evo Dženi i nove joj prijateljice, nisu se razdvajale

Moderator: anex

jete jete to je taaaaaaaaa....voji da se jubi u ustaaaaaaaaa, ja spodbila macku misleci da je i ona ya udomit i rekoh sebi AKO MAMA NE BUDE DALA DACE SESTRA_BosanaC wrote:Zlatiborka, ako je ono danas tvoja maca koja je dosla da se upozna s cukama, svaka cast
Potpisujem sve tozlatiborka wrote:
P.S.
U zadnjih nekoliko mjeseci mi se izdesavalo mnogo stvari, ponajvise ruznih. Strasno sam se razocarala u ljude, pa i i u najblizu familiju. Ne vjerujem vise nikome, zazirem od svakoga. Jedina moja prijeteljica je moja macka i niko vise. Ona me nikad nece povrijedi niti me poniziti. Cesto sam znala plakati kad sam sama u kuci, suze mi se sljevaju, a moja mackica me lize po licu i miluje svojim sapicama. To ne bi uradio ni jedan covjek, ljudi su bezobzirni i sebicni i zato ih ne volim. Ne mrzim ih, ali daleko im kuca, nek se najedu govana.
Imam ja svoju macu, setacemo, pricacemo jer ona sve razumije, mozda mislite da sam uvrnuta, boli me briga, ne volim sebicne, bezosjecajne i bezobrazne ljude, Ima ih finih i osjecajnih, ali nazalost malo ih je jako, ja ih skoro nisam ni srela, osim vas koji se tako od srca brinete za zivotinje!
Pajsla je iznutrica od goveda ili teleta. To su u stvari pluca i mislim da su 1-2 KM po kili. Jednom sam kod mesara Hodzica na Alipasinom na pijaci bila prisutna kad je frajer kupovao pajslu za svog cuku. Mesar mu je to posebno ostavio i frajer je dosao po to i kupio. Bude pajsle i u Markalama, samo treba rano otici po nju jer je cukoljupci i mackoljupci zacas razgrabe.debela wrote:sta je pajsla?
Mirci, ja sam ti na C-fazi kod skole, pocetak ulice Trg nezavisnosti, tuda okolo setam sa macom, sidjemo cesto niz stepenice do kafane TWISTER i popijem kafu dok maca sjedi k'o gospodja na susjednoj stolici. Skoknemo i do Gekoma i secemo se tu okolo....mIRCerka wrote:Zlatiborka, ja cesto budem u tvom komsilukupa cu valjda nekad naletit na tebe i Mikanu.
Fakat, sta je pajsla?
Ma isto mi ga dodje, ha im kuhala ha gotovo kupovala, nece oni da jedu ni riyu ni makarone, mrkva im je igracka...
Krekeri i konzerve, raskuhano meso, hljeb obozavaju....
ludilo....
joj deboooo da si vidjela macuu deboooooooooo
Tacno kazes, pajsla je i bijela dzigerica i pluca. Kad ljudi nisu imali kvalitetnijeg mesa jeli su i to, a i danas jedu oni siromasniji. I dodavali su dosta zacina da bi bilo ukusnije. Da je stavljaju u virsle, to ne znam, sve je moguce, ja virsle zato i ne jedem jer ne znam sta sve trpaju unutra, isto vazi i za pastetu. Ni fasirano ne kupujem, nego komad mesa koji odaberem i sama sameljem.jOFLA wrote:Ne znam šta pajsla, ali ako su to pluća kao što kažeš, onda ih ljudi jedu, i to dobro. Za životinjska pluća svijet također kaže bijela džigerica, od toga se prave viršle, zapravo to je meso koje u viršlama dominira, nije baš da su isključivo pluća. Za izraz pajsla nisam nikad znao šta je.zlatiborka wrote:Inace pajslu ne jedu ljudi, ali eto ona se prodaje bas da se nahrane zivotinjedebela wrote:sta je pajsla?
Bijela džigerica se jede i kad nije u viršlama, uglavnom oni koji nemaju za drugog mesa, i sam sam je jeo kad nije bilo izbora. Na tom mi je majka odrasla u sred Sarajeva, na bijeloj džigerici i jagnjećim glavama kad su djeci u kući pokušavali sakrit mizeriju '50-tih godina poslije onog rata. Kakav-takav izvor bjelančevina, a jeftino. Nije najbolje, ali je ipak nekakvo meso barem za dječji jezik. Prodinsta se na malo luka, dodaš mljevene paprike, bibera, i eto, dovoljno.
Sa porastom standarda ljudi su zaboravili na to, ali, jela se, i ne sumnjam da se i dalje jede, nego ne vidimo. A i ta što je rekla za cuku, ma ko zna je li za cuku ili da nahrani djecu.
nesto kontam da vidimo sa hercegovinom kakvo je stanje s mackama....dizzy wrote:Biro nam je pun maca, kao i azil pasa, jos jednom apelujemo, da posjetite nasu stranicu
http://www.animalsos.forumotion.com
registrirajte se, pomozite nam ne bismo li nasli dom za nekog od ovih jadnicaka...
proslijedite link vasim prijateljima i zamolite ih da salju dalje jer nam je to jedina nada da ce se mozda i naci neko ce spasiti barem nekoga od njih.
hvala od srca
SOS Sarajevo
zlotscha wrote:nadjena dva maceta stara tek dva-tri dana
dakle, nisu jos ni progledali
nazalost ja ne znam kako da ih odrzim u zivotu (+divljina od komsiluka)
pa bih molila sve koji bi eventualno bili u stanju da se pobrinu za njih da se jave [email protected]
pls
e jebi ga otkud mi, pa nisam ja visestoljetna sarajevska porodica, imam familije od tuzle do trebinja i od bihaca do Gorazda, pa znam...Phia wrote:Ne treba im maca i ne znam otkud ti podatak da tamo ima toliko 'mušterija'.Mačke su dole u užasnom stanju kao i cuke.Ljudi su dosta siromašniji nego ovje u Sa.