Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#151 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by muha_sa »

dokon svijet umjesto da ide šta premuntat bavi se necijom imovinom :-)
sumirprimus

#152 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by sumirprimus »

Jes oklen nam piloti ,pa skolujes ljude,a ne u zemlji od 3i kusur miliona,2 i po su intelektualci ,pricatori,parlamentarci,svi sve znaju,a postenog tokara nemas....
Niemand

#153 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by Niemand »

Pa sta sad, jel ima il nema tu jahtu :cekam:
jao_situacije

#154 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by jao_situacije »

sumirprimus wrote:Jes oklen nam piloti ,pa skolujes ljude,a ne u zemlji od 3i kusur miliona,2 i po su intelektualci ,pricatori,parlamentarci,svi sve znaju,a postenog tokara nemas....
ma jeste sve to stoji ali sam gledao emisiju na hrtu o pilotima kanadera iz zadra
likovi su vojni piloti koji imaju xy sati leta i tek onda su se učili na kanaderima i baš su objašnjavali da je vrlo zahtjevno, mora paziti na vatrogasce na zemlji, na dim vatru drveće dalekovode brodove kad kupi vodu ugl. vrlo zahtjevno čak i za iskusne vojne pilote
tako da u našim uslovima vrlo teško

ako ćemo realno da sutra odluče kupiti, nama bi bolje došao ovaj jer bar imamo školovanih pilota helikoptera

kapacitet vode u jednom izbačaju je duplo veći nego na kanaderu, vodu može puniti u rijekama jezerima bazenima u kojima je dubina veća od pola metra

dječak sa šibicama

#155 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by dječak sa šibicama »

Dino Merlin komponovao pjesmu.

Oksimoron za definicije.
dječak sa šibicama

#156 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

jao_situacije wrote: ako ćemo realno da sutra odluče kupiti, nama bi bolje došao ovaj jer bar imamo školovanih pilota helikoptera

kapacitet vode u jednom izbačaju je duplo veći nego na kanaderu, vodu može puniti u rijekama jezerima bazenima u kojima je dubina veća od pola metra

Ovo ce nasi kupiti samo ako se za 2 godine moze otpisati i preprodati familiji, rodjacima, jaranima na "javnom tenderu" :oops:
Dr. Kuca

#157 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by Dr. Kuca »

Merlinu svaka cast. Od klosara do milionera, sve svojim trudom. :thumbup:
Arteta

#158 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by Arteta »

Dr. Kuca wrote:Merlinu svaka cast. Od klosara do milionera, sve svojim trudom. :thumbup:
Jesi siguran da je sve svojim trudom?
It_is_a_Leclerc

#159 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by It_is_a_Leclerc »

"Urbanci" na aparatima.

Kmečanje se nastavlja...

Preživjet ćete vi subotu, kad će vaš omrzli "plagijator" napraviti najveći koncertni spektakl u poslijeratnoj BiH. Samo lexaurina i duboko disati. :D
bumerangss

#160 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by bumerangss »

It_is_a_Leclerc wrote:"Urbanci" na aparatima.

Kmečanje se nastavlja...

Preživjet ćete vi subotu, kad će vaš omrzli "plagijator" napraviti najveći koncertni spektakl u poslijeratnoj BiH. Samo lexaurina i duboko disati. :D
ja mislim da ce biti dosta manje raje nego sto Dino ocekuje. Cinjenica je da je lik stvarno malo vise prepotentan. Znam da ima i moze mu biti ali mnogima je postao antipatican zbog svog foliranja... ja ne idem na koncert, ne jer ga ne volim, nego ne slusam njegove pjesme :D
mali_balon

#161 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by mali_balon »

Pa svi znamo da pravi koncert za dijasporu a ne za stanovnike, ako je za finu gradsku raju sto onda neije u sred oktobra...
Moamer

#162 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by Moamer »

Ceca postavila zadacu pa neka prica ko sta hoce ... Usce preko 300.000 ljudi.
Volio bi cuti argumentovan primjer danasnje svjetske zvijezde (ne mora biti sa yu prostora) koja je napravila nesto slicno?

Dino Merlin - siptar i plagijator. Dosadio je sa Kosevom. Bilo bi mu pametnije da nastavi u svom stilu plagijatora pa iskoristi koridu na Cevljanovicima i tamo malo zapjeva. Onda bi se mogao vaditi da je pjevao pred 150.000 ljudi. Ali onda ne bi bio FGR jbg.
Warashii

#163 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by Warashii »

Jbo majku, ja mislim da sam jedan od vecih "mrzitelja" doticnog, ali ovo pitanje je stvarno jadno.
Wow ima jahtu. Da, i?
Idem da bacim racunar i da se odjavim kod providera.
dezurni_ucenik

#164 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by dezurni_ucenik »

Kmečanje se nastavlja...

Za mene je najveci koncertni spektakl u poslijeratnoj BiH koncert U2. A to za subotu, ne znam sto bih ti rekao, odoh se ubiti od muke. Necu ja to moci prezivjeti. :oops:
dezurni_ucenik

#165 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by dezurni_ucenik »

Moamer wrote:Ceca postavila zadacu pa neka prica ko sta hoce ... Usce preko 300.000 ljudi.
Volio bi cuti argumentovan primjer danasnje svjetske zvijezde (ne mora biti sa yu prostora) koja je napravila nesto slicno?

Dino Merlin - siptar i plagijator. Dosadio je sa Kosevom. Bilo bi mu pametnije da nastavi u svom stilu plagijatora pa iskoristi koridu na Cevljanovicima i tamo malo zapjeva. Onda bi se mogao vaditi da je pjevao pred 150.000 ljudi. Ali onda ne bi bio FGR jbg.
Prije nego sto pocnes lupati gluposti, malo prouci materiju.

Jean Michel Jarre 3,500,000 Celebration of the 850th birthday of Moscow Moscow/1997

Rod Stewart 3,500,000 New Year's Eve concert Copacabana (Rio de Janeiro), Rio de Janeiro, New Year's Eve 1994

Rolling Stones 1,500,000 Rio de Janeiro/2006

Rammstein 800,000-1,200,000 Rock On The Volga Samara, Russia/2013
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#166 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by _BataZiv_0809 »

Kmečanje se nastavlja...

Ti si medju boljim forumasima sve dok ovako ne zapadnes u patetiku. Cuj najbolji koncertni spektal Tito dragi :run: Pa jesi li ti ikad bio na hutb...pardon koncertu doticnog?
It_is_a_Leclerc

#167 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by It_is_a_Leclerc »

_BataZiv_0809 wrote:

Kmečanje se nastavlja...

Ti si medju boljim forumasima sve dok ovako ne zapadnes u patetiku. Cuj najbolji koncertni spektal Tito dragi :run: Pa jesi li ti ikad bio na hutb...pardon koncertu doticnog?
Dašta sam. I radujem se suboti i još jednom odlasku.

Ja poštujem svačije pravo da nekog ne sluša i ne voli, ali da se konstantno na osnovu toga ljude dijeli na raju i papke, urbance i seljake je tako tužno.
Moamer

#168 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by Moamer »

dezurni_ucenik wrote:
Moamer wrote:Ceca postavila zadacu pa neka prica ko sta hoce ... Usce preko 300.000 ljudi.

Prije nego sto pocnes lupati gluposti, malo prouci materiju.

Jean Michel Jarre 3,500,000 Celebration of the 850th birthday of Moscow Moscow/1997

Rod Stewart 3,500,000 New Year's Eve concert Copacabana (Rio de Janeiro), Rio de Janeiro, New Year's Eve 1994

Rolling Stones 1,500,000 Rio de Janeiro/2006

Rammstein 800,000-1,200,000 Rock On The Volga Samara, Russia/2013
Necemo se vrijedjati. Ovo sto si nabrojao su kompozitori i GRUPE iz proslog vijeka .. govorimo o solistickim koncertima.
Dakle zanemarimo cinjenicu o kome se radi, da li je volimo ili ne .. pricamo o djelu, zadaci koja je postavljena svim kompozitorima na podrucju bivse yu a i daleko sire.
cenecimoveocino

#169 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by cenecimoveocino »

:mrgreen:
sumirprimus

#170 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by sumirprimus »

Jebga drugovi treba znat .....

Pogotv ove komercijale....
Pogledas nema tri akorda,bezze, teze pjesmice se ucile u osnovnoj,al sjedi sam pa slicno uradi ne ide da ga j....s....
Moamer

#171 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by Moamer »

I da, Edin Dervishalidovic, siptar i plagijator, nema jednu nego dvije jahte.
Vecina smo ljubomorni cigani na covjeka koji je domisljato dosao do novca o kojem vecina nas moze samo sanjati. Zalosno je sto ga blatimo ali sta cemo takvi smo pogani, ne podnosimo kad je komsija bolji od nas.

I zato jos jednom ponavljam ... Ceca, Usce i domaca zadaca :thumbup:
JohnnyS

#172 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by JohnnyS »

Slažem se da je pretjerano dijeliti ljude na urbane i ruralce po pitanju Merlina. To je urbani rasizam i nipošto nije u redu. Primjerenija je podjela na gluhe i prigluhe koji vole Merlina i one sa sluhom koji ga ne vole.
Mohamad Sissoko

#173 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by Mohamad Sissoko »

Dino Merlin zasluzuje vise od jedne jahte, pjesme su mu super.
sumirprimus

#174 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Post by sumirprimus »

jao_situacije wrote:
sumirprimus wrote:Jes oklen nam piloti ,pa skolujes ljude,a ne u zemlji od 3i kusur miliona,2 i po su intelektualci ,pricatori,parlamentarci,svi sve znaju,a postenog tokara nemas....
ma jeste sve to stoji ali sam gledao emisiju na hrtu o pilotima kanadera iz zadra
likovi su vojni piloti koji imaju xy sati leta i tek onda su se učili na kanaderima i baš su objašnjavali da je vrlo zahtjevno, mora paziti na vatrogasce na zemlji, na dim vatru drveće dalekovode brodove kad kupi vodu ugl. vrlo zahtjevno čak i za iskusne vojne pilote
tako da u našim uslovima vrlo teško

ako ćemo realno da sutra odluče kupiti, nama bi bolje došao ovaj jer bar imamo školovanih pilota helikoptera

Ma,slazem se godilo bi nam bilo sto....
Sistem....ne govorim o bajkama,al neke razumne finansijki,prihvatljive investicije u ljude i letjelice....neamo mi akademiju,ima akademija po svijetu....isli su i poslije rata momci,par godisnje....
Tako i letjelice uzmi jednu za pocetak....i tako...kmeeeee
dječak sa šibicama

#175 Re: Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Dino Gremlin o demokraciji i autorskim pravima :lol:
Post Reply