Pušač u poseti kod nepušača
Moderator: anex
-
Elko
Anka wrote:Mislim da smo na istim talasnim dužinamataxi_driver wrote:anka,ti si dobro prosla,samo je kolegica s posla.svi moji prijatelji su nepusaci,i kod njih se ne pusi u kuci.ali ja kada dodjem,nema sanse da bi im otisao na balkon.u krajnjem slucaju sjeo ispred balkona i zapalio.kome se svidja svidja kome ne ,i ne idem kod njega.i da vecina tih prijatelja imaju djecu,malu.i sad kazu pasivno pusenje steti.ok,i to postujem,ali ni moji starci nisu pusili,pa kad dodju gosti nikom nisu branili.a imali su dvoje djece.i nijedno od nas nije imalo nekih zdravstvenih problema.e sad i meni smeta kad oni dodju s djecom,pa djete ko djete ne pazi,pa prolije po parketu,umaze trosjed cokoladom(nije luksuzan ko u Damira Hadzica) i da ne nabrajam.treba mi dva sata da kucu dovedem u red.i sta sada ja trebam?reci ostavite djecu pred vratima?
nego anka daleko im tvoja kuca bila od njihove.evo sad zapalih koliko se izivcirah.![]()
Vidiš, ja imam prijateljicu koja je trudna,porodiće se za koji dan. I uvek kada odem kod nje ona mi stavi pepeljaru na sto ali ja NIKADA nisam zapalila iz poštovanja,trudna je,nema smisla.
takođe,NIKADA ne pušim kod ljudi koji imaju malu decu, kod ljudi koji su ne daj bože nešto bolesni...Ja čak ne pušim i kada odem na izlet u prirodu,nekako,greh mi je da na planini zapalim. Ali, kafa bez cigarete....nije merak.
Još nešto,pre pola sata sam pričala sa jednom koleginicom i ispričala sam joj šta mi se desilo a ona je počela da se smeje:Aaaaa,znači, i ti si se opekla kod njih !
Ispričala mi je šta se njoj desilo. Nije radikalno kao ovo sa cigaretama ali dosta govori o njima kao o lošim domaćinima tako da mi više uopšte nije žao što se desilo šta se desilo. Eto,pitali su je šta hoće da popije. Ona je rekla-nešto gazirano. A tada je OPET muž moje koleginice rekao: "Mi ne pijemo gazirano. To nadima i nije dobro za stomak."
Ne želim više ništa da kažem o tim ljudima.
Ja ne pijem pivo, ne pijem alkohol, ali kada mi dolaze gosti uvek kupim flašu vina i pivo, koka kolu i neki sok pa za svakog bude po nešto.
Ovi ljudi nisu dobri domaćini, kod njih u kući je diktatura i retko ko se može osećati prijatno.
I da dodam, ni najmanje me nisu impresionirali njeni kolači od šargarepe! Ja volim kolače sa orasima i čokaladom.
Na kraju krajeva, ne pušiš, ne piješ alkohol, ne piješ gazarino, jedeš samo ZDRAVU hranu, ne piješ vodu iz česme već samo flaširanu...a ko ti garantuje da te neće jednog dana na ulici satrti kamion?
nije mi jasno, iako sam procitao postove zasto frka oko pusenja....nikako mi to nije jasno, naravno da treba zabraniti pusenje na svim javnim mjestima, i jos mi je manje jasno zasto frka oko toga sto ljudi nisu dozvolili da im zapalis u stanu ....ne bi dozvoli nija iz mnogo razloga, pa se ljuti koliko hoces,
koja je to nadmenost pazi molim te, nisu mi dali da pusim,,,,, a gluposti, sta bi mi sada trebali, plakati ?
Trebate cijeniti to sto ljudi ne zele da im se dimi duhan u blizini i to je to.
Primjetio sam u svojim kontaktima kada pusacu skrenes da ti smeta dim, on se fino kao naljuti i nije mu pravo , znaci mi nepusaci trebamo sutjeti i trpjeti za rad toga da budemo frendovi sa nadmenim pusacima, koji u 99 posto slucajeva se ne udostoje ni upitati da li se moze pustiti, i kada im se ukaze da smetaju onda se pozivaju na krsenje prava, napad na licnos i slicne gluposti
Gluposti zar ne?
- uozo
Samo te izgleda malo handri modulacija na tim talasnim duzinama, sirinama i visinama.Anka wrote:Mislim da smo na istim talasnim dužinamataxi_driver wrote:anka,ti si dobro prosla,samo je kolegica s posla.svi moji prijatelji su nepusaci,i kod njih se ne pusi u kuci.ali ja kada dodjem,nema sanse da bi im otisao na balkon.u krajnjem slucaju sjeo ispred balkona i zapalio.kome se svidja svidja kome ne ,i ne idem kod njega.i da vecina tih prijatelja imaju djecu,malu.i sad kazu pasivno pusenje steti.ok,i to postujem,ali ni moji starci nisu pusili,pa kad dodju gosti nikom nisu branili.a imali su dvoje djece.i nijedno od nas nije imalo nekih zdravstvenih problema.e sad i meni smeta kad oni dodju s djecom,pa djete ko djete ne pazi,pa prolije po parketu,umaze trosjed cokoladom(nije luksuzan ko u Damira Hadzica) i da ne nabrajam.treba mi dva sata da kucu dovedem u red.i sta sada ja trebam?reci ostavite djecu pred vratima?
nego anka daleko im tvoja kuca bila od njihove.evo sad zapalih koliko se izivcirah.![]()
Vidiš, ja imam prijateljicu koja je trudna,porodiće se za koji dan. I uvek kada odem kod nje ona mi stavi pepeljaru na sto ali ja NIKADA nisam zapalila iz poštovanja,trudna je,nema smisla.
takođe,NIKADA ne pušim kod ljudi koji imaju malu decu, kod ljudi koji su ne daj bože nešto bolesni...Ja čak ne pušim i kada odem na izlet u prirodu,nekako,greh mi je da na planini zapalim. Ali, kafa bez cigarete....nije merak.
Još nešto,pre pola sata sam pričala sa jednom koleginicom i ispričala sam joj šta mi se desilo a ona je počela da se smeje:Aaaaa,znači, i ti si se opekla kod njih !
Ispričala mi je šta se njoj desilo. Nije radikalno kao ovo sa cigaretama ali dosta govori o njima kao o lošim domaćinima tako da mi više uopšte nije žao što se desilo šta se desilo. Eto,pitali su je šta hoće da popije. Ona je rekla-nešto gazirano. A tada je OPET muž moje koleginice rekao: "Mi ne pijemo gazirano. To nadima i nije dobro za stomak."
Ne želim više ništa da kažem o tim ljudima.
Ja ne pijem pivo, ne pijem alkohol, ali kada mi dolaze gosti uvek kupim flašu vina i pivo, koka kolu i neki sok pa za svakog bude po nešto.
Ovi ljudi nisu dobri domaćini, kod njih u kući je diktatura i retko ko se može osećati prijatno.
I da dodam, ni najmanje me nisu impresionirali njeni kolači od šargarepe! Ja volim kolače sa orasima i čokaladom.
Na kraju krajeva, ne pušiš, ne piješ alkohol, ne piješ gazarino, jedeš samo ZDRAVU hranu, ne piješ vodu iz česme već samo flaširanu...a ko ti garantuje da te neće jednog dana na ulici satrti kamion?
Sta kazes, ne pusis u drustvu trudnica, male djece, bolesnih ljudi i cak imas grizu savjesti da zapalis u prirodi?!
A zasto to?
A sto se onda cudis kada tii neko ko nije pusac kaze da ne pusis u njegovoj kuci? Sta je to sad, pusenje vise stetno djeci i bolesnima nego nepusacima tvojim prijateljima koji ti nesto znace?
To sto ti neko kod koga si u gostima kaze da smatra da gazirana pica stete zdravlju, i sigurno je jos rekao da ih zbog toga i ne drzi u kuci, je stvarno sramota.
Drugo bi bilo kada bi ti muz kolegice, kada bi bio kod tebe u gostima poceo da laprda o stetnosti gaziranih pica, dok ti sebi sipas casu kole.
Poredjenje ispijanja alkoholnih pica i pusenja ne stoji. Pusenje direktno steti i onima koji se nalaze u istoj prostoriji, a pice samo onome ko ga u sebe unosi. Naravno, dok se ne napije pa pocne da baljezga i tako opet steti svima oko sebe.
A i zasto ti smeta da neko ne pusi, ne pije, jede zdravu hranu, itd...
To je njegov izbor, kao sto je i tvoj izbor da pusis i imas potpuno pravo da to radis. Samo ima jedna caka! Kad ne pusis, ne pijes alkohol, ne pijes gazirano, jedes zdravu hranu, itd... ne utices negativno i stetno po svoju okolinu, jedino ako si kakav na.rkani tip pa samo o tome laprdas, dok pusenjem djelujes stetno prema onima koji ne puse, u tvome drustvu i to na direktan nacin.
I zato ako se pozivate na neka prava pusaca imaju pravo onda da se i nepusaci pozivaju na njihova prava.
A ja! I od kamiona te ne moze spasit' niko. Isto ko ni od saksije koja ti moze svaki momenat trehnuti na glavu. Ili od toga da upadnes u otvoreni saht...
-
Sarafcina
Elko wrote:Anka wrote:Mislim da smo na istim talasnim du¾inamataxi_driver wrote:anka,ti si dobro prosla,samo je kolegica s posla.svi moji prijatelji su nepusaci,i kod njih se ne pusi u kuci.ali ja kada dodjem,nema sanse da bi im otisao na balkon.u krajnjem slucaju sjeo ispred balkona i zapalio.kome se svidja svidja kome ne ,i ne idem kod njega.i da vecina tih prijatelja imaju djecu,malu.i sad kazu pasivno pusenje steti.ok,i to postujem,ali ni moji starci nisu pusili,pa kad dodju gosti nikom nisu branili.a imali su dvoje djece.i nijedno od nas nije imalo nekih zdravstvenih problema.e sad i meni smeta kad oni dodju s djecom,pa djete ko djete ne pazi,pa prolije po parketu,umaze trosjed cokoladom(nije luksuzan ko u Damira Hadzica) i da ne nabrajam.treba mi dva sata da kucu dovedem u red.i sta sada ja trebam?reci ostavite djecu pred vratima?
Vidi¹, ja imam prijateljicu koja je trudna,porodiæe se za koji dan. I uvek kada odem kod nje ona mi stavi pepeljaru na sto ali ja NIKADA nisam zapalila iz po¹tovanja,trudna je,nema smisla.
takoðe,NIKADA ne pu¹im kod ljudi koji imaju malu decu, kod ljudi koji su ne daj bo¾e ne¹to bolesni...Ja èak ne pu¹im i kada odem na izlet u prirodu,nekako,greh mi je da na planini zapalim. Ali, kafa bez cigarete....nije merak.
Jo¹ ne¹to,pre pola sata sam prièala sa jednom koleginicom i isprièala sam joj ¹ta mi se desilo a ona je poèela da se smeje:Aaaaa,znaèi, i ti si se opekla kod njih !
Isprièala mi je ¹ta se njoj desilo. Nije radikalno kao ovo sa cigaretama ali dosta govori o njima kao o lo¹im domaæinima tako da mi vi¹e uop¹te nije ¾ao ¹to se desilo ¹ta se desilo. Eto,pitali su je ¹ta hoæe da popije. Ona je rekla-ne¹to gazirano. A tada je OPET mu¾ moje koleginice rekao: "Mi ne pijemo gazirano. To nadima i nije dobro za stomak."
Ne ¾elim vi¹e ni¹ta da ka¾em o tim ljudima.
Ja ne pijem pivo, ne pijem alkohol, ali kada mi dolaze gosti uvek kupim fla¹u vina i pivo, koka kolu i neki sok pa za svakog bude po ne¹to.
Ovi ljudi nisu dobri domaæini, kod njih u kuæi je diktatura i retko ko se mo¾e oseæati prijatno.
I da dodam, ni najmanje me nisu impresionirali njeni kolaèi od ¹argarepe! Ja volim kolaèe sa orasima i èokaladom.
Na kraju krajeva, ne pu¹i¹, ne pije¹ alkohol, ne pije¹ gazarino, jede¹ samo ZDRAVU hranu, ne pije¹ vodu iz èesme veæ samo fla¹iranu...a ko ti garantuje da te neæe jednog dana na ulici satrti kamion?
nije mi jasno, iako sam procitao postove zasto frka oko pusenja....nikako mi to nije jasno, naravno da treba zabraniti pusenje na svim javnim mjestima, i jos mi je manje jasno zasto frka oko toga sto ljudi nisu dozvolili da im zapalis u stanu ....ne bi dozvoli nija iz mnogo razloga, pa se ljuti koliko hoces,
koja je to nadmenost pazi molim te, nisu mi dali da pusim,,,,, a gluposti, sta bi mi sada trebali, plakati ?
Trebate cijeniti to sto ljudi ne zele da im se dimi duhan u blizini i to je to.
Primjetio sam u svojim kontaktima kada pusacu skrenes da ti smeta dim, on se fino kao naljuti i nije mu pravo , znaci mi nepusaci trebamo sutjeti i trpjeti za rad toga da budemo frendovi sa nadmenim pusacima, koji u 99 posto slucajeva se ne udostoje ni upitati da li se moze pustiti, i kada im se ukaze da smetaju onda se pozivaju na krsenje prava, napad na licnos i slicne gluposti
Gluposti zar ne?
i meni stosta smeta kod mnogih.... kome je kriterij dim kod odabira ljudi...postujem...ali nemam namjeru ugadjati naopakim ljudima... kome smeta dim...tajse jarane
- Anka
Medjed : " A sto se onda cudis kada tii neko ko nije pusac kaze da ne pusis u njegovoj kuci? Sta je to sad, pusenje vise stetno djeci i bolesnima nego nepusacima tvojim prijateljima koji ti nesto znace?
To sto ti neko kod koga si u gostima kaze da smatra da gazirana pica stete zdravlju, i sigurno je jos rekao da ih zbog toga i ne drzi u kuci, je stvarno sramota. #eben mu misa, men' se cini da ti bas i ne volis te svoje prijatelje, cim ih ovdje nama opanjkavas, jer ljudi ne piju gazirana pica pa su s toga veoma losi domacini. Haman, trebali bi da promijene svoje zivotne navike jer njihov gost pije gazirana pica, il' sta? "
Medjede, ti ne umeš da čitaš, nećeš da čitaš ili ne razumeš ono što si pročitao ?
KO PUŠI DOBAR JE U DUŠI

To sto ti neko kod koga si u gostima kaze da smatra da gazirana pica stete zdravlju, i sigurno je jos rekao da ih zbog toga i ne drzi u kuci, je stvarno sramota. #eben mu misa, men' se cini da ti bas i ne volis te svoje prijatelje, cim ih ovdje nama opanjkavas, jer ljudi ne piju gazirana pica pa su s toga veoma losi domacini. Haman, trebali bi da promijene svoje zivotne navike jer njihov gost pije gazirana pica, il' sta? "
Medjede, ti ne umeš da čitaš, nećeš da čitaš ili ne razumeš ono što si pročitao ?
KO PUŠI DOBAR JE U DUŠI
- Op3r4t0r
Ako ti kupujes kad zelis docekati nekog gosta vino, pivo, gazirano pice, ne gazirano pice i sta si vec sve nabrojala to nikako ne znaci da to svi trebaju ili moraju raditi.
Da li bi se ja trebao osjecati losim domacinom ako mi neki gost zatrazi pivo ili neko alkoholno pice a ja kao musliman vjernik ne drzim alkohol u kuci? Ni slucajno! Moja kuca - moja pravila!
Dalje, vise vas je reklo kako ne pusi tamo gdje imaju mala djeca, nije mi jasno zasto se prave razlike, niti na kutiji cigareta niti bilo gdje drugo ne pise da je pusenje (pasivno) stetno SAMO za malu djecu, stetno je za sve. Kao sto smeta maloj djeci smeta i odraslim ne pusacima.
Da li bi se ja trebao osjecati losim domacinom ako mi neki gost zatrazi pivo ili neko alkoholno pice a ja kao musliman vjernik ne drzim alkohol u kuci? Ni slucajno! Moja kuca - moja pravila!
Dalje, vise vas je reklo kako ne pusi tamo gdje imaju mala djeca, nije mi jasno zasto se prave razlike, niti na kutiji cigareta niti bilo gdje drugo ne pise da je pusenje (pasivno) stetno SAMO za malu djecu, stetno je za sve. Kao sto smeta maloj djeci smeta i odraslim ne pusacima.
- uozo
Jel' to ima neka komisija koja odredjuje ko umije da cita, i ko sta razumije il' je to tvoje licno misljenje?Anka wrote:Medjed : " A sto se onda cudis kada tii neko ko nije pusac kaze da ne pusis u njegovoj kuci? Sta je to sad, pusenje vise stetno djeci i bolesnima nego nepusacima tvojim prijateljima koji ti nesto znace?
KO PUŠI DOBAR JE U DUŠI
Ako je samo tvoje licno misljenje, onda se nazalost ne pika.
Previse je komplicirano to sto sam ja napis'o da bi ti to shvatila. Al' haj' nema veze, sljedeci put cu se potruditi da ignorisem tvoje upise. Odo sad satrace me kamion.
-
ulicar
#159 Re: Pušač u poseti kod nepušača
Prvo tvoja averzija spram macaka nije opasna po zivot, izuzev ako nemas zestoku alergijsku reakciju kada dotaknes macku. Pasivno pusenje je opasno po zivot, a i smrdi 
Ja sam reformirani pusac, pa sam vjerovatno veci katolik od Pape, sto bi se reklo.
Jos bolja provala, moji prijatelji, bracni par, oboje puse, ali kod njih u kuci se ne pusi
Ako hoce da zapale cigar, izadju u vrt i zapale
Tvoji prijatelji su samo normalni ljudi, a ti si pogresna.
Ja sam reformirani pusac, pa sam vjerovatno veci katolik od Pape, sto bi se reklo.
Meni dosla punica u posjetu, na mjesec dana i mogla zapaliti jal izvan kuce, jal u kuhinji, koja je uvijek zatvorena, tako da mi je punica mjesec dana provela u vrtuAnka wrote:Njen muž mi je rekao da izađem na terasu! Znaš,nameštaj će poprimiti miris,a vidiš na plakaru nam ne dihtuju vrata pa će i se i garderoba osećati.
Jos bolja provala, moji prijatelji, bracni par, oboje puse, ali kod njih u kuci se ne pusi
Ti si izgubila osjecaj smrada koji cigareta pravi. Ti, ako pusis, u nepusackom okruzenju smrdis, majke mi. Ja vec desetak godina zivim i radim u nepusackom okruzenju (manje od deset posto ljudi oko mene pusi) tako da kada pusac hoce nesto da mi kaze, meni bukvalno povracak krene.Anka wrote:Ovo me je izludelo! Koja paranoja!
Mili Bože, dlake od mačke na sve strane ,kauč prekriven dlkama a moja cigareta će im usmrdeti stan i čak šta više,dim će proći kroz otvor na plakaru i usmrdeti im garderobu!!!?!
Kada si u Rimu, ponasaj se kao Rimljanin.Anka wrote:Cela situacija je bila neverovatno aprurdna. Ja sam gost kome se nameće mačka, i ja to moram da prihvatim a meni se ne dozvoljava da zapalim cigaretu.
Anka, tvoj stan nepusacu SMRDI, tvoja garderoba nepusacu SMRDIAnka wrote:Rekla sam da je terasa otvorena,da je nemoguće da nameštaj poprimi miris od jedne,dve cigarete, rekla sam da moj stan ne smrdi, rekla sam da moja graderoba ne smrdi, zahvalila se na kafi u ustala.
Da, Anka, ja te ne poznajem, ali ti mogu reci da si vrlo nekulturna osoba.Anka wrote:Doviđenja. Otišla sam kući. Oko 23h me je nazvala da mi kaže da je šokirana mojim postupkom,njen muž je rekao da sam neverovatno nekulturna osoba....Prilično sam tolerantna osoba ali u ovakvim situacijama mi je fitilj kratak. kazala sam:kada ti u posetu dođe pušač, zašto bi se on kao tvoj gost "žrtvovao"? Na šta liči komentar:Izađi na terasu da pušiš?
-
Šandor
Pušači čine većinu u društvu. Nemoguće je izbjeći kontakt s pušačima. Svi mi povremeno pasivno pušimo. Al evo ja stvarno ne bih mogao podnijeti da moja cura/žena puši. Dosta mi je što svako malo udišem dim. Još mi samo fali da ga 24 sata dnevno udišem.Sarafcina wrote:i meni stosta smeta kod mnogih.... kome je kriterij dim kod odabira ljudi...postujem...ali nemam namjeru ugadjati naopakim ljudima... kome smeta dim...tajse jarane
Zato kad osjetim da ću se zajapurit učinim upravo to o čemu pišeš. Protamše jebi ga.
-
Shoshana
Anka, izvini stvarno, al' ovo ti je cisto pre..ravanje.
Pa valjda je zaista neki osnovni red da se ne pusi u kuci nepusaca. Ja pusim preko 25 godina i ni na kraj pameti mi nije da pusim u kucama kod ljudi kojima to smeta. I uopste mi nije jasno sta tebi tu nije jasno.
Neces vise ici kod njih i tacka. Sta ima sad ti tu da pises kako si ti fina njima i poklon kupila
i jos ih olajavala sa drugom kolegicom sa posla
I sad ono nama tebe zao
Za macku ti dajem za pravo, i bilo bi lijepo da shvatis da je mozda njima tvoja cigara isto tako odvratna kao tebi njihova macka.
Jos samo da dodam (nema veze sa Ankom nego bezobraznim pusacima) najogavniji su mi ljudi koji zapale za stolom dok mi ostali jos uvijek jedemo
Ja odma' kazem:" Izvini, jel' ti smeta sto ja jedem dok ti pusis?"
Pa valjda je zaista neki osnovni red da se ne pusi u kuci nepusaca. Ja pusim preko 25 godina i ni na kraj pameti mi nije da pusim u kucama kod ljudi kojima to smeta. I uopste mi nije jasno sta tebi tu nije jasno.
Neces vise ici kod njih i tacka. Sta ima sad ti tu da pises kako si ti fina njima i poklon kupila
Za macku ti dajem za pravo, i bilo bi lijepo da shvatis da je mozda njima tvoja cigara isto tako odvratna kao tebi njihova macka.
Jos samo da dodam (nema veze sa Ankom nego bezobraznim pusacima) najogavniji su mi ljudi koji zapale za stolom dok mi ostali jos uvijek jedemo
Last edited by Shoshana on 04/10/2006 03:00, edited 1 time in total.
- uozo
Joj kako se neki ljudi rode pod sretnom zvijezdom.Meni dosla punica u posjetu, na mjesec dana i mogla zapaliti jal izvan kuce, jal u kuhinji, koja je uvijek zatvorena, tako da mi je punica mjesec dana provela u vrtu
Sta bi ja sve dao da imam punicu koja pusi.
Blago tebi!
-
ulicar
Ja sam na vratima stana imao naljepnicu, s vanjske strane "u ovom stanu se ne pusi", tako da si znao i prije nego udjes da te ceka cist vazduh i mirisan stan. Sada nemam, jer svi znaju sta ih ceka i bez naljepniceB.Medjed wrote:Joj kako se neki ljudi rode pod sretnom zvijezdom.Meni dosla punica u posjetu, na mjesec dana i mogla zapaliti jal izvan kuce, jal u kuhinji, koja je uvijek zatvorena, tako da mi je punica mjesec dana provela u vrtu![]()
Blago tebi!
A ljudi i smanje pusenje kada im stavis zabranu na rak-stapice u kuci
- cHupjahalic@
Cuj, zene jadne a onztluhcs wrote:Jadne tvoje žene...![]()
![]()
-
senadd
#166 .
Bezobzirno i bezobrazno je nepoštovati norme domačina.
Isto tako,ako je On nemoralan.....gost treba laganini da se izvuće .
Zaključak:
Kad Vas neko ne uvažava,prepoznajte to i ..voz za sva vremena,jer život je kratak da bi se netko "molio".
Ja sam nepušač,tako mi je na radnom mjestu,kod kuće i nije mi neprijatno kad se gost koji je "zaboravan" pita imam li pepeljaru.
Pristojno mu dam do znanja,ako mi je stalo do njega,da mi neće smetati jedna uz kavu,nakon čega sklonim pepeljaru i priča ide.
Ako nije u stanju zbog mene trpiti dva sata,onda mi je sve rekao.Uglavnom nemam problema i uvažavamo se.
Da napomenem,žene su interesantne,kad imaju kvarnih zuba ili neugodan zadah zbog sistema.
Puše da pokušaju prikriti to,ali ..
U svakom slučaju,cigarete najviše koriste niži intelektualni slojevi(uglavnom),i osobe slabog karaktera.
Zaključak:
Kad Vas neko ne uvažava,prepoznajte to i ..voz za sva vremena,jer život je kratak da bi se netko "molio".
Ja sam nepušač,tako mi je na radnom mjestu,kod kuće i nije mi neprijatno kad se gost koji je "zaboravan" pita imam li pepeljaru.
Pristojno mu dam do znanja,ako mi je stalo do njega,da mi neće smetati jedna uz kavu,nakon čega sklonim pepeljaru i priča ide.
Ako nije u stanju zbog mene trpiti dva sata,onda mi je sve rekao.Uglavnom nemam problema i uvažavamo se.
Da napomenem,žene su interesantne,kad imaju kvarnih zuba ili neugodan zadah zbog sistema.
U svakom slučaju,cigarete najviše koriste niži intelektualni slojevi(uglavnom),i osobe slabog karaktera.
-
senadd
#167 .
Bezobzirno i bezobrazno je nepoštovati norme domačina.
Zaključak:
Zaključak:
-
Kukuruz_Barbe-q
Ja bi ti jos sihire napravio da mi to uradis

- cHupjahalic@
#169 Re: .
Nigdje muskaraca?senadd wrote:Da napomenem,žene su interesantne,kad imaju kvarnih zuba ili neugodan zadah zbog sistema.
- taxi_driver
e ovi ,ne pusaci mi idu na neku stvar.ko neda da mu se u kuci zapali,vozdrica,i ne idem u takve kuce.sinoc sam bio kod sestre u posjeti,kod nje se ne pusi u kuci,ali kao i svaki dobar domacin,napravila mi je kafu,dala pepeljaru ,otvorila prozor,i rekla zapali.dajte ba,kao da zivite u staklenicima.
ili otisao kod prijatelja,i kod njega se ne pusi,ono napomenuo mi,bio sam deset minuta i caos.pita me pa sad si dosao sto odmah ides.reko, sad sam ti dosao i nikad vise.
neznam,ja sam odgojen tako da mi je gost svetinja.tj ,da pokusam kako god da mu ugodim.
ali opet ne kontam,kako to da ti isti ljudi ,kojima se ne pusi u kuci,znaju kod mene odsjesti do iza ponoci iako se u ovoj kuci pusi?tad mu valjda ne smeta?
da sam ko oni,ja ne bih ni isao kod nekog ko pusi,ako mi smeta onda mi bas smeta.ali ne nemoj kod mene a kod tebe kad dodjem onda mi bas i ne smeta toliko.
ili otisao kod prijatelja,i kod njega se ne pusi,ono napomenuo mi,bio sam deset minuta i caos.pita me pa sad si dosao sto odmah ides.reko, sad sam ti dosao i nikad vise.
neznam,ja sam odgojen tako da mi je gost svetinja.tj ,da pokusam kako god da mu ugodim.
ali opet ne kontam,kako to da ti isti ljudi ,kojima se ne pusi u kuci,znaju kod mene odsjesti do iza ponoci iako se u ovoj kuci pusi?tad mu valjda ne smeta?
da sam ko oni,ja ne bih ni isao kod nekog ko pusi,ako mi smeta onda mi bas smeta.ali ne nemoj kod mene a kod tebe kad dodjem onda mi bas i ne smeta toliko.
- zena21
Ovdje se samo govori o tome da su nepusaci ugrozeni i o njihovim pravima... A sta je sa pravima pusaca?
I da, upravo to me nervira... Ne smeta im sjediti u mojoj kuci po nekoliko sati ili u nekom zadimljenom kaficu, a smeta par cigareta u njihovoj kuci
I da, upravo to me nervira... Ne smeta im sjediti u mojoj kuci po nekoliko sati ili u nekom zadimljenom kaficu, a smeta par cigareta u njihovoj kuci
-
senadd
taxi_driver wrote:e ovi ,ne pusaci mi idu na neku stvar.ko neda da mu se u kuci zapali,vozdrica,i ne idem u takve kuce.sinoc sam bio kod sestre u posjeti,kod nje se ne pusi u kuci,ali kao i svaki dobar domacin,napravila mi je kafu,dala pepeljaru ,otvorila prozor,i rekla zapali.dajte ba,kao da zivite u staklenicima.
I ta Ti ima mjesta.
Kad sam u društvu pušača,tj. na njihovom ternu,šutim,sjedem kod prozora ili na propuh,uživam dok se može i ....
Tako uvažavam domačina,a i ja sam zadovoljan.To je to.
-
_BosanaC
To se lutko zove kultura. Ja ti nikada u tvojoj kuci necu reci sta da radis, mozes slobodno i drogirati se ako hoces, a sumnjam da ce to i jednom nepusacu pasti na pamet.zena21 wrote:Ovdje se samo govori o tome da su nepusaci ugrozeni i o njihovim pravima... A sta je sa pravima pusaca?
Ali u mojoj kuci neces. A kome se ne svidja ne mora doci, daleko mu kuca od moje.
- zena21
Hvala na prosvjetljenju_BosanaC wrote:To se lutko zove kultura. Ja ti nikada u tvojoj kuci necu reci sta da radis, mozes slobodno i drogirati se ako hoces, a sumnjam da ce to i jednom nepusacu pasti na pamet.zena21 wrote:Ovdje se samo govori o tome da su nepusaci ugrozeni i o njihovim pravima... A sta je sa pravima pusaca?
Ali u mojoj kuci neces. A kome se ne svidja ne mora doci, daleko mu kuca od moje.