Ma de vala da se i ja jednom slozim s tobom!Reina wrote:"Je li vrijeme za pomirenje izmedju bivsih pripadnika ARBiH i agresora te podrzavaoca navedenih?"
ja sam samo imala prigovor na ovako formulisanu anketu, kaze je li vrijeme za pomirenje sa agresorom itd. .... zaista mi nista nije jasno.... zivjeti se dalje mora ... a sve dok taj crni agresor se javno ne izvini i ne zatrazi oprost za svoja nedjela ja necu shvatati ovakve ankete. Da si ostavio tekst bez ankete bilo bi OK.
E, sad sto neko jedva ceka da posvadja domace i dijasporu to je druga stvar ko vam je kriv kad ste naivini i glupi.
Majku li im j*b*m!
- Vodenjak
- taxi_driver
_BosanaC wrote:@mr_bosnjak,mr__bosnjak wrote:Okej vidim da je nekima sva mrznja pala na one sto su bjezali od logora i klanja u drzave zapadne Europe, Sjeverne Amerike i Australije pa ih pogrdno nazivaju "pobjeglicama" i izdajicama. Jadno! A ovu temu brisem jer nema smisla vise, bila je greska postavljat. Eno blogg pa tamo ima ako htjednete procitat. Hvala Dizzaster i ostalo sto niste skocili na "lude dijasporase" k´o na najljuce neprijatelje.
Prijatno! I ne zaboravite!
Dva puta sam ranjavan. Jednom od snajpera, drugi put me granat spucala. Ni manje ni vise - pored glave. Pola lica nisam par godina imao, kasnije koza dosla sebi, plus pun kurac operacija.
Lezao sam u ratnoj bolnici, u mraku, gledao kako pored mene pronose ljude u dijelovima. Pored mene je lezao covjek tek dosao sa linije koji je izgleda negdje sto eura sadake udjelio cim je metak od PAMa prosao kroz njega i ostavio rupu da se vidi s jedne strane na drugu a nista vitalno nije ostetio.
I tada mi je lakse bilo.
Danas, cim uspijem napraviti nesto u svom zivotu, pojavi se neki vrli patriota koji nema pojma ni sta ni kako je bilo zivjeti cetiri godine u okruzenju (ne u Sarajevu, da se razumijemo) i da te s jedne strane na snajperu drze cetnici a s druge ustase. I onda taj uleti i baci kost kako ne treba zaboraviti, kako treba ovo i ono, sere petnaest dana i nabije se nogom fino u guzicu i ode svojoj kuci. A meni i meni slicnim je narednu godinu, do ponovnog dolaska tog govneta (jer ne znam vise kako takve ljude da nazovem) da spustamo tenzije, zato sto me s tri strane poprjeko gledaju jer ni tada a ni sada ni ja ni iko moj ne pripada ni jednom od torova.
I kako god okrenes ne valja.
I zato, kad te molim, mani se corava posla, cuvaj taj patriotizam tamo gdje jesi, gledaj sta radis u svom zivotu i mani se opominjanja drugih. Daleko si od nekoga, isto kao i ja, ko bi uopste imao pravo pokretati takve teme i bacati kost medju narod koji je i onako na samom rubu zivaca sto zbog okruzenja u kojem zivi sto zbog toga sto je na rubu egzistencije.
I, svoje pare zadrzi za sebe. Ako dolazis u Bosnu da mene nahranis - nemoj matere ti. Dok je zdravlja sam cu hraniti i sebe i druge koji su mi na grbaci, a kad ga vise ne bude vec cu se snaci. Od tvojih para hrane se samo demagozi (puta tri) koji sjede na vlasti vec petnaest godina i kojim odgovara takva situacija i takve "patriote" koje dodju jednom godisnje da zakuhaju, a posebno jos ako je to izborna godina.
Zivio ti meni, i nek' ti je sa srecom tamo.
bravo
A nas dole pusti da zivimo svoj zivot.
-
King Kikapu
ja sam istjerao iz kuce tetka koji je '98. nakon 6 godina dosao iz njemacke i poceo mi drzati moralno-politicko predavanje sa osvrtima na vojnu taktiku a po pitanju deblokade sarajeva. postujem i saosjecam s razlozima koji su ga otjerali u izbjeglistvo, ali nedam da mi razvija teorije kako nije trebalo potpisivati dejtonski sporazum posto je to cin kapitulacije jer nije on spavao u novembru pod vedrim nebom na nisickoj visoravni, niti je 15 sati hodao da bi dosao u treskavicku vukojebinu za koju danas nikog zivog ne boli kurac. zato bih zamolio sve remote-patriote da svoju energiju cuvaju za korisne stvari.
- taxi_driver
a mozemo li pisati mi koji smo rat proveli dole,pa poslije rata pobjegli?King Kikapu wrote:ja sam istjerao iz kuce tetka koji je '98. nakon 6 godina dosao iz njemacke i poceo mi drzati moralno-politicko predavanje sa osvrtima na vojnu taktiku a po pitanju deblokade sarajeva. postujem i saosjecam s razlozima koji su ga otjerali u izbjeglistvo, ali nedam da mi razvija teorije kako nije trebalo potpisivati dejtonski sporazum posto je to cin kapitulacije jer nije on spavao u novembru pod vedrim nebom na nisickoj visoravni, niti je 15 sati hodao da bi dosao u treskavicku vukojebinu za koju danas nikog zivog ne boli kurac. zato bih zamolio sve remote-patriote da svoju energiju cuvaju za korisne stvari.
-
King Kikapu
ljudi koji su proveli rat ovdje potpuno drukcije rezonuju stvari od onih koji su ga gledali na vijestima i od onih koji su tek nakon sto se zavrsio dorasli da se bave politikom.taxi_driver wrote:a mozemo li pisati mi koji smo rat proveli dole,pa poslije rata pobjegli?King Kikapu wrote:ja sam istjerao iz kuce tetka koji je '98. nakon 6 godina dosao iz njemacke i poceo mi drzati moralno-politicko predavanje sa osvrtima na vojnu taktiku a po pitanju deblokade sarajeva. postujem i saosjecam s razlozima koji su ga otjerali u izbjeglistvo, ali nedam da mi razvija teorije kako nije trebalo potpisivati dejtonski sporazum posto je to cin kapitulacije jer nije on spavao u novembru pod vedrim nebom na nisickoj visoravni, niti je 15 sati hodao da bi dosao u treskavicku vukojebinu za koju danas nikog zivog ne boli kurac. zato bih zamolio sve remote-patriote da svoju energiju cuvaju za korisne stvari.
-
rashid
Na ovu temu nisam mogao da presutim i da skresem pojedincima nesto u smislu je_em vam .... pa bilo sta. Sta to dijaspora? Ja sam isto iz dijaspore ili bio, a sad zivim i radim u Sarajevu. E nastavljamo ...King Kikapu wrote:ja sam istjerao iz kuce tetka koji je '98. nakon 6 godina dosao iz njemacke i poceo mi drzati moralno-politicko predavanje sa osvrtima na vojnu taktiku a po pitanju deblokade sarajeva. postujem i saosjecam s razlozima koji su ga otjerali u izbjeglistvo, ali nedam da mi razvija teorije kako nije trebalo potpisivati dejtonski sporazum posto je to cin kapitulacije jer nije on spavao u novembru pod vedrim nebom na nisickoj visoravni, niti je 15 sati hodao da bi dosao u treskavicku vukojebinu za koju danas nikog zivog ne boli kurac. zato bih zamolio sve remote-patriote da svoju energiju cuvaju za korisne stvari.
Rodbina mi je iz grada Bužima, koji su napadali sa tri strane, znaci hrvati,srbi i muslimani(autonomasi). Komplet familija je bila u citavom ratu dole i nisu imali prilike ici u koju zemlju, jer je bila totalna blokada. E sad pustit jih da umiru nije nacin, zato je moj otac svakih 6 mjeseci dizao kredite u visini 8.000 KM i slao jim da si kupe brasno, secer, kafu, mljeko i stvari sto jim bi olaksalo malo zivot, gdje granate krase nebo. A to je doslo i do granice, da nasa familija nije mogla kupiti nuznu hranu za jesti.
Nikad necu zaboraviti jedne 93 kad je doslo do te granice da je racun bio zablokiran, para nigdje u stanu, proda se televizija a i te pare nestanu brzo. A dosao i trenutak da nam je jedna komsinica morala dati kilu kruha i troje jaja da smo imali sta jesti ( a to je bio rucak ).
Ja sam tad bio mlad (12-13 godina) tako da je to djecije sjecanje. A danas kad vidim pricu o dijaspori koje se razvija po forumu, ocjena nasa je negativinija nego od aggressora(mada bio to ko bio). Zato nemojte supljirati o dijaspori ko o smecu, jer koliko je trajo rat u bosni, toliko je i za moju familiju i brojne druge u dijaspori. Razlika je jedino, sto se mi nismo bojali da necemo prezivjeti dan, ali zato kad financije ubijaju i kad se odreknes svog zivota i napredka zbog familije u bosni koji gladuju i da jos na kraju cujes "DIJASPORA GOVNO" i onaj navazniji ... ni cuti rjec "HVALA", e zalostno.
Mene jos niko ne prihvata kao "bosanca" ili sarajliju a i ne treba. Kaze se puno puta: "Ti dosao uvdje u Sarajevo i ukro radno mjesto nasoj raji?". Pa samo zamislite moje osjecaje ili pitanje moje pripadnosti.
Ima i raje u dijaspori koji su muku mucili, a sad kad bi lokalci mogli, i zabranili bi ulaz dijaspori u BiH. Pitanje ko ima komplekse, dijaspora ili lokalci?
Sretno Vama!
- DaysleepeR
Rashid,
dijaspora ili "dijaspora" treba samo da shvati da ne treba da dira u temu rata, da daje savjete ljudima koji su ovdje jedva goli zivot izvukli, da se mani prica kako se nije smjelo stati, kako se treba pregrupisati pa nastaviti, famozno drugo poluvrijeme, itd.
I sve ce biti ok.
dijaspora ili "dijaspora" treba samo da shvati da ne treba da dira u temu rata, da daje savjete ljudima koji su ovdje jedva goli zivot izvukli, da se mani prica kako se nije smjelo stati, kako se treba pregrupisati pa nastaviti, famozno drugo poluvrijeme, itd.
I sve ce biti ok.
-
_BosanaC
Ne bi vjerovao koliko u Sarajevu ima raje koja moze ali nece da radi, a isto tako i u BiH, jer lakse je kad je vazda neko drugi kriv, a kafane non stop pune. Jos mnogi ne shvataju da je prosao vakat humanitarne...rashid wrote:Na ovu temu nisam mogao da presutim i da skresem pojedincima nesto u smislu je_em vam .... pa bilo sta. Sta to dijaspora? Ja sam isto iz dijaspore ili bio, a sad zivim i radim u Sarajevu. E nastavljamo ...King Kikapu wrote:ja sam istjerao iz kuce tetka koji je '98. nakon 6 godina dosao iz njemacke i poceo mi drzati moralno-politicko predavanje sa osvrtima na vojnu taktiku a po pitanju deblokade sarajeva. postujem i saosjecam s razlozima koji su ga otjerali u izbjeglistvo, ali nedam da mi razvija teorije kako nije trebalo potpisivati dejtonski sporazum posto je to cin kapitulacije jer nije on spavao u novembru pod vedrim nebom na nisickoj visoravni, niti je 15 sati hodao da bi dosao u treskavicku vukojebinu za koju danas nikog zivog ne boli kurac. zato bih zamolio sve remote-patriote da svoju energiju cuvaju za korisne stvari.
Rodbina mi je iz grada Bužima, koji su napadali sa tri strane, znaci hrvati,srbi i muslimani(autonomasi). Komplet familija je bila u citavom ratu dole i nisu imali prilike ici u koju zemlju, jer je bila totalna blokada. E sad pustit jih da umiru nije nacin, zato je moj otac svakih 6 mjeseci dizao kredite u visini 8.000 KM i slao jim da si kupe brasno, secer, kafu, mljeko i stvari sto jim bi olaksalo malo zivot, gdje granate krase nebo. A to je doslo i do granice, da nasa familija nije mogla kupiti nuznu hranu za jesti.
Nikad necu zaboraviti jedne 93 kad je doslo do te granice da je racun bio zablokiran, para nigdje u stanu, proda se televizija a i te pare nestanu brzo. A dosao i trenutak da nam je jedna komsinica morala dati kilu kruha i troje jaja da smo imali sta jesti ( a to je bio rucak ).
Ja sam tad bio mlad (12-13 godina) tako da je to djecije sjecanje. A danas kad vidim pricu o dijaspori koje se razvija po forumu, ocjena nasa je negativinija nego od aggressora(mada bio to ko bio). Zato nemojte supljirati o dijaspori ko o smecu, jer koliko je trajo rat u bosni, toliko je i za moju familiju i brojne druge u dijaspori. Razlika je jedino, sto se mi nismo bojali da necemo prezivjeti dan, ali zato kad financije ubijaju i kad se odreknes svog zivota i napredka zbog familije u bosni koji gladuju i da jos na kraju cujes "DIJASPORA GOVNO" i onaj navazniji ... ni cuti rjec "HVALA", e zalostno.
Mene jos niko ne prihvata kao "bosanca" ili sarajliju a i ne treba. Kaze se puno puta: "Ti dosao uvdje u Sarajevo i ukro radno mjesto nasoj raji?". Pa samo zamislite moje osjecaje ili pitanje moje pripadnosti.
Ima i raje u dijaspori koji su muku mucili, a sad kad bi lokalci mogli, i zabranili bi ulaz dijaspori u BiH. Pitanje ko ima komplekse, dijaspora ili lokalci?
Sretno Vama!
A Bosanci svakog prihvataju pod svoje, za to se ne brini
-
vodolija_33
tako nekako..._BosanaC wrote:@mr_bosnjak,mr__bosnjak wrote:Okej vidim da je nekima sva mrznja pala na one sto su bjezali od logora i klanja u drzave zapadne Europe, Sjeverne Amerike i Australije pa ih pogrdno nazivaju "pobjeglicama" i izdajicama. Jadno! A ovu temu brisem jer nema smisla vise, bila je greska postavljat. Eno blogg pa tamo ima ako htjednete procitat. Hvala Dizzaster i ostalo sto niste skocili na "lude dijasporase" k´o na najljuce neprijatelje.
Prijatno! I ne zaboravite!
Dva puta sam ranjavan. Jednom od snajpera, drugi put me granat spucala. Ni manje ni vise - pored glave. Pola lica nisam par godina imao, kasnije koza dosla sebi, plus pun kurac operacija.
Lezao sam u ratnoj bolnici, u mraku, gledao kako pored mene pronose ljude u dijelovima. Pored mene je lezao covjek tek dosao sa linije koji je izgleda negdje sto eura sadake udjelio cim je metak od PAMa prosao kroz njega i ostavio rupu da se vidi s jedne strane na drugu a nista vitalno nije ostetio.
I tada mi je lakse bilo.
Danas, cim uspijem napraviti nesto u svom zivotu, pojavi se neki vrli patriota koji nema pojma ni sta ni kako je bilo zivjeti cetiri godine u okruzenju (ne u Sarajevu, da se razumijemo) i da te s jedne strane na snajperu drze cetnici a s druge ustase. I onda taj uleti i baci kost kako ne treba zaboraviti, kako treba ovo i ono, sere petnaest dana i nabije se nogom fino u guzicu i ode svojoj kuci. A meni i meni slicnim je narednu godinu, do ponovnog dolaska tog govneta (jer ne znam vise kako takve ljude da nazovem) da spustamo tenzije, zato sto me s tri strane poprjeko gledaju jer ni tada a ni sada ni ja ni iko moj ne pripada ni jednom od torova.
I kako god okrenes ne valja.
I zato, kad te molim, mani se corava posla, cuvaj taj patriotizam tamo gdje jesi, gledaj sta radis u svom zivotu i mani se opominjanja drugih. Daleko si od nekoga, isto kao i ja, ko bi uopste imao pravo pokretati takve teme i bacati kost medju narod koji je i onako na samom rubu zivaca sto zbog okruzenja u kojem zivi sto zbog toga sto je na rubu egzistencije.
I, svoje pare zadrzi za sebe. Ako dolazis u Bosnu da mene nahranis - nemoj matere ti. Dok je zdravlja sam cu hraniti i sebe i druge koji su mi na grbaci, a kad ga vise ne bude vec cu se snaci. Od tvojih para hrane se samo demagozi (puta tri) koji sjede na vlasti vec petnaest godina i kojim odgovara takva situacija i takve "patriote" koje dodju jednom godisnje da zakuhaju, a posebno jos ako je to izborna godina.
Zivio ti meni, i nek' ti je sa srecom tamo.
bravo
A nas dole pusti da zivimo svoj zivot.
- DaysleepeR
Niko nije rekao da je sva dijaspora kriva, citajte malo.Emina1 wrote:eh,jesu pojedinci dosadni sa dijasporom,pa za sve vam kriva...de popustite malo dijasporu molim vas...obracajte se bosnjaku koji je i pokretac teme,a ne odmah osudjivati svu dijasporu i pricati ko ima pravo glasa ko ne...ima ih i u Bosni koliko hoces sto ne znaju sta je rat,pa vole pametovati o tome...a ima i nas u dijaspori sto dobro znamo sta je rat...........
hvala unaprijed!
I popustite vi unutrasnje stvari Bosne i Hercegovine, i kako cemo mi svoj zivot ovdje graditi.
Ako mislite da mozete pomoci, bujrum, dodjite da zivite ovdje i pomozite nam, ali nemojte sa distance palamudit kako bi mi trebali zivjeti, to ne treba da vas interesuje.
I popustite vise rat, jebe me se za rat, ne kontam sto vam je tolika opsesija.
- kriticarka_nikova
Ovo si super rekao...DaysleepeR wrote:Rashid,
I sve ce biti ok.
Inace primjetila sam da Srbi vise smetaju onima iz dijaspore nego nama koji smo se borili protiv njih. I vise pricaju o ratu od nas koji smo prezivjeli sve strahote.
Bez uvrede....ne mozemo se porediti u osjecajima i onom sto smo MI dali Bosni za razliku od njih.
No ljutis...ali sad kad je sve gotovo, bilo bi lijepo da se i ne vrate ovdje nikad vise....gdje su bili kad je trebalo?
-
mr2
DaysleepeR wrote:Niko nije rekao da je sva dijaspora kriva, citajte malo.Emina1 wrote:eh,jesu pojedinci dosadni sa dijasporom,pa za sve vam kriva...de popustite malo dijasporu molim vas...obracajte se bosnjaku koji je i pokretac teme,a ne odmah osudjivati svu dijasporu i pricati ko ima pravo glasa ko ne...ima ih i u Bosni koliko hoces sto ne znaju sta je rat,pa vole pametovati o tome...a ima i nas u dijaspori sto dobro znamo sta je rat...........
hvala unaprijed!
I popustite vi unutrasnje stvari Bosne i Hercegovine, i kako cemo mi svoj zivot ovdje graditi.
Ako mislite da mozete pomoci, bujrum, dodjite da zivite ovdje i pomozite nam, ali nemojte sa distance palamudit kako bi mi trebali zivjeti, to ne treba da vas interesuje.
kako to da ja neznam nikoga iz dijaspore,ko je glaso ili utico na bilo koji nacin na politicka desavanja u bih....a vi ih dole sve nekako znate
- DaysleepeR
Zato sto se tvoje uplitanje u unutrasnje uredjenje BiH moze svesti jedino na diskusije na forumu i otpor prema istom kakvom si svjedok.Emina1 wrote:Popusti ti rat,ne zanima ni mene,ne pricam ja o njemu ...Ali pricam o tvom geneneralizovanju ...Ko si ti da mi kazes da popustim unutrasnje stvari BiH,necu......To je i moja domovina kao i tvoja,a ja gdje zivim moj problem...Ja ti odmoci ne mogu sigurno... I dok je god Bosna i moja domovina imam pravo na nju kao i ti....DaysleepeR wrote:Niko nije rekao da je sva dijaspora kriva, citajte malo.Emina1 wrote:eh,jesu pojedinci dosadni sa dijasporom,pa za sve vam kriva...de popustite malo dijasporu molim vas...obracajte se bosnjaku koji je i pokretac teme,a ne odmah osudjivati svu dijasporu i pricati ko ima pravo glasa ko ne...ima ih i u Bosni koliko hoces sto ne znaju sta je rat,pa vole pametovati o tome...a ima i nas u dijaspori sto dobro znamo sta je rat...........
hvala unaprijed!
Sve dok ne dodjes zivjeti ovjde.
Mozes ti osjecati ovu zemlju svojom koliko hoces, i ne sumnjam da je osjecaj jak, ali u realnosti, to nije tvoja domovina sve dok u njoj ne zivis.
I vjeruj mi niko ko ovdje zivi nece dozvoliti da mu se na daljinski diktira zivot niti proturaju ideje koje ionako nemaju veze sa zdravim razumom jer stanje naterenu ne odgovara onome sto se moze procitati u novinama i vidjeti na televiziji.
-
Pearl
radila na izborima 2 godine na prebrojavanju glasova iz DIJASPORE !mr2 wrote:DaysleepeR wrote:Niko nije rekao da je sva dijaspora kriva, citajte malo.Emina1 wrote:eh,jesu pojedinci dosadni sa dijasporom,pa za sve vam kriva...de popustite malo dijasporu molim vas...obracajte se bosnjaku koji je i pokretac teme,a ne odmah osudjivati svu dijasporu i pricati ko ima pravo glasa ko ne...ima ih i u Bosni koliko hoces sto ne znaju sta je rat,pa vole pametovati o tome...a ima i nas u dijaspori sto dobro znamo sta je rat...........
hvala unaprijed!
kako to da ja neznam nikoga iz dijaspore,ko je glaso ili utico na bilo koji nacin na politicka desavanja u bih....a vi ih dole sve nekako znate![]()
![]()
jel ti to dovoljna informacija iz prve ruke ?????
i ne, nije ih bilo malo.. i da, mahom se glasalo za sda.. bilo je i nesto malo za sds, ali je sda prednjacila.... ovo drugih glasova za "gradjanske opcije" je bilo tako malo da ih ne vrijedi ni spominjati..
-
_BosanaC
Nadam se da ovo boldirano nisi mislila onako kako sam ja shvatio.Emina1 wrote:Ma eto ti ces mi reci da ja sve sto znam o Bosni je iz novina i sa tv-a--varas se....ali tvoj problem..kao sto sam rekla niko mi nema pravo govoriti smijem li ja sta reci o Bosni ,pa tako ni ti,zato ne gubi dzaba vrijeme...pun si predrasuda o dijaspori i mislis da nesto znas,a da izadjes iz te Bosne vidio bi da nista nije onako kao sto si mislio da jeste............
Toliko od mene na ovoj "glupoj" temi,jer nista drugo i ne radite,vec cekate kad ce neki djecacic kao sto je bosnjak napisati ovako nesto i zavaditi sto vise onih "tamo" i onih "ovamo" i onda se nadjete da pametujete sta,kako i odmah drvlje i kamenje po dijaspori,jer pobogu dijaspora je za sve kriva... Ko ce drugi.........![]()
-
Santos
E moj buraz.Mislis li ti da je meni bilo lako napustit Sarajevo nakon onolike patnje.A radi supaka osta i bez posla i bez icega.Sta sam trebo da prosim.A vjeruj mi kad sam dole jedino se osjecam dobro na Alipasinu jer me dole znaju a cim krenem sa autom malo dalje au da vidis pogleda i ponasanja.Nije moje da ja nekom palamudim ma nisam ja znas ja sam bio ifolovi.Osjetis mrznju koju nikad nisam osjetio u zivotu.Osjetis da hoce samo da te oguli da nemoze da te gleda .Zato kazem sikter jer takvi su najmanje ljudi.To su kompleksasi pasa moj.E zato mi nemoze niko rec da ja nepricam o Bosni jer sam ako nista pustio krv za tu zemlju a na kraju moro trazit spasc negdje drugo da nebi prosio po rodjenom gradu.Nisam ja imo nikoga da me uvali negdje.
- DaysleepeR
Svakim svojim postom samo dajes kredibilitet svemu losem napisanom o dijaspori.Emina1 wrote:Ma eto ti ces mi reci da ja sve sto znam o Bosni je iz novina i sa tv-a--varas se....ali tvoj problem..kao sto sam rekla niko mi nema pravo govoriti smijem li ja sta reci o Bosni ,pa tako ni ti,zato ne gubi dzaba vrijeme...pun si predrasuda o dijaspori i mislis da nesto znas,a da izadjes iz te Bosne vidio bi da nista nije onako kao sto si mislio da jeste............
Toliko od mene na ovoj "glupoj" temi,jer nista drugo i ne radite,vec cekate kad ce neki djecacic kao sto je bosnjak napisati ovako nesto i zavaditi sto vise onih "tamo" i onih "ovamo" i onda se nadjete da pametujete sta,kako i odmah drvlje i kamenje po dijaspori,jer pobogu dijaspora je za sve kriva... Ko ce drugi.........![]()
Moram ti reci da imam tu srecu da radim u medjunarodnoj kompaniji i da sam svako malo sluzbeno u EU.
I jasno sam vidio da ljudi iz Jugoistocne Evrope u EU imaju isti status kao i ljudi iz zemalja treceg svijeta, sto ce reci da rade najgore moguce poslove i da zivot gore nije lagan.
Pa ljudi, eto vam bitke za boriti se!
Borite se za status kakav ljudi iz BiH sa svojim nivoom obrazovanja trebaju da imaju u EU, manite se rata, entiteta, politike u BiH.
Volio bih da nadjes tacan citat gdje je neko ovdje napisao da je dijaspora za sve kriva.
Neces ga naci, sto te dalje srozava kao osobu vrijednu konverzacije.
A izjavu " da izadjes iz te Bosne " necu komentarisati...
-
zzzzz
Nista ne znas o meni pa nagadjas. Na zalost nije mi rokalo dok sam bio u podrumu, kao autoru pjesme, nego na Poljinama, Spicastoj, Igmanu, Nisicima, Doglodima i da ne nabrajam ....DaysleepeR wrote:Ja stvarno ne kontam tu dusevnu hranu, citati ratne price ljudi koji su svoj zivot dali u sluzbu slobode i kojima ce rat do kraja zivota biti u glavi kroz traume koje su dozivjeli, i onda se tako napaljen usuditi drzati moralne pridike tipa, nesmijemo zaboraviti, nesmijemo oprostiti, itd.zzzzz wrote:Ja bih takodje volio znati odakle tebi pravo.......problem je sto vecina misli da su upravo oni ti koji imaju pravoDaysleepeR wrote:
Takodje bih volio znati odakle tebi isto to pravo.
Latinice svaka cast za post
OK, pozitivno je sto citate te price, treba da znate sta se desavalo, ali to nisu Rambo filmovi ljudi Boziji, pa svakog ko je bio u ratu ovakve price samo ucrnjace, samo se kreten moze na osnovu price sa pocetka napaliti da huska ponovo.
Momak dragi, da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo....
Pusti vise suplju po kojoj mi imamo tapiju na BiH zato sto nam je rokalo. Sta trebaju reci oni koji su prodati da bi nas grad bio slobodan, kakva oni imaju prava?
-
MRAVOJED
evo sad mi se ukaza veliki manitu
prenosim njegovu poruku u cijelosti
PEACE
---------------------------------------------------------------------------------------------------
a sad ja.
ako nisi osjetio rat na vlastitoj koži zahvali se onom kojem inače zahvaljuješ, i bez obzira koliko je bilo teško na nekom drugom mjestu, guzica ti je bila na sigurnom i znao si da ćeš kraj rata dočekati ŽIV. zato, kad se nađeš u prilici slušat ispovijesti onih kojima je smrt bila cimer i po nekoliko godina, skrušeno slušaj i pokušaj shvatiti.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
drugo
kad nogiraš djevojku, nemaš se više pravo miješat u njen ljubavni život
primjenom rollerrulera povlačim paralelu
PEACE
a sad ja.
ako nisi osjetio rat na vlastitoj koži zahvali se onom kojem inače zahvaljuješ, i bez obzira koliko je bilo teško na nekom drugom mjestu, guzica ti je bila na sigurnom i znao si da ćeš kraj rata dočekati ŽIV. zato, kad se nađeš u prilici slušat ispovijesti onih kojima je smrt bila cimer i po nekoliko godina, skrušeno slušaj i pokušaj shvatiti.
drugo
kad nogiraš djevojku, nemaš se više pravo miješat u njen ljubavni život
- DaysleepeR
Nadji citat pa me demantuj, ja tebe samo pozivam na tvoje rijeci.Emina1 wrote:Hvala za ovu recenicu,lijepo od tebe..Vidim da si ti na visem nivou....DaysleepeR wrote:Svakim svojim postom samo dajes kredibilitet svemu losem napisanom o dijaspori.Emina1 wrote:Ma eto ti ces mi reci da ja sve sto znam o Bosni je iz novina i sa tv-a--varas se....ali tvoj problem..kao sto sam rekla niko mi nema pravo govoriti smijem li ja sta reci o Bosni ,pa tako ni ti,zato ne gubi dzaba vrijeme...pun si predrasuda o dijaspori i mislis da nesto znas,a da izadjes iz te Bosne vidio bi da nista nije onako kao sto si mislio da jeste............
Moram ti reci da imam tu srecu da radim u medjunarodnoj kompaniji i da sam svako malo sluzbeno u EU.
I jasno sam vidio da ljudi iz Jugoistocne Evrope u EU imaju isti status kao i ljudi iz zemalja treceg svijeta, sto ce reci da rade najgore moguce poslove i da zivot gore nije lagan.
Pa ljudi, eto vam bitke za boriti se!
Borite se za status kakav ljudi iz BiH sa svojim nivoom obrazovanja trebaju da imaju u EU, manite se rata, entiteta, politike u BiH.
Volio bih da nadjes tacan citat gdje je neko ovdje napisao da je dijaspora za sve kriva.
Neces ga naci, sto te dalje srozava kao osobu vrijednu konverzacije.
A izjavu " da izadjes iz te Bosne " necu komentarisati...Bitno je poceti se vrijedjati da bi dokazali svoju "inteligenciju"...
Svako dobro i drzi se Bosne,a i ja cu nista manje od tebe........
Ako ces nesto tvrditi bez pokrica, kako mislis da zadrzis i kredibilitet?
Isto kao mali bosnjak, turbo-balija, hiper-musliman i instant-mudzahedin, sad bi se borio, malo zakuhavao, a kad bi mu pukle dvije, noge bi se uhvatio, pa opet neka drugi daju zivot za slobodu.
A nemam se ja sta drzati Bosne, u njoj legnem da spavam i u njoj se budim, ja rezervnu domovinu nemam...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Mravojed.... sta reci... pao sam na guzicu...
- DaysleepeR
Fino reci ovima u dijaspori i ko je prodao Srebrenicu kako bi Sarajevo bilo slobodno da znaju taman pred izbore za koga godinama glasaju.zzzzz wrote:Nista ne znas o meni pa nagadjas. Na zalost nije mi rokalo dok sam bio u podrumu, kao autoru pjesme, nego na Poljinama, Spicastoj, Igmanu, Nisicima, Doglodima i da ne nabrajam ....DaysleepeR wrote:Ja stvarno ne kontam tu dusevnu hranu, citati ratne price ljudi koji su svoj zivot dali u sluzbu slobode i kojima ce rat do kraja zivota biti u glavi kroz traume koje su dozivjeli, i onda se tako napaljen usuditi drzati moralne pridike tipa, nesmijemo zaboraviti, nesmijemo oprostiti, itd.zzzzz wrote: Ja bih takodje volio znati odakle tebi pravo.......problem je sto vecina misli da su upravo oni ti koji imaju pravo
Latinice svaka cast za post
OK, pozitivno je sto citate te price, treba da znate sta se desavalo, ali to nisu Rambo filmovi ljudi Boziji, pa svakog ko je bio u ratu ovakve price samo ucrnjace, samo se kreten moze na osnovu price sa pocetka napaliti da huska ponovo.
Momak dragi, da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo....
Pusti vise suplju po kojoj mi imamo tapiju na BiH zato sto nam je rokalo. Sta trebaju reci oni koji su prodati da bi nas grad bio slobodan, kakva oni imaju prava?
Lako je po automatiznu za SDA, al neznaju oni kako je zivjet u drzavi kojom SDA ( sa svojom koalicionom bracom SDS i HDZ ) vlada.
-
_BosanaC
We starve-look
At one another
Short of breath
Walking proudly in our winter coats
Wearing smells from laboratories
Facing a dying nation
Of moving paper fantasy
Listening for the new told lies
With supreme visions of lonely tunes
Somewhere