da li npr. tema poput ove moze da promijeni vas stav? da eto pazite na domace proizvode vise?
bas me zanima sta mislite
pusim ronhill i probala sam sve ove nase cigare, ali jednostavno ne pasu.A volila bi da mi bar jedne pasu, deda mi je bio direktor fabrike nekad, pa bi trebalo nekako cuvat tradicijuplimpi wrote:ajoj dinchy, sto si negativna![]()
pusci code, valjal ti to?
imas i likvi sapune, deterdzente,
i ilidzanski dijamant naprimjer, sto je to tuđa voda bolja od naše?
jesu ambalaze lose, ali to nije razlog da ne podrzavamo razvoj ekonomije svoje drzave koliko god mozemo - hocemo.
e to je nas najveci problem "nije nesto, ali barem postoji", bas me zanima ko je radio ovaj logo i koliko su mu platili.van Basten wrote:ne znak što ste toliko zapeli za znak... slažem se da nije čemu al makar nek postoji. Pošto je očito da mu je temelj pri izradi bila naša zastava (što je i logično jer promoviše BiH proizvode) nije se više ni moglo očekivati. Jer, riba od glave smrdi a nama zastava izgleda kako kakva figurica iz nekog IQ testa
a sta fali zenici???
trebala bi prestatu pusitidinchy84 wrote:jao sto je grozan ovaj znak, tek sam ga sada vidjela![]()
A sto se tice domacih proizvoda, jos uvijek mislim da je ambalaza najveci problem.Ali i kvalitet.
Kod mene se kupuje obavezno Klas, neki domaci deterdzenti, jogurti i pavlake i to je to.Ne mogu ja jesti neku domacu cokoladu ako mi se svidja vise Dorina, isto kao sto ne mogu pusiti domace cigare, kad mi ispadne zar svaki put kad je jace otresem, pa se iznerviram.
znaci svi se slozili pusenje je stetno po zdravlje u svakom pogledu eto vidis kako se samo iznerviralaSvemirski_Jebach wrote:trebala bi prestatu pusitidinchy84 wrote:jao sto je grozan ovaj znak, tek sam ga sada vidjela![]()
A sto se tice domacih proizvoda, jos uvijek mislim da je ambalaza najveci problem.Ali i kvalitet.
Kod mene se kupuje obavezno Klas, neki domaci deterdzenti, jogurti i pavlake i to je to.Ne mogu ja jesti neku domacu cokoladu ako mi se svidja vise Dorina, isto kao sto ne mogu pusiti domace cigare, kad mi ispadne zar svaki put kad je jace otresem, pa se iznerviram.![]()
![]()
I ja zaista podrzavam akciju kupovine domacih proizvoda, kad kupujemo kupujemo iskljucivo bosanske mlijecne proizvode, meso, pivo, sokove, cigarei slicno. Jedino ne-domace sto kupujem (odnosno kupovao) su bili slatkisi, nutella i cokolade (Kinder i Milka).
eto vidis kad ministar kaze da je tako onda mora da je takoMinistar poljoprivrede wrote:kupujmo domace, jacajmo domacu ekonomiju...![]()
domaci prehrambeni proizvodi su pravljeni na jedan provjereni prirodan nacin od provjerenih prirodnih sirovina...
ps. mi ne dodajemo arome i pojacivace ukusa kao tamo neki drugi...
Ministar, nemoj da me ljutishMinistar poljoprivrede wrote:kupujmo domace, jacajmo domacu ekonomiju...![]()
domaci prehrambeni proizvodi su pravljeni na jedan provjereni prirodan nacin od provjerenih prirodnih sirovina...
ps. mi ne dodajemo arome i pojacivace ukusa kao tamo neki drugi...
Ako je Fabrika dovoljno afirmisana, onda treba dati nekima iz BiH koji nisu dovoljno afirmisani da se afirmisu... Siguran sam da postoji mnogo studija, dizajnera, pojedinaca koji bi uradili istu stvar besplatno, samo bolje. Ovo mi opet lici na nasa posla, ti meni, ja tebi...plimpi wrote:znak je radio bojan iz fabrike, a konkurs nije raspisan iz jednostavnog razloga: kupujmodomace je neprofitna organizacija u bukvalnom smislu te riječi-dakle ne ubire nikakav profit za sebe, niti ga nudi onima što je podržavaju na ovaj ili obaj način. dizajneri ne bi radili znak besplatno, pa i nije ni bilo potrebe za raspisivanjem konkursa. fabrika je sasvim dovoljno afirmisana da joj se povjeri jedan takav zadatak. ili nisam u pravu?
znak je takav kakav jeste, baziran na našoj zastavi-obviously, sa debelom političkom pozadinom i dugogodišnjom borbom sa političarima za to da se uopšte pojavi. privredna komora koja bi terbala da radi ovakve stvari, nažalost-ima pametnijeg posla. zato treba zahvaliti i podrzati kupujmodomace, a ne traziti apsolutno svaku mogucu zamjerku.
eno počeo se štampati na proizvodima već![]()
neki sok je u pitanju, ne mogu da se sjetim kako se zove
Ako, ako...zena21 wrote:Od domacih proizvoda kupujem samo hljeb i cigarete
![]()
so shoot me