Helem-novo cudo u bosanskoj literaturi
Moderator: Chloe
-
Helem
jer imamo isti pogled sa sanka....
ispod sanka je drugacije, iz druge perspektive...
Muha, ni govora na narod.....Srbi,Muslimani i Hrvati su tada bili moj, jedan narod.
Cak su i bjezali zajedno,komsinica Milena krenula u zbijeg sa komsinicom Razijom i zajedno ce kod kume Mande, na Bascinu.
Muha, ni govora na narod.....Srbi,Muslimani i Hrvati su tada bili moj, jedan narod.
Cak su i bjezali zajedno,komsinica Milena krenula u zbijeg sa komsinicom Razijom i zajedno ce kod kume Mande, na Bascinu.
- muha_sa
zna to Muha-bar meni takva objašnjenja nisu potrebna---dosta sam ti je kilometraže prešo dobri moj pisac--a i ulje redovno mijenjo.Helem wrote:jer imamo isti pogled sa sanka....
- muha_sa
imam--pisao sam to nekoliko puta--čudi me da nisi pročitao---ponavljam samo za tebe---istina živa-imam presudu original i čuvam je za unučad-da im pokažem ljudsku glupost.odoh da nađem presudu.Helem wrote:hoću ja u sred rata na čaršiju s biciklom--još u kontra smjeru.
..imas pricu Muha.
-
DONY
muha ti je ko Mecka iz '50, a jos disel.....zena ga dobro istrenirala...muha_sa wrote:zna to Muha-bar meni takva objašnjenja nisu potrebna---dosta sam ti je kilometraže prešo dobri moj pisac--a i ulje redovno mijenjo.Helem wrote:jer imamo isti pogled sa sanka....
-
Helem
mozemo saciniti Katolog prica, najbolje price iz Bosne...
A stampamo gdje hocemo....
Pisci pravi, obicni ljudi...mi smo talentovan i nadaren narod.
Eto Dony i to je projekat...ne dozvolim da drugi pisu o nama, pisimo sami o sebi samima, sta ce nam ko????
Citalaca ce biti a biblioteke ce takodje biti pune.....
Eto Dony i to je projekat...ne dozvolim da drugi pisu o nama, pisimo sami o sebi samima, sta ce nam ko????
- muha_sa
Došao ja s dežure i krenem na pivaru po vodu--nabacio desetak karnistera na bicikl i s Č.Vile gdje živim krenem na čaršiju--usput da i nanu obiđem--stanuje u Telalima---preko puta Viječnice /bivša Kočićeva/.
Obalom se nije moglo jer je snajper s Vidikovca razvaljivo---tako ti ja s čaršije ka Viječnici kad pred Viječnicom me drot zaustavi--šta je bilo-pitam ga----daj podatke-voziš biciklo u kontra smjeru--pitam ga da nije kakva skrivena kamera--šega mi.Ozbiljan jadničak i zapisa me.Konto sam i dalje da je zajebancija---Prošlo mjesec kad dođe KUFERTA
i u njoj rješenje.
ČITAM SAD ŠTA PIŠE.
Okrivljeni:Spahić M....r ,rodjen u Sarajevu gdje je i nastanjen.KRIV JE.
Što je dana 28.09.1994.godine u 13,15 časova upravljao biciklom krečući se ulicom Telali iz pravca baščaršije u pravcu Viječnice,kolovoznom trakom namijenjenom za saobračaj vozila iz suprotnog smjera.Čime je počinio prekršaj iz člana 129.stav 4.Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima,pa se na osnovu člana 229.st.1.tačke 33 istog zakona KAŽNJAVA--novčanom kaznom u iznosu 75.BH dinara..
Obalom se nije moglo jer je snajper s Vidikovca razvaljivo---tako ti ja s čaršije ka Viječnici kad pred Viječnicom me drot zaustavi--šta je bilo-pitam ga----daj podatke-voziš biciklo u kontra smjeru--pitam ga da nije kakva skrivena kamera--šega mi.Ozbiljan jadničak i zapisa me.Konto sam i dalje da je zajebancija---Prošlo mjesec kad dođe KUFERTA
ČITAM SAD ŠTA PIŠE.
Okrivljeni:Spahić M....r ,rodjen u Sarajevu gdje je i nastanjen.KRIV JE.
Što je dana 28.09.1994.godine u 13,15 časova upravljao biciklom krečući se ulicom Telali iz pravca baščaršije u pravcu Viječnice,kolovoznom trakom namijenjenom za saobračaj vozila iz suprotnog smjera.Čime je počinio prekršaj iz člana 129.stav 4.Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima,pa se na osnovu člana 229.st.1.tačke 33 istog zakona KAŽNJAVA--novčanom kaznom u iznosu 75.BH dinara..
-
DONY
Helem wrote:mozemo saciniti Katolog prica, najbolje price iz Bosne...
e moj pisac,bjezi od mene sto dalje,sve sto zapocnem u vezi nase MATICE,ode suprotno,salju PP i pitaju "koliko si Ti dobaru svemu" a ja im odgovaram,IDEJE se skupo placaju,valja i meni za 10-tak godina u penziju,nista do sada nisam klapio,a vazda bio blizu 'logisticara',pa vrijeme je da i ja nesto cvrknem(skromno 2-3 miliona),uz peMziju,dosta,ali nedaju DUSMANI,a jebe me on"j' bez granica,valjda su me skuzili......moram mjenjati pricu....ovaj Moderatot BLACk je haos..
-
Portir_sa_ruzom
Hahahaha
Muha, znas sta buraz, ova tvoja prica/dokumentarac mi je uljepsala dan, ma kakav dan, citavu dolazecu 2007-u ! Hvala 'dje cuo i ne cuo!!!
- muha_sa
Odem ti ja u sud za prekršaje--kod Katedrale---pokucam na vrata sudije koji je ono rješenje otkuco---sjedi hadžo i noge na sto digo--pitam ga-jesi li majke ti ovo ti piso---mrtav hladan pogleda i potvrdiHelem wrote:![]()
![]()
a nisi dobio kaznu za pretovareno biciklo.
-
DONY
Portir_sa_ruzom wrote:Hahahaha![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Muha, znas sta buraz, ova tvoja prica/dokumentarac mi je uljepsala dan, ma kakav dan, citavu dolaze
2007-u ! Hvala 'dje cuo i ne cuo!!!
haj sada reci da nam treba povremena inekcija...e moj #@ruza....fali nam svega ....u kontinutetu..
-
Portir_sa_ruzom
Osim ako se mi u dijaspori ne odlucimo za akciju: "Biciklo za Bosnu", pa kad nam sva rodbina bude okretala pedale mozda Muha ne bude morao placati kazne, cak ni u mirnodopskim uslovima...
-
Helem
...vijorila se zastava....
......na zastavi otvorena knjiga, sa arapskim slovima i sabljom ukrstenom preko nje......Muslimanske Snage.
"Selam Alejkum", rekosmo nesigurno, skoro u jedan glas, Nune i ja.
"Alejkum Selam, braco", odgovorise cvrsto dvojica strazara na ulazu u Komandu. "Sta trebate braco", upitase nas askeri.
"Hocemo da se upisemo u jedinicu, kod vas", rekoh ja.
Povedose nas uza stepenice, basamake.
U hodniku, hajatu, bilo je nekoliko vojnika sa bradama,krace i duze,mirisali su i izgledali uredno i cisto.
Pomislio sam da su cetnici, trznuo sam se u tijelu, lagan drhtaj.
Bradati ljudi su se malko pomjerili u stranu, tako da smo Nune i ja prosli naprijed prema vratima, kancelariji za prijem.
U kancelariji je sjedio oficir sa kracom,crnom bradom, uredna izgleda, i ozbiljan, previse ozbiljan.
Meni su ozbiljni ljudi smijesni i nasmijao bih mu se u lice, medjutim ovoga puta sam odlucio da cutim.
"Selam Alejkum", rekosmo.
On ne odgovori.
"Zasto ste dosli"???
"Dosli smo da se prijavimo u jedinicu".
"Znate li vi kakva je ovo jedinica"?
"Znamo", slagah.
"Koliko imas godina?" upita me. Rekoh mu.
"A ti?', obrati se Nuni.
"18", slaga Nune a da i ne trepnu.
"A igrao se klikera sa gerilcima u Armiji BiH.",pomislih.
"Djecu odavno ne primamo u nasu jedinicu", rece nam oficir za vjerska pitanja u Muslimanskim Snagama.
..........
......na zastavi otvorena knjiga, sa arapskim slovima i sabljom ukrstenom preko nje......Muslimanske Snage.
"Selam Alejkum", rekosmo nesigurno, skoro u jedan glas, Nune i ja.
"Alejkum Selam, braco", odgovorise cvrsto dvojica strazara na ulazu u Komandu. "Sta trebate braco", upitase nas askeri.
"Hocemo da se upisemo u jedinicu, kod vas", rekoh ja.
Povedose nas uza stepenice, basamake.
U hodniku, hajatu, bilo je nekoliko vojnika sa bradama,krace i duze,mirisali su i izgledali uredno i cisto.
Pomislio sam da su cetnici, trznuo sam se u tijelu, lagan drhtaj.
Bradati ljudi su se malko pomjerili u stranu, tako da smo Nune i ja prosli naprijed prema vratima, kancelariji za prijem.
U kancelariji je sjedio oficir sa kracom,crnom bradom, uredna izgleda, i ozbiljan, previse ozbiljan.
Meni su ozbiljni ljudi smijesni i nasmijao bih mu se u lice, medjutim ovoga puta sam odlucio da cutim.
"Selam Alejkum", rekosmo.
On ne odgovori.
"Zasto ste dosli"???
"Dosli smo da se prijavimo u jedinicu".
"Znate li vi kakva je ovo jedinica"?
"Znamo", slagah.
"Koliko imas godina?" upita me. Rekoh mu.
"A ti?', obrati se Nuni.
"18", slaga Nune a da i ne trepnu.
"A igrao se klikera sa gerilcima u Armiji BiH.",pomislih.
"Djecu odavno ne primamo u nasu jedinicu", rece nam oficir za vjerska pitanja u Muslimanskim Snagama.
..........
-
Helem
"Znate li klanjati ?",produzi sa pitanjima.
"Ne znamo", ovaj puta smo bili iskreni.
Doduse ja znam nekoliko sura iz Kur'ana a Nune nezna ni jednu.
Kada sam bio mali isao sam u Mejtef .....
"Evo vam ove knjizice", prekinu mi misli oficir, vratite se u Armiju BiH i naucite kako se klanja i dodjite za 7 dana ovdje.
"Kada naucite da klanjate", onda cemo razgovarati.
Zavrsio je razgovor s nama.
Uzesmo one knjizice i izadjosmo navan.
"Imas cigaru". upitah Nunu.
"Nemam".
"Ne znamo", ovaj puta smo bili iskreni.
Doduse ja znam nekoliko sura iz Kur'ana a Nune nezna ni jednu.
Kada sam bio mali isao sam u Mejtef .....
"Evo vam ove knjizice", prekinu mi misli oficir, vratite se u Armiju BiH i naucite kako se klanja i dodjite za 7 dana ovdje.
"Kada naucite da klanjate", onda cemo razgovarati.
Zavrsio je razgovor s nama.
Uzesmo one knjizice i izadjosmo navan.
"Imas cigaru". upitah Nunu.
"Nemam".
-
Helem
Zgrada Armije Bih nije se znatno razlikovala od konjusnice.
Unutra u sobama tresti narodna muzika, neki vojnici bacaju bombe pod prozor.
Jedan je opalio u plafon, igrajuci se s puskom, a drugi je cisteci mitraljez, ispalio citav rafal.
Nine i ja smo nenaoruzani pa neki vojnik istom stigao sa polozaja iz Jajca, baca neugasene opuske na nas i govori nam da smo fazani, izuo je cizme i stavio meni pod glavu.
Veli da ne smijem ni pipnuti inace ce me ubiti.
Opasan je kamom, redenicima i bombama, ima dugu kosu i zove se Hazim.
Sutim, i lezim, Hazimove carape mi smrde pod nosom..
........susrecemo se hodnikom Nune i ja i pri svakome susretu govorimo jedan drugome "Selam Alejkum", drzeci one knjizice i uceci napamet pojedine sure iz Kur'ana.
Unutra u sobama tresti narodna muzika, neki vojnici bacaju bombe pod prozor.
Jedan je opalio u plafon, igrajuci se s puskom, a drugi je cisteci mitraljez, ispalio citav rafal.
Nine i ja smo nenaoruzani pa neki vojnik istom stigao sa polozaja iz Jajca, baca neugasene opuske na nas i govori nam da smo fazani, izuo je cizme i stavio meni pod glavu.
Veli da ne smijem ni pipnuti inace ce me ubiti.
Opasan je kamom, redenicima i bombama, ima dugu kosu i zove se Hazim.
Sutim, i lezim, Hazimove carape mi smrde pod nosom..
........susrecemo se hodnikom Nune i ja i pri svakome susretu govorimo jedan drugome "Selam Alejkum", drzeci one knjizice i uceci napamet pojedine sure iz Kur'ana.