"Motorista" udario ženu i dvoje djece!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

DaysleepeR wrote: Zamisli kolonu bajkera, negdje njih 20 a gospoja pohitila na komercijalu
Sto bi to bio masakr :D
Kolona bajkera, 100+ na sat, a lola Makedonac sa Scaniom iz popreène ulice poku¹ava da skonta gdje da skrene :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

idic wrote:U jutrošnjem "Avazu" stoji da su žena i dijete zadržani na liječenju radi teških tjelesnih povreda, a vožač motora nema položen vozački ispit. :( :(
a novi zakon o saobracaju stupa na snagu tek u avgustu...jupi.. :roll:

bas smo jutros raspravljali o tome...

i ja i dalje stojim iza recenog... na prvoj strani...

da, motorista je kriv...da, ni teta nije cista u svemu jer je mimo svih prelaza prelazila gdje ne treba na jednom od najgorih dijelova grada....

i finally, SAOBRACAJNA KULTURA NAM JE NULA BODOVA...
ztluhcs

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote: SAOBRACAJNA KULTURA NAM JE
BR®E, BOLJE, JAÈE! :x
remake

Post by remake »

ovako je kod komsija:

ja kao pesak odgovorno tvrdim - pesaci su stoka.

roditelji koji pretrcavaju ulice sa jedva hodajucom decom; babe&dede koje misle da pretrcavaju ulicu, a krecu se brzinom ulaska srbije u eu; mrki decaci koji prelaze ulicu van pesackog prelaza sa pogledom 'pridji mi, ubicu te!'; namontirane cice koje nabadaju stiklicama i izbegavaju bare bacajuci se na haube fancy automobila....
do u need more?

za bicikliste ne znam, ali fakat je problematicno to sto u beogradu nema staza za njih. doduse, nisam sigurna koliko bi iste imale smisla - nekako mi je staza za bicikliste u recimo balkanskoj suluda ideja.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote: SAOBRACAJNA KULTURA NAM JE
BRŽE, BOLJE, JAČE! :x
ma ne fakat, imali smo zucnu raspravu oko toga jutros...

sve kontam, ali MAJKA MU STARA SA DJECOM SE PAZLJIVO I NA ZELNO PRELAZI NA PJESACKOM a ne pretrcava se pogotovo ne kod vjetrenjace...tamo je kraj jedne trake za utrkivanje, a pocetak druge...i vrlo jebena okuka....

sreca u nesreci je da je u pitanju motor, da je bio neki bibi pri istoj brzini ne bi ni patike ostale....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

idic wrote:U jutrošnjem "Avazu" stoji da su žena i dijete zadržani na liječenju radi teških tjelesnih povreda, a vožač motora nema položen vozački ispit. :( :(
Ovo su vec cinjenice, a ne naklapanja od juce.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote: sve kontam, ali MAJKA MU STARA SA DJECOM SE PAZLJIVO I NA ZELNO PRELAZI NA PJESACKOM a ne pretrcava se
Ti roditelji su mu vazda bili zanimljivi. Sa djecom prelijeæu preko ceste gdje stignu, kroz crveno, i onda kad dijete samo smije na cestu ka¾u mu sine pazi na zeleno na pje¹aèki... Pa nauèili su ga otkako je prohodao da s njima prelazi gdje stigne...

Ali je simpatièno uvijek vidjeti par klinaca kako se dr¾e za ruèice i trèe preko pje¹aèkog i na zelenom da ¹to prije preðu. A torbe veæe od njih :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:
Ali je simpatično uvijek vidjeti par klinaca kako se drže za ručice i trče preko pješačkog i na zelenom da što prije pređu. A torbe veće od njih :)
to je jedino i bezbjedno postalo...vecina raskrsnica je regulisana tako sto je uvijek nekoj traci auta zeleno kad i pjesacima...
i onda tu imas stoke i na pjesackom i za volanom...
e.bug

Post by e.bug »

Eshek wrote:
DaysleepeR wrote:Zato sto jedna glupa neoprezna gospodja moze u sekundi od super regularnog covjeka motoriste koji vozi oprezno citav zivot, napraviti kretena, ubicu, majmuna i sta sve ne.
Imam pitanje za tebe: Kriva ti žena? Šta da nje nije bilo? Bi li ti onda djeca bila kriva?

- Frajer ima motor tek 20 dana
- Nije imao zaštitnu opremu
- Policija je imala dojavu da je jurio kroz crvena prema gradu
- Jurio je oko 140 /h (sam je to priznao!!!)
- Prošao je kroz crveno!!!
- Žena je prelazila ulicu 10-tak metara poslije pješačkog, da je prelazila na pješačkom, samo bi ih malo ranije udario. Vidjela je da je stao saobraćaj, i kao svako normalan, htjela preći ulicu.
- Išla je stazom od tramvajske na Č. Vili ka stanici za komercijalu
Daysleeper, drago mi je da ima bar neko normalan na ovom forumu. Eshek niti poznajes momka niti znas sta se desilo. Da momka neznam ( a znam ga veoma dobro )po tvojoj prici mislio bi da je neki bolesni ubica. Mi smo dosli minutu poslije udesa, jer smo bili u blizini i on je krenuo da se nadje sa nama. Nije istina da novinara nije bilo sat i po, novinari su dosli za 15minuta. Momak je motor kupio prije 5-6 dana, ali je prije toga vozao motore i nije mu prvi motor. Nije istina da je prosao kroz crveno 100% zato sto je semafor prije jednom momku ispao motor i on je usporio i STAO na crveno da ih saceka. Od semafora do tamo nema sanse da nabije 140, a da ih je udario sa 140 zavrsili bi na otoci. On kada je vidio da ona pretrcava bio je u krivini i krenuo kocit, proklizao mu prednji tocak i motor otklizao i "pokosio" zenu. Zena je van zivotne opasnosti i ona je teze povrijedjena, curica je slomila nogu a djecak je dobro. Meni nije jasno, kakav mozak moras biti da pretrcavas cestu kod vjetrenjace sa dvoje male djece?
Stitch__

Post by Stitch__ »

ne seri boga ti :x :x :x

da je vozio u ogranicenjustao bi na vrijeme :x :x

trla baba lan :zzzz:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stitch__ wrote:ne seri boga ti :x :x :x

da nije letila sa djecom preko ceste ne bi je pokupio...

kakva argumentacija...
majke mi stitch bices bijen :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

.....i to sve od osobe koja je nedavno polozila vozacki :roll: kolko si platila da prodjes testove ? :roll:
muha_sa

Post by muha_sa »

Stitch__ wrote:.....i to sve od osobe koja je nedavno polozila vozacki :roll: kolko si platila da prodjes testove ? :roll:
Tek položila i još ganja žene po pješačkom---doduše,trubila je :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stitch__ wrote:.....i to sve od osobe koja je nedavno polozila vozacki :roll: kolko si platila da prodjes testove ? :roll:
obzirom da sam zensko, mora da sam platila da prodjem...jebi ga...
nemoguce je da postoji PJESACKI plus SEMAFOR koji imaju MOC!!!! nemoguce je da je ta raskrsnica, tj taj dio vrlo nepregledan i opasan i po vozace ( da je ostalo malo novinara u tebi procitao bi sta je vec napisano na prethodnih par stranica) jer pjesaci iskacu kao ludi iz traNvaja i TRCE preko ceste, pogotovo kad se otvori semafor za vozila....
niko ne kaze da motorista nije kriv, ali nije ni njeno maslo za Ramazana...pretpostavljam da ce slijedeci argument biti STA JEDAN MUCAK IZ MIJESANOG BRAKA ZNA O RAMAZANU :D:D:D:D

e Stitchko Stitchko....
e.bug

Post by e.bug »

mIRCerka wrote:

kakva argumentacija...
Bravo, sere bezveze. Ja sam rekao onako kako je, morao sam jer nisam mogao vjerovat koliko ste gluposti napisali u ovih 7 strana.
muha_sa

Post by muha_sa »

e.bug wrote:
mIRCerka wrote:

kakva argumentacija...
Bravo, sere bezveze. Ja sam rekao onako kako je, morao sam jer nisam mogao vjerovat koliko ste gluposti napisali u ovih 7 strana.
Ima li momak položen vozački ispit--za motor?
e.bug

Post by e.bug »

muha_sa wrote:
e.bug wrote:
mIRCerka wrote: da nije letila sa djecom preko ceste ne bi je pokupio...

kakva argumentacija...
Ima li momak položen vozački ispit--za motor?
Nema, ali trebao bi brzo jer je zavrsio obuku, samo da izadje.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Glupa je tema skroz.

Saobracajka kao i svaka druga.
Ne treba bjezati od krivice, ali je cinjenica da zena nije presla ulicu tamo gdje je to predvidjeno.
Pjesacki prelazi postoje sa razlogom.

Danas je u Avazu isasao tekst kako je momak od 27 godina sa golfom pregazio dijete od 12 godina u ulici Terezije.
Polomio ga totalno.

Ali ne vidim temu o tome.

Dakle, tema je tendenciozna protiv motorista.

Treba je zakljucati da se bezveze teske rijeci ne pocnu povlacit a vec je pocelo.

@_Stitch nesto sumnjam da si tako hrabar da nekom u lice kazes ne seri, u skladu s tim se ponasaj i na forumu
ztluhcs

Post by ztluhcs »

e.bug wrote:
muha_sa wrote:
e.bug wrote: Bravo, sere bezveze. Ja sam rekao onako kako je, morao sam jer nisam mogao vjerovat koliko ste gluposti napisali u ovih 7 strana.
Ima li momak polo¾en vozaèki ispit--za motor?
Nema, ali trebao bi brzo jer je zavrsio obuku, samo da izadje.
Ma slaba ta obuka kad je tipa ko onaj vic "Ima l' ko "vaki" Kawasaki" :) :lol: :lol: :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

[quote="DaysleepeR"]Glupa je tema skroz.

Ne treba bjezati od krivice, ali je cinjenica da zena nije presla ulicu tamo gdje je to predvidjeno.

Da je saobracaj uredjen kao u normalnim zemljama zena ne bi mogla prelaziti gdje nije dozvoljeno, jer bi morala preskakati bankinu sa dvoje djece.

Ali o cemu ja pricam.

Kod nas cak ni prilazi skolama nosi odgovarajuce (citaj nikako ) rijeseni, a kamoli bankine.

PS Podrucje ispred i poslije pjesackog prelaza se smatra pjesackim prelazom cini mi se nekih 50-tak metara . Oni koji su nedavno polozili testove bi mogli ovu distancu precizirati.
Last edited by Edin H. on 07/06/2006 22:40, edited 2 times in total.
e.bug

Post by e.bug »

DaysleepeR wrote:Glupa je tema skroz.

Danas je u Avazu isasao tekst kako je momak od 27 godina sa golfom pregazio dijete od 12 godina u ulici Terezije.
Polomio ga totalno.

Ali ne vidim temu o tome.

Dakle, tema je tendenciozna protiv motorista.

Treba je zakljucati da se bezveze teske rijeci ne pocnu povlacit a vec je pocelo.

@_Stitch nesto sumnjam da si tako hrabar da nekom u lice kazes ne seri, u skladu s tim se ponasaj i na forumu
Slazem se, niko ne bjezi od krivice. Ja sam samo htio ispraviti gluposti i nebuloze koje su neki napisali.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Edin H. wrote:
DaysleepeR wrote:Glupa je tema skroz.

Da je saobracaj uredjen kao u normalnim zemljama zena ne bi mogla prelaziti gdje nije dozvoljeno, jer bi morala preskakati bankinu sa dvoje djece.

Ali o cemu ja pricam.

Kod nas cak ni prilazi skolama nosi odgovarajuce (citaj nikako ) rijeseni, a kamoli bankine.

PS Podrucje ispred i poslije pjesackog prelaza se smatra pjesackim prelazom cini mi se nekih 50-tak metara . Oni koji su nedavno polozili testove bi mogli ovu distancu precizirati.
Pjesacki prelaz je obavezan za preci sve dok je udaljen manje od 100 metara.
To ti je iz zakona o saobracaju.

Svojevremeno je drot stajao u Titovoj kod Centralne Banke i kaznjavao ljude koji su prelazili 2 metra mimo pjesacjog prelaza pa ti vidi.
Fair Life

Post by Fair Life »

KRIV JE !!

Ako je prekoracio ogranicenje dozvoljene brzine... KRIV JE !!

Ako je pri tom jos nekoga pokupio od pjesaka bez obzira da li se taj pjesak nalazio na pjesackom prelazu ili ne... KRIV JE !! - po stotinu puta.

Ako se vozi dopustenom brzinom... moze se blagovremeno zaustaviti vozilo ne povrijedivsi nikoga.

U slucaju ovog motoriste... koji kako sad vidimo nije imao ni polozen vozacki ispit... bilo bi korisno zatvoriti ga u prdekanu da slijedecih 20-tak godina upravlja punim civarama umjesto motornim vozilom.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Fair Life wrote:KRIV JE !!

Ako je prekoracio ogranicenje dozvoljene brzine... KRIV JE !!

Ako je pri tom jos nekoga pokupio od pjesaka bez obzira da li se taj pjesak nalazio na pjesackom prelazu ili ne... KRIV JE !! - po stotinu puta.

Ako se vozi dopustenom brzinom... moze se blagovremeno zaustaviti vozilo ne povrijedivsi nikoga.

U slucaju ovog motoriste... koji kako sad vidimo nije imao ni polozen vozacki ispit... bilo bi korisno zatvoriti ga u prdekanu da slijedecih 20-tak godina upravlja punim civarama umjesto motornim vozilom.
Ovo nisi u pravu.
Nisi vozio motor pa nemozes ni znati.

Motor se moze oteti kontroli i pri 20 km/h.
Dva su tocka u pitanju, dan kad je udes bio kisa je padala, hladno je bilo, samim tim gume nisu dostigle optimalnu temperaturu.

Motor nije auto, i nemojte pametovati ako nemate iskustva na istom.

Kriv je ako sud za prekrsaje kaze tako.

Nije nase da to kazemo.
e.bug

Post by e.bug »

Nemozes ti njima nikako dokazat da se na motoru nemozes ustopat ko sa autom. Sud ce donjeti odluku, a ne vi. De Lock ovo
Post Reply