Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#151 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by supercali »

da li si ti svjestan da je tvoje da hapsis a ne da sudis je li ti ubistvo sa predumisljajem iz nehata ovakvo onakvo
uhapsi ga a sudija je tu da vidi je li uhapsen pravedno ili nepravedno

e kad skontas ovo kao i mnoge tvoje kolege koje isto razmisljaju kao ti mnogo bolje ce biti u bih
ovo vazi i za ostale profesije da bude jasnije
Tercius

#152 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by Tercius »

supercali wrote:da li si ti svjestan da je tvoje da hapsis a ne da sudis je li ti ubistvo sa predumisljajem iz nehata ovakvo onakvo

e kad skontas ovo kao i mnoge tvoje kolege koje isto razmisljaju kao ti mnogo bolje ce biti u bih
Log out.I molim te da me ne citiras, fakat mi citanje tvojih postova unistava neuronske celije cerebralne jezgre.Zivio.
supercali

#153 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by supercali »

Tercius wrote:
supercali wrote:da li si ti svjestan da je tvoje da hapsis a ne da sudis je li ti ubistvo sa predumisljajem iz nehata ovakvo onakvo

Log out.I molim te da me ne citiras, fakat mi citanje tvojih postova unistava neuronske celije cerebralne jezgre.Zivio.
nemas me sta moliti nisi u bogomolji
sta je skontao ipak da sam u pravu pa neces vise
naravno da ti unistava neuronske celije kad naprezanjem ne mozes shvatiti sta ti se pise
al eto ipak si dokucio nesto pa skontao da si ipak pogrijesio i posteno se povlacis
texiller

#154 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by texiller »

mg wrote:
texiller wrote:koji li vrli stručnjaci daju stručne odgovore na ovo pitanje... pitanje je sad... ovi svršeni sa pravnog fakulteta ili ovi sa neo-post-zipa me sad aktulenih menadžEment faksova...

nema zakona nit' sudije u bosni koji bi to smio presuditi kao ubistvo u bilo kojoj formi, obliku ili definiciji......'naaš...
ko će i kako dokazati da si baš ti nasuo otrov u flašu i da je to tvoj viski uopšte....pa ljudi moji ja ne pijem, to tu stoji od godinama, šta ja znam šta je u flaši...
a odakle ti ideja da će to neko popiti ili da bi to neko popio odma' tu autu... čo'ek možda ne pije bRez meze, i šta ako čo'vek ne pije uopšte već samo dudla.... moraš onda ostaviti i da zapali...

joj jes ti glupo pitanje tito dragi... a ovi što ti to nešto kao ozbiljno objašnjavaju još gori... :lol: :lol: :lol:

Vrli pravnice, sudija u BiH te moze presudit kako hoce, ima drugi stepen pa se zali. A sudije ne odgovaraju za stavove izrecene u presudama. Toliko bi barem trebao da znas.

Hipoteticka situacija u ovom slucaju dovodi do razlicitih misljenja, a da li bi se ili ne nesto moglo dokazati zavisilo bi od niza drugih okolnosti. Jer nista nikad nije bas crno bijelo.
odakle ti smjela i neutemeljna tvrdnja da sam ja pravnik...pljuni 3 put, gluho i daleko bilo...... fuj....

nijedan sudija pa bio on čak iz velike BiH ne može presuditi kako hoće i da ne odgovara za svoj stav u presudi i van nje, ko ti je rekao da sudija može šta hoće odalami ga najvećom glavnjom po glavi... doveo te u zabludu a to je kažnjivo po svim KZ i ZKP, u BiH...

a od kojih to niza drugih okolnosti zavisi hipotetičko dokazivanje krivnje vlasnika vozila u ovom hipotetičkom slučaju... jer čovjek je baš ono crno-bijelo postavio cijelu situaciju, hipotetički doduše... ali prilično crno-bijelo...
Drinski

#155 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by Drinski »

Ja jos nisam nasao doktora ili automehanicara ili hemicara koji raspravlja sa strankom oko nekog metoda rada (napr. doktor: utjecaj nekog lijeka na brzinu vezivanja enzima) a pravnika koji to rade ima koliko hoces.
mudrac2

#156 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by mudrac2 »

Ja bi prije rekao da kaci kazne za parkiranje.
ho oponopono

#157 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by ho oponopono »

...ovdje se i dalje mudruje...onaj kaznu komotno moze odsluziti dok se uskladite... :pisnula: i :pisnuo:
Drinski

#158 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by Drinski »

ho oponopono wrote:...ovdje se i dalje mudruje...onaj kaznu komotno moze odsluziti dok se uskladite... :pisnula: i :pisnuo:
pravnici su bili jednoglasni.
ho oponopono

#159 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by ho oponopono »

Drinski wrote:
ho oponopono wrote:...ovdje se i dalje mudruje...onaj kaznu komotno moze odsluziti dok se uskladite... :pisnula: i :pisnuo:
pravnici su bili jednoglasni.
...ma jebo njih, pusti njih ponesto se pitam i ja... :gunjastajl:
sunceKOtepsija

#160 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by sunceKOtepsija »

supercali wrote:
Tercius wrote:

nemas me sta moliti nisi u bogomolji
sta je skontao ipak da sam u pravu pa neces vise
naravno da ti unistava neuronske celije kad naprezanjem ne mozes shvatiti sta ti se pise
al eto ipak si dokucio nesto pa skontao da si ipak pogrijesio i posteno se povlacis
:thumbup: treba bit covjek
S4mpion

#161 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by S4mpion »

Tercius wrote:@muminovicu dragi, pitanje u uvodu ove teme je poprilicno samo od sebe jasno.Covjek je sam sebe vec osudio i ispunio osnovne elemente krivice.Ne mozes ti porediti spajz i sijelo od 20 ljudi, sa covjekom koji je poprilicno svjestan u namjeri koju radi.A to je ubistvo druge osobe koja po njegovim navodima ce najvjerovatnije izvrsiti tesku kradju njegovog pmv-a.A pri tome ne vodi racuna da stavljanjem boce viskija u svoje vozilo takodje moze ubiti i nekog firauna ili narkomana koji je samo razbio prozor radi kasetofona, gdje bi u vodu pala njegova prvobitna namjera, ali je epilog isti.Covjek ocito uzima sebi za pravo da odlucuje o zivotu i smrti, a ja koliko poznajem zakon ovo malo, nesto sam ubjedzen da je to kaznjivo.
Dokazi. Dokazi su najbitniji. Šta jest ili nije bila njegova namjera je, bez dokaza ili priznanja, samo nagađanje, sudski neupotrebljiv argument.
biscanka2

#162 Re: Pravno pitanje: Da li bih odgovarao za ubistvo?

Post by biscanka2 »

:dajba: Kad bi kradljivac auta na ovakav nacin rikno pa taj slucaj u tri grada na sud isao, smjela bih se kladit
da bi sve tri presude bile razlicite . :nargila:
Post Reply