Najbolji advokat za razvod

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ifaufa

#151 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by ifaufa »

Desilo se mojoj prijateljici tako nesto u tim godinama, i ne samo 30 -te dodje to i u 50-im kao i kod zena :-) :-D .
Tipicno da ima neki unutrasnji nemir -- osjeca se zarobljen- razumijem ga .
Fino , ides u teretanu . I to dosta govori o tebi- .

Nastavio je izlaziti i kada ste se vjencali- poceli zivjeti skupa?

Nisam nikada uradila nista da bi se osjecao zarobljen. Izlasci sa drustvom su normalna stvar nije bilo ozenio se i sad sjedi kuci..nisam taj tip. Svakome je drustvo potrebno i razumijem to i ja volim prijateljice i druzenja..malo je teze sve to sa djecom. Sto se tice udaje to je on potencirao ja sam bila i za varijantu zajednickog zivota..ali eto htio je papir.
zoomba

#152 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by zoomba »

pa sto se ne iselis i nadjes advokata.. :D
ifaufa

#153 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by ifaufa »

zoomba wrote:Svakako ne bi cirkus od zivota pravio a pogotovo ovako javno.. :D imaju savjetovalista strucne osobe za te stvari..
I vi ste se vrlo lahko mogli suzdrzati od komentara ako vam se ne dopada moje pitanje. Ocigledno da ste
jos zeleni pa ne znate u kakvoj zemlji zivite i gdje su potkupljivi svi..ja sam napisala da prije svega zelim da se raspitam i to sam ako si dobro procitao ovde i pokusala da uradim..tj.ako neko zna.
zoomba

#154 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by zoomba »

ifaufa wrote:
zoomba wrote:Svakako ne bi cirkus od zivota pravio a pogotovo ovako javno.. :D imaju savjetovalista strucne osobe za te stvari..
I vi ste se vrlo lahko mogli suzdrzati od komentara ako vam se ne dopada moje pitanje. Ocigledno da ste
jos zeleni pa ne znate u kakvoj zemlji zivite i gdje su potkupljivi svi..ja sam napisala da prije svega zelim da se raspitam i to sam ako si dobro procitao ovde i pokusala da uradim..tj.ako neko zna.

Jock eto na marsu zivim... :-)
ifaufa

#155 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by ifaufa »

Jesi, ali kako mozes reci -sama si birala . Mogao je i Hodza predloziti mladozenju ali -dok ne pocnes da zivis i ne znas niti je moguce upoznati sve strane jedne osobe.[/quote]

Pa nije je niko tjerao sigurno ,sama ga je izabrala .. pa nije ni ona s kruske pala pa hajmo da se uzmemo , naivna ne zna sta joj se desi .. zato i kazem svaka prica ima dvije strane jer ni ona nije bila cvjecka sigurno.. ne desava se to svima ..[/quote]

Tacno, bilo bi interesantno citati kakvo on iskustvo ima.

Zna sta joj se desava- saznala da je vara -a i muskarci i zene iz nekog razloga ce 'prevariti' bez obzira kako ona /on izgleda, Emocije su zeznuta stvar.
No maltretiranje psihicko je nepodnosljivo kao i fizicko.

Pise javno ali ne znamo ko je . Mozda je situacija obrnuta , mozda je ona ta koja vara i hoce vani ali nije sigurna za djecu.
Bila je slicna situacija na drugom forumu -gdje se zenska obrazovala sta i kako da prevati - izvuce svoju korist od muza. :-) :-)[/quote]

Jedino sto ja mogu izvuci je zivu glavu i svoju djecu.
moonca

#156 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by moonca »

ifaufa wrote:Jesi, ali kako mozes reci -sama si birala . Mogao je i Hodza predloziti mladozenju ali -dok ne pocnes da zivis i ne znas niti je moguce upoznati sve strane jedne osobe.
Pa nije je niko tjerao sigurno ,sama ga je izabrala .. pa nije ni ona s kruske pala pa hajmo da se uzmemo , naivna ne zna sta joj se desi .. zato i kazem svaka prica ima dvije strane jer ni ona nije bila cvjecka sigurno.. ne desava se to svima ..[/quote]

Zna sta joj se desava- saznala da je vara -a i muskarci i zene iz nekog razloga ce 'prevariti' bez obzira kako ona /on izgleda, Emocije su zeznuta stvar.

Pise javno ali ne znamo ko je . Mozda je situacija obrnuta , mozda je ona ta koja vara i hoce vani ali nije sigurna za djecu.
Bila je slicna situacija na drugom forumu -gdje se zenska obrazovala sta i kako da prevati - izvuce svoju korist od muza. :-) :-)[/quote]

Jedino sto ja mogu izvuci je zivu glavu i svoju djecu.[/quote]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je prilicno ozbiljno napisano.

Ako te je fizicki napadao, onda razumijem izraz-izvuci zivu glavu u drugim situacijama ne bas.
Ne slazem se sa svoju djecu i njegova su. Moras to imati na umu. Strasno iritira kada jedna strana prisvaja nesto zajednicko kao i on da kaze - moja kuca, moje pare , ja sam je hranio oblacio-- to je neprihvatljivo.

No, ti si odlucila da ides to je ocigledno, i imas razlog- ne volis ga a i plasi te njegovo ponasanje.
Dovoljan razlog da se razidjete.
Samo stalozeno ,i on ce uvidjeti da je to jedino rjesenje.
ifaufa

#157 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by ifaufa »

moonca wrote:
ifaufa wrote:Jesi, ali kako mozes reci -sama si birala . Mogao je i Hodza predloziti mladozenju ali -dok ne pocnes da zivis i ne znas niti je moguce upoznati sve strane jedne osobe.
Pa nije je niko tjerao sigurno ,sama ga je izabrala .. pa nije ni ona s kruske pala pa hajmo da se uzmemo , naivna ne zna sta joj se desi .. zato i kazem svaka prica ima dvije strane jer ni ona nije bila cvjecka sigurno.. ne desava se to svima ..

Jedino sto ja mogu izvuci je zivu glavu i svoju djecu.[/quote]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je prilicno ozbiljno napisano.

Ako te je fizicki napadao, onda razumijem izraz-izvuci zivu glavu u drugim situacijama ne bas.
Ne slazem se sa svoju djecu i njegova su. Moras to imati na umu. Strasno iritira kada jedna strana prisvaja nesto zajednicko kao i on da kaze - moja kuca, moje pare , ja sam je hranio oblacio-- to je neprihvatljivo.

No, ti si odlucila da ides to je ocigledno, i imas razlog- ne volis ga a i plasi te njegovo ponasanje.
Dovoljan razlog da se razidjete.
Samo stalozeno ,i on ce uvidjeti da je to jedino rjesenje.[/quote]

I sami pratite putem vijesti ishode prica kada zena odluci da je dosta. Vecina ih nastrada jer nema zastite u tim situacijama. Nije vise ni varanje..fizicko maltretiranje..vec jednostavno psihicki je nepodnosiljivo zivjeti u stresu i strahu.. Neko je vec napisao pa sama si birala..pa naravno..ali nisam gatara i nemam kristalnu kuglu da sam mogla da predvidim ovakvu situaciju. Vodila sam se srcem..i misljenjem da su stariji muskarci zreliji..iskusniji i da znaju sto zele jer su prosli vecinu stvari..I da naravno da izgled nema veze sa aferama, cak sta vise mozda bi i razumila da su to zene koje su atraktivnije od mene.. Djeca su naravno zajednicka i napisala sam da ih nikada ne bi odvojila od oca..nikada. Dobar je otac, djeca ga obozavaju..i ja nikada nisam cak ni u najgorim situacijama djeci pokazala negativnost prema njemu..i da napisala sam i to da je sve njegovo a da ja nemam nista i da me ulica ako odlucim da odem jedva ceka..i to je to.
moonca

#158 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by moonca »

Vodila sam se srcem..i misljenjem da su stariji muskarci zreliji..iskusniji i da znaju sto zele jer su prosli vecinu stvari.
Starost ne znaci iskustvo. Mogla si mu ti biti prva zena u zivotu a njemu da je 40 godina.

Koliko je on stariji od tebe -ako nije suvise intimno pitanje?

Ne mislim da je sve njegovo.Ako je on svo to bogatstvo donio u brak a nemate predbtacni ugovor-onda bi se moglo podijeliti da oboje budete zadovoljni. Isto, mi je nepojmljivo da ce dozvoliti da djeca budu na ulici niti ces ti to sebi takodje.

Svi brakovi imaju kriza.Neke su prolazne, neke su ozbiljne, neke su 'umisljene' .

Ako mogu primjetiti -jos uvijek ste zajedno?
ifaufa

#159 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by ifaufa »

moonca wrote:
Vodila sam se srcem..i misljenjem da su stariji muskarci zreliji..iskusniji i da znaju sto zele jer su prosli vecinu stvari.
Starost ne znaci iskustvo. Mogla si mu ti biti prva zena u zivotu a njemu da je 40 godina.

Ne mislim da je sve njegovo.Ako je on svo to bogatstvo donio u brak a nemate predbtacni ugovor-onda bi se moglo podijeliti da oboje budete zadovoljni. Isto, mi je nepojmljivo da ce dozvoliti da djeca budu na ulici niti ces ti to sebi takodje.

Svi brakovi imaju kriza.Neke su prolazne, neke su ozbiljne, neke su 'umisljene' .

Nece naravno djeca na ulicu to ne bi nikada dozvolio, mislio je samo na mene u smislu ako se meni ne dopada..jer zna da ja nikada to ne bi djeci uradila..odvela ih tek tako. Nismo mi "zajedno" vec samo zivimo u istoj kuci jos uvijek. Komplikovano je to mnogo..kucu i nekretnine nije "donio" u brak kao i sve ostalo..to je vec mnogo ranije bilo na njemu. A iskreno da kazem nije mi ni do cega toga stalo ni malo. Ne bi nista trazila, nakon svega sto sam dozivila..samo zelim malo mira a sposobna sam da sama ponovo nesto steknem svojim radom. U meduvremenu sam uspjela naci poslic, uskoro pocinjem pa se nadam da ce se lagano stvari posloziti. Iskoristila sam besplatnu pravnu pomoc, i dobila savjet da idem postepeno u to sve..da pokusam opet razgovarati... I da ce mozda i sam da shvati da su nam zelje razlicite, i da ce onda moci da hoda gdje hoce..kad hoce..i sa kim hoce.
zoomba

#160 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by zoomba »

Znaci hodanje je najveci problem :D
ho oponopono

#161 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by ho oponopono »

...uuu alaj su te i posavjetovali...šta polako, to odmah presjeći...koji će ti kurac takva " zajednica"...a njemu lijepo jebiga, a tebe ko jebe...što bi to uopšte on batalio...:pusi2:
moonca

#162 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by moonca »

zoomba wrote:Znaci hodanje je najveci problem :D
Pa to je problem.Nije bas normalno ' hodati' nastaviti zivjeti momacki zivot a biti u stvari u braku.

Kako bi ti okarakterisao -da ona izlazi sa prijateljicama on ostaje kuci sa djecom?

Jedino, ako mu je profesja takva da zahtjeva komunikaciju, 'biti in' gdje god je moguce -pa su izlasci pozeljni. Onda ne vidim razlog da i suprugu ne povede djeca sa siterkom ostaju i tako.
moonca

#163 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by moonca »

ifaufa wrote:
moonca wrote:

Nece naravno djeca na ulicu to ne bi nikada dozvolio, mislio je samo na mene u smislu ako se meni ne dopada..jer zna da ja nikada to ne bi djeci uradila..odvela ih tek tako. Nismo mi "zajedno" vec samo zivimo u istoj kuci jos uvijek. Komplikovano je to mnogo..kucu i nekretnine nije "donio" u brak kao i sve ostalo..to je vec mnogo ranije bilo na njemu. A iskreno da kazem nije mi ni do cega toga stalo ni malo. Ne bi nista trazila, nakon svega sto sam dozivila..samo zelim malo mira a sposobna sam da sama ponovo nesto steknem svojim radom. U meduvremenu sam uspjela naci poslic, uskoro pocinjem pa se nadam da ce se lagano stvari posloziti. Iskoristila sam besplatnu pravnu pomoc, i dobila savjet da idem postepeno u to sve..da pokusam opet razgovarati... I da ce mozda i sam da shvati da su nam zelje razlicite, i da ce onda moci da hoda gdje hoce..kad hoce..i sa kim hoce.
Lijepo da si nasla -poslic- radije da si napislala posao , nekako mi poslic zvuci kratkotrajna zanimacija. A' to je samo pisanje. :thumbup:

Uglavnom,ide kako si i zamilsila-- sretno.
zoomba

#164 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by zoomba »

moonca wrote:
Pa to je problem.Nije bas normalno ' hodati' nastaviti zivjeti momacki zivot a biti u stvari u braku.

Kako bi ti okarakterisao -da ona izlazi sa prijateljicama on ostaje kuci sa djecom?

Jedino, ako mu je profesja takva da zahtjeva komunikaciju, 'biti in' gdje god je moguce -pa su izlasci pozeljni. Onda ne vidim razlog da i suprugu ne povede djeca sa siterkom ostaju i tako.

Pa hoda i ona isto.. :-)
nuovavita

#165 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by nuovavita »

Nikada neću shvatiti konstataciju u vezi je bio divan/divna, a čim smo ušli u brak se promijenio/promijenila. :roll: Pogotovo kada veza traje duže od braka.

Ako si odlučila da se razvedeš nikakva priča zašto je, kako i zbog čega tako nema smisla. U svakom slučaju smatram da mu trebaš saopštiti da želiš da se razvedeš. Starateljstvo nad djecom je potpuno druga priča jer može jednako pripasti i tebi i njemu...zavisi od više faktora.

Ljudi...razgovarajte tako da slušate, čujete i razumijete jedno drugo, a ne samo da bi odgovorili. Mnogi problemi se mogu prevenirati zdravom komunikacijom. :)
ho oponopono

#166 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by ho oponopono »

:pisnula: i :pisnuo:
moonca

#167 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by moonca »

zoomba wrote:
moonca wrote:

Pa hoda i ona isto.. :-)
Nisam primjetila da je to navela--jedino teretana :roll: :lol: eto nas na temi gdje izlaze nakon 40-te -- mislim da je@ifaufa mladja. :-D
moonca

#168 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by moonca »

nuovavita wrote:Nikada neću shvatiti konstataciju u vezi je bio divan/divna, a čim smo ušli u brak se promijenio/promijenila. :roll: Pogotovo kada veza traje duže od braka.

Ako si odlučila da se razvedeš nikakva priča zašto je, kako i zbog čega tako nema smisla. U svakom slučaju smatram da mu trebaš saopštiti da želiš da se razvedeš. Starateljstvo nad djecom je potpuno druga priča jer može jednako pripasti i tebi i njemu...zavisi od više faktora.

Ljudi...razgovarajte tako da slušate, čujete i razumijete jedno drugo, a ne samo da bi odgovorili. Mnogi problemi se mogu prevenirati zdravom komunikacijom. :)
Ne znam da li si u braku --ali promjena ima. Brak totalno promjeni neke osobe.Pogotovo ako jurisaju na prvo dijete.Velika radost veliki stres- u vecini je i razlog za razvode. Skriveni-niko to nece priznati -ja licno mislim da je.
ifaufa

#169 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by ifaufa »

Nisu izlasci nikakav problem. Normalno..umjereno. 5 dana od 7 izlaziti svaku noc, nevezano za moju situaciju, ne prilici ozbiljnom ozenjenom muskarcu..muzu..ocu..podrzala sam sve neke sitnice misleci da je zaista neka kriza u pitanju..I da ubijam se od izlazaka do teretane..parkica..igraonice..rođendana..sve ono sto jedna majka moze da razumije. Nisam se opustila..zapustila. ali moje.videnje je da mu se dopada promjena drustva..okruzenja..zena..itd. a da sam ja dosadna.

Kad kazem poslic kazem.zbog toga sto je na kratak period ali i to je nesto..i to je pocetak.
kakavdanakneiskustvu

#170 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by kakavdanakneiskustvu »

moonca wrote:
nuovavita wrote:Nikada neću shvatiti konstataciju u vezi je bio divan/divna, a čim smo ušli u brak se promijenio/promijenila. :roll: Pogotovo kada veza traje duže od braka.

Ne znam da li si u braku --ali promjena ima. Brak totalno promjeni neke osobe.Pogotovo ako jurisaju na prvo dijete.Velika radost veliki stres- u vecini je i razlog za razvode. Skriveni-niko to nece priznati -ja licno mislim da je.

velika radost i veliki stres ,tacno,supruga je tri trudnoce izgibila,bili smo na ivici razvoda braka nakon rodjenja djeteta
ifaufa

#171 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by ifaufa »

ho oponopono wrote:...uuu alaj su te i posavjetovali...šta polako, to odmah presjeći...koji će ti kurac takva " zajednica"...a njemu lijepo jebiga, a tebe ko jebe...što bi to uopšte on batalio...:pusi2:

Pa u tome je problem naravno da nece da izgubi "magarca" koji sve nosi i podnosi. Zato prijeti..brani..itd..itd
moonca

#172 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by moonca »

ifaufa wrote:
ho oponopono wrote:...uuu alaj su te i posavjetovali...šta polako, to odmah presjeći...koji će ti kurac takva " zajednica"...a njemu lijepo jebiga, a tebe ko jebe...što bi to uopšte on batalio...:pusi2:

Pa u tome je problem naravno da nece da izgubi "magarca" koji sve nosi i podnosi. Zato prijeti..brani..itd..itd
Na osnovu cega si zakljucio da je njemu fino.Nije poznata druga strana price. Ipak,je vise da mu je stalo do nje, a i ego ne moze da podnese da je ostavljen.
ho oponopono

#173 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by ho oponopono »

ifaufa wrote:

...a zarad kojeg kurca sve to trpiš...ili si veći mazohista od Kaye...:pusi2:
ifaufa

#174 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by ifaufa »

ho oponopono wrote:
ifaufa wrote:

...a zarad kojeg kurca sve to trpiš...ili si veći mazohista od Kaye...:pusi2:
Zato sto sam primorana. Nisam sama pa da se tek tako pokupim i odem..
moonca

#175 Re: Najbolji advokat za razvod

Post by moonca »

Desava li se ista ? :)
Post Reply