Glasajmo za Komšića!

Post Reply
Liska

Post by Liska »

Meni nije upitno je li Komsic Hrvat ili nije. Jedino, njega nitko van Sarajeva i ne poznaje. A Hrvati iz Sarajeva ne cine ni 2 % ukupnog broja Hrvata u BiH.Ljudi jednostavno nisu culi za njega i mjesec dana je malo da se to bitnije promjeni. Dakle, pretpostavljam da ce se bitka voditi izmedju kandidata HDZ-a i HDZ-a 1990 a mozda nesto uradi i Jurisic iz HSP-a (ali je njegov rating ipak ogranicen samo na Hercegovinu).
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Liska wrote:Meni nije upitno je li Komsic Hrvat ili nije. Jedino, njega nitko van Sarajeva i ne poznaje. A Hrvati iz Sarajeva ne cine ni 2 % ukupnog broja Hrvata u BiH.Ljudi jednostavno nisu culi za njega i mjesec dana je malo da se to bitnije promjeni. Dakle, pretpostavljam da ce se bitka voditi izmedju kandidata HDZ-a i HDZ-a 1990 a mozda nesto uradi i Jurisic iz HSP-a (ali je njegov rating ipak ogranicen samo na Hercegovinu).
Znaci stoka u torove...

A jos samo neka nam kakve trake povezu oko ruku, da se strogo zna i na izborima ko za koga smije... I odstampaju posebne glasacke listice... Da se slucajno Hrvat ne zaleti na Bosnju... I vice versa...
Liska

Post by Liska »

Kako ocekujes da glasaju za nekoga koga ne znaju? Prije par dana zovem rodjaka u Hercegovinu i pitam ga iz zajebancije hoces li glasati za Zeljka Komsica? A on me pita kojeg i da nije u pitanju neki tip iz Zvirovica i odakle njega u politicarima? Npr. za Silajdzica svi znaju ali za njega nitko nece glasati. Ovoga nitko ne zna a ti ocekujes da glasaju za njega. I jos ih nazivas ovcama ako tako ne glasaju. Sad ce iz inata glasati za Jovica.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Liska wrote:Kako ocekujes da glasaju za nekoga koga ne znaju? Prije par dana zovem rodjaka u Hercegovinu i pitam ga iz zajebancije hoces li glasati za Zeljka Komsica? A on me pita kojeg i da nije u pitanju neki tip iz Zvirovica i odakle njega u politicarima? Npr. za Silajdzica svi znaju ali za njega nitko nece glasati. Ovoga nitko ne zna a ti ocekujes da glasaju za njega. I jos ih nazivas ovcama ako tako ne glasaju. Sad ce iz inata glasati za Jovica.
Iz inata meni? :lol:

Mozda se samo nismo dobro razumjeli... Pokusavam ti reci da, koliko god ima Hrvata u BiH, gradjana Sarajeva, koji znaju za Zeljku Komsica, ima vise. A gradjani Sarajeva nisu jedini koji ce glasati za njega, niti ce svi glasati za njega, da se odmah razumijemo.

A niti su samo Hrvati ti koji ce glasati za Komsica. A u Federaciji ne zive samo Hrvati i Bosnjaci, ima i onih trecih, i cetvrtih itd.

Tako da je, sto se naseg zakona tice, bitno da je Zeljko po imenu i prezimenu Hrvat. A za njega mogu glasati svi koji imaju CIPS-ovu licnu sa mjestom prebivalista na podrucju Federacije.
Liska

Post by Liska »

Sve je moguce, ali onda on nece biti kandidat iz reda hrvatskog naroda, ako ce ga birati drugi. Sve moze proci, ali nece imati baze medju Hrvatima, koje kao predstavlja. To ce mu biti problem koji nece moci rijesiti.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Kako nece biti ako je Hrvat?

Kao što rekoh već nekoliko puta, nigdje ne piše ekskluzivno da samo ovi biraju samo ove... Barem u pederaciji... U cetnitetu je to malo drukcije... Svi biraju Srpskog clana Predsjednistva... Sto znaci... Pukne film narodu, i izaberu nekog Sulju... Koji u tom slucaju predstavlja RS.

Ako ništa, biće to dobar presedan od rata na ovamo... I dobar način da se pokrenu određena pitanja.

Ni Jozu svojevremeno nisu smatrali Hrvatom, valjda nije bio dovoljan Hrvat, jer je predstavljao SDP...
Liska

Post by Liska »

Oni se biraju kao predstavnici naroda. I ako se pokaze da jedan narod nije glasao za tog predstavnika nego je on izglasan glasovima drugih, imas problem koji neces lako rijesiti. O tome kakav je Jozin rejting, pokazali su izbori. On izborima nije dosao na poziciju u Predsjednistvu a sljedeci izbori su pokazali kakav je ugled uzivao medju Hrvatima. Slicno kao i Jovic ali on dolazi iz HDZ-a, stranke koja jos uvijek, nazalost, uzima vecinu glasova medju Hrvatima. Ako Bosnjaci izaberu Hrvatima clana u Predsjednistvu, imacemo samo jos jedan problem u ovoj zemlji koji nece doprinjeti nicemu. Hoce jos dubljem nepovjerenje izmedju naroda. Iako sam siguran da se to nece dogoditi. Nadjemo se ovde za mjesec dana pa opet popricamo.
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

mIRCerka wrote:Koliko znam, Tihic je stembiljao po Njemackoj za vrijeme rata, Hare je tad ako se ne varam jeo donere po Istambulu

PS Zlatko je u Svedsku isao na operacije jer je ranjen u Sarajevu. Mislim da je bio evakuisan kao visoki politicki zvanicnik.
Koliko ti znas, okaci macku za rep... :-)

Tihic je bio u logoru!

Haris je cijelo vrijeme rata bio u Bosni i uz Bosnu i diplomatskim sredstvima se borio sa svjetskom djubradi. Covjek koji je pored Alije jedan od naj zasluznijih(medju mnogim drugim) za opstanak BiH. Barem se njemu nista nemoze prigovoriti za ratni period! Mircerko, ...ipak se varas...! :roll:

Tacno da je Zlaja bio ranjen, ali zasto bi se lijecio u Svicarskoj dok je armija ginula i lijecila se po kojekakvim stacionarima. Zlaja bjezo'!

Majko mila, pa nekima ni boja mjeseca nije jasna...!! :roll: :-?
Liska

Post by Liska »

Evo dijela intervjua prof. Kukica u Feralu:

Radikalizirao je svoj nastup i Sulejman Tihić; o Harisu Silajdžiću da ne govorimo, sad on na svojoj strani ima reisa Mustafu Cerića. Ali, među njima ima različitih gledanja na moguću unutarnju organizaciju države. O čemu se točno radi?

- Nisam sklon tezi kako je radikalizaciji podlegao Tihić. Uostalom, na to upućuje i ponašanje Islamske zajednice i posebice njezina prvog čovjeka. Reis Cerić je, prisjetimo se, na prošlim izborima za članove bosanskohercegovačkog predsjedništva stao uz Tihića i najzaslužniji je da je ovaj, iz jedne relativno inferiorne pozicije, izišao kao pobjednik. Sada se, međutim, reis, a i najtiražnija dnevna novina u BiH, sarajevski Avaz, svrstavaju uz Silajdžića. Zašto? Zato jer je Silajdžić personifikacija ciljeva koje u prvi plan istura i reis i Islamska zajednica – da treba jahati na bukvalnom građanskom principu, promovirati logiku jedan čovjek, jedan glas, a istodobno zagovaranjem pronatalitetne demografske politike kod muslimana doći do nadpolovične većine bošnjačkoga stanovništva i tada, bez većih problema, preći na drugu fazu strateškog plana – promociju ideje o BiH kao državi bošnjačkog naroda i Hrvatima i Srbima kao nacionalnim manjinama kojima, sukladno tome, treba i osigurati pripadajuća im prava. Problem je, dakle, u Silajdžiću, mnogo manje u Tihiću.

Ako ovako Kukic govori o Silajdzicu, mozete misliti kakvo je misljenje prosjecnog Hrvata ili Srbina o istom.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Liska wrote:Oni se biraju kao predstavnici naroda. I ako se pokaze da jedan narod nije glasao za tog predstavnika nego je on izglasan glasovima drugih, imas problem koji neces lako rijesiti. O tome kakav je Jozin rejting, pokazali su izbori. On izborima nije dosao na poziciju u Predsjednistvu a sljedeci izbori su pokazali kakav je ugled uzivao medju Hrvatima. Slicno kao i Jovic ali on dolazi iz HDZ-a, stranke koja jos uvijek, nazalost, uzima vecinu glasova medju Hrvatima. Ako Bosnjaci izaberu Hrvatima clana u Predsjednistvu, imacemo samo jos jedan problem u ovoj zemlji koji nece doprinjeti nicemu. Hoce jos dubljem nepovjerenje izmedju naroda. Iako sam siguran da se to nece dogoditi. Nadjemo se ovde za mjesec dana pa opet popricamo.
Sve to stoji... Ali je krajnje vrijeme da se te stvari promjene. Ova drzava je i onako apsurd sama od sebe, tako da ne treba da cudi i ovo... A HDZ, SDA i SDS su i onako dovoljno dugo imali ekskluzivno pravo na glasove "naroda", mislim da je davno bilo vrijeme da se to promjeni.

A ako se nesto drasticno ne promjeni s ovim izborima, mislim da je krajnje vrijeme da uputim izvinjenje svim silnim dijasporcima na ovom forumu koje sam iznapadao u zadnjih godinu i kusur i zamolim nekoga za savjet kako se najlakse odjebati odavde.

A sto je najgore, sumnjam da cu biti jedini.
Liska

Post by Liska »

Ne znam kakve drasticne promjene ocekujes? Pa sve i da izaberu Komsica a on nema podrsku iz baze, imas zesce sranje nego ranije. Za promjene nam trebaju nove partije i novi ljudi. Ovi se uglavnom vrte godinama. Prije ce biti da ces spremati kofere, a neces biti sam. Mozda cu i ja. Drasticnih promjena nece biti. SDP ce osvojiti dosta glasova ali nedovoljno da sama formira Vijece ministara. Morati ce u koaliciju sa SDA i nekim od HDZ-ova ili HSP, a od Srba sa SNDS-om. I sta mislis kako ce takva vlada raditi?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Na nivou drzave svijedno imas Dom naroda, tako da SDP kad bi u citavoj drzavi bio vecina, moraju postojati i oni drugi i treci, kako god okrenes.

A ja sam u ovoj drzavi vec i onako od '92. autsajder... Nisam Bosnjak, musliman, nisam ni Hrvat, ne deklarisem se ni kao Srbin, nisam krsten niti sam ikada bio u crkvi (lazem, par alkoholnih ponocki s drustvom pred crkvom :D i veliki broj propijenih bajrama), zivim i rodjen u ovoj drzavi, u onom Federalnom dijelu odakle ni u ratu ni poslje rata nisam maknuo, a mojih, kako god okrenem, niti ima u vlasti niti mi dopustaju da se izjasnjavam onako kako ja to hocu.

A, da odem recimo u Kanadu, dobijem njihovo drzavljanstvo, i automatski postajem Kanadjanin :?

Nego, pocinjem iscitavati sadrzaj http://www.soscanada.org, kako vidim uskoro ce mi trebati...

Pozdrav
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Liska wrote:Evo dijela intervjua prof. Kukica u Feralu:

Radikalizirao je svoj nastup i Sulejman Tihić; o Harisu Silajdžiću da ne govorimo, sad on na svojoj strani ima reisa Mustafu Cerića. Ali, među njima ima različitih gledanja na moguću unutarnju organizaciju države. O čemu se točno radi?

- Nisam sklon tezi kako je radikalizaciji podlegao Tihić. Uostalom, na to upućuje i ponašanje Islamske zajednice i posebice njezina prvog čovjeka. Reis Cerić je, prisjetimo se, na prošlim izborima za članove bosanskohercegovačkog predsjedništva stao uz Tihića i najzaslužniji je da je ovaj, iz jedne relativno inferiorne pozicije, izišao kao pobjednik. Sada se, međutim, reis, a i najtiražnija dnevna novina u BiH, sarajevski Avaz, svrstavaju uz Silajdžića. Zašto? Zato jer je Silajdžić personifikacija ciljeva koje u prvi plan istura i reis i Islamska zajednica – da treba jahati na bukvalnom građanskom principu, promovirati logiku jedan čovjek, jedan glas, a istodobno zagovaranjem pronatalitetne demografske politike kod muslimana doći do nadpolovične većine bošnjačkoga stanovništva i tada, bez većih problema, preći na drugu fazu strateškog plana – promociju ideje o BiH kao državi bošnjačkog naroda i Hrvatima i Srbima kao nacionalnim manjinama kojima, sukladno tome, treba i osigurati pripadajuća im prava. Problem je, dakle, u Silajdžiću, mnogo manje u Tihiću.

Ako ovako Kukic govori o Silajdzicu, mozete misliti kakvo je misljenje prosjecnog Hrvata ili Srbina o istom.
Ne znam, Liska, vjerovatno reis ima takve ciljeve, mozda misli da ih Haris demagog i prodavac magle moze ispuniti, ali ono sto je 100 posto sigurno:
Motivi Harisa "demagoga" Silajdzica i njegove lopovske Stranke ZagraBiH (Meliha "tri apartmana na Bjelasnici" Alic, Izet "ugovor o djelu sa samim sobom" Zigic, Zaim "karatas i otac umjetnika Deena" Backovic, Hamzalija "predratni perac prozora na pumpi" Ibric - Jata, Enver "gubitak u poslovanju Elektroprivrede rijesicemo poskupljenjem struje" Kreso...) su 1. pljacka 2. pljacka i 3. opet pljacka. Da bi ostali na vlasti i nastavili pljackati "svoj" narod kao dosad (Tuzlanska banka, Zeljezara Zenica, Elektroprivreda BiH, BH Posta...) spremni su se povezati i sa najekstremnijom strankom hrvatskog naroda "HDZ 1990". Tako da se Hrvati nemaju razloga bojati za ravnopravnost jer ce se Harisovi kriminalci, ako neuzubilah osvoje vlast, zabaviti pljackom drzavnih preduzeca, honorarima u upravnim odborima, poslanickim pausalima i ostalim privilegijama...
Last edited by haris ubleha on 07/09/2006 18:28, edited 1 time in total.
slimmersex

#164 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by slimmersex »

mIRCerka wrote:
slimmersex wrote:
ja wrote:Kratko podsjećanje svim stanovnicima ovog dijela BiH: možete glasati za bošnjačkog ILI hrvatskog člana Predsjedništva, bez obzira na vlastitu pripadnost! Možete glasati za manje zlo između Harisa, Tihog, Čengića, Mirnesa, i one dvojice nezavisnih anonimaca. Ipak duboki vjerujem da će moje interese bolje zastupati Željko!!
komsic ne moze biti legitiman ako ga ne izaberu hrvati.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gdje to na glasackom listicu pise KO GLASA?????

dajte ljudi, http://www.izbori.ba , nije na odmet procitati pa komentarisati...

PS NAPOMENA SVIMA, NA IZBORIMA SE NE ZAOKRUZUJE VEC SE OZNACAVA PRAVOUGAONIK PORED IMENA KANDIDATA ILI STRANKE KOJOJ ZELITE DATI SVOJ GLAS....
mozda nisi dovoljno inteligentna da shvatis poentu. clanstvo sdp-a mahom nisu hrvati, mozda samo 2% a komsic bi valjda trebao da bude predstavnik hrvata zar ne?! zar to uostalom nije poenta trojnog predsjednistva - da budu legitimni zastupnici triju naroda. ako komsica nisu izabrali hrvati - kako on moze legitimno da ih zastupa?! na osnovu cega? na osnovu toga sta bosnjaci misle ko bi trebao da predstavlja hrvate?

to sto je tebi smjesno- mogucnost da bosnjaci izaberu hrvatskog ili srpskog predstavnika se zove majorizacija i diskriminacija. a da ne pise na listicu, pa naravno da ne pise ko glasa, e upravo zato tzv. "gradjanska opcija" u bih nije moguca jer bi bosnjaci uvijek birali vlast.

ako si imalo pamenta mozda nesto shvatis nakon ovog pojasnjenja...
_BosanaC

#165 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by _BosanaC »

slimmersex wrote:
mIRCerka wrote:
slimmersex wrote: komsic ne moze biti legitiman ako ga ne izaberu hrvati.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gdje to na glasackom listicu pise KO GLASA?????

dajte ljudi, http://www.izbori.ba , nije na odmet procitati pa komentarisati...

PS NAPOMENA SVIMA, NA IZBORIMA SE NE ZAOKRUZUJE VEC SE OZNACAVA PRAVOUGAONIK PORED IMENA KANDIDATA ILI STRANKE KOJOJ ZELITE DATI SVOJ GLAS....
mozda nisi dovoljno inteligentna da shvatis poentu. clanstvo sdp-a mahom nisu hrvati, mozda samo 2% a komsic bi valjda trebao da bude predstavnik hrvata zar ne?! zar to uostalom nije poenta trojnog predsjednistva - da budu legitimni zastupnici triju naroda. ako komsica nisu izabrali hrvati - kako on moze legitimno da ih zastupa?! na osnovu cega? na osnovu toga sta bosnjaci misle ko bi trebao da predstavlja hrvate?

to sto je tebi smjesno- mogucnost da bosnjaci izaberu hrvatskog ili srpskog predstavnika se zove majorizacija i diskriminacija. a da ne pise na listicu, pa naravno da ne pise ko glasa, e upravo zato tzv. "gradjanska opcija" u bih nije moguca jer bi bosnjaci uvijek birali vlast.

Rodila majka sebi pametno i pismeno... I nacionalisticki zadojeno :oops:
A niti su samo Hrvati ti koji ce glasati za Komsica. A u Federaciji ne zive samo Hrvati i Bosnjaci, ima i onih trecih, i cetvrtih itd.

Tako da je, sto se naseg zakona tice, bitno da je Zeljko po imenu i prezimenu Hrvat. A za njega mogu glasati svi koji imaju CIPS-ovu licnu sa mjestom prebivalista na podrucju Federacije.
kekec

Post by kekec »

Liska wrote:Sve je moguce, ali onda on nece biti kandidat iz reda hrvatskog naroda, ako ce ga birati drugi. Sve moze proci, ali nece imati baze medju Hrvatima, koje kao predstavlja. To ce mu biti problem koji nece moci rijesiti.
Jedino rjesenje, koje bi zadovoljilo vase zahtjeve, je stvaranje treceg entiteta.
A onda svako bira svoga.
Ha Liska, valja li ova varijanta ? :D

Clanovi Predsjednistva moraju po nacionalnosti biti B,H i S.
Nigdje ne pise da moraju biti iz ove ili one stranke. :)

Druga stvar je sto vam Komsic ne odgovara jer je iz SDP-a,
hoce se reci, komunjara, zar ne? :-)

A ne znam i sto se bojite Komsica. Imate svog Jovica, drugi imaju
svog jal Tihica, jal Harisa/Mirnesa, a nama ostalima preostaje Komsic.
Nas nema mnogo, znaci Komsic ne moze ugroziti obrazovanog,
demokratski/demokracijski orijentisanog Ivu Miru. :-D

I na kraju ko je to prije onih izbora znao ko je Jovic. Anonimac bio,
ali ga progurase. :D
Šandor

Post by Šandor »

Ma udure je ba. Glasajte za Komšu. Dao Bog da ga izaberete. Pa da vidite da time ništa nećete poboljšati. Komšo neće na more moći. :D
Vladimir Ilic

Post by Vladimir Ilic »

joker (citat):
_BosanaC (citat):
...samo se iskreno nadam da pored nadripatriote Harisa i nekog sumnjaka iz republike mrske moze, za promjenu, sjediti i neko pismen...

Ako ces nekog pismenog onda glasaj za Harisa on je najpismeniji (najskolovaniji). Covjek je doktor nauka... Roll
zbog velikog broja siromasno skolovanih mozda bi trebao uvoz vise skolovanih Albanaca. I Hercegovina bi procvetala ili .. vase misljenje se trazi.
aldi

Post by aldi »

Na izborima se biraju clanovi predsjednistva po principu 1 Srbin iz RS i 2 Bosnjak i Hrvat iz FBIH. Zelite li da kazete da u RS-u 100%-tno zive Srbi i u FBiH Bosnjaci i Hrvati i da Bosnjaci u RS-u ne glasaju za clana predsjednistva u RS-u i Srbi u FBIH. O "Ostalim" da i ne govorim. Znaci li to da ja kao Bosanac ne mogu glasati za clana pred.

Hrvati, a pogotovo ova dva HDZ-a se bune sto ce izborom Komsica velikom vecinom Bosnjaci izabrati hrvatskog clana predsjednistva, a isti ti HDZ-ovi se nisu bunili kada je SDA i nesto malo zastupnika iz HDZ-a izabralo Ivu Miru Jovica. Zar i tada Bosnjaci nisu izabrali hrvatskog clana predsjednistva?

Clanovi predsjednistva se biraju teritorijalno, to jeste GRADJANI FBIH biraju dva clana iz FBIH, a GRADJANI RS biraju jednog clana iz RS, a njihova nacionalnost nije bitna glasacima.
joker

#170 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by joker »

slimmersex wrote: mozda nisi dovoljno inteligentna da shvatis poentu. clanstvo sdp-a mahom nisu hrvati, mozda samo 2% a komsic bi valjda trebao da bude predstavnik hrvata zar ne?! zar to uostalom nije poenta trojnog predsjednistva - da budu legitimni zastupnici triju naroda. ako komsica nisu izabrali hrvati - kako on moze legitimno da ih zastupa?! na osnovu cega? na osnovu toga sta bosnjaci misle ko bi trebao da predstavlja hrvate?

Osim ovog boldiranog ostalo se slazem. Naime, u gradjanskoj BiH bi gradjani birali predsjednika i potpredsjednike (direktno ili indirektno), a ne Bosnjaci, Srbi ili Hrvati. Naravno, medju tim gradjanima ce biti najvise Bosnjaka, ali to ne znaci da ce svi oni glasati samo i uvijek za Bosnjaka (pa evo i sada kad su na snazi nacionalni torovi ima Bosnjaka koji ce se opredjeliti za Komsica). Zasto ne bi postojala mogucnost da kao predsjednik nekad bude izabran neko kao sto je Bogicevic, Lazovic, Grahovac, Kljujic ili neko drugi? Sta i kad bi bio Bosnjak dva puta za redom?
edinbug

Post by edinbug »

Mnogima nije smetao Gojer kao kandidat za predsjednistvo 1998 godine. Zašto ?
Vrlo jednostavan odgovor: Nije imao šanse da pobijedi tada, mislim Antu Jelavica. Sada kada Zeljko ima sanse da pobijedi, ispade problem. Naš nije. FORZA ŽELJKO !!!

Takode nije bio problem kada je nakon smjene Čovića, Ivo Miro Jović izabran glasovima SDA, jer od pet poslanika HDZ, za Jovića je glasala Ruža Sopta i on sam za sebe. Ostala tri poslanika su bila suzdržana.
pisko

Post by pisko »

Kad se ovakva stvar predlozi treba pokazati uctivost, i evo ja kao fin momak ovdje sad na fomumu dajem Zelji glas, a kad budu izbori boricu se ako mognem da makar pet puta glasam za Hareta.
bleka

Post by bleka »

edinbug wrote:Mnogima nije smetao Gojer kao kandidat za predsjednistvo 1998 godine. Zašto ?
Vrlo jednostavan odgovor: Nije imao šanse da pobijedi tada, mislim Antu Jelavica. Sada kada Zeljko ima sanse da pobijedi, ispade problem. Naš nije. FORZA ŽELJKO !!!

Takode nije bio problem kada je nakon smjene Čovića, Ivo Miro Jović izabran glasovima SDA, jer od pet poslanika HDZ, za Jovića je glasala Ruža Sopta i on sam za sebe. Ostala tri poslanika su bila suzdržana.
Daj bolan dodi pameti. Znamo i ja i ti , da je ovo samo foluska da bi Tihi uzeo Harisa. "Edine, edine gde ce ti dusa ?! "
dripac

#174 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by dripac »

slimmersex wrote:

Nabijem prvo tebe, a potom i bošnjake, hrvate i srbe. Nadam se da si dovoljno inteligentan da shvatiš poentu.
Grom iz vedra neba

#175 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by Grom iz vedra neba »

slimmersex wrote:
...

...
Bosnjaci (naravno uz probosanske srbe i hrvate) i treba da biraju vlast u drzavi koju su branili, jer nas historija, ali i prosli rat, uce da se hrvati i srbi svako malo povampire i onda udare po bosnjacima i bosni uz velikodrzavne snove nasih susjeda.

Suludo je ocekivati da ce Bosnjaci mirno gledati u situaciji kada mogu da reaguju, da se u predsjednistvo uvlaci onaj "ugrozeni" Jovic, koji nije do sada nista uradio za ovu drzavu, a kada ga pitaju zasto ne ukine aparthejd u skolama srednje bosne onda se poziva na ugrozenost. Nama nacisti ne trebaju, i bilo bismo ludi kada bi dopustili da u predsjednistvo ponovo sjeda ona seljacina.

Svaka bosnjacka porodica treba da donese odluke da bar jedan clan porodice sa pravom glasa, dadne svoj glas Zeljku Komsicu, jer je taj covjek zaduzio svojim zlatnim ljiljanom svakog Bosnjaka.
Post Reply