jebo ta ustav i ti njega...balkanmedia wrote:Aha, onda gledajuci na Jasenovac-onda su Hrvati i Muslimani vise genocidni, zar ne? Oni nisu pustali ni zene, ni djecu....Vozdra_123 wrote: koje 3 god hoces![]()
GENOCIDAN je onaj koji dodje da istrijebi neku etnicku/religijsku grupu
to su uradili CETNICI
vidis jarane.... ja bih prvi pristao na podjelu bosne da smo sjeli pa se dogovorili na podjelu bosne, ali vi to niste htjeli nego ste htjeli citavu drzavu pa ste poceli sa etnickim ciscenjem
zasto? zato sto je nemoguce bilo podijeliti bosnu onakva kakva je bila
za razliku od jugoslavije....
koji kurac ti imas sa srbinom iz srbije... blizi ti je bio tvoj komsija musliman ili hrvat nego neki srbijanac...
dobar porodicni prijatelj iz banjaluke je odselio za bg davnih godina, ozenio srbijanku - ali je on vazda bio BOSANAC tamo....
I kako ti gore navedoh-pa zar nije prvo etnicko ciscenje ucinjeno nad Srbima 26.03.1992., zar nije prvi logor u SRBiH napravljen za Srbe pocetkom marta 1992. u Brodu?? Kako se to uklapa u tvoj pricu?
Kao sto ce Kutiljero posvjedociti nije ni trebalo dijeliti Bosnu i Hercegovinu-bilo je dovoljno preurediti (i to je otprilike ono za sta se danas zalaze bosnjacka politika) i svi znamo ko je povukao potpis...
A kao sto ti je iskustvo pokazalo-kako nije 'moguce' dijeliti BiH-tako je nije bilo lako ni iscupati iz SFRJ bez posljedica-pogotovo ako napadas ustav!
Koliko se sjecam ti rece da su to sve bili Jugosloveni??
A sta imam zajednicko sa Srbinom iz Srbije ili Hrvatske ili Slovenije-pa recimo da taj SRbin nece pucati u srpsku zastavu na vjencanju kako ce to uraditi moj "komsija" musliman....
Bio tvoj komsija "bosanac" tamo ili ne - tamo niko nece pucati u srpske svatove, zar ne? Slab je to argument....
isto kao i papir na kojemu je zasnovan brak izmedju muza i zene...
aha...
znaci sad se pocinjemo vracati na istoriju....
sad ce biti samo srbi stradali u jasenovcu.... sta je bilo sa muslimana koji su samo mogli biti hrvati ili srbi? vidis i moje porodice je stradalo u jasenovcu a nisu bili srbi...
cija tijela su plovila drinom u WWII i sada? srpska?
kako to da za 500 godina turske vladavine vi prezivili kad vas toliko muslimani istrebljuju? eh da su bogdo....
hebem ja mater turcima za nedovrsen posao