Blair: Muslimanski veo je oznaka razdvajanja
-
EI Presidente
Helem neise, moj Heleme...Helem wrote:ma uzelili se krscani muslimanske mindze, eto to je to.
Nije stvar u politici, u gacama je, i mjeri se u chuni,
sve je napokon sexualni razlog.
Politika i sex.

-
Krugman
Niko ih nedira ni u Engleskoj. Nego sto je to Engleska problem? Zato sto je primila par miliona pakistanaca i ostalih izgubljenih slucajeva, sto im je dala mjesto u svom hiljadu godina sredjivanom drustvu - mjesto za koje bi milijardu ljudi sirom svijeta od Kine do Gvatemale ruku dalo - papire, socijalnu pomoc, licne slobode, mogucnost uspjeha. Da bi ti isti mentalni slucajevi svoje komplekse lijecili umotavajuci se iza maski ko strasila, onesposobljavajuci se za normalan zivot, i na najbezobrazniji nacin zloupotrebljavajuci sva prava tog drustva.Helem wrote:pa po Americi nane hodaju zamotane u jemenije(emenije i samije) i u dimijima i niko ih ne dira, cak se i ne obzire na to....
Bler nije problem, to je Engleska,
ali sta je ovo s nasim likovima, s nasim licima, zar to samo nama smeta????
Treba tim svim fundamentalistima lijepo revidirati EU drzavljanstva kao sto to sada rade u BiH i sviju ih poslati nazad u rupe iz kojih su izgmizali. Odnosno, hoces paliti zastave i imovinu na javnim mjestima, urlati smrtne prijetnje, osporavati slobodu govora i ostala prava drugim gradjanima, i na druge nacine trovati drustvo svojim poremecenim ubjedjenjima - lijepo idi u Pakistan, Alzir, Iran i ostale vukejebine iz kojih si dosao/la pa tamo to radi do mile volje.
Posto ljudi ovdje vole etiketirati, da ne bude zabune ja sam 1/1 Bosnjo iz stare sarajevske muslimanske familije - ali Bog i poslanik koji se u mojoj kuci postuju su potpuno drugaciji od onih koje iznad opisane spodobe svojim ponasanjem unakazuju.
-
Helem
jest malo neobicno....cudnovato-Weird,
a mi kao ono sisemo veslo.
To mi malo kulturni pa necemo da kazemo a
nama fino u brke Veliki Tvorac Dejtona kaze da smo se u Bosni borili za vlast i za zene...
jesmo mi cuvali nase, a oni nam ih otimali, izem ti takvu borbu.
A za sta se oni danas bore?
Cekaj, da neki nisu ovo u Engleskoj pobrkali sa kakvom Sexualnom revolucijom, Bleru istice mandat...
a mi kao ono sisemo veslo.
To mi malo kulturni pa necemo da kazemo a
nama fino u brke Veliki Tvorac Dejtona kaze da smo se u Bosni borili za vlast i za zene...
jesmo mi cuvali nase, a oni nam ih otimali, izem ti takvu borbu.
A za sta se oni danas bore?
Cekaj, da neki nisu ovo u Engleskoj pobrkali sa kakvom Sexualnom revolucijom, Bleru istice mandat...
-
Helem
jole Krugman ako nastavis tako pisati a ovi u Engleskoj i Americi procitaju i uredno se prevede sve to na anglosaksonski,
poceti ce i nas sve iz Amerike, vracati za Bosnu.
Sreca sto tebe ne pitaju nista, pa...uh....ostajem i ja ovdje.
Nego da te pitam jesi li stvarno iz ugledne sarajevske porodice i to Musliman,
ja sam iz bas neugledne kotorvaroske familije, a jebaji ga, Musliman sam i ja.
Nego da te pitam jesi li stvarno iz ugledne sarajevske porodice i to Musliman,
ja sam iz bas neugledne kotorvaroske familije, a jebaji ga, Musliman sam i ja.
-
Krugman
Tolerancija na Zapadu opada prema bezobrazluku koji sam gore opisao, i znam da vas fata prpa kako ce se to sve odraziti na vasu mogucnost da i dalje ovdje svoj asiluk provodite. Ali koliko god takvi kao ti bi volili da predstave Zapad kao neku brutalnu, seksualno-perverznu, anti-muslimansku azdaju, ipak cinjenice vam ne idu u prilog jer ovdje u Americi, na primjer, 5 miliona normalnih muslimana kao ja zive totalno neometan zivot (kao sto si uostalom spomenuo). Tako da je mogucnost da ce jednog normalnog Bosanca ili bilo kojeg normalnog covjeka istjerati iz zemlje jednaka nuli - iako je to nesto sto vi prizeljkujete da bi mogli dokazati te svoje bolesne teze o zlom Zapadu.Helem wrote:jole Krugman ako nastavis tako pisati a ovi u Engleskoj i Americi procitaju i uredno se prevede sve to na anglosaksonski,
Nego ako si ti stvarno jedan od ovih kretena koje sam gore opisao, sto bi bilo na ogromnu sramotu tvojoj neuglednoj familiji, hajde barem ce te vratiti u Bosnu. Tamo je jos uvijek dobro jer vehabije i ostali "reformatori" koje su nam "braca arapi" u ratu namjenili, a kojima si izgleda naklonjen, nisu uspjeli veliko sranje napraviti. Zamisli da moras ici u Sudan ili Somaliju - "braca" bi te tako uzjahala, doziv'o bi i Blera i Busha k'o nafaku.
-
Helem
ma nema,rodila te nana takog pametna, sigurno jedes hamburger.
I ti skonto da mene vrate u Bosnu a ti da ostanes u Americi, jerbo sam ja naklonjen Muslimanima.
A ono kao ti nisi, Muslimani su utvare, nose bijele plastove, ono ti si musliman iz jako ugledne sarajevske familije u Americi i potpuno normalan a ja ono kao blentav.
Upljuvase se Ameri od te tvoje tolerancije, nalet ih ne bilo.
Rekoh ja, nidje bolje zemlje od Amerike, rasadnik budala.
I ti skonto da mene vrate u Bosnu a ti da ostanes u Americi, jerbo sam ja naklonjen Muslimanima.
A ono kao ti nisi, Muslimani su utvare, nose bijele plastove, ono ti si musliman iz jako ugledne sarajevske familije u Americi i potpuno normalan a ja ono kao blentav.
-
Krugman
Ne radi se ovdje uopste o naklonjenosti prema muslimanima, nego o ne naklonjenosti prema vrijednostima koje nemaju veze ni sa islamom ni sa zdravom pamecu, a pripadaju nekom puno gorem vremenu i prostoru. Zao mi je sto ti mislis da je sustina da su se "krscani uzeli muslimanske mindze." Nisi se valjda prep'o da ce tebi neko uskratiti tvojih 10cm - jel' to razlog sto drzite zene u nindza uniformama? Ako jeste, hajde barem priznajte, nemojte se vadit na islam, ofirno je skroz.Helem wrote:ma nema,rodila te nana takog pametna, sigurno jedes hamburger.
Pored toga, sam si se nasao prozvanim u mom ranijem postu - nije ti niko tovario blentavost mimo one koju sam sebi pripisujes. "Neuglednost" familije ti nije nikakvo opravdanje, ne vadi se na to.
-
Helem
nemojte oba biti tolike budale, vidite da ljudi sa strane, normalno obuceni, uopste na obracaju vnimania na turiste, statiste...
To samo nama smeta i nikome drugome, a drzave zakonski regulisu kodove oblacenja....
a ako mi je samo 10 centi, skidaj gace i naguzi se, pa da probas je li stvarno tako, ili ce ti namah oci ispasti....
Pa da vidis kako beg handri, iako se moram odreci u tome trenu aristokratskih manira ali nuzda zakon mijenja....
To samo nama smeta i nikome drugome, a drzave zakonski regulisu kodove oblacenja....
a ako mi je samo 10 centi, skidaj gace i naguzi se, pa da probas je li stvarno tako, ili ce ti namah oci ispasti....
Pa da vidis kako beg handri, iako se moram odreci u tome trenu aristokratskih manira ali nuzda zakon mijenja....
-
Grom iz vedra neba
Blago tebi. Kao da su te u Tanjugu obucavali. Ako me zelis citirati onda kopiraj cijeli post, a ne drugi dio recenice, sa tri tackice prije toga, jer misao nije izrazena do kraja.danas wrote:ovo je problem sa nedostatkom osnovne inteligencijeGrom iz vedra neba wrote:
ovo je problem sa ucenjem vrste rijeci u recenici, ocigledno. postoje zamjenice, jel tako. ja samo govorio o "njima" i "njima", a ne o "mi" i "oni" i tvrdim da se ljudi ne smiju podcjenjivati jer to ide u rasizam. libijac nije manje vrijedan od italijana, ali italijan je dosao u libiju, kao i englez u pakistan, iliti francuz u alzir, a onda su u svoju domovinu eksploatisali ono sto im je odgovaralo.
vec sam rekao gore (to bi i seselj valjda skonto) da nije namjera ni libijaca, ni pakistanaca ni egipcana da izjednace rezultat, iako imaju pravo posto su im drugi pljackali resurse mogu traziti odstetu itd. nego ti ljudi zele samo slobodu oblacenja, a ne mogu ni to ostvariti jer se nadju ljudi poput tebe koji skrenu konkretan problem na raju u saudijskoj arabiji. ako zelis o saudiji, otvori posebnu temu ili o bilo cemu drugom, ali nemoj bjezati od ovog slucaja. jer ocigledno ne mozes da se s tim suocis bez da ides u seseljeve fazone, relativizacije, trazenje balansa u krivici...itd. tema je jasna kao dan...... zaboravi se sta se reklo prije 2 minuta
... i naravno da ne govorimo o teznjama egipcana da izjednace rezultat -- vec govorimo o TVOME stavu da je to nesto sto bi bilo pozeljno i pravedno, u nekoj utakmici koja se vodi u tvojoj i seseljevoj glavi...
![]()
Grom iz vedra neba wrote:... onda muslimani imaju svako pravo da izjednace rezultat...
-
Grom iz vedra neba
Kao sto ni za tebe nema razloga da pricas budalastine, a to non-stop radisdanas wrote:a nema uopste razloga da se pokriva pred djecom, kuran to uopste ne nalaze niti trazi... samo pred muskima zrele seksualne dobi...A wrote:Da ne spominjem sve ono "neverbalno" sto je izrazeno preko lica, osmjeha, pogleda, ishareta ... Svega toga su ta djeca lisena.danas wrote: ne cini mi se da je razlog vjerske prirode i nisam sigurna da je ovo vjerska diskriminacija. djeca je nisu razumjela sta govori iza vela...![]()
![]()
Ti nisi mjerilo da odredjujes ljudima kako i kada ce se oblaciti. Jedino mjerilo koje nosis sa sobom je metod argumentacije usavrsen od ratnog zlocinca vojislava seselja.
-
Grom iz vedra neba
Pa kako se onda okupacija Iraka uklapa u cijelu pricu.Krugman wrote:U principu ne mislim da vlada ima ikakvo pravo da regulise icije oblacenje, ali se 100% slazem i sa Blairom i sa Straw-om oko "nindza uniforme" iz vise razloga.
1. Nikab (pcelarsko odjelo) nema nikakve veze ni sa islamom ni sa vjerskim pravima. To je ostavstina iz srednjeg vjeka sa Arabijskog poluotoka na kojem su se iz prakticnih razloga i muskarci i zene potpuno pokrivali da im pjesak ne prodire do koze. Ta ostavstina se danas zloupotrebljava od strane raznih vehabija i drugih iskompleksiranih fundamentalista da bi potpuno dominirali zene i promovisali njihovu izopacenu praksu islama i zivota. U Kuranu pise da se zena mora skromno odjevati, nigdje ne pise da se mora umotavati od pete do glave.
2. Imigranti koji dodju na Zapad imaju obavezu da se asimiliraju u "melting pot" doprinoseci svojim identitetom tom kulturnom mozaiku. Nemaju pravo da izvoljevaju azile, stanove/kuce i socijalne pomoci da bi se mogli samo-izolirati gradeci rekluzivne zajednice i onesposobljavajuci se za bilo kakav vid normalnog zivota. To ovi radikali iz pakistana, alzira i egipta rade vec godinama po holandiji, skandinaviji, i britaniji.
Dodju kreteni u Europu jer Mubarak i Musaraf nisu frajeri pa da trpe njihov asiluk - Evropljani im daju kucu, stan, socijalu, pravo ih poguraju da bi ovi mogli paliti zastave, bosti ljude nozevima u po ulice i upucivati smrtne prijetnje. Nece ni ta do sutra i netreba.
-
Grom iz vedra neba
Engleska je prije toga upotpunosti osiromasila kolonije da bi napravila svoje sredjeno drustvo.Krugman wrote:Niko ih nedira ni u Engleskoj. Nego sto je to Engleska problem? Zato sto je primila par miliona pakistanaca i ostalih izgubljenih slucajeva, sto im je dala mjesto u svom hiljadu godina sredjivanom drustvu - mjesto za koje bi milijardu ljudi sirom svijeta od Kine do Gvatemale ruku dalo - papire, socijalnu pomoc, licne slobode, mogucnost uspjeha. Da bi ti isti mentalni slucajevi svoje komplekse lijecili umotavajuci se iza maski ko strasila, onesposobljavajuci se za normalan zivot, i na najbezobrazniji nacin zloupotrebljavajuci sva prava tog drustva.Helem wrote:pa po Americi nane hodaju zamotane u jemenije(emenije i samije) i u dimijima i niko ih ne dira, cak se i ne obzire na to....
Bler nije problem, to je Engleska,
ali sta je ovo s nasim likovima, s nasim licima, zar to samo nama smeta????
To sto se palis na rasiste, i KKK nije zdravo.Treba tim svim fundamentalistima lijepo revidirati EU drzavljanstva kao sto to sada rade u BiH i sviju ih poslati nazad u rupe iz kojih su izgmizali. Odnosno, hoces paliti zastave i imovinu na javnim mjestima, urlati smrtne prijetnje, osporavati slobodu govora i ostala prava drugim gradjanima, i na druge nacine trovati drustvo svojim poremecenim ubjedjenjima - lijepo idi u Pakistan, Alzir, Iran i ostale vukejebine iz kojih si dosao/la pa tamo to radi do mile volje.
Bosnjo koji govori Europa, a iz SarajevaPosto ljudi ovdje vole etiketirati, da ne bude zabune ja sam 1/1 Bosnjo iz stare sarajevske muslimanske familije - ali Bog i poslanik koji se u mojoj kuci postuju su potpuno drugaciji od onih koje iznad opisane spodobe svojim ponasanjem unakazuju.
- SiSaJuMe
Tolerancija? - sta to bi.,., Pustite se suplje, svi smo mi tolerantni u svoju korist.
A sto se tice oblacenja , pogledaj samo onu sliku gore. Pa mi reci jel to normalno. Slikaju se da bi imali uspomenu i da je nekom pokazu? Jedina prednost je sto uvjek super ispadnu na slici, i nebrbljaju kako im frizura nije bas najbolje ispala.
Normalno da ovo oblacenje prolazi u muslimanskim zemljama, jer tamo su takvi zakoni (zene i ravnopravnost ????????) dok na zapadu smeta. Normalno da smeta i da je cudno kad se nindja pojavi, a ispred nje hadjija setkuca i mjeri okolne minice.
A sto se tice oblacenja , pogledaj samo onu sliku gore. Pa mi reci jel to normalno. Slikaju se da bi imali uspomenu i da je nekom pokazu? Jedina prednost je sto uvjek super ispadnu na slici, i nebrbljaju kako im frizura nije bas najbolje ispala.
Normalno da ovo oblacenje prolazi u muslimanskim zemljama, jer tamo su takvi zakoni (zene i ravnopravnost ????????) dok na zapadu smeta. Normalno da smeta i da je cudno kad se nindja pojavi, a ispred nje hadjija setkuca i mjeri okolne minice.
-
dripac
Interesantna je sljedeca stvar. Kada je rijec o slobodi stampe i karikaturama Muhameda, tada se poziva na cenzuru, na paljenje zastava, rusenje ambasada, ali kada je rijec o zabrani nosenja vela preko lica, onda se pozivaju na demokratiju i postivanje ljudskih prava.
-
Grom iz vedra neba
Nije tacno. Sloboda postoji dok ne ugrozava ili vrijedja drugog. Ne mogu da vjerujem, nakon svega sto smo mi u Bosni prezivjeli da ima dripaca koji to ne mogu da shvate i koji podrzavaju vrijedjanje ili uskracivanje prava da neko zivi u sladu sa svojom vjerom. Pateticno.dripac wrote:Interesantna je sljedeca stvar. Kada je rijec o slobodi stampe i karikaturama Muhameda, tada se poziva na cenzuru, na paljenje zastava, rusenje ambasada, ali kada je rijec o zabrani nosenja vela preko lica, onda se pozivaju na demokratiju i postivanje ljudskih prava.
-
Pearl
mislim da bas i nije u redu da jedna vjerska zajednica u sekulatrnoj drzavi (ili jos gore - u drzavi koja je po zakonu hriscanska) u koju su sami dosli zahtijeva mijenjanje obicaja koji cak nisu ni u duhu islama, nego u duhu tradicije drzave iz koje su dosli, jer se smatra "ugrozenom"..Grom iz vedra neba wrote:Nije tacno. Sloboda postoji dok ne ugrozava ili vrijedja drugog. Ne mogu da vjerujem, nakon svega sto smo mi u Bosni prezivjeli da ima dripaca koji to ne mogu da shvate i koji podrzavaju vrijedjanje ili uskracivanje prava da neko zivi u sladu sa svojom vjerom. Pateticno.dripac wrote:Interesantna je sljedeca stvar. Kada je rijec o slobodi stampe i karikaturama Muhameda, tada se poziva na cenzuru, na paljenje zastava, rusenje ambasada, ali kada je rijec o zabrani nosenja vela preko lica, onda se pozivaju na demokratiju i postivanje ljudskih prava.
postovati, da... zahtijevati nesto - definitivno ne...
na svakoj temi postavljam pitanje i nikako da dobijem odgovor: gdje je granica vrijedjanja osjecaja?
- _ja_
Lucy01 wrote:Kada zena sa Zapada mogne hodati nepokrivena u Saudijskoj Arabiji ili Iranu, onda mozemo pricati o toleranciji...
Ne razumijem nesto...uvijek je bilo da se u zemlji domacina postuju njegova pravila (kao i u kuci, uostalom...kod mene se u kuci ne skidaju cipele i nema pusenja, pa ako ti se ne svidja, nemoj ni dolaziti)...tj. novinarke neke Zapadne TV kuce, kada pricaju sa zenama iz Afganistana, iz postovanja prema njihovoj kulturi pokriju kosu i to se ne zove netolerancija, nego postovanje prema razlicitoj kulturi i obicajima.
Otkud sad odjednom, da neko ko je svojom voljom otisao na Zapad da zivi, netolerancijom zove pravila ponasanja u toj zemlji?
znaci , ja sad da bih bila integrisana u zapadnom svijetu , trebala bih da obucem suknjicu do pola guzice i da nosim kratke majicice, ili neke tole iz kojih mi gace vire
Last edited by _ja_ on 15/07/2007 20:22, edited 1 time in total.
-
Grom iz vedra neba
izvrces potpuno. prvo, nisu oni dosli u tu drzavu, nego je ta drzava dosla u njihove drzave, a onda su iz tih drzava dovlacili jeftinu radnu snagu, pored resursa koje su pljackali.Pearl wrote:mislim da bas i nije u redu da jedna vjerska zajednica u sekulatrnoj drzavi (ili jos gore - u drzavi koja je po zakonu hriscanska) u koju su sami dosli zahtijeva mijenjanje obicaja koji cak nisu ni u duhu islama, nego u duhu tradicije drzave iz koje su dosli, jer se smatra "ugrozenom"..Grom iz vedra neba wrote:Nije tacno. Sloboda postoji dok ne ugrozava ili vrijedja drugog. Ne mogu da vjerujem, nakon svega sto smo mi u Bosni prezivjeli da ima dripaca koji to ne mogu da shvate i koji podrzavaju vrijedjanje ili uskracivanje prava da neko zivi u sladu sa svojom vjerom. Pateticno.dripac wrote:Interesantna je sljedeca stvar. Kada je rijec o slobodi stampe i karikaturama Muhameda, tada se poziva na cenzuru, na paljenje zastava, rusenje ambasada, ali kada je rijec o zabrani nosenja vela preko lica, onda se pozivaju na demokratiju i postivanje ljudskih prava.
tako je stvoren prvi sloj doseljenika u kolonijalnim silama.
drugo, muslimani zele slobodu oblacenja, kao i ostali ljudi, indijci, jevreji, amisi itd. a ne kako ti to zelis podvaliti sa primjetnim sarkazmom, zbog "ugrozenosti".
sta mislis da su osmanlije zabranile progonjenim jevrejima za vrijeme inkvizicije da u bosni ne smiju graditi sinagoge. to bi bilo neprihvatljivo, jer je dio njihove vjere da imaju bogomolju, kao sto je dio muslimanske vjere da se oblace onako kako vjeruju.
da bi nesto zahtjevalo, onda se podrazumijeva da nesto trazis od nekog, a muslimani ne traze da se pokrije zena tonija blera, nego traze da se njihove zene mogu porkivati jer je to njihova volja i da im se zbog toga ne uskrajcuju ljudska prava.postovati, da... zahtijevati nesto - definitivno ne...
za mene je to gore od rasizma. mislio sam da je rasizam vrhunac primitivizma, jer se ljudima uskracuju prava zbog boje tena, a sada vidim da im se uskracuju prava i zbog izbora odjece.
-
Pearl
hajd saberi se sama sa sobom, da ne lupas gluposti .._ja_ wrote:Lucy01 wrote:Kada zena sa Zapada mogne hodati nepokrivena u Saudijskoj Arabiji ili Iranu, onda mozemo pricati o toleranciji...
Ne razumijem nesto...uvijek je bilo da se u zemlji domacina postuju njegova pravila (kao i u kuci, uostalom...kod mene se u kuci ne skidaju cipele i nema pusenja, pa ako ti se ne svidja, nemoj ni dolaziti)...tj. novinarke neke Zapadne TV kuce, kada pricaju sa zenama iz Afganistana, iz postovanja prema njihovoj kulturi pokriju kosu i to se ne zove netolerancija, nego postovanje prema razlicitoj kulturi i obicajima.
Otkud sad odjednom, da neko ko je svojom voljom otisao na Zapad da zivi, netolerancijom zove pravila ponasanja u toj zemlji?
znaci , ja sad da bih bila integrisana u zapadnom svijetu , trebala bih da obucem suknjicu do pola guzice i da nosim kratke majicice, ili neke tole iz kojih mi gace vire..... daj ba nema zeze s vezom .....
zna se zbog cega je i nikab i hidzab , a boga mi i mahrama , a to sto je njima nedostupno vidjeti te zene to njih boli , kad su one sto puta ljepse i bolje od njihovih zena
jel to po zakonu (pisanom il nepisanom) da se na zapadu nose minjaci??? gdje si to nasla? bas me interesuje? poredjenje glupo ko noc..
a o ljepoti zena ne mozemo da sudimo jer ih ne vidimo...
mozda siu htjela da ispadnes pametna i funny, ali ovako samo sebe prosipas,...
-
Grom iz vedra neba
eto upravo si potvrdila sto ja cijelo vrijeme govorim. besmisleno je praviti zakon, koji regulise oblacenje. a zapad ga pravi za muslimane.Pearl wrote:hajd saberi se sama sa sobom, da ne lupas gluposti .._ja_ wrote:Lucy01 wrote:Kada zena sa Zapada mogne hodati nepokrivena u Saudijskoj Arabiji ili Iranu, onda mozemo pricati o toleranciji...
znaci , ja sad da bih bila integrisana u zapadnom svijetu , trebala bih da obucem suknjicu do pola guzice i da nosim kratke majicice, ili neke tole iz kojih mi gace vire..... daj ba nema zeze s vezom .....
zna se zbog cega je i nikab i hidzab , a boga mi i mahrama , a to sto je njima nedostupno vidjeti te zene to njih boli , kad su one sto puta ljepse i bolje od njihovih zena
jel to po zakonu (pisanom il nepisanom) da se na zapadu nose minjaci??? gdje si to nasla? bas me interesuje? poredjenje glupo ko noc..
-
Pearl
@Grom..
izvini, ali kakve veze ima gradnja sinagoga sa nosenjem nikaba????
hoces to da kazes da su kreteni koji su gadjali dzamije u pravu jer su na taj nacin ispoljavali svoju ugrozenost, tj svoja prava?
to je valjda 1:1 ...
o nikabu se prica jer onemogucava da vidis oci i lice sagovornika.. zar demokratija ne podrazumijeva da se moze reci ukoliko je nekim ljudima neugodno ukoliko ne mogu da vide oci i izraz lica osobe s kojom razgovaraju?
izvini, ali kakve veze ima gradnja sinagoga sa nosenjem nikaba????
hoces to da kazes da su kreteni koji su gadjali dzamije u pravu jer su na taj nacin ispoljavali svoju ugrozenost, tj svoja prava?
to je valjda 1:1 ...
o nikabu se prica jer onemogucava da vidis oci i lice sagovornika.. zar demokratija ne podrazumijeva da se moze reci ukoliko je nekim ljudima neugodno ukoliko ne mogu da vide oci i izraz lica osobe s kojom razgovaraju?
-
Pearl
obrati paznju na boldiirano.. ja nesto nisam primijetila da je to uslov integracije... bila sam vise puta na zapadu i na te sa minjacima i uskim majicama se ne gleda bas fino... u svakoj malo uglednijoj firmi ces biti upozoren radi nosenja minjaka...Grom iz vedra neba wrote:eto upravo si potvrdila sto ja cijelo vrijeme govorim. besmisleno je praviti zakon, koji regulise oblacenje. a zapad ga pravi za muslimane.Pearl wrote:hajd saberi se sama sa sobom, da ne lupas gluposti .._ja_ wrote:
ali to je samo moje misljenje..