta je jehovini svjedoci dosli sa propagandom o svojoj vjeri,a Bozijom voljom mene i moju porodicu,jos vise ucvrstili(naravno Bozijim Kaderom) u Islamu...
Stoga nikad neodbi nikog sa vrata,poslusaj svakog,mozda izvuces nesto iz toga,sto ce ti vrijediti u zivotu..
terapija

Post by terapija »

We are BORG, resistance is futile... :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Razmjerni, evo tebi nesto da kazem posto s tobom postoji dijalog.

Obracam ti se kao forumasica. Podforum religija bi trebao sluziti kao mjesto gdje bi se RAZGOVARALO o nekim stvarima i pojavama, mjesto gdje bi oni, hajmo reci upuceniji, uputili one, hajmo ih nazavati, neuke.
Ili nesto poput tvog susreta sa Jehovinim svjedocima.
Medjutim, ovdje je kompletan dijalog nemoguc, jer su svi na "pravom putu" a mnogima se ti putevi nisu sreli ni na mapi. I onda namecu jedni drugima ono SVOJE. I onda u prosjecnim ljudima ubiju i ono malo vjere sto su imali i nosili u sebi.
Rijetki su religiozni forumashi od kojih mozes cuti nesto pametno i korisno.
Uglavnom ti ogade i sedzdu i crkvu i molitvu.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Interesantna prica.

Ja nisam otisao iz Bosne. Inace sam iz jednog malog grada u srednjoj Bosni, u ratu okruzenog s jedne strane cetnicima s druge strane ustasama. Totalno okruzenje, slika slicna kao u Sarajevu, posmatras ispred haustora cijev tenka kako se bas prema tebi okrece kada imas priliku da to gledas uopste iz haustora. Ranjavan, i to tesko.

Grad kao grad, do rata se druzio sa svima, svi se druzili sa mnom. Pio kafu sa svakim, i to mi nije smetalo.

Za vrijeme rata je postojala kuca u kojoj su se okupljali ljudi koji se danas zovu vehabijama, i anegdota je bila ta da ko nije zelio na liniju prikljucivao se njima, a oni su cijeli rat cekali da im se knjiga otvori, sta god to znacilo, i, neces vjerovati, barem u ovom ratu nije se otvorila. Takodje je interesantno da su to bili sve bivsi klosari, narkomani, problemi, a ujedno i djeca dobrostojecih porodica koje su babe i mame na taj nacin sklonile iz rova.

Dolazili su i stranci, sto u sklopu 7. Muslimanske sto u sklopu nekih drugih jedinica, odlazili u borbu, neki bez puske - samo sa kamama, neki se vracali zivi a neki nisu...

Prodje rat, i ti iz te kuce krenuse hodati gradom i "opominjati". Prvo jedan po jedan, pa u grupicama po dvojica - trojica. Uhvatise djevojku pa joj kosu isjekose, trauma joj valjda nije u ratu dosta bilo. Lika prebise jer je s curom na klupi sjedio i ignorisao ih. Meni mal' uho ne otkinuse, kontali da nosim mindjusu, nisu u mraku skontali koji i kakvi su oziljci u pitanju... I krenu prica kako oni propagiraju nesto bolje, ljepse... Istjerase ljude iz gradske dzamije, kasnije je napravljena nova za te koje su istjerali... Pocese zalaziti po mracnim mjestima lupati ljudima po autima ako su u istima s djevojkom... Na kraju pocese i novac primati za to sto rade.

Faks samo sto nisam zavrsio. Zadnjih pet godina, hvala Bogu, nisam ni dana bio bez posla, sto zato sto radim karakteristican posao koji se trazi, sto zato sto u svakom trenutku radim barem dva. Izdrzavam porodicu u dva grada. Izdrzavam sebe. Izdrzavam preko 120 ministara i ministarstava u ovoj nakaradnoj drzavi. Niko mi nikada nije nista dao sto sam nisam stvorio, zaradio i napravio, a uzimaju svi. Uzima mi drzava, uzimaju institucije, i sada bi i ti supci da mi uzmu pravo da zivim kako hocu i kako sam naucio? E to misko nece moci. Pa po cijenu potezanja oruzja.

Jer, barem u Sarajevu, ljudi su na rubu zivaca, generalno gledajuci. Ovo je bure puno baruta, koje samo sto nije eksplodiralo.

A vehabije su likovi koji se igraju vatrom oko tog bureta.
Razmjeran

Post by Razmjeran »

Zanimljiva je i tvoja prica i sad u ovom momentu se sjetim hadisa koji mi vrati osmjeh na lice :-D a on glasi
Na Sudnjem danu gdje nece biti nigdje hlada osim Bozijeg.
Nacice se 7 (vrsta)skupina ljudi.
Medju njima "dvojica ljudi koji su se sreli na jednom mjestu u ime Allaha dz.s. i na tom mjestu se i rastali u ime Allaha dz.s."
Pa molim Allaha da budemo jedni od njih ,Amin!
furlan

Post by furlan »

Ma nije pitanje da ti ogade vjeru, nego sto te uhvati strah na cemu se zasniva njihova filozofija i religija.Nema tu razmisljanja, nego se citava postavka stvari zasniva na hadisima kao pocetku i kraju svega.Nema tu trunke razmisljanja ni filozofije.
Citajuci komentare pobornika vehabizma, vidim da zaista ima razloga da se bojim ovakve filozofije koja danas na mala vrata ulazi u Bosnu ali sutra ce se naci neko ko ce reci treba ubiti crnca jer je to sejtan.
Danas, sutra,ovi ce traziti da nam uzmu slobodu misljenja, ponasanja, vjerovanja jer zaboga hoce da nas izvedu na pravi put i nece birati sredstva.
Razmjeran

Post by Razmjeran »

seka wrote:
Razmjeran wrote:Dogadjaj je slijedio ovako,posle rata,98 tacnije otisao sa familijom iz Sarajeva za Ameriku.Razloga dosta,ponajvise,stanje u samoj BiH,losa drustva u koji spadau(droga,alkohol itd)..Vidis ono neide na dobro u BiH,kao i sto neide vidite sami.Sta se desava?Amerika jos GORA,ono zivis medju crncima i amerima i slijede dogadjaji.
..
:shock: :? :-)

ne mogu dalje :-) bozja kazna :oops:

sta se nece sve povezat´ :-)
Seko to sto si citirala,vjerujem da je greska,jer tvoja paznja(tipkanja po tastaturi) nema veze na ovaj citat.Ispravi se :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

furlan wrote:Ma nije pitanje da ti ogade vjeru, nego sto te uhvati strah na cemu se zasniva njihova filozofija i religija.Nema tu razmisljanja, nego se citava postavka stvari zasniva na hadisima kao pocetku i kraju svega.Nema tu trunke razmisljanja ni filozofije.
Citajuci komentare pobornika vehabizma, vidim da zaista ima razloga da se bojim ovakve filozofije koja danas na mala vrata ulazi u Bosnu ali sutra ce se naci neko ko ce reci treba ubiti crnca jer je to sejtan.
Danas, sutra,ovi ce traziti da nam uzmu slobodu misljenja, ponasanja, vjerovanja jer zaboga hoce da nas izvedu na pravi put i nece birati sredstva.
Mene tuga hvata kad citam teme na ovom podforumu, jebote, kao da su svi popili svu pamet svijeta, ili im se knjiga otvorila :D

I SAMO SU ONI u pravu. Bez obzira koja je tema u pitanju.
Ja sam nedavno napisala svoja dva susreta sa vehabijama. I samo sto mi nije mati otisla na pazar. I proglasena sam islamofobom i cetnikom. Samo zato sto napisah sta je bilo. Toliko o religijskoj toleranciji suzivotu i ostalim kucinama.

Ja svima mogu reci: Prakticirajte sta god zelite, bujrum budite i satanisti, ali od mene sa dogmom i ispiranjem mozga odjebite u troskoku.
Hvala.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Razmjeran wrote:Zanimljiva je i tvoja prica i sad u ovom momentu se sjetim hadisa koji mi vrati osmjeh na lice :-D a on glasi
Na Sudnjem danu gdje nece biti nigdje hlada osim Bozijeg.
Nacice se 7 (vrsta)skupina ljudi.
Medju njima "dvojica ljudi koji su se sreli na jednom mjestu u ime Allaha dz.s. i na tom mjestu se i rastali u ime Allaha dz.s."
Pa molim Allaha da budemo jedni od njih ,Amin!
Aferim :)
amrino

Post by amrino »

Jes' lijepo vidjeti kad se stane na loptu i kad se malo smiri situacija...
dijalogom se sve moze postici...samo treba razgovarati...
Ja razumijem i Razmejnog i BosanCa...iz licnog iskustva...
Trebalo bi uvaziti tudja iskustva. Pa nismo svi u zivotu isto dozivjeli, cak i da jesmo- nismo to mogli shvatiti na isti nacin.
Ne smijemo sebi dozvoliti taj luksuz da donosimo ishitrene zakljucke o ljudima koje i ne poznajemo...
Razmjeran

Post by Razmjeran »

furlan wrote:Ma nije pitanje da ti ogade vjeru, nego sto te uhvati strah na cemu se zasniva njihova filozofija i religija.Nema tu razmisljanja, nego se citava postavka stvari zasniva na hadisima kao pocetku i kraju svega.Nema tu trunke razmisljanja ni filozofije.
Upravo to je ono,sto ce podjeliti vjernike muslimane na 73 djela.Sila Bogu nije mila i te nazovimo vehabije,za koje sam cuo prije par mjeseci,
ostro osudjujem,koji silom namecu Islam,vjerovanje,a evo citam da toga mnogo ima u BiH...Samoca je lijek za srce,uvjek bio i bice...
Nekad je bolje i biti sam,razmisljati nego u okvirima,raznoraznih sekti,prijatelja ovo ono(tu neukljucujem vjernike)...
Sto se tice crnaca,svakog petka,na Dzumi po dvoje ili troje su prelazili na Islam,upravo sto u Islamu su svi isti,bez gledanja na boju tena i kozu...
Vremena teska dolaze a bice i goreg,ucestali zemljotresi,fitna,pojava Dzedzala(Da nas Allah dz.s. sacuva od njega),povratak Isa a.s.(Isusa),pojava Dima 40 dana nad zemljom,Jedzudz u Medzudz..
Moje misljenje je da je doslo vrijeme,da se ljudi jednostavno gube od strane (Medija najvise),a neznaju na koju stranu da okrenu..
tempora

Post by tempora »

Razmjeran wrote:
Upravo to je ono,sto ce podjeliti vjernike muslimane na 73 djela.Sila Bogu nije mila i te nazovimo vehabije,za koje sam cuo prije par mjeseci,
ostro osudjujem,koji silom namecu Islam,vjerovanje,a evo citam da toga mnogo ima u BiH...Samoca je lijek za srce,uvjek bio i bice...
Nekad je bolje i biti sam,razmisljati nego u okvirima,raznoraznih sekti,prijatelja ovo ono(tu neukljucujem vjernike)...
Sto se tice crnaca,svakog petka,na Dzumi po dvoje ili troje su prelazili na Islam,upravo sto u Islamu su svi isti,bez gledanja na boju tena i kozu...
Vremena teska dolaze a bice i goreg,ucestali zemljotresi,fitna,pojava Dzedzala(Da nas Allah dz.s. sacuva od njega),povratak Isa a.s.(Isusa),pojava Dima 40 dana nad zemljom,Jedzudz u Medzudz..
Moje misljenje je da je doslo vrijeme,da se ljudi jednostavno gube od strane (Medija najvise),a neznaju na koju stranu da okrenu..
Imas nesto protiv crnaca? :oops:
excactus

Post by excactus »

Prateci sve ovo pala mi je na pamet Skorina pjesma:

Kakvo je to došlo vrijeme
I brat brata vara
Što nam rade loše sluge, loših gospodara
Svaka laž je trn u kruni, mojih predaka
A gdje je istina

Nema riječi, nema dara
Ni tih pjesama
Da sakriju moju muku, moja sjećanja
Zlato daje, dušu krade, slatko progovara
Guja iz njedara

Tko to moje, ime doziva
Čudni ljudi, čudnog imena
Pa mi kunu, što je svetinja
Vjera, ljubav i domovina
Razmjeran

Post by Razmjeran »

Ako nisi izvadio-izvadila zakljucak iz ovog blondiranog teksta,onda te shvatam...
tempora

Post by tempora »

Razmjeran wrote:Sto se tice crnaca,svakog petka,na Dzumi po dvoje ili troje su prelazili na Islam,upravo sto u Islamu su svi isti,bez gledanja na boju tena i kozu...
Ako nisi izvadio-izvadila zakljucak iz ovog blondiranog teksta,onda te shvatam...
U jednom od postova si napisao kako u Americi zivis medju crncima i Amerima-pa je moja interpretacija bila da imas izvjestan problem s tim! Ako grijesim, izvinjavam se. :D
halo_ba

Post by halo_ba »

Djecooo-o-o-o...otisli ste off teme....a tema je bila "Sta su nam pozitivno donijeli vehabije"(HIV-pozitivno se ne broji).
forUMASH

Post by forUMASH »

razmjeran wrote:
fairlife wrote:Evo tebi drzave... po tvojoj "razmjeri".

Image

Upravo ta slika,bi te trebala dovest u razmisljanje
....nisu svi razumom obdareni.... :D
Fair Life

Post by Fair Life »

forUMASH wrote:
razmjeran wrote:
fairlife wrote:Evo tebi drzave... po tvojoj "razmjeri".

Image
Upravo ta slika,bi te trebala dovest u razmisljanje
....nisu svi razumom obdareni.... :D
Jos mislim... dzaba.

Nista da skontam.
stickitout

Post by stickitout »

halo_ba wrote:Djecooo-o-o-o...otisli ste off teme....a tema je bila "Sta su nam pozitivno donijeli vehabije"(HIV-pozitivno se ne broji).
Pika li se (H+)??? :D
Post Reply