Tito i Bosna i Hercegovina

Locked

Tito je bio:

Pozitivna ličnost
104
82%
Negativna ličnost
23
18%

Total votes: 127

Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

I onda se pitaju pojedini što je UDBA ubijala pojedince,slala ih na Goli Otok.Sve je to trebalo prevaspitati. 8-) Lijepa UDBA. :)
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

kekec wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Znaš šta, ti meni picajzlo, ja ću tebi kurtončino, a samo jedan ide na smetljište historije, skupa s Jožom Brozom, dječakom sa Sutle.
I stvarno me boli kurac za radnike željezare. Nemoj me peglati sa radnicima, živ bio. 350.000 radnika o kojima baljezgaš glasalo je, skupa sa mnom, za Harisa Silajdžića. A čovjek tu posranu željezaru prod'o za marku, Arapima. Arapi je uvalili Hindusima. A ti Hindusi, Bog dao, gazduju željezarama za koje je Zenica skupa sa Siskom mala maca.
Kapitalizam fercera, ne za mene, tebe ili njih, nego za čitav jebeni svijet. I da, debili kampuju pred skupštinom za dvije Lijanović kobasice, umjesto da riljaju po toj svojoj jebenoj njivi - pa boli me kurac, ja da sam poljoprivrednik smišlj'o bi šta da uzgojim i kome da prodam, ne bih ček'o da mi vlast pošalje subvencije. Da sam radnik, ne bi JEO GOVNA DECENIJAMA u propaloj firmi "na čekanju", nego tražio glavi selameta.
No, šta ja tu mogu što je komunizam od (nekih, mnogih) ljudi napravio debile.
Pa sto odmah ne kazes, sto me zavlacis. :-D
Idemo otvoriti temu "Haris i BiH", sa pitanjem: " Da li je Haris bio a. pozitivna licnost za BiH i b. Super pozitivna licnost.
Pa da predjemo na glasanje, cije bi ti rezultate objavio u svim svjetskim listovima i obavezno dostavio Komitetu za dodjelu Nobelove nagrade, kao i Personalnom odjeljenju UN ( i njima ce izbori za koju godinu, a Hare zna sacekati). :D

Cini mi se da imas sve predispozicije, ali da budes seljak. ;-)
Ma ne, imam sve predispozicije da te pošampi po vugla.

Za Harisa sam glas'o zato što me Zlatko Lagumdžija nije mog'o uvjeriti da je Sulejman Tihić "socijaldemokrat u duši" na privremenom radu u SDA.

Za Zlatka Lagumdžiju (i Boža Matića, i ostale s te liste) jer me Avaz nije uspio uvjeriti da je Zlaja loš, a retardirani Fatmir Alispahić dobar.

Za Irfana Ajanovića jer je, iako potpuno odvratni patetični tenkre, jedini od političara im'o petlju reisu reći kuš, što reisu svakako treba češće govoriti.

Za Sveta Pudarića i ostale kompanjerose, jer baš onako kako on zastupa svoje birače, ja želim da moj zastupnik zastupa mene i moje interese u tim usranim parlamentima.

A ti i takvi kao ti idu mi na kurac, jer mislim da zlo nije privilegija desnice, i da je glupost zlo. A ti si, braco, poglup. Ili dovoljno bezobrazan da se takvim praviš.
Jimmy_The_Saint

Patron of Formello wrote:I onda se pitaju pojedini što je UDBA ubijala pojedince,slala ih na Goli Otok.Sve je to trebalo prevaspitati. 8-) Lijepa UDBA. :)
:lol:

Jesi i ti na UDBU tako lijep, a naročito pametan, mame ti? :D
Patron of Formello

Jimmy_The_Saint wrote:
Patron of Formello wrote:I onda se pitaju pojedini što je UDBA ubijala pojedince,slala ih na Goli Otok.Sve je to trebalo prevaspitati. 8-) Lijepa UDBA. :)

Lijep jesam. 8-) A ne znam kako imaš obraza da spominješ pamet? :D
Jimmy_The_Saint

kekec wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: Ti, "druže", ne možeš NIKAKO, ni sa konzilijem ljekara u Ljubljani, ni sa Kućom cvijeća. I šta ćemo sad? Umro Tito, pukla Jugoslavija. Gotova priča, ba.
Nije zavrsena konstatacija.
Umro Tito, pukla Jugoslavija, a govna isplivala i zavladala. Gotova prica. :-D
TI maloprije reče da PLIVAŠ? Čudo nisi poton'o s tom finom rajom...
Jimmy_The_Saint

Patron of Formello wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:

Ironično, ljepoto mamina, ironično. Al' dok ti naučiš čitati, a kamo li pisati, ode sve u klinac...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kekec wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: Ti, "druže", ne možeš NIKAKO, ni sa konzilijem ljekara u Ljubljani, ni sa Kućom cvijeća. I šta ćemo sad? Umro Tito, pukla Jugoslavija. Gotova priča, ba.
Umro Tito, pukla Jugoslavija, a govna isplivala i zavladala. Gotova prica. :-D
Te, ne tako davne 90. neposredno nakon izbora, sjedim sa svojim dobrim prijateljem (inace profesorom filozofije) u kafani i veli on meni...
Znas sta...
Nas ti je lijepo sve potrpalo u jedan galon pun vode i na izborima isplivase oni praznih glava...

Nema zemlje na svijetu u kojoj nema praznih glava na izvoz.
Posebno ne, da ne bude zabune, u kapitalizmu, . :oops:
Njima da je dati moc, nista manji haos ne bi bio...
Dapace! Bi li ono Njemacka kapitalisticka ili komunisticka prije Hitlera?
A Italija?
A sta je sa Amerikom zapravo?

Usput, kad pomenuh Ameriku...
Kad ono Crnci pocese (naravno, jos nisu zavrsili) dobijati prava kao i ostali? Kad su ih prestali zvati Nigerima sa velim N a poceli njihovim pravim imenom - Crncima? :-) :-)

E moj Broz...
Da znas samo kako su te ljudi procitali i kako su otkrili tvoje zadnje namjere...
Ima ih cak koji su i od raje na fakultetu, prije samo par godina culi o tebi jako lose price.
Sta li si to nevaljalo radio, vraze mali? :-) :lol:

:wink:
kekec

Post by kekec »

Orhanowski wrote: Ja sam rodjen tek koju godinu prije njegove smrti, ali na fakultetu a kasnije i kroz posao kojim se bavim, saznao sam stvari od kojih sam se zgrozio. Mene niti je prognao na Goli otok, niti me strpao u zatvor, niti me je zakinuo za platu ili dvije. Ali, mislim da je njegova politika bila dosta nerealna i mislim da je bio naivan, nesto sto se jednom politicaru, posebno predsjedniku drzave, ne smije desiti. Toliko.
Posteno.
Ali sve je diskutabilno. Nisam bio na Golom, a ni u zatvoru. Zivio sam jedan dobar zivot bez problema i sa mog stanovista (a mislim da je ogromna vecina zivjela kao i ja) ovo danas je mnogo losije nego ono prije. Znam da mnogo stvari nije funkcionisalo, ali nije bilo takvo da se ne moze popraviti.
Ne znam sta te to "zgrozilo", ali da li je tad to moglo biti drugacije i koliko i ko je sve kriv i koliko?
Sto se tice Titove politike, njegove naivnosti i ostalog, pokusaj se vratiti u ono vrijeme, sa svim sto ga je karakterisalo (u Jugi i u svijetu) i pokusaj naci odgovore.
Poslije fudbalske utakmice, gledajuci snimak, lako je uociti gdje su napravljene greske, sta je trebalo uraditi da bi se postigao go. Lako je danas reci sta i kako je bilo pogresno, jer znamo rezultat. Da li je to bilo lako u vrijeme kada moras povuci jedan potez od nekoliko mogucih, a znas da svaki potez ima dobre i lose strane.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Jimmy mogu li te lijepo zamoliti da ne psujes na ovoj temi. mislim da ovo citaju i zene pa nije lijepo.

Please ! :)
Jimmy_The_Saint

valterbranisarajevo wrote:Jimmy mogu li te lijepo zamoliti da ne psujes na ovoj temi. mislim da ovo citaju i zene pa nije lijepo.

Please ! :)
Ne možeš. Jebi ga, baš ne možeš.
Jimmy_The_Saint

kekec wrote:
Orhanowski wrote: Ja sam rodjen tek koju godinu prije njegove smrti, ali na fakultetu a kasnije i kroz posao kojim se bavim, saznao sam stvari od kojih sam se zgrozio. Mene niti je prognao na Goli otok, niti me strpao u zatvor, niti me je zakinuo za platu ili dvije. Ali, mislim da je njegova politika bila dosta nerealna i mislim da je bio naivan, nesto sto se jednom politicaru, posebno predsjedniku drzave, ne smije desiti. Toliko.
Posteno.
Ali sve je diskutabilno. Nisam bio na Golom, a ni u zatvoru. Zivio sam jedan dobar zivot bez problema i sa mog stanovista (a mislim da je ogromna vecina zivjela kao i ja) ovo danas je mnogo losije nego ono prije. Znam da mnogo stvari nije funkcionisalo, ali nije bilo takvo da se ne moze popraviti.
Ne znam sta te to "zgrozilo", ali da li je tad to moglo biti drugacije i koliko i ko je sve kriv i koliko?
Sto se tice Titove politike, njegove naivnosti i ostalog, pokusaj se vratiti u ono vrijeme, sa svim sto ga je karakterisalo (u Jugi i u svijetu) i pokusaj naci odgovore.
Poslije fudbalske utakmice, gledajuci snimak, lako je uociti gdje su napravljene greske, sta je trebalo uraditi da bi se postigao go. Lako je danas reci sta i kako je bilo pogresno, jer znamo rezultat. Da li je to bilo lako u vrijeme kada moras povuci jedan potez od nekoliko mogucih, a znas da svaki potez ima dobre i lose strane.
E, tako i oni Alijini garibi brane Aliju :-)
Patron of Formello

Jimmy_The_Saint wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: :lol:

Ironično, ljepoto mamina, ironično. Al' dok ti naučiš čitati, a kamo li pisati, ode sve u klinac...
Tanak si ko lizalo.
Jimmy_The_Saint

Jimmy_The_Saint wrote:
Patron of Formello wrote: Lijep jesam. 8-) A ne znam kako imaš obraza da spominješ pamet? :D
Tanak si ko lizalo.
Lazni, lazni, kad ti se osladilo :lol:
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

ode sve u mp3, a tako je demokratski pocelo :D

ima li ko da starta temu "josip vs alija"? ili jos bolje (mislim da ovo jos nije bilo) "haris vs alija"? ili trofazno "josip vs alija vs haris"?
kekec

Post by kekec »

Jimmy_The_Saint wrote:
...
A ti i takvi kao ti idu mi na kurac, jer mislim da zlo nije privilegija desnice, i da je glupost zlo. A ti si, braco, poglup. Ili dovoljno bezobrazan da se takvim praviš.
Majstore, bilo bi ti to zadnje praznjenje mjehura, tek toliko da se zna i da ga bez potrebe ne izvlacis vise. :-)
Mozda sam ja malo i priglup, ali ludog, glupog i bezobraznog naci na ovom forumu, stvarno nisam ocekivao. Ali, svasta u bozijoj basci, ne cudim se. :D
Umro Tito, pukla Jugoslavija, a govna isplivala i zavladala. Gotova prica. Very Happy
Greska, pogresno si protumacio. Veslam i nastojim da mi se govno ne nadje na putu. Uspijevam i mislim da sam ( i mnogi kao ja) izdrzljiviji od ovih sto trenutno plivaju. :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Jebo i demokratiju i komunizam i kapitalizam :D idemo na Serijat! :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Jimmy_The_Saint wrote:
kekec wrote:
Posteno.
Navalio si na @kekeca s vrlo zestokim rijecima.
Ali, :oops: ne mozes mu nista @Jimmy...
Takvih koji su ga pokusali isprovocirati nadzivio je mnogo na ovom forumu i ocuvao dignitet vrlo korektnog dikutanta.

Nego, de se malo upitaj, da ti nisi malo previse isfrustriran?
Pa covjece, tebi niko ne valja. Nije ti valjao Broz, nisu oni poslije Broza a ni danas nema niko ko je iole dobar. Glasas za Harisa i u istoj recenici ga nazivas lopovom prve klase. :-)
Pa pobogu, ako bi tako svi mislili, jedini izlaz bi svakom od nas bio konopac oko vrata.
Dozvoli ba ljudima da drugacije misle, da imaju svoje favorite. Nema u tome nista lose. U redu je i zezati se, provocirati, ironican biti, opsovati ponekad ali ne treba ici djonom svaki put. :oops:
Sve ovo sto napisah bilo je zaista dobronamjerno i nadam se da ces tako i shvatiti.

Ostaj mi zdravo! I selam! I bok! I shalom! :-) :)
Jimmy_The_Saint

kekec wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
...
Majstore, bilo bi ti to zadnje praznjenje mjehura, tek toliko da se zna i da ga bez potrebe ne izvlacis vise. :-)
Mozda sam ja malo i priglup, ali ludog, glupog i bezobraznog naci na ovom forumu, stvarno nisam ocekivao. Ali, svasta u bozijoj basci, ne cudim se. :D
Umro Tito, pukla Jugoslavija, a govna isplivala i zavladala. Gotova prica. Very Happy
Greska, pogresno si protumacio. Veslam i nastojim da mi se govno ne nadje na putu. Uspijevam i mislim da sam ( i mnogi kao ja) izdrzljiviji od ovih sto trenutno plivaju. :D
A sisaš li dok veslaš, il' poslije?
Jimmy_The_Saint

Vodenjak wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
kekec wrote: Posteno.
Takvih koji su ga pokusali isprovocirati nadzivio je mnogo na ovom forumu i ocuvao dignitet vrlo korektnog dikutanta.

Pa covjece, tebi niko ne valja. Nije ti valjao Broz, nisu oni poslije Broza a ni danas nema niko ko je iole dobar. Glasas za Harisa i u istoj recenici ga nazivas lopovom prve klase. :-)
Pa pobogu, ako bi tako svi mislili, jedini izlaz bi svakom od nas bio konopac oko vrata.
Dozvoli ba ljudima da drugacije misle, da imaju svoje favorite. Nema u tome nista lose. U redu je i zezati se, provocirati, ironican biti, opsovati ponekad ali ne treba ici djonom svaki put. :oops:
Sve ovo sto napisah bilo je zaista dobronamjerno i nadam se da ces tako i shvatiti.

Nisi se treb'o truditi, ako je to sve što imaš reći...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

ode tema u picku materinu.... :-) :D
Jimmy_The_Saint

mr__bosnjak wrote:ode tema u picku materinu.... :-) :D
To se zove "održivi povratak" :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Jimmy_The_Saint wrote:
Vodenjak wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: E, tako i oni Alijini garibi brane Aliju :-)

Nisi se treb'o truditi, ako je to sve što imaš reći...
Et´ izvini...
Necu vise! :-) :-)
kekec

Post by kekec »

E, tako i oni Alijini garibi brane Aliju
Jimmy, nikoga ja ne branim. Advokat nisam po struci. Ali mi istina nesto draga.
A kada oni kojima jos pelena sa prkna nije otpala pocnu raspravljati o vremenu u kome
ih nije bilo, a o kojem su saznali sa raznih sajtova, njima odgovarajucih, onda reagujem.
Imao je Tito gresaka, kao i svaki covjek na kugli zemaljskoj.
Ispada, kako narod kaze: "da djavo djavla jebe" da je Tito kriv.
E nije.
Nemoj ga voliti, ali nemoj ga ni pljuvati.
Istinu, ali samo ako je znate.
I o Titi i o Aliji, a tako i o tebi i o meni.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

kekec wrote:
E, tako i oni Alijini garibi brane Aliju
Jimmy, nikoga ja ne branim. Advokat nisam po struci. Ali mi istina nesto draga.
A kada oni kojima jos pelena sa prkna nije otpala pocnu raspravljati o vremenu u kome
ih nije bilo, a o kojem su saznali sa raznih sajtova, njima odgovarajucih, onda reagujem.
Imao je Tito gresaka, kao i svaki covjek na kugli zemaljskoj.
Ispada, kako narod kaze: "da djavo djavla jebe" da je Tito kriv.
E nije.
Nemoj ga voliti, ali nemoj ga ni pljuvati.
Istinu, ali samo ako je znate.
I o Titi i o Aliji, a tako i o tebi i o meni.
Moram se samo osvrnuti na ovo da oni sto nisu bili rodjeni u Titino doba ne trebaju pricati. Po toj logici, smijemo li mi razgovarati o Osmanlijama kad niko nije bio rodjen tada i svi su saznali za njih iz (sebi odgovarajucim) izvorima?
kekec

Post by kekec »

Jimmy_The_Saint wrote:
A sisaš li dok veslaš, il' poslije?
Sisam , ali biram kome .
Ne svima, a ti :D ?
Kako si ? ;-) Ima li se vremena doci do zraka ? :-D
Locked