Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Sto raja ima para - sto jes jes :D svi se izgleda vozaju taksijima koliko iskustva imate - malo protegnite papke :D k'o i ja :P

Ah ja cu kao zenicanin koji se (nikad dovoljno) svega nagledao po svijetu da ispricam zgodu sa aerodromskim taksijima (a non stop mi je u glavi - zasto nema javnog prevoza do tamo).

Naime, vratio sam se sa uobicajene godine studija i hocu na stanicu na bus, maestro koji je prvi u redu veli "cvaja", ja kao magarac uporan ustrajan sam u tome da je to pljacka i ucjena i idem dalje, pitam lika iza u srebrnom E mercedesu "okonji" posto je? Veli ako ti nije puno - deset... Ko gospoda se odvukosmo do stanice za malo para... Dakle da kazem srebrni E Mercedes okac na aerodromu - reklama maksuz - jos smo se ispricali ko stari...
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Najgori su na aerodromu ili na autobuskoj... to su oni što su ih branili na temi uništišt nas papci... a to je prva slika koju posjetioci dobiju od Sarajeva...
big_bud

Post by big_bud »

jedne prilike, vracajuci se kuci u kasne vecernje ili rane jutarnje sate, kako vam vise odgovara, zaustavim sarajevo-taxi. bijela skoda felicija. taxo ne progovara, turira auto na semaforu. reko (podjebavajuci ga); dobra ti ova skoda, pravo vuce. kaze on, jooo jarane, jasta je, ja sam ovo kupio kad sam se iz njemacke vratio. bio sam ja malo ovdje u ratu, al sam moro otic. eo vratio se, nemam sta radit pa na taxi, nema se para, nema nidje nista, bla,bla... i tako on veze li veze nekakvu socijalnu pricu i meni pukne film. reko, ja jedem zlatnim kasikama ko sto mi je predsjednik i obeco, ko te jebe sto si iso u njemacku :D
tu je umuknuo i nije vise ni jedne prozborio. kontam, picka ti ba materina dosadna, vidis da se borim da kljuc ne bacim od silne pive, ti me jebes socijalnom pricom :D
Citizen-X

Post by Citizen-X »

big_bud wrote:jedne prilike, vracajuci se kuci u kasne vecernje ili rane jutarnje sate, kako vam vise odgovara, zaustavim sarajevo-taxi. bijela skoda felicija. taxo ne progovara, turira auto na semaforu. reko (podjebavajuci ga); dobra ti ova skoda, pravo vuce. kaze on, jooo jarane, jasta je, ja sam ovo kupio kad sam se iz njemacke vratio. bio sam ja malo ovdje u ratu, al sam moro otic. eo vratio se, nemam sta radit pa na taxi, nema se para, nema nidje nista, bla,bla... i tako on veze li veze nekakvu socijalnu pricu i meni pukne film. reko, ja jedem zlatnim kasikama ko sto mi je predsjednik i obeco, ko te jebe sto si iso u njemacku :D
tu je umuknuo i nije vise ni jedne prozborio. kontam, picka ti ba materina dosadna, vidis da se borim da kljuc ne bacim od silne pive, ti me jebes socijalnom pricom :D
HAHAHAHHAHAAH :D DOOOOBAR ;) halal ti vjera :faraon1:
Yamahalac

Post by Yamahalac »

ma vala ko nije vidio kakvi su taksiji u egiptu, nije vidio taksije u opste :D:D
Pasiflora

Post by Pasiflora »

van Basten wrote:uhvatila me euforija večeras, pa ću da istaknem jedan jako fin primjer sarajevo-taxiste koji doživih danas. Naime, morao sam čak ranije zbrisati s posla da bih stigao na utakmicu večeras i nije bilo druge nego se hvatati taxija. Po pehu nijedan prazan da naleti a ja skoro do muzeja stigao (ipak se hoda da se ne gubi vrijeme :D ). Pošto su mi kriteriji već sasvim opali, prihvatio sam i sarajevo-taxi kao opciju kad ga ugledah praznog. Uđoh i rekoh - do Koševa, samo bujrum veli... iako mi je vožnja bila jedva 3markice, nije ni riječi rekao o relaciji, ugodno smo proćakulali do stadiona, hvala i prijatno. Sada mi žao što ne zapamtih broj taxija, jer u svom ovom sivilu iz njegova udruženja, ovaj je zaista zaslužio da se pohvali i javno
Vrlo slicno: voznja od tri marke (kasnila sam na posao) i kada sam izvadila novcanicu od 20 KM, lik me napao: "kako mozete uci u taxi ako nemate sitno? sto vi mislite? odakle mi za kusur?..." Ni sama neznam sto mi je sve izgovorio. Sreca naidje kolega i posudi mi (fucking) 3KM, samo da se rijesim IDIOTA. Ovo je neznam ni sama koji put da imam GROZNO iskustvo sa Sarajevotaxijem. IDIOTIIIIII!!!
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Yamahalac wrote:ma vala ko nije vidio kakvi su taksiji u egiptu, nije vidio taksije u opste :D:D
A tek u Libiji :D hebes stoku :D mislim na putnike koje voze :P al vala to je dozivljaj :D
Lisac

Post by Lisac »

chuchumbamayumbe wrote: Hehehe, ja sam svojedobno odradio polukruzni u Njemackoj na autoputu. Tamo negdje oko Triera. Promasio izlaz, sljedeci na jedno 30km. Nema nikoga, nigdje kamera, nekakva divljina, ja lagano predjem u suprotnu traku... Nemojte nikome reci! :D
ne bih da zakeram :D ali kako si 'preskochio' bankine izmedju traka :D mislim da ili si jednostavno vozio u suprotnom smjeru (a ne suprotnom trakom) :D ili si neshto pobrkao sa play-stationom :D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Dosta losih iskustava sa taksistima sami skkrivimo...

Sve ovisi kako se mi postavimo prema njima...
eno big bud se zali sto ga taksista upeglao socijalom, ali big bud, sam si poceo supljirat pricom JOOOOOOOO JEST DOBRA SKODA tako da nisi mogao ocekivati da suti kao zaliven...

sto se tice price o sitnom novcu, imaju oni sitno uvijek, ali pizde zbog voznji od tri marke, i onda smo im mi krivi za sve...
sto je najsmjesnije, vidim svi se predstavljamo MI SMO ZLATO ONI SU GOVNA...
how yes no...

Svaki dan prodjem pored TAXI standa kod ELPI komerca...
Svako jutro se pozdravim sa svim taksistima na standu, vidjamo se vec 2 godine svaki dan... i neki dan ulazi u taksi slijedeca garnitura:
Debela mama, Debela tetka, 4 debele djece...a auto skoda felicija...i kazu one DO SHOPPINGA... em voznja od 400 metara, em njih 6 uslo i zipovalo se...i taksista fino izadje iz auta i kaze EVO TI VOZI i ode do kafica drobeci..
Koke se nasle uvrijedjene...
Pa da sam na njegovom mjestu bila, mislim da bih nekoga dobro prebila...
Pasiflora

Post by Pasiflora »

mIRCerka wrote:Dosta losih iskustava sa taksistima sami skkrivimo...

eno big bud se zali sto ga taksista upeglao socijalom, ali big bud, sam si poceo supljirat pricom JOOOOOOOO JEST DOBRA SKODA tako da nisi mogao ocekivati da suti kao zaliven...

sto se tice price o sitnom novcu, imaju oni sitno uvijek, ali pizde zbog voznji od tri marke, i onda smo im mi krivi za sve...
how yes no...

Svako jutro se pozdravim sa svim taksistima na standu, vidjamo se vec 2 godine svaki dan... i neki dan ulazi u taksi slijedeca garnitura:
Debela mama, Debela tetka, 4 debele djece...a auto skoda felicija...i kazu one DO SHOPPINGA... em voznja od 400 metara, em njih 6 uslo i zipovalo se...i taksista fino izadje iz auta i kaze EVO TI VOZI i ode do kafica drobeci..

Ma o cemu ti pricas :? :? :? Pa ne voze djabe nego za PARE. Cim sam sjela rekla sam relaciju i on savrseno zna da je to 3KM. Sto ne kaze da nece maci sa standa bez 50KM, pa da i neracunamo na njih? Bas me briga sto se on ne moze naci u 3KM - POSAO MU JE DA VOZI i suti ako se meni neprica.
krkan

Post by krkan »

zaustavim taxi na socijalnom i pod utiskom ove teme kazem taxi hos ti ukljucivati taj taximetar a ono fakat tek krenuli ...kaze lik

'pa trebo sam ti ga ukljuciti jos na pofalicima' :lol: :lol:

inace je lik bio pravo normalan ... nista kuknjavija za divno cudo
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

krkan wrote:zaustavim taxi na socijalnom i pod utiskom ove teme kazem taxi hos ti ukljucivati taj taximetar a ono fakat tek krenuli ...kaze lik

Mora da si išao na Alipašino.
krkan

Post by krkan »

arman1 wrote:
krkan wrote:zaustavim taxi na socijalnom i pod utiskom ove teme kazem taxi hos ti ukljucivati taj taximetar a ono fakat tek krenuli ...kaze lik

Mora da si išao na Alipašino.
:? :? :?

je li to taxi sluzi samo prema gradu :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sitno wrote:

how yes no...

Ma o cemu ti pricas :? :? :? Pa ne voze djabe nego za PARE. Cim sam sjela rekla sam relaciju i on savrseno zna da je to 3KM. Sto ne kaze da nece maci sa standa bez 50KM, pa da i neracunamo na njih? Bas me briga sto se on ne moze naci u 3KM - POSAO MU JE DA VOZI i suti ako se meni neprica.
Pisem latinicom, pisem bosanski jezik i savrseno jasno i direktno pise.
Da sitno, oni ce voziti voznju od 3 km, ali pizde i nerviraju se zbog toga, zato ti je garant i odbrusio da nema sitno jer bi svi oni voljeli da mogu imati svaku voznju po 10KM.
Ako treba detaljnije objasniti, javi.
zlotscha

Post by zlotscha »

taxisti u Sarajevu su bezobrazni. neki dan u Visokom sam se vozila za 2 KM za šta mi se čovjek ljubazno zahvalio a ja sam bila zbunjena jer u rodnoj mi grudi, u najmanju ruku ne bi bio toliko ljubazan :x
Citizen-X

Post by Citizen-X »

mIRCerka wrote:
sitno wrote:

how yes no...

Pisem latinicom, pisem bosanski jezik i savrseno jasno i direktno pise.
Da sitno, oni ce voziti voznju od 3 km, ali pizde i nerviraju se zbog toga, zato ti je garant i odbrusio da nema sitno jer bi svi oni voljeli da mogu imati svaku voznju po 10KM.
Ako treba detaljnije objasniti, javi.
Mircy, hoces li me odvest ti boga ti u buregdzin'cu preko puta Narodnog pozorista, placam i burek i zeljanicu i tikvenjacu :) a i prevoz :P Prob'o sam tikvenjacu - ubija :D
Eshek

Post by Eshek »

zlotscha wrote:taxisti u Sarajevu su bezobrazni. neki dan u Visokom sam se vozila za 2 KM za šta mi se čovjek ljubazno zahvalio a ja sam bila zbunjena jer u rodnoj mi grudi, u najmanju ruku ne bi bio toliko ljubazan :x
I pošto si bila tako prijatno iznenadjena, ti mu dodash josh neshto na te 2 markice...?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Citizen-X wrote:
Mircy, hoces li me odvest ti boga ti u buregdzin'cu preko puta Narodnog pozorista, placam i burek i zeljanicu i tikvenjacu :) a i prevoz :P Prob'o sam tikvenjacu - ubija :D
hocu nikakav problem :D

Nego, ja opet kazem, ovisi sve o nasem nastupu.

Kada se neko postavi tako da sa svima prica sa visine, naravno da ce dobit losiju uslugu.
Da, svi mi radimo za pare, ali osmijeh otvara sva vrata.
Mene moja sestra redovno ruzi sto se ja poydravim uvijek sa svim prodavacima na pijaci. Mene to DOBAR DAN ne kosta nista, a mnogo mi pomogne.

No, svakom njegovo, nisu ni svi taksisti isti, samo mi generalizacija ide na zivce...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Mislim da je vise isprazno napominjati koliko je dno dna Sarajevo taxi... Krenuvsi od cobana koji rade na aerodromu i koji bez taksimetra naplacuju kako im je qrcu ceif, do cobana na autobuskoj koji bi do Bjelava, onako na pamet, uzeli cenera, ali eto moze i za sedam, jer kontaju da valjda niko nema blage veze sa zivotom.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

mIRCerka wrote:
Citizen-X wrote:
hocu nikakav problem :D

Nego, ja opet kazem, ovisi sve o nasem nastupu.

Kada se neko postavi tako da sa svima prica sa visine, naravno da ce dobit losiju uslugu.
Da, svi mi radimo za pare, ali osmijeh otvara sva vrata.
Mene moja sestra redovno ruzi sto se ja poydravim uvijek sa svim prodavacima na pijaci. Mene to DOBAR DAN ne kosta nista, a mnogo mi pomogne.

No, svakom njegovo, nisu ni svi taksisti isti, samo mi generalizacija ide na zivce...
Super ondaK, samo nek vide svi kako sam ja dobar kastmr :D 8-)
TareSA

Post by TareSA »

Kako sam svakodnevno u saobracaju ovih dana primjetio sam da taxisti ok voze kad imaju musteriju, tj da staju na crveno, da se ne uvaljuju da ne koce naglo itd, a jel nema nikoga u autu bolje ih se kloniti, al ima i razlog za to, dok mu je musterija u autu svaki semafor je njemu jos nekoliko desetina feninga i staje da te pusti itd.....sve je u parama, al ponekad ih moram i razumjeti zaradjuju za hljeb, al ih ne pravdam ni slucajno
Lady Saray

Post by Lady Saray »

Yamahalac wrote:ma vala ko nije vidio kakvi su taksiji u egiptu, nije vidio taksije u opste :D:D
hebo taksimetar dok se moze cjenkati :D
van Basten

Post by van Basten »

zena21 wrote:
van Basten wrote:uhvatila me euforija večeras, pa ću da istaknem jedan jako fin primjer sarajevo-taxiste koji doživih danas. Naime, morao sam čak ranije zbrisati s posla da bih stigao na utakmicu večeras i nije bilo druge nego se hvatati taxija. Po pehu nijedan prazan da naleti a ja skoro do muzeja stigao (ipak se hoda da se ne gubi vrijeme :D ). Pošto su mi kriteriji već sasvim opali, prihvatio sam i sarajevo-taxi kao opciju kad ga ugledah praznog. Uđoh i rekoh - do Koševa, samo bujrum veli... iako mi je vožnja bila jedva 3markice, nije ni riječi rekao o relaciji, ugodno smo proćakulali do stadiona, hvala i prijatno. Sada mi žao što ne zapamtih broj taxija, jer u svom ovom sivilu iz njegova udruženja, ovaj je zaista zaslužio da se pohvali i javno
a zasto da se pohvali :? sto je odradio voznju koju si mu platio :?
pa to mu je posao :D
Pa eto, u poplavi kritika na račun sarajevo-taxija (i) na ovom forumu, a gdje sam i sam uzeo skromno učešće, rekoh da pokažem kako nije sve tako crno, kako ima pozitivnih primjera. Još se na onom semaforu kod muzeja uvali (kulturno pitajući vozilo iza sebe :D ) na početak semafora kako bih ranije stigao. A mogao je komotno na kraj kolone koja je bila tolika da bismo bar tri smafora pustili prije nego bismo prošli pa onda vožnja ne bi bila 3 nego 5KM
quantum

Post by quantum »

Na temu generalizovanja: nisu svi iz Sarajevo-Taxija isti naravno, ali moze se komotno reci da vecina spada u skupinu onih zbog kojih raja nece iz principa da sjedne u SA Taxi. Od predsjednika udruzenja pa nadalje.
Evo covjek ovdje hoce javno da pohvali taksistu koji ga je bez rijeci odvezao na zeljenu destinaciju i pri tome se pristojno ponasao?!? Zar to ne govori dovoljno kako se vecina njih ponasao?

Inache nedavno sam opet imao scenu sa Sa Taxijem, ali nema vishe smisla uopste pricati o tome. Uglavnom momcina iz taxija mislio je da se sve moze rijesiti silom pa je i policija imala posla.....
ticoroman

Post by ticoroman »

Vozaci Sarajevo Taxi-ja na aerodroma se ponasaju prilicno nekorektno. Ljetos mi je trebao taksi do Hrasnice. Ja i cura, sa po jednim koferom. Ja kontam sve regularno po taksametru pa nema potrebe da pitam za cijenu, ali kontam hajd upitacu prije nego sto udjem u auto i onako nemam sta da pricam s njim.

Kaze frajer do Hrasnice je 20-25 maraka. Izreka mu je bila kao "pa, imas kofere". Naravno da imam kofere, ako vec idem sa aerodroma. Kakve to veze ima? I koliko je mislio da naplati za kofer? Boze...

Nisam prihvatio cijenu i kazem mu ako hoce da vozi po taksametru (zato ga ima u autu, papak jedan). Pitam drugog u redu, on nece ni da cuje i isto 25 maraka.

Meni puko film. Koji ce mu kurac taksametar, ako nece po njemu da vozi. Posaljem ih obojicu u PM lopovsku, izadjem iz kruga aerodroma i uzmem crveni taksi. Cijena po taksametru 10,5 KM. Dobio je 12 eura (nisam imao KM). Poenta je da je ovim papcima bilo bolje da su me vozili kako sam zelio. Vise bi zaradili. Iz principa necu da pristajem na takve cijene, kada znam da nisu realne.

Bas me zanima kolika bi cijena bila da sam bio stranac (onaj bas pravi). Mozda bi se onda KM pretvorili u Eure....

Od tad izbjegavam Sarajevo Taxi, a pogotovo sa aerodroma.

----
Osim toga mi ide na ku**c kada dodje hadzo sa dzetom starom 20 godina, auto svo prljavo nikakvo (on malo bolji), izgori se u njemu a frajer jos zapali cigar da me ugusi dok me vozi. Stvarno ispod svakog nivoa... fuj.
Post Reply