Reis Ceric izjavljuje da smo mi Bosanci i Hercegovci Turci
-
furlan
Svodjenje Bosnjaka, kao naroda, samo na vjersku komponentu i samo na vjerski suverenitet je veoma opasno bilo gdje, ne samo u BiH .
Becho je ovo vrlo dobro napisao,ali nazalost Vodenjak samo potvrdio da je reis na Dobricininom putu, mada ne u potpunosti.
Reis siri Alijine puteve bezidejnosti,nesnalazenja i ignorisanja istorije koja je trebala da bude uciteljica zivota(izvodljivost takve politike u tadasnjem okruzenju i budjenju drugih nacionalizama)Politika koja se pocela voditi devedesetih godina u okviru SDA zasnivala se na islamizaciji Muslimana, a ne nacionalizaciji muslimana.Mozda je Alija kasno shvatio pogubnost politike koju je zamislio sa ahbabima pa onda izjavio da probamo malo vise biti Bosanci pa onda Muslimani,Srbi i Hrvati.Nakon ovakvih izjava jos cu stvarno pomisliti da SDA tezi da promijeni politiku koju su zacrtali devedesetih godina(mada im je kasno), a istu takvu ce nastaviti da nam prodaju Haris i comp. samo malo vjestije skrivenu.
Becho je ovo vrlo dobro napisao,ali nazalost Vodenjak samo potvrdio da je reis na Dobricininom putu, mada ne u potpunosti.
Reis siri Alijine puteve bezidejnosti,nesnalazenja i ignorisanja istorije koja je trebala da bude uciteljica zivota(izvodljivost takve politike u tadasnjem okruzenju i budjenju drugih nacionalizama)Politika koja se pocela voditi devedesetih godina u okviru SDA zasnivala se na islamizaciji Muslimana, a ne nacionalizaciji muslimana.Mozda je Alija kasno shvatio pogubnost politike koju je zamislio sa ahbabima pa onda izjavio da probamo malo vise biti Bosanci pa onda Muslimani,Srbi i Hrvati.Nakon ovakvih izjava jos cu stvarno pomisliti da SDA tezi da promijeni politiku koju su zacrtali devedesetih godina(mada im je kasno), a istu takvu ce nastaviti da nam prodaju Haris i comp. samo malo vjestije skrivenu.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Mozes li mi objasniti kako model drzave konkretno utice na tvoja vjerska osjecanja ?zena wrote:Jel nam to Reis sluti, ne daj Boze, turski model drzave za nas muslimane...![]()
tctctc
U sekularnoj drzavi te niko ne dira, bilo da je to Turska ( ovo je samo primjer, ne izraz licne preference ), Bosna ili Engleska.
Nemoj mi molim te navoditi izolovane primjere, toga ima svugdje.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Sta otvoreno zelimo?bakljava wrote:niko ni od koga ne trazi da se odrekne necega za nesto.... mani suplje price
budi ono sto jesi ali ponosno i otvoreno!!!!! Sjecate se kako nazivate srbe hrvate i to bez ikakvog ustezanja (GOVORITE FASISTI CATNICI USTESE KOLJACI SUMNJACI) u ovu grupu stavljate sve bez obzira ko su, sta su, sta ti isti ljudi misle ..Dali se zapitate da to mozda nije uvreda ili ne???????? dok su se smrada od tite srbi htjeli rjesit
![]()
( mislim posmrtno ili njegove koscure kako ko voli) hrvati ga nisu htjeli vi ste dragi moji uglas urlali da ga vama daju !!!!! hehehe sad ispade da i on i njegova pristapska mislim na glavesine , nevaljaju puno su vas proganjali terorisali ITD..
zasto jednom ko ljudi ne udarite sakom (PESNICOM ) od sto.. I.. kazete otvoreno hocemo bosnu za sebe
( moje misljenje je da imate pravo na to ) mora se negdje zivit ... ali jest sipak prije ovog zadnjeg rata igrali ste na sve karte sa svim igracima i sa svim timovima i JEBI GA niste osvojili kup ali budite ljudi i otvoreno recite sta zelite
![]()
Ako si Srbin - zelim da tuzis Kostunicu ili Dodika - jer nisu uradili nista - da skinu ljagu sa tvog naroda - koji je odradio slucaj Rogaticu - samo u toj opstini sruseno je 22 dzamije - a evo jedna - je tek sponzorstvom Turaka - pocela da se gradi. Zbog toga Rejz i vabi i Turcima dupe lize- ne bi li jos koju dzamiju podigli - u gradovima u koje se niko ne vraca da bi njemu za proklanjavanje neko u hediji ostavio 3000KM.
Da imas imalo - pameti - ne bi se uopste u ovo petljao - jer ja Turke ne volim, al' Vlahe i Cincare su u BiH - upravo Turci doveli. Da te podsjetim - u zemlji Bosni - kao granicnoj zoni - trebali su ljudi da popune pukotine i stabiliziraju granicu. Ti ljudi - su prema Turcima trebali da budu - Kozaci i ini drugih - Slaveni koji su presli na Islam. Ali su Age i Begovi Bosnje - prepali se da ce morati polati i cetvrtati svoju zemlju - sa Poturicama iz Azije - pa su zahtjevali da se doseljavaju iskljucivo pravoslavci da kuluce na njihovoj zemlji. Potomci tih pravoslavaca su onda pocistili Istocnu Bosnu da nije macka muslimanska ostala - da bi danas Rejz govorio u Rogatici - kako smo mi Turci. Nista ne moze biti ironicno - kao istorija.
-
BECHO
Ali ipak zivimo u zabludi i traba da dobro razmislimo prije nego nas neko opet 'nategne'. Jel tako?niko ni od koga ne trazi da se odrekne necega za nesto.... mani suplje price
Ja to i jesam, ponosno i otvoreno. Ne vidim u cemu je problem?!budi ono sto jesi ali ponosno i otvoreno!!!!!
Nidje veze sa tvojim prethodnim komentarom!Sjecate se kako nazivate srbe hrvate i to bez ikakvog ustezanja (GOVORITE FASISTI CATNICI USTESE KOLJACI SUMNJACI) u ovu grupu stavljate sve bez obzira ko su, sta su, sta ti isti ljudi misle ..
E pa vidis, ja ga izrazito cijenim, iako je pravio greske. Ali bi bio totalni tutuk i licemjer, kada bi neke partizanske zlocine prema mom narodu (bosnjackom) pravdao partizanskom prosloscu moje familije. Trebalo bi ti valjda biti jasno, da nisu svi fasovali od uja i ceta, neki su, kako si uspio primjetit (a imas zaista dobru moc zapazanja) prosli i kroz partizanske torture. Zasto? To je vec tema neke druge price!Dali se zapitate da to mozda nije uvreda ili ne???????? dok su se smrada od tite srbi htjeli rjesit![]()
( mislim posmrtno ili njegove koscure kako ko voli) hrvati ga nisu htjeli vi ste dragi moji uglas urlali da ga vama daju !!!!! hehehe sad ispade da i on i njegova pristapska mislim na glavesine , nevaljaju puno su vas proganjali terorisali ITD..
![]()
Ja nisam udario sakom od sto, otkako znam za sebe. Valjda bi ti trebalo biti jasno da toljaga nije nikakav argument.zasto jednom ko ljudi ne udarite sakom (PESNICOM ) od sto.. I.. kazete otvoreno hocemo bosnu za sebe( moje misljenje je da imate pravo na to ) mora se negdje zivit ...
Zelimo samo da nestanu ovakvi kao Ceric (Turcin) i pojedini Srbi i Hrvati, koji svako malo nastoje da nas osvijeste o nasem porijeklu. Ja sam ih toliko za ovaj poslijeratni vakat skin'o sa qrca da je to cudo jedno, a pomalo mi je i postalo dosadno jer su ljudi izgleda zagrijani samo sa tom vrstom ideologije. Eto, toliko o bremenu proslosti na ovom 'jebenom balkanu'!ali jest sipak prije ovog zadnjeg rata igrali ste na sve karte sa svim igracima i sa svim timovima i JEBI GA niste osvojili kup ali budite ljudi i otvoreno recite sta zelite![]()
Uzdravlje
-
_BosanaC
Na zalost, sumnjam da ce vecina skontati sta si uopste mislila reci...zena wrote:Jel nam to Reis sluti, ne daj Boze, turski model drzave za nas muslimane...![]()
tctctc
Iako se slazem s tobom u potpunosti, da je barem na to mislio.
- supersonic
alija skontao nakon15 godina da u ovoj zemlji moze biti bolje ako svi budemo "malo vise bosanci!" ja to trubim od kad su mi rekli da sam rodjen u bih,ali u vjetar. ako bosnjaci ne mogu, nece, da budu bosanci i da se tako izjasnjavaju, sta onda reci za srbe i hrvate. onda me stvarno ne bi cudilo da se pokrene neka inicijativa da svi bosnjaci postanu turci i da svi dobiju turski pasos. kako mogu ostali, mozemo i mi.
- Vodenjak
Zao mi je @jusuffe...jusuff wrote:nikada nisam ni sumnjao da ste ti i bakljava na istom fonuVodenjak wrote:Sto je najgore, @bakljava je u mnogim stvarima u pravu...Latinica wrote:'Ajd bakljava prosetaj.![]()
I veci ovnovi su me pokusali uvuci u stada pa nisu uspjeli!
Zato, ne pokusavaj ni ti...
Radije se obrati reisu pa ga upitaj zna li on ko je i ko je narod koji mu kao vjerskom poglavaru vjeruje!?
-
Kwaheri
Latinica wrote:Mozes li mi objasniti kako model drzave konkretno utice na tvoja vjerska osjecanja ?zena wrote:Jel nam to Reis sluti, ne daj Boze, turski model drzave za nas muslimane...![]()
tctctc
U sekularnoj drzavi te niko ne dira, bilo da je to Turska ( ovo je samo primjer, ne izraz licne preference ), Bosna ili Engleska.
Nemoj mi molim te navoditi izolovane primjere, toga ima svugdje.
Mogu...vrlo jednostavno...
Sekularna drzava Engleska, ili Bosna nisu usporedive bash sa Turskom... jer u sekularnoj drzavi tipa Turska, ovakvima kao meni, ne bi bio dozvoljen licni izbor ponasanja, zivljenja ili ako moram i doslovce odijevanja na visokoskolskim ustanova ili radnim mjestima kao u sekularnim drzavama tipa Engleska ili Bosna...
"Sloboda čovjeka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi." Rousseau
Nista protiv Turske... al' eno im Cerica, @danas i @ahmmed
-
Kwaheri
Uvijek sam trazhila nekog vitezaLatinica wrote:![]()
Naravno."Sloboda čovjeka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi." Rousseau
p.s. Mi cemo te braniti od reisa. Ne smije ti nista.![]()
![]()
-
Kwaheri
...ups...za njih se vezu neke legende... mislim... ovaj... avanturista sam, al toliki ipak, jokLatinica wrote:![]()
Zao mi je sto cu prekinuti extasy stanje, ali ja sam Warrior of Amazon ( female ).Al' inace svi u familiji smo iste fele.
![]()
Pa javni.
-
Drumer
A cega je on prof.dr. ako smijem da pitam? I Kad prije nabaci ove titule. Nije ih imao prije 5 godina koliko se ja sjecam.Ispravite me ako grijesim...bos wrote:Vi ocito citate samo sto vama odgovara...
I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci - kazao je jučer prof. dr. Cerić.
- Ahmmed
zena wrote:Latinica wrote:Mozes li mi objasniti kako model drzave konkretno utice na tvoja vjerska osjecanja ?zena wrote:Jel nam to Reis sluti, ne daj Boze, turski model drzave za nas muslimane...![]()
tctctc
Nemoj mi molim te navoditi izolovane primjere, toga ima svugdje.![]()
Sekularna drzava Engleska, ili Bosna nisu usporedive bash sa Turskom... jer u sekularnoj drzavi tipa Turska, ovakvima kao meni, ne bi bio dozvoljen licni izbor ponasanja, zivljenja ili ako moram i doslovce odijevanja na visokoskolskim ustanova ili radnim mjestima kao u sekularnim drzavama tipa Engleska ili Bosna...
"Sloboda čovjeka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi." Rousseau
Nista protiv Turske... al' eno im Cerica, @danas i @ahmmedJa bih radije na Maldive
, kao i svaka dobra Bosnjanka
Iz principijelnih razloga, ne bih da se miješam u ovu diskusiju, e da neko ne bi zamjerio na subjektivnosti glede mog etničkog porijekla
A već dugo ja tvrdim: Svi smo mi Turci
- Vodenjak
Ejvala ti @zeno, samo...zena wrote:Latinica wrote:Mozes li mi objasniti kako model drzave konkretno utice na tvoja vjerska osjecanja ?zena wrote:Jel nam to Reis sluti, ne daj Boze, turski model drzave za nas muslimane...![]()
tctctc
Nista protiv Turske... al' eno im Cerica, @danas i @ahmmedJa bih radije na Maldive
... ne bi me iznenadilo da TEBE neko prozove kako nisi dobra muslimanka!
Eto dokle smo dosli...
-
_BosanaC
Ahmmed wrote:zena wrote:Njofra, Raso i Ratko to isto tvrdeLatinica wrote: Mozes li mi objasniti kako model drzave konkretno utice na tvoja vjerska osjecanja ?
![]()
Iz principijelnih razloga, ne bih da se miješam u ovu diskusiju, e da neko ne bi zamjerio na subjektivnosti glede mog etničkog porijekla![]()
- danas
kad me zena vec prozivaAhmmed wrote:Iz principijelnih razloga, ne bih da se miješam u ovu diskusiju, e da neko ne bi zamjerio na subjektivnosti glede mog etničkog porijeklazena wrote: Nista protiv Turske... al' eno im Cerica, @danas i @ahmmedJa bih radije na Maldive
![]()
a i tebi abi... moram reci... nismo bolan svi turci...
kao sto rekoh u prvom postu, sad svaki rogaticanin namah ispade turcin, pa nemre to tako...
-
Kwaheri
Ahmmed wrote:zena wrote:Latinica wrote: Mozes li mi objasniti kako model drzave konkretno utice na tvoja vjerska osjecanja ?
Iz principijelnih razloga, ne bih da se miješam u ovu diskusiju, e da neko ne bi zamjerio na subjektivnosti glede mog etničkog porijekla![]()
selam, selam...
Tebe i Danas ni ne ocekujem na ovoj raspravi
Pustite nas Bosnjake, da se rahat pobijemo...
Nego, rasprave sto se tice... Cericu zamjerim sto se ponekad ne kontrolishe, (i prica o necemu sto je lokalno valjda da uzmu pouku, oni kojih se tice, a ne misli da se stanje iz Rogatice, ne moze prenijeti na cijelu nam, jedinu BiH) posljedica radi, jer ipak "Avaz" je tu... ako Turci i Rogaticani, imaju neki problem... uz kahvu
...
... Ahmediju poshtujem
Long live Ahmedija u Bosnjaka!!!
-
Kwaheri
grijeshish...doktorirao 1987. u CikaguDrumer wrote:A cega je on prof.dr. ako smijem da pitam? I Kad prije nabaci ove titule. Nije ih imao prije 5 godina koliko se ja sjecam.Ispravite me ako grijesim...bos wrote:Vi ocito citate samo sto vama odgovara...
I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci - kazao je jučer prof. dr. Cerić.
-
Drumer
A sta je doktorirao ako mi mozes reci?zena wrote:grijeshish...doktorirao 1987. u CikaguDrumer wrote:A cega je on prof.dr. ako smijem da pitam? I Kad prije nabaci ove titule. Nije ih imao prije 5 godina koliko se ja sjecam.Ispravite me ako grijesim...bos wrote:Vi ocito citate samo sto vama odgovara...
-
Kwaheri
iz podrucja islamistike, mislim nesto sto se bi bilo blisko dogmatici...a nije dogmatika vec akaid ... progooglajDrumer wrote:A sta je doktorirao ako mi mozes reci?zena wrote:grijeshish...doktorirao 1987. u CikaguDrumer wrote:A cega je on prof.dr. ako smijem da pitam? I Kad prije nabaci ove titule. Nije ih imao prije 5 godina koliko se ja sjecam.Ispravite me ako grijesim...
-
Drumer
Nemam vremena, ali hvala u svakom slucaju. Kako je to cudno, covjek zavrsi u americi fakultet i doktorira a nezna dvije sastavit...zena wrote:iz podrucja islamistike, mislim nesto sto se bi bilo blisko dogmatici...a nije dogmatika vec akaid ... progooglajDrumer wrote:A sta je doktorirao ako mi mozes reci?zena wrote: grijeshish...doktorirao 1987. u Cikagu