Vidoviti Klesar i saradnici

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

muha_sa wrote:Meni ni macola pomoć ne može a kamoli aspirin---u boga se uzdam i u tebe štovani Tadija.
Ne znam, u vašem slučaju sam prilično nemoćan. Neka sjena mi zaklanja vidik.
Personalizirani savjet no. 1013/2006: Klonite se ušica motike i neosvjetljenih haustora.

Vidovit, pametan i lijep,
Klesar Tadija Tegoba
Klesar Tadija Tegoba

njonjica wrote::shock: :shock: :shock: :shock:
Dakle, to je srz mog problema???
Vidim ja, sve mi nesto iza usiju prede...
Postovani gospodine, nikada vise necu TO raditi u prirodi. Kunem se i Vama i Vasoj postovanoj saradnici koja mi je sihre nabacila.

Eto, sta sad da radim?
Imate li kakav zapis pri ruci?

Priznajem, odgovor je maestralan!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobra i poštena Njonjice,
Moram se pohvaliti da imam zaista veliki broj zapisa, ali taj koji baš vama treba mi je u kopirnici. Poslaću vam ga tokom dana mentalnim kanalom.

Ne sekirajte se, najgore je prošlo.
Vaš Vidoviti Tadija
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Klesar Tadija Tegoba wrote:
njonjica wrote::shock: :shock: :shock: :shock:
Dakle, to je srz mog problema???
Vidim ja, sve mi nesto iza usiju prede...
Postovani gospodine, nikada vise necu TO raditi u prirodi. Kunem se i Vama i Vasoj postovanoj saradnici koja mi je sihre nabacila.

Eto, sta sad da radim?
Imate li kakav zapis pri ruci?

Priznajem, odgovor je maestralan!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobra i poštena Njonjice,
Moram se pohvaliti da imam zaista veliki broj zapisa, ali taj koji baš vama treba mi je u kopirnici. Poslaću vam ga tokom dana mentalnim kanalom.

Ne sekirajte se, najgore je prošlo.
Vaš Vidoviti Tadija
postovani,
posto je doticna bacacica priznala i javno se pokajala, evo joj ja saljem jednu slikovnu amajliju koju treba drzat pored jastuka svakog cetvrtka:

Image

Amajliju ni posto ne guzvati i ne presavijati.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Tadija, tako ti zanata,
Nema te dugo...
Na svom putovanju po bijelom svijetu, u Crnoj Africi sam bio u šiitskoj džamiji. Jesam li ograisao?
njonjica

Post by njonjica »

mIRCerka wrote:
postovani,
posto je doticna bacacica priznala i javno se pokajala, evo joj ja saljem jednu slikovnu amajliju koju treba drzat pored jastuka svakog cetvrtka:

Image

Amajliju ni posto ne guzvati i ne presavijati.
Postovana Saradnice postovanog Tadije, alias Mozzart:
Zapis ne radi. Sve sto ste mi rekli sam uradila, medjutim prede mi jos uvijek iza usiju. Sta da radim?
Ili treba malo vise vremena?
Klesar Tadija Tegoba

PipiDugaDevetka wrote:Tadija, tako ti zanata,
Nema te dugo...
Na svom putovanju po bijelom svijetu, u Crnoj Africi sam bio u šiitskoj džamiji. Jesam li ograisao?
Moj Pipi,
lista tvojih problema je sve veca i veca. Ni sveta rijeka Miljacka u svojim tamnim brzacima ne nosi toliko negativne materije.
U ovom slucaju rijec je o grijehu I stepena, jer si kao inteligentan covjek i uzoran katolicki vijernik trebao prepoznati africki stil gradnje siitskih dzamija.
Nesto slabiji grijeh (II stepena) je posljedica cinjenice da ti toga dana nisi bio u dzamiji!
Ono sto ja vidim je da si ti u zaglavio u Ndjamenu (Chad) u lokalnom turbo-folk klubu i tamo orgijao do sitnih sati u sumnjivom drustvu. Tada si ograjisao o jednu damu malo slobodnijeg ponasanja. Svrab koji osjetis te nece napustiti poslije tople kupke. Posto ocigledno nisi svjestan svega sta se sve dogadjalo u tom simpaticnom klubu ja cu, radi zastite cudoredja, ovu temu ipak osloboditi daljih vizija iz tvog slucaja.

Ponavljaj sljedecu molitvu 10 puta "Mo Jne Gani Me, Pliiz" i tvoji grijesi i sihire ce preci na prvu sljedecu osobu koja posalje post na ovu temu.
Meni je iskreno zao zbog toga i u isto vrijeme sam siguran da ce tebi biti drago.

Sa postovanjem
Tvoj vidovnjak i postenjacina Tadija
njonjica

Post by njonjica »

Postovani Maestro!
NeMrem vise izdrzat' ovu izbornu neizvjesnost!!!
De molim Vas sa'nite mi ko ce dobiti ona 3 miliona za pobjedu na izborima, pa da idem spavati.....

Vas veliki postovaoc i bivsa sihribasica
Njonjica
Klesar Tadija Tegoba

njonjica wrote: Postovana Saradnice postovanog Tadije, alias Mozzart:
Zapis ne radi. Sve sto ste mi rekli sam uradila, medjutim prede mi jos uvijek iza usiju. Sta da radim?
Ili treba malo vise vremena?
Siguran sam da predenje iza usiju nije posljedica sihire koju ste dobili od moje saradnice. Molim vas da strpljivo procitate prepisku koja je prethodila vasem problemu, pa cete vidjeti da ste u zabludi u vezi toga.

A sto se predenja tice, problem je jasan. Vidim da ce vam macka raditi o glavi ukoliko je ponekad ne nahranite.

U potpisu,
Zahvalna macka i vas muzikalni klesar.
kekec

Post by kekec »

Posteni i dobri Tadija.
Jedan savjet, a i lijek trebam.
Zena mi je toliko stidna, da kada smo u kaficu
ili drugom javnom mjestu, sakriva lice cim vidi
neku poznatu osobu. Ubjedjujem je da se ne treba
sakrivati, ali dzaba. Stidno pa stidno. Sta da radim-o?
p.s.
Ni psiholozi nisu pomogli.

Nesto ovako:
Image
Helem

Post by Helem »

Tadija,
hocu li ja ikako i ikada postati pisac ?
shuriken

Post by shuriken »

postovani Tadija

izabrali su me u predsjednistvo.
sta cu sad kad moji suradnici iz SDSNSDP i SDABIH upru sa HDZHDZ
i podrze reformu Ustava kojom bi se to zabranilo, jer to nije posteno i moglo bi se i njima dogoditi ako se u korijenu takve pojave ne osujete?

pliz help

Zeljko K.

p.s. odgovori mi po ovom japancu, oni su diskretni, nece raspricat
Klesar Tadija Tegoba

shuriken wrote:postovani Tadija

izabrali su me u predsjednistvo.
sta cu sad kad moji suradnici iz SDSNSDP i SDABIH upru sa HDZHDZ
i podrze reformu Ustava kojom bi se to zabranilo, jer to nije posteno i moglo bi se i njima dogoditi ako se u korijenu takve pojave ne osujete?

pliz help

Zeljko K.

p.s. odgovori mi po ovom japancu, oni su diskretni, nece raspricat
Direktno javljanje iz press centra "CIK-sluzbe za prebrojavanje i zbunjivanje"
Postovani gospodine Zeljko,
ja vidim da zvucite vrlo samouvjereno. Nadam se da ste svjesni svih opasnosti koje jos slijede u prebrojavanju glasova.
Mislim da ste ispravno prepoznali opasnosti koje vas cekaju u buducnosti. Nemojte se previse brinuti, vrijeme radi za vas. Vi ste samo prethodnik jednog novog vremena koje ce sigurno doci. Ukoliko vam se i dogodi kakva opstrukcija od klero-nacionalistickih oligarhija znajte da one ne mogu znacajno promijeniti tok buducnosti niti cinjenice proslosti. Vi ste se casno borili i pobijedili. Ukoliko te mracne snage budu u jednom trenutku prevladale, znajte da ce se poslije visednevnih izgreda morati traziti lokacija za novu zgradu predsjednistva.

To ce na svoj nacin opet biti pobjeda vase ideje.

Ja vas vidim kao jednog i jedinog predsjednika BiH na narednim opcim izborima, koji ce u svoja dva mandata imati zadovoljstvo i privilegiju da potpise pristupnicu EU na zasijedanju u Bratislavi (Slovakia).

Vas dezurni vidovnjak,
Klesar Tadija
shuriken

Post by shuriken »

gospon Zeljko se zahvaljuju.
kod formiranja Ministarstva vidovitosti i klesarstva
obratit ce vam se sa ponudom da preuzmete tu odgovornost
naravno u transparentnom nadmetanju
sa drugim kandidatima
ali tesko da se neko moze mjeriti u kvalifikacijama
za tu tesku i odgovornu poziciju
shuriken

Post by shuriken »

DobroJutroKolumbo wrote:
shuriken wrote:gospon Zeljko se zahvaljuju.
sa drugim kandidatima
Ne kradite ideje SDP-ovci...ovo ministarstvo je skontao i vec osnovao Bajdo Bajdalic...Btw Tadija ostvarili smo nase ciljeve... :roll: :D :-) :D
mozda vas Zeljko nije prepoznao, Harise.
Toliki su vam heteronimi.
ako je to vasa ideja, te ako je zasticena u drzavnom institutu za standarde, mjeriteljstvo, patente i gubljenje vremena
svakako je ostvarite, narod je to zasluzio :) :)
Klesar Tadija Tegoba

DobroJutroKolumbo wrote:
shuriken wrote:gospon Zeljko se zahvaljuju.
sa drugim kandidatima
Ne kradite ideje SDP-ovci...ovo ministarstvo je skontao i vec osnovao Bajdo Bajdalic...Btw Tadija ostvarili smo nase ciljeve... :roll: :D :-) :D
Svaka cast Bajdo,
ostvarili smo 100% svaki cilj. Ziv ti meni bio i dugo ti ja bio ministar!

Oprosti sto sam malo surovao i sa Zeljkom.
Molim te samo Bajdo da prihvatis moju sugestiju da skupa napravite ovo ministarstvo. Nije bitno ko je prvi predlozio vec je bitno da se obojica slazete da sam ja vas zvanicni vidovnjak-ministar. Jer ja sam taj nezaobilazni faktor koji vas sve ujedinjuje.

Pazite se, pazim na vas.
Vas Klesar
Helem

Post by Helem »

Helem,
meni ni Tadija ne odgovori na moj milosrdni upit.
A naka slika.
Klesar Tadija Tegoba

Postovani Helem,
apelujem na vase spisateljsko strpljenje. Trenutno sam zapoceo neki poslic na crno.
Siguran sam da cu i vama pruziti pomoc koju trebate.

Vjecno vas,
Vidoviti Klesar

Takodjer molim gospodina Kekeca da se i on i njegova supruga malkice strpe. Svi cete doci na red.
Helem

Post by Helem »

Razumljivo,
evo trpim, ustvari pisem.
Klesar Tadija Tegoba

Stovani Helem,
izuzetno mi je zadovoljstvo primiti vas u moju skromnu ordinaciju.
Vidim da od sveg srca zelite postati poznati pisac. Odlike pravog velikog pisca su prijesvega predanost cilju i sposobnost dekompozicije procesa "Postacu pisac" u niz malih i efikasnih koraka. Posto jasno vidim da imate takve sposobnosti, smatram da vas to nece previse opteretiti.
Naravno, u zavisnosti od toga da li zelite postati etablirani ili mladi pisac ti koraci se mogu znacajno razlikovati.
Vama preporucujem da idete u pravcu etabliranog pisca. Mozete ocekivati da ce vas pominjati u medijima u periodima izmedju dva reklamna spota.
Dakle, da ne duljim vise... Koraci su:

1. Kupite cvike,
2. Kupite sesir,
3. Kupite knjigu,
4. Nabavite od rodjaka clansku Udruzenja pisaca ili Pen centra.
5. Motajte se i oko buybook-a.
6. Obavezno nosite knjigu sa sobom.
7. Sa vremena na vrijeme promijenite knjigu, kupite novu ili se jednostavno mijenjajte sa kolegom.
8. Izaberite omrazenog pisca
9. Vrlo brzo ce vas angazovati da pisate svoju kolumnu u nekom nedjeljniku ili ukoliko cete biti pisac na hrvatskom tada tjedniku.
10. Prihvatite takvu ponudu i sa vremena na vrijeme zapocnite medijski rat sa vasim omrazenim piscem.

Kao sto vidite, pisanje je aktivnost koja u citavom ovom slozenom procesu ne igra nikakvu ulogu i moj vam je savjet da svoju dragocjenu zivotnu energiju ne trosite na to.

Naravno, za svoj angazman tesko da mozete dobiti neku znacajniju nagradu. No ja ipak vjerujem da je za vas najvaznije biti pisac, a nagrade cete ostaviti onim streberima iz razreda koje ste redovno premlacivali.

Srdacan pozdrav,
Vas Tadija[/quote]
Saraswati

Post by Saraswati »

Klesar Tadija Tegoba wrote:1. Kupite cvike,
2. Kupite sesir,
3. Kupite knjigu,
4. Nabavite od rodjaka clansku Udruzenja pisaca ili Pen centra.
5. Motajte se i oko buybook-a.
6. Obavezno nosite knjigu sa sobom.
7. Sa vremena na vrijeme promijenite knjigu, kupite novu ili se jednostavno mijenjajte sa kolegom.
8. Izaberite omrazenog pisca
9. Vrlo brzo ce vas angazovati da pisate svoju kolumnu u nekom nedjeljniku ili ukoliko cete biti pisac na hrvatskom tada tjedniku.
10. Prihvatite takvu ponudu i sa vremena na vrijeme zapocnite medijski rat sa vasim omrazenim piscem.
:lol: :lol: :lol:

Spostovani Tadija, you rock :D
Klesar Tadija Tegoba

kekec wrote:Posteni i dobri Tadija.
Jedan savjet, a i lijek trebam.
Zena mi je toliko stidna, da kada smo u kaficu
ili drugom javnom mjestu, sakriva lice cim vidi
neku poznatu osobu. Ubjedjujem je da se ne treba
sakrivati, ali dzaba. Stidno pa stidno. Sta da radim-o?
p.s.
Ni psiholozi nisu pomogli.

Nesto ovako:
Image
Stovani Kekec,
prvo da se malo podsjetimo ko se nalazi iza vaseg mastovitog nicka:
Visoko među Alpskim vrhovima u idiličnoj dolini nalazi se malo selo. Nasuprot jedan drugome tamo žive dobri djed Kosobrin i zli samotnjak Bedanc. Sa Bedancom živi Mojca, sluškinja koja se Kosobrinu požali na težak život. Iako se boji Bedanca i njegove osvete, Kosobrin uzima djevojku k sebi.

Bedanc ga uspije uhvatiti te ga zaveže za drvo. Negugo zatim Kosobrina spašava hrabri dječak Kekec, no Bedanc uspjeva i njega uhvatiti. Obećava da će ga pustiti ukoliko mu pomogne pronaći odbjeglu Mojcu, što ovaj odbija.

U međuvremenu Kekecov otac, u potrazi za sinom, zaključuje kako je njegovo djete usmrtio orao. Bedanc pak svoj bijes iskaljuje na Kosobrinu koji nakon šoka gubi svijest. Misleći da je Kosobrin mrtav, Kekec bježi. Hrabri dječak odlučuje poduzeti sve kako bi se zauvijek riješio Bedanca.

Vi ocigledno niste Kekec iz ove price, vi ste zli, zli Bedanec. Na slici vidim vasu sluskinju Mojcu.
Ja sam pravi Kekec te vas pozivam da mi po Kosobrinu posaljete Mojcu. Ja cu se vec pobrinuti da Mojcu izlijecim od lazne stidljivosti.
Pomoc psihologa ste trebali traziti kod psihologa u osnovnoj skoli kada ste sa olovkama u usima plasili djevojcice u svlacionicama. Psihijatra ne savjetujem, jer ce vas proglasiti opasnim za okolinu i prepustiti vas na brigu ulici i kontejnerima.

Ne manje bitno je da ovu nesebicnu pomoc necete morati posebno platiti. Kao sto sam u uvodniku rekao, sve troskove mojih vidovnjackih usluga snosi Ministarstvo za mentalnu higijenu i zdravlje

Vase Mojce Klesar,
Tadija Tegoba
Klesar Tadija Tegoba

DobroJutroKolumbo wrote: Tado moj dragi imas moju apsolutnu podrsku za utemeljenje tvog ministarstva i tvoj izbor za ministra pomenutog ministarstva...Molim te pogledaj jos malo, koliko cemo para namlatiti do 2008.god.
Hvala ti Tadija !!!
Pozdrav Bajdo Jr. Dr. Bajdalijo ti vrli meraklijo.

Bas mi je drago da si me to upitao. A vrlo brzo ces vidjeti i zasto.

Odgovor je (pisi i sabiraj):
7.000.000.000,00 za hidrocentrale
3.000.000.000,00 za telekom operatere
3.000.000.000,00 za koncesije na ostatak svjezeg zraka
i dobrog raspolozenja
560.000.000,00 za oruzje kad prodamo prve tri stavke
1.000,00 od Fadila, babe malog Rize da ga upises na fakultet
----------------
13.560.001.000,00

E u taj iznos ces ugraditi tvojih 10% sto daje iznos od nevjerovaaaatnih milijardu i tricavih tristo miliona!

1.356.000.100,00!!!

Naravno, mojih je dogovorenih 20% na tvoju milijardicu. Predsjednicke privilegije ti nisam posebno racunao, kroz njih mozes pokriti moje troskove.

Voli te i postuje tvoj vjeciti fan.

Vrla Postenjacina, Vidovnjak, Klesar i sta sve ne,
Tadija Tegoba
kekec

Post by kekec »

Klesar Tadija Tegoba wrote:[tovani Kekec,
prvo da se malo podsjetimo...
...
Vi ocigledno niste Kekec iz ove price, vi ste zli, zli Bedanec. Na slici vidim vasu sluskinju Mojcu.

Ja sam pravi Kekec te vas pozivam da mi po Kosobrinu posaljete Mojcu. Ja cu se vec pobrinuti da Mojcu izlijecim od lazne stidljivosti.

Vase Mojce Klesar,
Tadija Tegoba
Vidim ja da u tebi cuci jos nesto:
Klesar Tadija OSVAJAC

Vidim takodje da mi zelis "pomoci". Slusam tvoje upute i saljem ti "Mojcu".
Lijeci je, klesi je, al´ ne vracaj mi je.
Sretno vam bilo.
Rekla mi je da uzima TAXI, a kakva je ne bi me zacudilo da putuje
Image
Klesar Tadija Tegoba

Kekec,
bojim se da je na destinaciju dosla pokvarena roba.
Image
Umjesto moje Mojce, poslali ste mi bivsu i buducu ministricu Republike Slovenije za trgovinu u BiH gDžu. A.H. Svaka sličnost dotične sa Azrom Hadžiahmetović je zlonamjerna.

GospoDžu ću vam isporučiti po gospodinu Jr. Dr. Bajdi. Meni se trenutno gadi hrana, voda i žensko. Tako da i Mojcu možete zadržati, ako vam se ikada vrati.
Nije nevazno ovdje ukazati da sam ovim malim maestralnim potezom uspio riješiti tri problema:
1. Osloboditi vas neugodnih situacija sa vašom sluškinjom Mojcom, koja se ponašala neprilično u javnim prilikama.
2. Osloboditi sebe pojave dotične gDže.
3. Sačuvati profesionalni dignitet neuropsihijatrijske klinike "Dr. Nedo Zec", jer zahvaljujuci upravo njihovoj poslovičnoj hladnoći čitava situacija nije dalje eskalirala. U kom pravcu... to samo ja mogu da vidim :-D

Istina kolateralna steta je da ćete se vi morati određeno vrijeme skrivati po forumima, ali šta ću vam ja. Pravda je slijepa, ali ce ipak dogmizati i do vas!

Vaš,
Vidoviti Klesar Tadija Tegoba OSVAJAČ (sviđa mi se ova nova prestižna titula)

P.S. Sa nestrpljenjem čekam vaše životne probleme, snove, traume i pokoji poklončić (samo da je od srca!).
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Postovani tadija,
evo ti mene u bugojnu opet. Da te pitam, hoce li mi malinice roditi ili su nam sistemi za navodnjavanje pod sihrama?
Post Reply