opadanje kose

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
visine

Post by visine »

I meni se reklama nije puno svidjela. Umjesto da su uzeli ćelavog čovjeka i pokazali kako koristi TOPPIK za 30 sekundi da pospe i kakva mu je tad kosa, oni pričaju i pokazuju slike, ali šta ja znam, kome se reklama nesivdža a nezna za TOPPIK, daju besplatnu probu i konsultaciju. :D
emir222

Post by emir222 »

ma to je fazon klasicne teleshop reklame samo sto sam ja dosad mislio da je sve ono sto oni prodaju foluska al eto vidis da i nije sve bas tako.
MuaDib

Post by MuaDib »

Skuhaj čaj od žare i bjelog luka i tom vodom sa blagim dječijim šamponom operi kosu. Tako 2 mjeseca, ako ne pomaže potraži pomoć stručnjaka. Mnogima je pomoglo... :) :)
dino_va..djevojcica

Post by dino_va..djevojcica »

ja sam isto imala problema s kosom..ali to je ono uobicajeno opadanje kose /cak i vise nego normalno, no nisam bila pocela celaviti :D /
to je trajalo nekih 1mj..pitala sam frizera za savjet..i pomogao mi je.

tretman kose se zove air condition therapy.. neku tekucinu utrlja u korjen kose, moja kosa vise stvarno ne opada.
ne znam da li taj tretman imaju u Bosni.. ili gdje si ti vec..

mozda mozes naci vise informacija na site-u.
visine

Post by visine »

Kakva je ovo web stranica (paulbeaunenysalon.com), gdje je ovo? :? Nisam čuo za ovo, odakle je i jeli provjereno? Meni se čini da je nakav šupljak, odavo sam imo problema, i jedva sam našao Minoxidil 5% i Toppik, koji su jedini medicinski dokazani, meni Bogami djeluju. :D :)
NebaA

Post by NebaA »

Problem sa kosom lezi u masnoci kose. Najbolji preparat Rougj Hair Active, podgrupa SCHIUMA LAVANTE. To je pena za ciscenje temena, odstranjuje suvisnu masnocu veoma efikasno, te jaca koren kose. Ono sto je posebno namenjeno za jacanje kose jeste preparat ,,Caduta urto" iz iste grupe Rougj Hair Active preparata.

Dakle, najozbiljnije preporucujem ove preparate. Cena u Srbiji, te cistece pene, je 750 dinara, preparata Caduta urto ili slicnih iz grupe mililitarskih preparata (dve bocice od po 20 ml) su 1.600 dinara. Ovo ti dajem kao orijentir, dakle nije skupo, ali imaj u vidu da ce ti biti potrebno vise od jednog tretmana. Pre toga, idi na pregled temena kose mikrokamerom. Tada ces definisati problem i bice ti preporucen najbolji tretman.

Pozdrav!
emir222

Post by emir222 »

Nije da sam neki expert sto se tice svih ovih preparata al od onog sto sam saznao ovdje i sam sto sam istrazio preko neta mislim da osim minoxa nema nijedan preparat koji je dokazan da od njega kosa ponovo raste.mislim da ovi ostali preparati u najboljem slucaju sprjecavaju daljnje opadanje kose.ako grijesim neka me neko ispravi 8) .
kornjaca

Post by kornjaca »

Ma kakav pregled mikrokamerom, išli smo ja i jaran nekoliko puta, ako ufatim dermatologa ubit ću i njega i njegovu sekretaricu. Svaki put nešta gleda snima laže raste kosa nakon što mi je govna prodo, izvinjavam se ali tako je. Kako će išta narasti ako ti nije dao lijek koji djeluje? Bezobraz! Prodavo mi je on nake svoje preparate, nista to nije radilo.
water

Post by water »

a sto ce ti kosa emire:
eto ja sam celav pa se ozenih i djecu izrodih
a ustedis i na peskirima :D
pitt

Post by pitt »

water wrote:a sto ce ti kosa emire:
eto ja sam celav pa se ozenih i djecu izrodih
a ustedis i na peskirima :D
a tek na vodi :-) :D
emir222

Post by emir222 »

A sta ce mi zena vako mladom :D :D .nemam ja problema sa zenama vjeruj mi a i kolko sam mogao vidjeti sa ovog sajta zenama to nije ni vazno koliko nama.neka kose znas kako kazu od viska glava neboli :D .
sto se preparata tice samo mogu reci da mi je minox zaustavio opadanje a kad ce sta novo narasti to ce vrijeme pokazati..
dino_va..djevojcica

visine wrote:Kakva je ovo web stranica (paulbeaunenysalon.com), gdje je ovo? :? Nisam čuo za ovo, odakle je i jeli provjereno? Meni se čini da je nakav šupljak, odavo sam imo problema, i jedva sam našao Minoxidil 5% i Toppik, koji su jedini medicinski dokazani, meni Bogami djeluju. :D :)
web nije nikakav supljak, ustvari to je lanac frizerskih salona u new york-u i nedavno je otvoren jedan salon u charlotte-u.
taj tretman je meni pomogao! sprijecio je daljnje opadanje, ne znam da li pomaze rastu kose.
becu

Post by becu »

:x :x :x :x :x :x :x ljudi ovo je prevara, nesto ko top-shop. ne narucujte bezveze samo bacanje para. u americi je ovo isfuralo osamdesetih godina
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

becu wrote::x :x :x :x :x :x :x ljudi ovo je prevara, nesto ko top-shop. ne narucujte bezveze samo bacanje para. u americi je ovo isfuralo osamdesetih godina
tebi daje da jedino ti imas kosu...znamo mi takve...momci slobodno vi narucite.. :P
SaraLe

Post by SaraLe »

U modi je obrijano i glatko :D
dino_va..djevojcica

becu wrote::x :x :x :x :x :x :x ljudi ovo je prevara, nesto ko top-shop. ne narucujte bezveze samo bacanje para. u americi je ovo isfuralo osamdesetih godina
hehhh.. nisam ja nikom rekla da naruci, nego pricam sta je meni pomoglo, o kakvom ti top shopu!?

smijesno!!

tu smo ako imamo ideja, ili nesto licnog iskustva da pomognemo covjeku.

Peace
zvjezdan

Post by zvjezdan »

Ma kakav pregled mikrokamerom, išli smo ja i jaran nekoliko puta, ako ufatim dermatologa ubit ću i njega i njegovu sekretaricu. Svaki put nešta gleda snima laže raste kosa nakon što mi je govna prodo, izvinjavam se ali tako je. Kako će išta narasti ako ti nije dao lijek koji djeluje? Bezobraz! Prodavo mi je on nake svoje preparate, nista to nije radilo.
Kornjača, pa zar nisi bio rekao da i ti koristiš Minoxidil i Toppik, to ti nije od dermatologa? :?
lindjo

Post by lindjo »

presadte... :oops: ..s moje hashim-planine... :D ...for freeeeee.. :bih: :

sta cu kad sam humnista :-? ...volim pomoc u nevolji :(
legenda_ba

Post by legenda_ba »

Evo ti jedan savjet, jarane.

Pusti bradu do zeljene duzine. Zatim plasticnom hirurgijom presadi bradu na glavu a celavi dio koze presadi na lice - znaci samo zamjena.

I onda.....imas kosu a ne moras se brijati! Znaci, hajrujes na dvije strane!

PS
Meni je pravo dobro ispalo :thumbup:
emir222

Post by emir222 »

e ovo bi bio prizor za vidjet..mislim da cu se jos malo drzat ovih preparata nekako su mi sigurniji a ni brada mi nije bogznakako jaka. :zzzz:
kornjaca

Post by kornjaca »

:D Zvjezdane,

Naravno da nije od dermatologa, imo je on Minoxidil kod sebe, ali mi htjeo naplatiti vako 75 eura ili nešto, kaze najjaći proizvod na svijetu. Pa mi je onda guro nake proizvode za po 5-10eura što sam samo pare bacio. Bezobraz. Toppik sam našao kod frizera, ali sam i odnjega skonto da prepordaje iz Capello haha, pa od tada od njih direktno. I onda sam kod nji isto našao Minoxidil po najboljoj cijeni, uvoznik kompanija. :lol:
zvjezdan

Post by zvjezdan »

Haha, banda, kako si ti skonto da je Capello uvoznik?
Maksim

Post by Maksim »

tko ima problema s opadanjem kose, neka ode lijepo ljekaru..... postoji i mogucnost presadjivanja kose (ne od nekog drugog, nego s drugih dijelova vase tikve :) ) ...... sinoc sam bio kod jednog jarana kojeg nisam mjesecima vidio. covjek ima 22 godine i ne mogu da vjerujem koliko mu je kosa opala. covjek je pola celav..... to se naslijedi i zove se androgeneticko opadanje kose. protiv toga se ne moze pranjem kose sa hladnom vodom ili nekakvim medicine-samponima..... ili mozda dizanjem tegova :lol:

hajd nemojte se sikirat, ja nemam problema s opadanjem kose, ali imam zaliske, sto nije nista cudno. rock on.
emir222

Post by emir222 »

e preporuci tom jeranu toppik sigurno ce biti zadovoljan osim ako je kokuz ili se vec pomirio sa celavnoscu.
Maksim

Post by Maksim »

emir222 wrote:e preporuci tom jeranu toppik sigurno ce biti zadovoljan osim ako je kokuz ili se vec pomirio sa celavnoscu.
valjal taj toppik ista? :-)
Post Reply