Zlatkovo silovanje SDP-a

Post Reply
taxi_driver

Post by taxi_driver »

mostarac wrote:
haris ubleha wrote:
mostarac wrote:bjezimo u mrak, paranoja :D
8) Mostarac, tvoja je to partija, moja nije, osim sto glasam za njih. Meni ni u dzep, ni iz dzepa. Bujrum, mijenjajte, samo racunaj da su Tokic, Lazovic, Komsic mislili kako ce osvojiti vlast cim raskrste sa Lagumdzijom... pa su spali na to da ni sa Mirnesom ne mogu ili ce jedva preci izborni prag, bez obzira sto su se slizali s nacionalistima i hvali ih Avaz.
o Tokicu i ekipi nemam ni najmanje pozitivno misljenje i ne mislim da se partija treba cijepati ali isto ne trazim da Zlatko sidje sa vlasti. Samo neka brate sto bi Djole Balasevic rekao sidje sa nas vise jednom. Tri puta ne ide. Pa de da probamo bi li islo sa nekim drugim
kazes tri puta ne ide?ok i u r srpskoj je dodik bio na na celu svoje stranke u tri izborna ciklusa.na dva ga je popusio,a na trecem je skontao da samo ako je veci nacionalista nego oni iz sds-a moze da pobjedi.
tako je i sa sdp-om.sutra da komsic bude presjednik,sdp bi osvojio isto ili manje glasova.izgleda da se vama treba crtati,da u bosni prolaze samo nacionalisti.da je haris pricao o ekonomiji,popusio bi ga kao i na proslim izborima.nego zna da prica o ukidanju r srpke kod bosnjaka pije vode.
sreo sam se sa harisom ovog ljeta na bjelasnici.popricali malo.i on meni kaze da se vratim i da ako imam para ulozim u ovu zemlju.ajde reko nije ni losa ideja.kad sam se vratio , na forumu procitam da njegovi zive u turskoj,skontam pa kome on muda za bubrege prodaje.

ja neznam sta bi jos pricali da su zlajina zena i djeca negdje u inostranstvu.

mostarac,kazes treba ga smijeniti.ajde reci nam ko bi to mogao njega da zamijeni?ja ga ne vidim.

stavio sam temu o trgovinskom deficitu bosne.ma niko ni da odgovori a kamoli da predlozi nesto.vazno je da mi ovdje palamudimo ko je na celu sdp-a,a ne da gledamo kako drzavu izvucemo iz govana.juce je taj isti zlaja na tv-u rekao da je sramota da milioni maraka idu u susjedne drzave,jer od njih uvozimo vodu za pice.ali sta zna zlaja.vazno je da mi ukinemo r srpsku i odmah ce nam i plate i penzije biti vece.bit cemo jaci nego luksemburg.samo da nije te r srpske.uh
nosara

Post by nosara »

Vodenjak, cini mi se da je nas dobri bosanac, dakle prosjecni glasac u BiH, nesposoban da se odmakne od svog plemena i razmisli svojom glavom. Cini mi se da je u tome sustina, kako rece Igor Rajner, sto u ovakvoj atmosferi SDP jednostavno ne moze okupiti vise probosanskih snaga i oduprijet se nacionalsovinizmu, na koji SDP nema odgovor.

Jos nesto, da li je Racan potrosen?

Taksisto, RESPECT!
nesvrstan

Post by nesvrstan »

taxi_driver wrote:
...ajde reci nam ko bi to mogao njega da zamijeni? ja ga ne vidim.
Image
mostarac

Post by mostarac »

taxi_driver wrote:
mostarac wrote:
haris ubleha wrote: 8) Mostarac, tvoja je to partija, moja nije, osim sto glasam za njih. Meni ni u dzep, ni iz dzepa. Bujrum, mijenjajte, samo racunaj da su Tokic, Lazovic, Komsic mislili kako ce osvojiti vlast cim raskrste sa Lagumdzijom... pa su spali na to da ni sa Mirnesom ne mogu ili ce jedva preci izborni prag, bez obzira sto su se slizali s nacionalistima i hvali ih Avaz.
o Tokicu i ekipi nemam ni najmanje pozitivno misljenje i ne mislim da se partija treba cijepati ali isto ne trazim da Zlatko sidje sa vlasti. Samo neka brate sto bi Djole Balasevic rekao sidje sa nas vise jednom. Tri puta ne ide. Pa de da probamo bi li islo sa nekim drugim
kazes tri puta ne ide?ok i u r srpskoj je dodik bio na na celu svoje stranke u tri izborna ciklusa.na dva ga je popusio,a na trecem je skontao da samo ako je veci nacionalista nego oni iz sds-a moze da pobjedi.
tako je i sa sdp-om.sutra da komsic bude presjednik,sdp bi osvojio isto ili manje glasova.izgleda da se vama treba crtati,da u bosni prolaze samo nacionalisti.da je haris pricao o ekonomiji,popusio bi ga kao i na proslim izborima.nego zna da prica o ukidanju r srpke kod bosnjaka pije vode.
sreo sam se sa harisom ovog ljeta na bjelasnici.popricali malo.i on meni kaze da se vratim i da ako imam para ulozim u ovu zemlju.ajde reko nije ni losa ideja.kad sam se vratio , na forumu procitam da njegovi zive u turskoj,skontam pa kome on muda za bubrege prodaje.

mostarac,kazes treba ga smijeniti.ajde reci nam ko bi to mogao njega da zamijeni?ja ga ne vidim.

stavio sam temu o trgovinskom deficitu bosne.ma niko ni da odgovori a kamoli da predlozi nesto.vazno je da mi ovdje palamudimo ko je na celu sdp-a,a ne da gledamo kako drzavu izvucemo iz govana.juce je taj isti zlaja na tv-u rekao da je sramota da milioni maraka idu u susjedne drzave,jer od njih uvozimo vodu za pice.ali sta zna zlaja.vazno je da mi ukinemo r srpsku i odmah ce nam i plate i penzije biti vece.bit cemo jaci nego luksemburg.samo da nije te r srpske.uh
prvo zastupas onu tezu da se treba mjenjat narod. narod je takav kakav je i ne moze se promjeniti. SDP djeluje medju takvim narodom i onda je logicno da se proba infiltrirati u narod i postati dio tog naroda, a ne da djeluje van tog naroda i ponasa se kao da nije dio njega, a SDP se upravo tako ponasa i to je jedan od velikih razloga sto gubi izbore. SDP mora shvatiti da mora promjeniti sebe, a ne narod, a SDP sebe nije promjenio za milimetar u posljednje cetiri godine.
Drugo, ako je SDP partija koja ima samo jednog covjeka koji moze biti predsjednik onda joj je najbolje da se samoukine i da stavi kljuc u bravu. A nije SDP takva partija i mogu ti nabrojati desetine pa i stotine ljudi sposobnih da obavljaju funkciju predsjednika i ta teza da je Zlaja nezamjenjiv je vise tuzna nego smjesna, ali u svakom slucaju nije istinita.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

nosara wrote:Vodenjak, cini mi se da je nas dobri bosanac, dakle prosjecni glasac u BiH, nesposoban da se odmakne od svog plemena i razmisli svojom glavom. Cini mi se da je u tome sustina, kako rece Igor Rajner, sto u ovakvoj atmosferi SDP jednostavno ne moze okupiti vise probosanskih snaga i oduprijet se nacionalsovinizmu, na koji SDP nema odgovor.

Jos nesto, da li je Racan potrosen?

Ne bih poredio situaciju u Hrvatskoj i BiH.
Problem nacionalizma koji navodis jeste nas sustinski problem, ali u slucaju interne organizacije i problema u SDP-u, on je irelevantan.
SDP tavori zadnjih godina a Bosna i Hercegovina nema vremena da ceka da se pojavi neka druga alternativa idiotima na vlasti. AKO je SDP jedina realna i moguca opcija za eventualno skidanje hohstaplera sa politicke scene, onda SDP treba sve da uradi na prije svega kadrovskom jacanju stranke a i to podrazumijeva sklanjanje onih koji se mogu vec danas smatrati "nezamjenjivima".
Jer, ko ce sutra voditi drzavu ako kadrovi ne izrastu u samoj stranci?
Hocemo li opet imati situaciju da Lagumdzija ili neko drugi obnasa tri vrlo odgovorne funkcije u drzavi?
Razmisli malo. Nije cilj rusiti Lagumdziju. Pravi cilj je dovesti svjeze snage na celo partije i omoguciti ostalim clanovima da se profiliraju i pokazu sta i koliko znaju!
U Lagumdzijinoj sjeni ce to biti tesko izvodljivo.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

taxi_driver wrote:
mostarac wrote:
haris ubleha wrote: 8) Mostarac, tvoja je to partija, moja nije, osim sto glasam za njih. Meni ni u dzep, ni iz dzepa. Bujrum, mijenjajte, samo racunaj da su Tokic, Lazovic, Komsic mislili kako ce osvojiti vlast cim raskrste sa Lagumdzijom... pa su spali na to da ni sa Mirnesom ne mogu ili ce jedva preci izborni prag, bez obzira sto su se slizali s nacionalistima i hvali ih Avaz.
kazes tri puta ne ide?ok i u r srpskoj je dodik bio na na celu svoje stranke u tri izborna ciklusa.na dva ga je popusio,a na trecem je skontao da samo ako je veci nacionalista nego oni iz sds-a moze da pobjedi.tako je i sa sdp-om.sutra da komsic bude presjednik,sdp bi osvojio isto ili manje glasova.izgleda da se vama treba crtati,da u bosni prolaze samo nacionalisti.da je haris pricao o ekonomiji,popusio bi ga kao i na proslim izborima.nego zna da prica o ukidanju r srpke kod bosnjaka pije vode.sreo sam se sa harisom ovog ljeta na bjelasnici.popricali malo.i on meni kaze da se vratim i da ako imam para ulozim u ovu zemlju.ajde reko nije ni losa ideja.kad sam se vratio , na forumu procitam da njegovi zive u turskoj,skontam pa kome on muda za bubrege prodaje.

Tako je, taxisto. Nažalost.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

mostarac wrote:
taxi_driver wrote:
mostarac wrote: o Tokicu i ekipi nemam ni najmanje pozitivno misljenje i ne mislim da se partija treba cijepati ali isto ne trazim da Zlatko sidje sa vlasti. Samo neka brate sto bi Djole Balasevic rekao sidje sa nas vise jednom. Tri puta ne ide. Pa de da probamo bi li islo sa nekim drugim

prvo zastupas onu tezu da se treba mjenjat narod. narod je takav kakav je i ne moze se promjeniti. SDP djeluje medju takvim narodom i onda je logicno da se proba infiltrirati u narod i postati dio tog naroda, a ne da djeluje van tog naroda i ponasa se kao da nije dio njega, a SDP se upravo tako ponasa i to je jedan od velikih razloga sto gubi izbore. SDP mora shvatiti da mora promjeniti sebe, a ne narod, a SDP sebe nije promjenio za milimetar u posljednje cetiri godine.
Drugo, ako je SDP partija koja ima samo jednog covjeka koji moze biti predsjednik onda joj je najbolje da se samoukine i da stavi kljuc u bravu. A nije SDP takva partija i mogu ti nabrojati desetine pa i stotine ljudi sposobnih da obavljaju funkciju predsjednika i ta teza da je Zlaja nezamjenjiv je vise tuzna nego smjesna, ali u svakom slucaju nije istinita.

po tvom mostarac,i sdp treba duvati u nacionalisticke vjetrove?ti ne kontas ili neces da kontas da kod nas u bosni samo takve stranke imaju prolaz.

i naravno da se kod nas narod treba mjenjati.narod ne valja.da narod valja drugacije bi bilo.nasem narodu je vaznije,da neko jebe mater dodiku,nego da mu neko da jos 300 maraka na platu ili penziju.
u mojoj opstini,sda je evo vec 14 godina na vlasti.a kad odes dole svi pricaju,ne valja ovo ne valja ono.dodju izbori ,opet sda pobjedi.
kod nas je ono,srbi ce glasati za svoje,hrvati za svoje,pa i mi cemo za svoje,koji kurac da glasam za sdp.
mostarac

Post by mostarac »

Ono sto meni smeta najvise je nespremnost za istinskim i iskrenim podnosenjem odgovornosti za trostruki neuspjeh tima na cijem si celu i to cak sta vise razlozi neuspjeha se traze u narodu a ne u svojim greskama. Najtuznije je sto doticni gospodin to sve gleda na nacin da neko njega mrzi i hoce da ga unisti zato sto misli da ne treba da bude predsjednik SDP-a. Ama neka bude potpredsjednik,nek bude predsjednik glavnog odbora, ali nek samo neko drugi bude broj 1 i preuzme glavnu odgovornost, da vidimo ide li na bolje. Tri puta smo vidili da ovako ne ide. Nista ne mozemo izgubiti ako zamjenimo kapitena ekipa, a sa ovim kapitenom i cetvrti put znamo sta ce bit i kako neko da ima moral bilo sta da napravi kad zna da unaprijed ide u poraz. Na to ne bi mogao ni Joza Broz motivisat ljude. Problem je u tome sto bi neki silom htjeli da budu novi Joza Broz, ali to sto je mogao Broz, to majka vise ne radja.
Last edited by mostarac on 14/11/2006 09:50, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

taxi_driver wrote:
mostarac wrote:
taxi_driver wrote: kazes tri puta ne ide?ok i u r srpskoj je dodik bio na na celu svoje stranke u tri izborna ciklusa.na dva ga je popusio,a na trecem je skontao da samo ako je veci nacionalista nego oni iz sds-a moze da pobjedi.

po tvom mostarac,i sdp treba duvati u nacionalisticke vjetrove?ti ne kontas ili neces da kontas da kod nas u bosni samo takve stranke imaju prolaz.

i naravno da se kod nas narod treba mjenjati.narod ne valja.da narod valja drugacije bi bilo.nasem narodu je vaznije,da neko jebe mater dodiku,nego da mu neko da jos 300 maraka na platu ili penziju.
u mojoj opstini,sda je evo vec 14 godina na vlasti.a kad odes dole svi pricaju,ne valja ovo ne valja ono.dodju izbori ,opet sda pobjedi.
kod nas je ono,srbi ce glasati za svoje,hrvati za svoje,pa i mi cemo za svoje,koji kurac da glasam za sdp.
ne treba duvati u nacionalisticke vjetrove ali za pocetak bi se mogao okrenuti sindikatima, rudarima, metalcima, nezaposlenim, invalidima...
taxi_driver

Post by taxi_driver »

SEKULIĆ: Zapanjen sam ovako dobrim rezultatima SDP-a. I da su bili mnogo bolji prije i tokom kampanje u osnovnim porukama - možda bi još gore prošli. U onakvom izbornom ambijentu svaka bi ruža uvela, a oni su preživjeli. Čaršijske i salonske priče o boljem vodji i SDP-a, koji bi spasio partiju, još pate od paganskog obožavanja vodje. Zlatko je Zlatko, i on svakog dana i u svakom pogledu uči demokratsku ozbiljnu politiku, te zajedno sa ogromnom masom socijaldemokrata i njihovih simpatizera nije nikada podlegao etnonacionalizmu. Njemu nije izlaz u tome da većinska nacija prigrli socijaldemokratiju, već da to rade svi slično orijentirani ljudi raznih nacionalnosti, polova, različitih socijalnih slojeva, ljudi grada i sela, ljudi svih stupnjeva obrazovanja, gra ani oba entiteta itd., zajedno sa ljudima iz relativno većinske nacije. Sve bi ovo moglo da važi i za SNSD koji je civilizacijski mnogo važniji od Dodika. Buduće savezništvo dvije socijaldemokratije sa takodje ipak preživjelim liberalnim demokratima predstavlja osnovu za nadu u normalnu i dosadnu budućnost bez mnogo histerične politike. Njihov prvi i najteži problem je liberalno-demokratsko rješenje jednakopravnosti gradjanki i gradjana koji pripadaju različitim nacionalnostima u BiH. Oni to rješenje za sada samo nagovještavaju. U intelektualnoj javnosti skromno je nabačena ideja "civiliziranja nacionalizma" (Puhovski, Vlaisavljević) odnosno nacionalno/ nacionalističkih partija kao eventualni izlaz. On izgleda može da važi za Hrvatsku poslije odstranjenja najvećeg dijela hrvatskih Srba, ali u Bosni je taj projekat otežan trostrukim zadatkom civiliziranja, koje teče neravnomjerno, predugo.

mostarac ovo kaze gajo sekulic.i to je to.nema dalje.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

taxi_driver wrote:SEKULIĆ: Zapanjen sam ovako dobrim rezultatima SDP-a. I da su bili mnogo bolji prije i tokom kampanje u osnovnim porukama - možda bi još gore prošli. U onakvom izbornom ambijentu svaka bi ruža uvela, a oni su preživjeli. Čaršijske i salonske priče o boljem vodji i SDP-a, koji bi spasio partiju, još pate od paganskog obožavanja vodje. Zlatko je Zlatko, i on svakog dana i u svakom pogledu uči demokratsku ozbiljnu politiku, te zajedno sa ogromnom masom socijaldemokrata i njihovih simpatizera nije nikada podlegao etnonacionalizmu. Njemu nije izlaz u tome da većinska nacija prigrli socijaldemokratiju, već da to rade svi slično orijentirani ljudi raznih nacionalnosti, polova, različitih socijalnih slojeva, ljudi grada i sela, ljudi svih stupnjeva obrazovanja, gra ani oba entiteta itd., zajedno sa ljudima iz relativno većinske nacije. Sve bi ovo moglo da važi i za SNSD koji je civilizacijski mnogo važniji od Dodika. Buduće savezništvo dvije socijaldemokratije sa takodje ipak preživjelim liberalnim demokratima predstavlja osnovu za nadu u normalnu i dosadnu budućnost bez mnogo histerične politike. Njihov prvi i najteži problem je liberalno-demokratsko rješenje jednakopravnosti gradjanki i gradjana koji pripadaju različitim nacionalnostima u BiH. Oni to rješenje za sada samo nagovještavaju. U intelektualnoj javnosti skromno je nabačena ideja "civiliziranja nacionalizma" (Puhovski, Vlaisavljević) odnosno nacionalno/ nacionalističkih partija kao eventualni izlaz. On izgleda može da važi za Hrvatsku poslije odstranjenja najvećeg dijela hrvatskih Srba, ali u Bosni je taj projekat otežan trostrukim zadatkom civiliziranja, koje teče neravnomjerno, predugo.

mostarac ovo kaze gajo sekulic.i to je to.nema dalje.

zaboravio ovo podebljati
nosara

Post by nosara »

Mostarac, moze se narod promijeniti, sjeti se 1990. i promjene od normalnih neopterecenih ljudi u nacionalizmom i "vjerom" zadojene ovce koje su svojim "pametnim" izborom dovele do toga da nas je manje za milion i kusur!

Vodenjak, kakvo je "kadrovsko jacanje stranke" ako se Zlatko natjera da odstupi jer smeta bulumenti kriminalaca i mafijasa koji bi da "dokradu" sto je jos preostalo od ovog jada, ali u tisini, da se o tom ne govori i ne pise.

I moze se poredit BiH i Hrvatska. Oni odrzavaju ideju socijaldemokratije i ne osvrcu se na lajanje nacionalsovinistickog sljama. I to u jednonacionalnoj zemlji!

Pricajte sta hocete, do glasaca je! Nisu ljudi dovoljno sposobni da shvate sustinu nasih problema, glasaju po diktatu vjerskih i "nacionalnih" lidera i tu je kvaka.

Zasto odmetnici iz SDP-a ne oderu Zlatka na izborima? Eto imaju svoje stranke, nema Zlatka da im smeta, pa gdje su im biraci? Bagra nasjela na pisanje zute stampe (avaz) pa poletila da se osamostali. i gdje su?

Sto puta napisah, al' opet cu, ovu zemlju normalnom moze napravit samo SDP sa Zlatkom na celu ili bez Zlatka ako bude na principijelnom nivou, a ne zato sto nepismena ulica i mafijaski talog tako zeli!
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Joj, Mostarac, sta mi radis, imam posla preko glave, ali me natjeras da prekucam dio intervjua Dragana Cavica koji je dao Danima. Cavic je, po meni, jedan od najrealnijih politicara u RS-u, pragmaticni nacionalista, koji bi, da nema hipoteku SDS-a iza sebe, nama bio mozda najprihvatljiviji.
Prvo cu reci nesto sto nije uobicajeno i moze biti pogresno shvaceno. Mislim da je jedina ozbiljna multietnicka stranka, koja to stvarno zeli da bude, SDP Zlatka Lagumdzije. To potvrdjuje i svojim ljudima koji su izabrani i u Parlament RS-a i u Parlament BiH i u kandidaturama koje su imali i u svojim izbornim pobjedama i izbornim porazima. To opet pokazuje da praktikuju multietnicnost kao princip organizacije svoje stranke, za razliku od drugih koji sebe proglasavaju multietnicnim, a oni su ustvari samo multietnicni dekorisani – SDA i Stranka za BiH uhvate 2-3 Srbina pa ih ubace, ovdje u RS-u PDP i SNSD uhvate po 2,3,5 Bosnjaka i Hrvata i onda kazu: "Mi smo multietnicki". To je sarena laza. Statisticki, taj red prisutnosti se broji na petoj nuli od zareza na decimalnom broju. Mislim da Lagumdzija tu svoju politiku iskrene multietnicnosti placa svojim rezultatima, jer njega bosnjacko biracko tijelo nikako ne moze da dozivi kao izvornog Bosnjaka, zbog cega ne moze da dobije zamah i onu dramaticnu podrsku, da se jednog trenutka nametne kao politicka opcija koja ima najveci broj mandata u Parlamentu, da ona bude kljucni creator politike i izgradjuje koalicije, odnosno odredjuje percepciju za buduce vrijeme…
Dakle, ako zelite pobjedu na izborima, nadjite medju Bosnjacima nacionalistu poput Dodika i lazova poput Silajdzica, i imate sansi, bez obzira sto to nema nikakve veze sa socijaldemokratijom. Samo nemojte palamuditi o Komsicu ili Bogicevicu kao novim liderima jer necete preci izborni prag.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

haris ubleha wrote:Joj, Mostarac, sta mi radis, imam posla preko glave, ali me natjeras da prekucam dio intervjua Dragana Cavica koji je dao Danima. Cavic je, po meni, jedan od najrealnijih politicara u RS-u, pragmaticni nacionalista, koji bi, da nema hipoteku SDS-a iza sebe, nama bio mozda najprihvatljiviji.
Prvo cu reci nesto sto nije uobicajeno i moze biti pogresno shvaceno. Mislim da je jedina ozbiljna multietnicka stranka, koja to stvarno zeli da bude, SDP Zlatka Lagumdzije. To potvrdjuje i svojim ljudima koji su izabrani i u Parlament RS-a i u Parlament BiH i u kandidaturama koje su imali i u svojim izbornim pobjedama i izbornim porazima. To opet pokazuje da praktikuju multietnicnost kao princip organizacije svoje stranke, za razliku od drugih koji sebe proglasavaju multietnicnim, a oni su ustvari samo multietnicni dekorisani – SDA i Stranka za BiH uhvate 2-3 Srbina pa ih ubace, ovdje u RS-u PDP i SNSD uhvate po 2,3,5 Bosnjaka i Hrvata i onda kazu: "Mi smo multietnicki". To je sarena laza. Statisticki, taj red prisutnosti se broji na petoj nuli od zareza na decimalnom broju. Mislim da Lagumdzija tu svoju politiku iskrene multietnicnosti placa svojim rezultatima, jer njega bosnjacko biracko tijelo nikako ne moze da dozivi kao izvornog Bosnjaka, zbog cega ne moze da dobije zamah i onu dramaticnu podrsku, da se jednog trenutka nametne kao politicka opcija koja ima najveci broj mandata u Parlamentu, da ona bude kljucni creator politike i izgradjuje koalicije, odnosno odredjuje percepciju za buduce vrijeme…
Dakle, ako zelite pobjedu na izborima, nadjite medju Bosnjacima nacionalistu poput Dodika i lazova poput Silajdzica, i imate sansi, bez obzira sto to nema nikakve veze sa socijaldemokratijom. Samo nemojte palamuditi o Komsicu ili Bogicevicu kao novim liderima jer necete preci izborni prag.

harise samo gubimo vrijeme.nas narod je corav kod ociju.
mostarac

Post by mostarac »

haris ubleha wrote:Joj, Mostarac, sta mi radis, imam posla preko glave, ali me natjeras da prekucam dio intervjua Dragana Cavica koji je dao Danima. Cavic je, po meni, jedan od najrealnijih politicara u RS-u, pragmaticni nacionalista, koji bi, da nema hipoteku SDS-a iza sebe, nama bio mozda najprihvatljiviji.
Sve je to OK. Aferim Cavicu, ali i dalje se bjezi od sustinskog pitanja odgovornosti i pokusavaju se naci izgovori za poraze. Jedina stvar koju SDP nije probao je da ima drugo ime na celu partije. Navedite mi razlog zasto se to drugo ime ne bi pojavilo? Zasto to ne bi bio neki drugi covjek i sta je u tome toliko lose po SDP? SDP u tom slucaju nikako ne moze da izgubi, a nesto mozda i dobije. zasto onda to ne probati i zasto jednom ne docekamo da u izbornoj noci nakon neuspjeha neko unutar ove partije podnese ostavku kao cin spremnosti i moralni cin kojim se iskazuje odgovornost prema partiji i njenom clanstvu ali i biracima
taxi_driver

Post by taxi_driver »

mostarac wrote:
Sve je to OK. Aferim Cavicu, ali i dalje se bjezi od sustinskog pitanja odgovornosti i pokusavaju se naci izgovori za poraze. Jedina stvar koju SDP nije probao je da ima drugo ime na celu partije. Navedite mi razlog zasto se to drugo ime ne bi pojavilo? Zasto to ne bi bio neki drugi covjek i sta je u tome toliko lose po SDP? SDP u tom slucaju nikako ne moze da izgubi, a nesto mozda i dobije. zasto onda to ne probati i zasto jednom ne docekamo da u izbornoj noci nakon neuspjeha neko unutar ove partije podnese ostavku kao cin spremnosti i moralni cin kojim se iskazuje odgovornost prema partiji i njenom clanstvu ali i biracima

pa jarane gdje se to podnose ostavke?ko je to podnijeo stavku nakon izbornog neuspjeha?evo ja u holandiji zivim,iovdje su socijalisti popusili na proslim izborima,ali vodja stranke je i na ovim izborima.mostarac iznenadjujes me,majke mi.narod ,kod nas treba mjenjati.NAROD skontaj to vec.u bosni imas tri tora sa tri naroda,i svaki tor bira svog ovana,i nema sanse da neko iz tora izadje u narednih sto godina.
nosara

Post by nosara »

Mostarac, moze SDP izgubit onaj dio svog birackog tijela koji je uz svoju stranku upravo iz tog razloga sto ne podlijeze neprincipijelnom diktatu sa strane. I shvati vec jednom da u ovim uslovima ovakav izborni rezultat nije poraz vec je djelimican uspjeh.

Uostalom, promjeni stanicu, glasaj za nekog drugog, to ce bit samo tvoja sramota.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

nosara wrote:Mostarac, moze SDP izgubit onaj dio svog birackog tijela koji je uz svoju stranku upravo iz tog razloga sto ne podlijeze neprincipijelnom diktatu sa strane. I shvati vec jednom da u ovim uslovima ovakav izborni rezultat nije poraz vec je djelimican uspjeh.

Uostalom, promjeni stanicu, glasaj za nekog drugog, to ce bit samo tvoja sramota.
Ovo je bio nizak udarac @nosara... :oops:
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Problem jeste sto sve vise ljudi poistovjecuje SDP sa Lagumdzijom. Sve cesce se govori Lagumdzija je uradio ovo ili ono a sve manje SDP. U stvari sve njegove dobre i lose osobine se reflektuju na SDP vise nego sto treba. Tako se gubi sustina da je to u stvari stranka a ne drustvo jednog lica.

Zasto je to tako, pa vjerovatno kao rezultat toga sto je na samog sebe prenio vise ovlasti nego to to stvarno treba.

Kada ljudi opet prepoznaju SDP kao stranku sa svojim programom, a ne kao Lagumdziju doci ce do pozitivnih promjena i boljih izbornih rezultata.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

valterbranisarajevo wrote:Problem jeste sto sve vise ljudi poistovjecuje SDP sa Lagumdzijom. Sve cesce se govori Lagumdzija je uradio ovo ili ono a sve manje SDP. U stvari sve njegove dobre i lose osobine se reflektuju na SDP vise nego sto treba. Tako se gubi sustina da je to u stvari stranka a ne drustvo jednog lica.

Zasto je to tako, pa vjerovatno kao rezultat toga sto je na samog sebe prenio vise ovlasti nego to to stvarno treba.

Kada ljudi opet prepoznaju SDP kao stranku sa svojim programom, a ne kao Lagumdziju doci ce do pozitivnih promjena i boljih izbornih rezultata.

koji ljudi?hahahahaha.
hak

Post by hak »

Uzalud vam trud svirači. Zlaja ostaje.
Kada vidim koliko ste zapjenili, prosto ne vjerujem da je Zlaja tolika veličina.
Sad čak počinjem i sumnjati da vas upravo on plaća da ga ovoliko blatite, da bi ispao veličina.
Rezultati SDP-a nisu mogli biti bolji i ako se nastavi ovakav trend u društvu, biće sve lošiji i lošiji jer je čitavo društvo kriminalizovano do srži.
Mafija vlada i neće da prepusti stečene pozicije.
A još samo SDP smatraju kao neku opasnost.
Uzgred, zar ne bismo trebali razmišljati o Programu SDP-a? :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa ko je imao najbolji Program?
Ali ko još priča o programima?
Eh da nema Zlaje, možda bi mi o ona komšinica dala. :razz: :razz:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

hak,nesto sam i ja razmisljao o tome.
kao da je svakom od ovih,treba rekla,dok je zlaja na celu sdp-a neces od mene dobiti k...
nesvrstan

Post by nesvrstan »

mostarac wrote:Jedina stvar koju SDP nije probao je da ima drugo ime na celu partije. Navedite mi razlog zasto se to drugo ime ne bi pojavilo? Zasto to ne bi bio neki drugi covjek i sta je u tome toliko lose po SDP? SDP u tom slucaju nikako ne moze da izgubi, a nesto mozda i dobije. zasto onda to ne probati i zasto jednom ne docekamo da u izbornoj noci nakon neuspjeha neko unutar ove partije podnese ostavku kao cin spremnosti i moralni cin kojim se iskazuje odgovornost prema partiji i njenom clanstvu ali i biracima
TO JE SUSTINA.

Najveci problem SDP-a je taj sto mu predsjednik traje, traje, traje...a partija pada, pada, pada...

Vidite kako su smjene predsjednika u drugim strankama zapravo samo koristile. Niko nije nezamjenjiv taksisto!
A u SDP-u takve smjene ni na pomolu. Nit' on ima obraza da odstupi, nit', nit' njegove stranke poltroni da ga smjene, nit' OHR, nit' umire !

Vidi se da covjek nikad nije radio u privredi vec samo palamudi studentima, izmedju ostalog i o marketingu.
A sveto pravilo marketinga je: Kad roba ne ide, ne mijenjaju se kupci vec roba!
mostarac

Post by mostarac »

nosara wrote:Mostarac, moze SDP izgubit onaj dio svog birackog tijela koji je uz svoju stranku upravo iz tog razloga sto ne podlijeze neprincipijelnom diktatu sa strane. I shvati vec jednom da u ovim uslovima ovakav izborni rezultat nije poraz vec je djelimican uspjeh.

ja nigdje nisam govorio protiv SDP-a nego protiv Zlatka, a sama cinjenica da ti poistovjecujes to dvoje govori mnogo o svemu tome. Ja stanice nisam mjenjao ni kad je to bilo mnogo profitabilnije nego danas pa ne mislim ni ubuduce, a clan sam SDP-a bio kad je pola onih poltrona oko Zlatka i njegovih klimoglavaca o SDP-u citalo samo u novinama i nije im padalo napamet da se uclane. isto tako sam toj partiji dao mnogo vise nego pola njih i za razliku od te ekipe ja tu nisam bio ni iz kakvog koristoljublja. Ja sam u SDP usao, bio i ostao u njemu iz ideje, a ljudi dolaze i odlaze. Tako ce i Zlaja. Samo gdje ce tada biti poltroni oko njega, ja ne znam, ali znam da mi o SDP-u niko od njih ne moze puno pricati niti mi tumaciti sta bi to trebao, a sta ne bi trebao biti SDP, a pogotovo mi ne mogu govoriti gdje ja to pripadam, jer ja sam jos ko srednjoskolac znao gdje pripadam, dok je pola onih poltrona i mnogo starijih od mene vagalo sta da uradi i kome da se prikloni. Takvi mi sigurno nece govoriti gdje je meni mjesto, jer ja sam svoje mjesto spoznao prije njih i na to mjesto nisam dosao iz koristoljublja.
Nadam se da smo se razumjeli ;)
taxi_driver

Post by taxi_driver »

nesvrstan wrote:
mostarac wrote:Jedina stvar koju SDP nije probao je da ima drugo ime na celu partije. Navedite mi razlog zasto se to drugo ime ne bi pojavilo? Zasto to ne bi bio neki drugi covjek i sta je u tome toliko lose po SDP? SDP u tom slucaju nikako ne moze da izgubi, a nesto mozda i dobije. zasto onda to ne probati i zasto jednom ne docekamo da u izbornoj noci nakon neuspjeha neko unutar ove partije podnese ostavku kao cin spremnosti i moralni cin kojim se iskazuje odgovornost prema partiji i njenom clanstvu ali i biracima
TO JE SUSTINA.

Najveci problem SDP-a je taj sto mu predsjednik traje, traje, traje...a partija pada, pada, pada...

Vidite kako su smjene predsjednika u drugim strankama zapravo samo koristile. Niko nije nezamjenjiv taksisto!
A u SDP-u takve smjene ni na pomolu. Nit' on ima obraza da odstupi, nit', nit' njegove stranke poltroni da ga smjene, nit' OHR, nit' umire !

Vidi se da covjek nikad nije radio u privredi vec samo palamudi studentima, izmedju ostalog i o marketingu.
A sveto pravilo marketinga je: Kad roba ne ide, ne mijenjaju se kupci vec roba!

kojim strankama?
nabroj mi jednu.
sda?- predsjednik preselio
zagrabih-dozivotni lepi
boss-kamiondjija jos vozi
snsd-pevac
sds-da nije ohr-a i kod njih bi bio dozivotni

koji vam je vise,ako ne volis sdp glasaj za nekog drugog.mene boli neka stvar ko je na celu zagrabih i kako prolaze na izborima.a tako i za ostale stranke.ja sam zadovoljan sa sdp-om.u u kakvoj je drzavi i ovo su dobri rezultati.
Post Reply