Milić Vukašinović
- PixelDrifter
#151 Re: Milić Vukašinović
Sa Wikipedije:
"Зијо Ризванбеговић (познат као Зијо Валентино) (7. октобар 1959., Сарајево) је југословенски и босанскохерцеговачки певач. Од 2001. године је фронтмен групе Валентино.
Биографија
Рођен је у Сарајеву. Завршио је Другу гимназију и 3 године економског факултета у Сарајеву."
"Зијо Ризванбеговић (познат као Зијо Валентино) (7. октобар 1959., Сарајево) је југословенски и босанскохерцеговачки певач. Од 2001. године је фронтмен групе Валентино.
Биографија
Рођен је у Сарајеву. Завршио је Другу гимназију и 3 године економског факултета у Сарајеву."
- drag_gost
#152 Re: Milić Vukašinović
Profesor arapskog jezika na Filozofiji.Altsa wrote: ↑27/04/2026 14:36Ja koliko se sjecam Neletovog oca on je bio profesor na fakultetu.milojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 14:35 Impozantno je koliko je djece vojnih lica ili policijskih dužnosnika neki svoj pravac našlo u buntu i rock'n'roll-u. Evo na prvu:
Milan Mladenović
Johnny Štulić
Bora Đorđević
Goran Bregović
Milić Vukašinović
Boris Šiber
Silja iz DLM
Priča se da je i Neletov otac bio vojno lice, nisam siguran, za Bajagu isto nisam siguran.
Vjerovatno ta vojna lica i svoj porodični dom i privatni život, nekako pretvore u režim kasarne, pa se kod te djece bunt javlja od malena![]()
![]()
![]()
- dr_Evil
#153 Re: Milić Vukašinović
A i Zvaljo je studirao orijetanlistikudrag_gost wrote: ↑28/04/2026 12:06Profesor arapskog jezika na Filozofiji.Altsa wrote: ↑27/04/2026 14:36Ja koliko se sjecam Neletovog oca on je bio profesor na fakultetu.milojicabrzi wrote: ↑27/04/2026 14:35 Impozantno je koliko je djece vojnih lica ili policijskih dužnosnika neki svoj pravac našlo u buntu i rock'n'roll-u. Evo na prvu:
Milan Mladenović
Johnny Štulić
Bora Đorđević
Goran Bregović
Milić Vukašinović
Boris Šiber
Silja iz DLM
Priča se da je i Neletov otac bio vojno lice, nisam siguran, za Bajagu isto nisam siguran.
Vjerovatno ta vojna lica i svoj porodični dom i privatni život, nekako pretvore u režim kasarne, pa se kod te djece bunt javlja od malena![]()
![]()
![]()
![]()
- Altsa
#154 Re: Milić Vukašinović
Otac koji mu je bio profa je bio invalid jer je imao jednu nogu ukocenu pa je hodao uz dosta poteškoca sa štapom.
- drag_gost
#155 Re: Milić Vukašinović
Otac mu je bio vrhunski lingvista inace, ispred Filozofije ima njegovo istaknuto ime na jednoj od ploca.
- Altsa
#156 Re: Milić Vukašinović
Od ljudi koji su mu bili kolege na fakultetu se vec tada pricalo da je velikosrbin.
- drag_gost
#157 Re: Milić Vukašinović
Ne bih znao, nesto ne vjerujem u tu pricu... na stranu Nele, za brata pokojnog su mu svi pricali sve najbolje. Davor ga je znao spomenuti kod Keke na sjedaljkama.
Last edited by drag_gost on 28/04/2026 12:20, edited 2 times in total.
- skrbavi-admin
#158 Re: Milić Vukašinović
pa zvaljo je to revno prikazio u Nadrealistima, ljubljenje 3 puta, 3 prsta u skupstini i tako dalje i tako dalje.....
ima jedna druga stvar kod njega kuriozitet
on je u svojim pjesmama spomeno Allaha najmanje 3 puta
ima jedna druga stvar kod njega kuriozitet
on je u svojim pjesmama spomeno Allaha najmanje 3 puta
-
milojicabrzi
#159 Re: Milić Vukašinović
- skrbavi-admin
- PixelDrifter
#161 Re: Milić Vukašinović
Koliko znam Neletov stari nije bio nacionalista, ali jeste njegova stara, koja je radila u miliciji, ona ga je navukla na tu stranu. Burazer, Drale, pokoj mu dusi, je bio dobar momak, nikakav nacionalista.
-
milojicabrzi
#162 Re: Milić Vukašinović
Ja, a i Nele je baš visok i stasit momakskrbavi-admin wrote: ↑28/04/2026 12:22brat mu je bio onaj mali prco iz Nadrealista sto ga je Ogulin Culibrk povecavo jel tako ?![]()
Koliko znam brat mu je pokojni, umro prije par godina od srca. Bile su različite priče od toga da je bio blago autističan, pa do toga da je bio odličan momak i 100 x bolji od svog brata.
- atmel
#163 Re: Milić Vukašinović
Drale je dolazio u Sarajevo.PixelDrifter wrote: ↑28/04/2026 12:49 Koliko znam Neletov stari nije bio nacionalista, ali jeste njegova stara, koja je radila u miliciji, ona ga je navukla na tu stranu. Burazer, Drale, pokoj mu dusi, je bio dobar momak, nikakav nacionalista.
Sejo i Zenit su mu bili na sahrani u Beogradu.
- PixelDrifter
#164 Re: Milić Vukašinović
Umro od srca, nije bio na brata, bio je na starog. Nele je na majku.
- skrbavi-admin
#165 Re: Milić Vukašinović
Ma dobro bio je veci od njegamilojicabrzi wrote: ↑28/04/2026 13:05Ja, a i Nele je baš visok i stasit momakskrbavi-admin wrote: ↑28/04/2026 12:22brat mu je bio onaj mali prco iz Nadrealista sto ga je Ogulin Culibrk povecavo jel tako ?![]()
Koliko znam brat mu je pokojni, umro prije par godina od srca. Bile su različite priče od toga da je bio blago autističan, pa do toga da je bio odličan momak i 100 x bolji od svog brata.
Al eto 2 slike i prilike kako neko moze a neko i ne mora bit ono bas supcina iako su obojica zavrsili u Beogradu.....
- dr_Evil
#166 Re: Milić Vukašinović
Imamo temu o Zvalji, nemojte da kvarimo temu o ovom sebicnom tipu pricajuci o pakasu.
- skrbavi-admin
-
milojicabrzi
#168 Re: Milić Vukašinović
Heh, kako su strašno djelovale informacije, koje su se pojavile krajem '90-ih, početkom 2000. godina, kad se po gradu šuškalo da su Maja i njen tadašnji momak (taj bubnjar sa Koševskog kojeg spominje Milić), već uveliko ovisnici na heroinu.
Njoj tada nije bilo ni 18 godina, vjerujem da je i Mića to znao i trebao tad preventnivno djelovati, uzeti kćer pod svoje, ali ne, on svira, hoda sa kokama po Beogradu a ona u SA, prepuštena ulici. On je nekako u to doba snimao onaj album "Sve će jednom proć, samo neće nikad rock'n'roll" gdje su pjesme Tike-tike tačke i te stvari. Mislim da joj je majka dugo bolovala i pokušavala se liječiti od ovih teških bolesti genitalija (mislim da je i od toga par godina kasnije umrla), tako da ona sigurno u tom stanju nije bila "japija" za brigu o razudanoj kćeri.
Tu je podbacio i tu će mu nebo suditi.
Ni taj Majin momak (on nije otac djece koja će doći kasnije), nije dobro prošao...već tamo 2004./05. prosio je na autobuskoj stanici i skitao po tramvajima u maniru pravog džankija, iz američkih filmova. On je bio mislim dobrih 10-ak godina stariji od nje.
Njoj tada nije bilo ni 18 godina, vjerujem da je i Mića to znao i trebao tad preventnivno djelovati, uzeti kćer pod svoje, ali ne, on svira, hoda sa kokama po Beogradu a ona u SA, prepuštena ulici. On je nekako u to doba snimao onaj album "Sve će jednom proć, samo neće nikad rock'n'roll" gdje su pjesme Tike-tike tačke i te stvari. Mislim da joj je majka dugo bolovala i pokušavala se liječiti od ovih teških bolesti genitalija (mislim da je i od toga par godina kasnije umrla), tako da ona sigurno u tom stanju nije bila "japija" za brigu o razudanoj kćeri.
Tu je podbacio i tu će mu nebo suditi.
Ni taj Majin momak (on nije otac djece koja će doći kasnije), nije dobro prošao...već tamo 2004./05. prosio je na autobuskoj stanici i skitao po tramvajima u maniru pravog džankija, iz američkih filmova. On je bio mislim dobrih 10-ak godina stariji od nje.
-
trocadero
#169 Re: Milić Vukašinović
PixelDrifter wrote: ↑28/04/2026 11:28
Taj isti lik ti je ucestvovao u emisijama kao "Ja volim Srbiju", poslije svega sta je Srbija napravila Bosni (u toku rata od 1992 do 2001 je bio daleko od Bosne, zivio u Holandiji, danas zivi u Beogradu). Mjesto zivljenja covjek bira, njegova stvar, ali ucestvovati u emisiji "Ja volim Srbiju" poslije svega sto se desavalo na ovim prostorima ti govori sve o liku. Mislim da roditelji nose dio odgovornosti za podizanje sina. Nije lijepo, ali nije lijepo ni glorificirati zemlju koja je bila agresor na nasu, a on je, koliko znam, rodjen u Sarajevu, od roditelja bosnjaka/bosanaca, kakogod.
E sad si ga baš razotkrio.Kakva je to crna emisija?
- Altsa
#170 Re: Milić Vukašinović
Nije bio ni Nele nacionalista dok nije otisao u predstolnicu zla. A otac jest to je 100%. Za mater mu ne znam ali ne vjerujem da je u toj kuci bilo probosanske strane. Drale je bio poseban slucaj jer je imao odredenih problema u glavi (djelovao je blago autistican), a slazem se da je bio dobrodusan i drugaciji od Neleta. Bio je onaj tip koji uglavnom šuti i onda kad nesto provali svi padaju pod stol.PixelDrifter wrote: ↑28/04/2026 12:49 Koliko znam Neletov stari nije bio nacionalista, ali jeste njegova stara, koja je radila u miliciji, ona ga je navukla na tu stranu. Burazer, Drale, pokoj mu dusi, je bio dobar momak, nikakav nacionalista.
Last edited by Altsa on 28/04/2026 22:17, edited 1 time in total.
- banjaluka078
- Better Man
#172 Re: Milić Vukašinović
Zijo je imao u Visokom kafić. Zvao se Valentino. Bio je dio rata u Viskom i tu je snimio jednu svoju patriotsku pjesmu i spot. Mislim da se zvala Bila kuća na kraju grada. Pokazao se kao šupak. Prvipjevač Valentina Suad Jakrlić Jaka je napravio veliku karfijeru u nauci i cijenjeni i ugledni je profesor u Damstardtu.dulekrele wrote: ↑28/04/2026 11:48Zijo je obicna slina. A vrijedanje roditelja mu ne podrzavam.PixelDrifter wrote: ↑28/04/2026 11:28Taj isti lik ti je ucestvovao u emisijama kao "Ja volim Srbiju", poslije svega sta je Srbija napravila Bosni (u toku rata od 1992 do 2001 je bio daleko od Bosne, zivio u Holandiji, danas zivi u Beogradu). Mjesto zivljenja covjek bira, njegova stvar, ali ucestvovati u emisiji "Ja volim Srbiju" poslije svega sto se desavalo na ovim prostorima ti govori sve o liku. Mislim da roditelji nose dio odgovornosti za podizanje sina. Nije lijepo, ali nije lijepo ni glorificirati zemlju koja je bila agresor na nasu, a on je, koliko znam, rodjen u Sarajevu, od roditelja bosnjaka/bosanaca, kakogod.milojicabrzi wrote: ↑28/04/2026 10:05 Na stranu sve, nema razloga vrijeđati mu roditelje (koji uzgred vjerovatno nisu ni živi).
Nije lijepo.
-
milojicabrzi
#173 Re: Milić Vukašinović
Nisam znao za tu epizodu da je Zijo Valentino imao kafić i bio u Visokom... Vidi se da je bio efikasan u izbjegavanju vojne obaveze
Jaka je i napustio bend da bi se posvetio studijuma i postao cijenjeni profesor i to mašinstva, ako se dobro sjećam, ima ga na youtube. Bio je dobar i perspektivan vokal, neobične boje glasa... Emčika basista je pokojni već deceniju, Kufi-bubnjar mislim da je u Londonu...
No, vratimo se na Milića....
Sjetim se one epizode tamo nekad 2010. godine ili nešto kasnije, kad je on snimio album na narodnjački fazon, sa heavy gitarama i rifovima.
Danima je hodao okolo i ubjeđivao raju i ljude iz struke, da će napraviti lom sa tim albumom, kako je to nešto još nečuveno i sl. Ali nije upalilo, album nije doživio neki uspjeh, nije bilo moguće na strategiji "Žikinog kola", napraviti neki novi trend...
Jaka je i napustio bend da bi se posvetio studijuma i postao cijenjeni profesor i to mašinstva, ako se dobro sjećam, ima ga na youtube. Bio je dobar i perspektivan vokal, neobične boje glasa... Emčika basista je pokojni već deceniju, Kufi-bubnjar mislim da je u Londonu...
No, vratimo se na Milića....
Sjetim se one epizode tamo nekad 2010. godine ili nešto kasnije, kad je on snimio album na narodnjački fazon, sa heavy gitarama i rifovima.
Danima je hodao okolo i ubjeđivao raju i ljude iz struke, da će napraviti lom sa tim albumom, kako je to nešto još nečuveno i sl. Ali nije upalilo, album nije doživio neki uspjeh, nije bilo moguće na strategiji "Žikinog kola", napraviti neki novi trend...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#174 Re: Milić Vukašinović
šta fali emisiji ja volim srbiju
pa kod njih je mobilizacija bila kažu 6% uspješna
koliko ih je zaginulo u BiH?
minoran broj...jes davali su podršku srbima u bih...ali i druge vođe su davale podršku bosnjacima i hrvatima
što milošević reče u hagu
ja sam ratni zločinac sto sam pomagao srbe u bih i hrvatskoj
a papa je sveti otac što je pomagao hrvate

pa kod njih je mobilizacija bila kažu 6% uspješna
koliko ih je zaginulo u BiH?
minoran broj...jes davali su podršku srbima u bih...ali i druge vođe su davale podršku bosnjacima i hrvatima
što milošević reče u hagu
ja sam ratni zločinac sto sam pomagao srbe u bih i hrvatskoj
a papa je sveti otac što je pomagao hrvate
-
NediM17
#175 Re: Milić Vukašinović
https://visokoin.com/ovako-se-pjevalo-u ... tru-grada/
Kafić bio u tzv. Plavšića kući.
Početkom rata u Visokom spav'o u autu, zavuče ga pod jedan balkon i tu je noćiv'o dok nije razgulio.
Valjda ga prpa bilo zanoćiti u kafani, nije bila daleko od linije.