Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
-
FortunaBela
“Ja sam mala olovka u ruci Boga koji piše ljubavno pismo svijetu.”
Majka Terezija
Majka Terezija
-
FortunaBela
" ..Nije nas zadatak u tome da se priblizimo jedno drugom, kao sto se ne sastaju ni sunce i mjesec, ni more i kopno. Nas dvoje smo prijatelju dragi, sunce i mjesec, mi smo more i kopno. Nas cilj nije da se slijemo jedno s drugim vec da saznamo jedno od drugoga i da jedan o drugom naucimo, da vidimo i postujemo ono sto taj drugi jeste: nasa suprotnost i dopuna.."
Herman Hesse
Herman Hesse
-
FortunaBela
Ne zaboravite nikada
da ste na svijet došli
samo sa jednim srcem punim SNOVA
i obavezom
da ih OSTVARITE.
da ste na svijet došli
samo sa jednim srcem punim SNOVA
i obavezom
da ih OSTVARITE.
-
razmazena
“Ali, proljece je. Opet proljece. Bogat sam, miran, i mogu da cekam. Da, niceg nije bilo i niceg nema, jasnog i sigurnog, ali nista nije ni izgubljeno ili iskljuceno, nepovratno ili potpuno. Znam da u svijetu ima mnogo napola otvorenih prozora u koje kuca proljecni vjetric, suncevih odbljesaka na metalu i vodi, praznih sjedista u kupeima, ustalasalih povorki i obasjanih lica u prolazu. Slutim i hiljade drugih nepoznatih mogucnosti i prilika. Znam da se svuda i svagda moze javiti Jelena, zena koje nema. Samo da ne prestanem da je iscekujem!”
Jelena zena koje nema - Ivo Andric
Jelena zena koje nema - Ivo Andric
-
razmazena
“Malo je onih koje uistinu volim, a jos manje onih o kojima imam dobro misljenje. Sto vise vidim svijeta, to sam nezadovoljnija njime; svaki dan potvrdjuje moju uvjerenost u nepostojanje ljudskih karaktera i pokazuje da vjeru u neciju vrlinu ili pamet ne treba temeljiti na njegovu izgledu.”
Ponos i predrasude – Jane Austin
Ponos i predrasude – Jane Austin
-
razmazena
...“Ljudi su tako mali i bespomocni.
Pade mi na pamet jedan majstor u lutkarskom pozoristu. Bio je vrlo star. Sve te njegove predivne lutke bile su vezane koncima i on je svojim vjestim pokretima tako dobro upravljao njima. Radila je samo ruka i konci, a lutke su isle lijevo, desno, ravno, penjale se i padale...
Sad mislim da smo mi, ljudi, bas kao te lutke, a stari iskusni lutkar – nasa sudbina.”
Pade mi na pamet jedan majstor u lutkarskom pozoristu. Bio je vrlo star. Sve te njegove predivne lutke bile su vezane koncima i on je svojim vjestim pokretima tako dobro upravljao njima. Radila je samo ruka i konci, a lutke su isle lijevo, desno, ravno, penjale se i padale...
Sad mislim da smo mi, ljudi, bas kao te lutke, a stari iskusni lutkar – nasa sudbina.”
- stickitout
Quiters never win, winners never quit!
nepoznat autor
nepoznat autor
-
monicageller
Actions speak louder than words!
U can't have zour cake, and eat it too! (ili po naski ne mozes imati i jare i pare)
God helps those who help themselves..
U can't have zour cake, and eat it too! (ili po naski ne mozes imati i jare i pare)
God helps those who help themselves..
-
monicageller
malo mi se prsti spetljali
nije zours.. vec yours
nije zours.. vec yours
-
monicageller
bolje da ja idem nayad u krevet.. ne ide mi ovo pisanje nikako.. opet fulih