Otvoreno pismo Damiru Hadžiću

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Stitch__ wrote:mirci, ako vec kako kazes "provjeravas podatke", onda ih PROVJERI MALO BOLJE :x

mislim da tebe niko vise ovdje ne uzima za ozbiljno, kakve gluposti lupetas :x

POSTOJI DONACIJA NARODNE REPUBLIKE KINE za dobrinjsku gimnaziju, vec nekoliko godina sredstva cekaju zato sto se GUZONJAMA U OPSTINI ne da da srede papirologiju :x :x

PROVJERI TO KAD VEC PROVJERAVAS svoja nidje veze baljezganja :x :x :x :x :x
Dragi Stitch,
Baljezga ti onaj ko te naucio tako da pises.
Kad vec zelis da znas detalje, to ide ovako....

na jednoj od sjednica gradskog vijeca se pomenula mogucnost doniranja sredstava za izgradnju srednje skole u tadasnjem srpskom sarajevu. medjutim, u samoj lukavici imaju dvije takve ustanove, tako da je doslo do prijedloga da se izgradi gimnazija NOVI GRAD jer u novom gradu imaju svega 3 srednje skole, a najmnogoljudnija su opcina u cijeloj BiH....
ta ideja je dosla od uprave Gimn. Dobrinja...kao pravom novinaru cu ti dati sve brojeve telefona koji su potrebni da bi provjerio tacnost ovih informacija....
prije 4 godine je jedna ucenica cini mi se 2. razreda gimn. Dobrinja polozila kamen temeljac i rekla ambasadoru Wuu "nadam se da ce se ovo izgraditi prije nego maturiram"... i tu je pocelo ignorisanje radi ODREDBI GRANTA (Grant je donacija, ako nisi znao, a ima svoje uslove)...
jedan od uslova jeste da se dovedu i kineski strucnjaci i da se uposle I kineske firme...znaci ne samo oni, vec I ONI...
malo pogledaj sta ti mentor svaki dan objavljuje: OVAJ UKRO OVO ONAJ UKRO ONO...
Kinezi pametni, zele donirati ali isto tako nadgledati kako se donacija trosi...

radi se o iznosu od cini mi se 5 miliona KM...sto je vise nego dovoljno da se izgrade objekti koje mozes vidjeti na maketi u gimn. Dobrinja..za koju ti, kao visoko obrazovani i kvalitetni kadar novinarstva NE ZNAS NI GDJE je...
stoga, opet ti kazem, idi kuci pa se tako obracaj ljudima....lijep pozdrav
mali_kavkaz

Post by mali_kavkaz »

mIRCerka wrote:
Diktator wrote:Boli me briga šta je on završio i koliko mu je godina.. kad kažu "mladi treba da dođu u politiku bla bla" pa eto njega SDP kandiduje odmah nakon završenog fakulteta za poziciju načelnika.......haaaaaaaalooooooooo

I pazi sad šta se desilo nakon ovih nekoliko godina:

- Izgrađen Mercator i dvorana (bez tribina ili barem klupa) na sasvim pogrešnom mjestu, a pored njih izrešetana zgrada "pancirka" još uvijek
Mercator nije izgradjen parama iz budzeta opstine, dok za Pancirku odgovara samo opstina i niko drugi...
Diktator wrote: -Džamije nikle na sve strane, na Otoci izgrađena pored stadiona Olimpika, pored Vistafona koji je sad pijaca, pored bazena koji niko ne nadgleda dok se gradi...i sve to na jednom mjestu tako :x

- Džamija Kralja Fahda, dopustio je da se izgradi jedina džamija koja nije uvakufljena, znači EX TERITORIJA, nije ni čudo da je taj dio najveći kocentrat vehabija :roll:

- Džamija tik do zgrade na Dobrinji, minareti uz prozore same, kao u u slučaju sa Fahdovom džamijom (nemam ništa protiv džamija, musliman sam)
vecina dzamija koje si pomenuo su izgradjene, ili je gradnja pocela DOK NIJE DAMIR bio tu...
sto se tice dzamije u D3, TRI DANA prije primopredaje vlasti (SDA SDP)dosao Reis sa Bicakcicem koji je zadnje marke iz budzeta kantona (80 hiljada) "donirao" za izgradnju i kaze Reis (vodi racuna da sam bila tu i slusala ga svojim usima) Hvala Allahu dz.sh i Edhemu Bicakcicu.... a svi znamo daje ta dzamija napravljena ne zbog dzematlija (jer onu dzamiju u Mahali samo za Bajram napune) vec da bude kontra crkvi na Veljinama...

zaboravljas na igraliste u dvici, pored Simon Bolivar skole, koje je Damir ogradio, vise puta popravljao ....
Diktator wrote: - I dok s esve to gradi, nigdje gimnazije "Dobrinja" koja djeluje već 12 godina u 3 punkta, poslovnim prostorima, minijaturnim za toliko učenika.
SKOLU MI NE DIRAJ!!!!

Ako te vec interesuje, Opcina Novi Grad je uradila sve, cak i ono sto nije bila duznost opcine , da se sredi pitanje Gimnazije Dobrinja. Ako nisi znao, GIMNAZIJA NOVI GRAD se trebala graditi na Mojmilu, ali je doslo do problema oko grunta, ispostavilo se da je privatno zemljiste...tada je Opcina Novi Grad Gimnaziji DALA zemljiste gdje je bio plan izgradnje Dobrinje 6 prije rata (selo Mahala)..stoji ti tabla...odmah desno poslije mosta....
i sta se ceka? KANTONALNO MINISTARSTVO SE JOS NIKE OGLASILO PO PITANJU DONACIJE jer ce se ta skola graditi DONIRANIM SREDSTVIMA i nijedna marka iz budzeta nece biti potrosena na to...
Ni Ministarstvo ni VIJECE MINISTARA BiH se jos nisu oglasili...valjda cekaju da prodju izbori sta li....
i stvarno tu ne vidim Damirovu krivicu...
Diktator wrote:
- Droge se najviše dila u općini Novi Grad
zato sto je na liniji razgranicenja , tu je droga i najeftinija...s tim da ocigledno nisi bio na Vilsonovom odavno, ima ciko, fin i pristojan, sa kisobranom i cvikerima...i svi znaju...da ciko ima bone...
Diktator wrote: - Naselje C5 još uvijek oštećeno, Aerodromsko naselje uništeno.

- Alipašino polje, još uvijek fasade dosta oštećene (sjetite se samo granate koja razvaljuje tri sprata)
Ono sto je osteceno u C5 i C4 su rubne zgrade koje su ejdva popravljene do ovog stepena...cak se odmah poslije rata govorilo o mogucem rusenju jer je jeftinije...
Diktator wrote:
- Bulevar na Dobrinji se gradio mjesecima,..cestica od svega 200 metara!!!! (i to pred prošle izbore, što li Bože :? )
mozda se tada imalo sredstava....mozda jer je tada GRADJEVINSKA sezona....postpuno isto kao sa sadasnjim radovima na glavnoj cesti koji su privremno usporeni ako ne i obustavljeni radi vremena...

jos nesto?

PS Da, svi ovo tumace kao odbranu SDPa...ne, meni je samo muka od pljuvanja bez ijednog argumenta....
ova mIRCerka definitivno nije svjesna vlastite nesvijesti. :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mali_kavkaz wrote:
mIRCerka wrote:
Diktator wrote:Boli me briga šta je on završio i koliko mu je godina.. kad kažu "mladi treba da dođu u politiku bla bla" pa eto njega SDP kandiduje odmah nakon završenog fakulteta za poziciju načelnika.......haaaaaaaalooooooooo

I pazi sad šta se desilo nakon ovih nekoliko godina:

- Izgrađen Mercator i dvorana (bez tribina ili barem klupa) na sasvim pogrešnom mjestu, a pored njih izrešetana zgrada "pancirka" još uvijek
Mercator nije izgradjen parama iz budzeta opstine, dok za Pancirku odgovara samo opstina i niko drugi...
Diktator wrote: -Džamije nikle na sve strane, na Otoci izgrađena pored stadiona Olimpika, pored Vistafona koji je sad pijaca, pored bazena koji niko ne nadgleda dok se gradi...i sve to na jednom mjestu tako :x

- Džamija Kralja Fahda, dopustio je da se izgradi jedina džamija koja nije uvakufljena, znači EX TERITORIJA, nije ni čudo da je taj dio najveći kocentrat vehabija :roll:

- Džamija tik do zgrade na Dobrinji, minareti uz prozore same, kao u u slučaju sa Fahdovom džamijom (nemam ništa protiv džamija, musliman sam)
vecina dzamija koje si pomenuo su izgradjene, ili je gradnja pocela DOK NIJE DAMIR bio tu...
sto se tice dzamije u D3, TRI DANA prije primopredaje vlasti (SDA SDP)dosao Reis sa Bicakcicem koji je zadnje marke iz budzeta kantona (80 hiljada) "donirao" za izgradnju i kaze Reis (vodi racuna da sam bila tu i slusala ga svojim usima) Hvala Allahu dz.sh i Edhemu Bicakcicu.... a svi znamo daje ta dzamija napravljena ne zbog dzematlija (jer onu dzamiju u Mahali samo za Bajram napune) vec da bude kontra crkvi na Veljinama...

zaboravljas na igraliste u dvici, pored Simon Bolivar skole, koje je Damir ogradio, vise puta popravljao ....
Diktator wrote: - I dok s esve to gradi, nigdje gimnazije "Dobrinja" koja djeluje već 12 godina u 3 punkta, poslovnim prostorima, minijaturnim za toliko učenika.
SKOLU MI NE DIRAJ!!!!

Ako te vec interesuje, Opcina Novi Grad je uradila sve, cak i ono sto nije bila duznost opcine , da se sredi pitanje Gimnazije Dobrinja. Ako nisi znao, GIMNAZIJA NOVI GRAD se trebala graditi na Mojmilu, ali je doslo do problema oko grunta, ispostavilo se da je privatno zemljiste...tada je Opcina Novi Grad Gimnaziji DALA zemljiste gdje je bio plan izgradnje Dobrinje 6 prije rata (selo Mahala)..stoji ti tabla...odmah desno poslije mosta....
i sta se ceka? KANTONALNO MINISTARSTVO SE JOS NIKE OGLASILO PO PITANJU DONACIJE jer ce se ta skola graditi DONIRANIM SREDSTVIMA i nijedna marka iz budzeta nece biti potrosena na to...
Ni Ministarstvo ni VIJECE MINISTARA BiH se jos nisu oglasili...valjda cekaju da prodju izbori sta li....
i stvarno tu ne vidim Damirovu krivicu...
Diktator wrote:
- Droge se najviše dila u općini Novi Grad
zato sto je na liniji razgranicenja , tu je droga i najeftinija...s tim da ocigledno nisi bio na Vilsonovom odavno, ima ciko, fin i pristojan, sa kisobranom i cvikerima...i svi znaju...da ciko ima bone...
Diktator wrote: - Naselje C5 još uvijek oštećeno, Aerodromsko naselje uništeno.

- Alipašino polje, još uvijek fasade dosta oštećene (sjetite se samo granate koja razvaljuje tri sprata)
Ono sto je osteceno u C5 i C4 su rubne zgrade koje su ejdva popravljene do ovog stepena...cak se odmah poslije rata govorilo o mogucem rusenju jer je jeftinije...
Diktator wrote:
- Bulevar na Dobrinji se gradio mjesecima,..cestica od svega 200 metara!!!! (i to pred prošle izbore, što li Bože :? )
mozda se tada imalo sredstava....mozda jer je tada GRADJEVINSKA sezona....postpuno isto kao sa sadasnjim radovima na glavnoj cesti koji su privremno usporeni ako ne i obustavljeni radi vremena...

jos nesto?

PS Da, svi ovo tumace kao odbranu SDPa...ne, meni je samo muka od pljuvanja bez ijednog argumenta....
na sve moje argumente ti imas samo to da kazes...aferim..s tobom bih uvijek isla na TV debatu... :-)
mali_kavkaz

Post by mali_kavkaz »

mIRCerka wrote:
mali_kavkaz wrote:
mIRCerka wrote: Mercator nije izgradjen parama iz budzeta opstine, dok za Pancirku odgovara samo opstina i niko drugi... vecina dzamija koje si pomenuo su izgradjene, ili je gradnja pocela DOK NIJE DAMIR bio tu...

zaboravljas na igraliste u dvici, pored Simon Bolivar skole, koje je Damir ogradio, vise puta popravljao .... SKOLU MI NE DIRAJ!!!!

i stvarno tu ne vidim Damirovu krivicu... zato sto je na liniji razgranicenja , tu je droga i najeftinija...s tim da ocigledno nisi bio na Vilsonovom odavno, ima ciko, fin i pristojan, sa kisobranom i cvikerima...i svi znaju...da ciko ima bone... Ono sto je osteceno u C5 i C4 su rubne zgrade koje su ejdva popravljene do ovog stepena...cak se odmah poslije rata govorilo o mogucem rusenju jer je jeftinije... mozda se tada imalo sredstava....mozda jer je tada GRADJEVINSKA sezona....postpuno isto kao sa sadasnjim radovima na glavnoj cesti koji su privremno usporeni ako ne i obustavljeni radi vremena...

jos nesto?

na sve moje argumente ti imas samo to da kazes...aferim..s tobom bih uvijek isla na TV debatu... :-)
kod tebe nema ni jedan validan argument,samo slijepo staljinistički pljuješ sve koji bilo šta kažu protiv Damira. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mali_kavkaz wrote:
kod tebe nema ni jedan validan argument,samo slijepo staljinistički pljuješ sve koji bilo šta kažu protiv Damira. :D
Maca, nauci citati pa pogledaj ko koga pljuje....
em supljiram, em baljezgam, em serem...em sam glupa...em nema pojma...bla bla...

ako i dalje to ne vidis, onda se vrati u predskolsko i nauci citati :D
Prenj

Post by Prenj »

mali_kavkaz wrote: kod tebe nema ni jedan validan argument,samo slijepo staljinistički pljuješ sve koji bilo šta kažu protiv Damira. :D
Izvinjavam se zbog digresije, ali da li bi mogao pojasniti semanticko znacenje gornje konstrukcije?
mali_kavkaz

Post by mali_kavkaz »

Baš ste se fino organizovali.Odmah u duetu napadate. :P
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mali_kavkaz wrote:Baš ste se fino organizovali.Odmah u duetu napadate. :P
pa tebi treba Klajic....
ja se branim ARGUMENTIMA dok stitch pljuje a da gimnazije ocima vidio nije...
:D
izvini sto se osjecas ugrozenim.... :-)
Prenj

Post by Prenj »

mali_kavkaz wrote:Baš ste se fino organizovali.Odmah u duetu napadate. :P
Piramidas i antipiramidas u duetu? Nigdje veze ...
Zaista, sta znaci 'staljinisticko pljuvanje'?
radeljas

Post by radeljas »

JBT wrote:Mirci supljira. :oops:

Isti stil kao pojedincima koji negiraju postojanje Bosanskog jezika. Ubjedjuju me da taj jezik ne postoji , a ja ga govorim. Onda, logikom, ne postojim ni ja. Kazu, imaju argumente. :)

U slucaju Damira H je ta logika ovakva:
ljudi me ubjedjuju da nije korumpiran, a po Cvili se grade budalastine na svakom centimetru zelene povrsine i pri tome Damir ima sve vise onoga sto se parama zaradjenim na poslu, koji on obavlja, ne moze kupiti.
(Nedavno mu udjoh u stan, uz malu pomoc Gracije, i zakljucih da covjek koji je nacelnik opstine, koja izgleda onako kako izgleda, ne moze imati takav stan.... jer 2+2 bi trebalo biti 4 a ne 104.... a da ne govorim o svemu ostalom jer nemam vremena)
slazem se sa svim sto si rekao i sa ovim oko mirci. slucajno sam i sam zadnje 3 godine gradio i opremao stan, pa znam da se ono sto sam vidio u graciji ne moze zaraditi od plate. mogu se zakleti da je mladi politicar to zaradio na neki drugi nacin. a svi mozemo naslutiti kako to vec ide. elem, sto bi rek'o edo majka "i opozicija krade". a prvi je zlatko ufurani lagumdzija pokazao kako treba da osiguraju nekretnine i opreme, pa ga ocito i njegovi ljudi slijede. elem, oni pljackaju, a mi gledamo i sutimo ...
Prenj

Post by Prenj »

Za sve sumnje oko porijekla imovine rjesenje ima i zove se "Zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine".
Prijedlog zakona postoji, samo nikako da prodje parlament ...
senada

Post by senada »

....sustinski problem svake zajednice je ljudstvo i njihov DOMINANTAN mentalni sklop, kucni odgoj, OPSTEobrazovni status jedinki koje KRASE podrucje na kome zive i cine ga takvim kakvo je, u ovom slucaju najmnogoljudniju opstinu, a sto nije u domenu nacelnika nego roditelja, odnosno odgajatelja...

...kakvi su to profili ljudi koji bi izgleda nacelnika zeljeli vidjeti u nekom brlogu da zivi...pa svaka dojucerasnja susa u sa. voza bijesna, napucana auta, razbija ih svakodnevno k'o jaja, kupuje nova i mijenja k'o carape... i naravno nagazi na gas do daske, zausput potkaci barem jednog pjesaka bez da kasnije odgovara...zapravo jasno se vidi da se neko zarad nekog svog novogradskog buduceg nacelnika namecio na damira...
radeljas

Post by radeljas »

senada wrote: ...kakvi su to profili ljudi koji bi izgleda nacelnika zeljeli vidjeti u nekom brlogu da zivi...pa svaka dojucerasnja susa u sa....
sta je damir bio prije nego sto je postao nacelnik opstine???
senada wrote:voza bijesna, napucana auta, razbija ih svakodnevno k'o jaja, kupuje nova i mijenja k'o carape...
uglavnom, mislis, na novokomponovane politicare, robovlasnike i pljackase i njihovu djecu i familiju. pretpostavljam ... i ponekog tajkuna ovlastenog od strane tih istih politicara da opljacka sta se moze
Vingo

Post by Vingo »

radeljas wrote:
JBT wrote:Mirci supljira. :oops:

Isti stil kao pojedincima koji negiraju postojanje Bosanskog jezika. Ubjedjuju me da taj jezik ne postoji , a ja ga govorim. Onda, logikom, ne postojim ni ja. Kazu, imaju argumente. :)

U slucaju Damira H je ta logika ovakva:
ljudi me ubjedjuju da nije korumpiran, a po Cvili se grade budalastine na svakom centimetru zelene povrsine i pri tome Damir ima sve vise onoga sto se parama zaradjenim na poslu, koji on obavlja, ne moze kupiti.
(Nedavno mu udjoh u stan, uz malu pomoc Gracije, i zakljucih da covjek koji je nacelnik opstine, koja izgleda onako kako izgleda, ne moze imati takav stan.... jer 2+2 bi trebalo biti 4 a ne 104.... a da ne govorim o svemu ostalom jer nemam vremena)
slazem se sa svim sto si rekao i sa ovim oko mirci. slucajno sam i sam zadnje 3 godine gradio i opremao stan, pa znam da se ono sto sam vidio u graciji ne moze zaraditi od plate. mogu se zakleti da je mladi politicar to zaradio na neki drugi nacin. a svi mozemo naslutiti kako to vec ide. elem, sto bi rek'o edo majka "i opozicija krade". a prvi je zlatko ufurani lagumdzija pokazao kako treba da osiguraju nekretnine i opreme, pa ga ocito i njegovi ljudi slijede. elem, oni pljackaju, a mi gledamo i sutimo ...
Mozda ne kupuje Graziu....Pare se mogu sacuvati na cudesne nacine.
JBT

Post by JBT »

Za sve sumnje oko porijekla imovine rjesenje ima i zove se "Zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine".
.... i onda, ako ih vec ne mozemo pobjediti onda im se trebamo pridruziti.

Ako taj zakon ne moze proci, onda se treba boriti da prodje sve dok se to i ne dogodi. Neprolazenje tog zakona je protiv ideologije socijaldemokratije ( i ne samo nje) i ako oni to vec ne mogu odraditi onda neka rade na tome da nam to bude referendumsko pitanje na sljedecim izborima.

Bojim se da je i u SDP-u doslo do toga da se licni ( a time i kratkorocni) interes stavlja ispred drustvenog. Lakse je tako. Barem onima koji to i mogu.
Drugim rijecima, zasto bi se Damir zamjerao sa kriminalcima koji grade po Novom gradu kad je lakse ici im na ruku? A pritom se nesto i zaradi. Ispod stola.
Prenj

Post by Prenj »

JBT wrote:
.... i onda, ako ih vec ne mozemo pobjediti onda im se trebamo pridruziti.

Ako taj zakon ne moze proci, onda se treba boriti da prodje sve dok se to i ne dogodi. Neprolazenje tog zakona je protiv ideologije socijaldemokratije ( i ne samo nje) i ako oni to vec ne mogu odraditi onda neka rade na tome da nam to bude referendumsko pitanje na sljedecim izborima.

Bojim se da je i u SDP-u doslo do toga da se licni ( a time i kratkorocni) interes stavlja ispred drustvenog. Lakse je tako. Barem onima koji to i mogu.
Drugim rijecima, zasto bi se Damir zamjerao sa kriminalcima koji grade po Novom gradu kad je lakse ici im na ruku? A pritom se nesto i zaradi. Ispod stola.
Nazalost, sve dok ne bude postojala efikasna drzava ciji organi efikasno kontrolisu moral svojih sluzbenika, sve ovakve price o sarajevskim nacelnicima, od cuvenog vladara Ilidze, Mahmutovica, do ovog morebit i slucaja, ce ostajati na rekla-kazala.
Zakoni i njihovo efikasno sprovodjenje, je kljuc svega.
Vingo

Post by Vingo »

JBT....tebi je slika necijeg stana (i to na Dobrinji....i to sasvim prosjecno opremljenog - da se sad ne lazemo) dokaz kriminala i korupcije?
:-)

Interesantno....kako je lako o kriminalnim radnjama nekih politicara donijeti sud na osnovu sofe i stolica, dok gomila materijalnih dokaza protiv drugih, ne pokrece nikoga na akciju.

Opet... vidi zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine. Damir nije u parlamentu. On ne stopira njegovo usvajanje.
radeljas

Post by radeljas »

Vingo wrote:JBT....tebi je slika necijeg stana (i to na Dobrinji....i to sasvim prosjecno opremljenog - da se sad ne lazemo) dokaz kriminala i korupcije?

Interesantno....kako je lako o kriminalnim radnjama nekih politicara donijeti sud na osnovu sofe i stolica, dok gomila materijalnih dokaza protiv drugih, ne pokrece nikoga na akciju.

Opet... vidi zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine. Damir nije u parlamentu. On ne stopira njegovo usvajanje.
stan kosta barem 50000, namjestaj kosta barem 20000, recimo renoviranje da kosta barem 10000. to je ukupno 80000. neka damir ima platu od 2000, neka ima troskova mjesecno - jer ima zenu i dijete 1000. onda mu ostaje 1000 ustedjena i to u najboljem slucaju jer je prosjek troskova po osobi 500. da bi skupio 80000 za stan. trebalo bi da stedi 7 godina po 12 mjeseci po 1000 km. mislim da to nije mogao tako napraviti. a ti vidi.
a ako je realno stedio 500 km mjesecno onda mu je trebalo 14 godina za to.
i ne supljirajte o postenju bilo kojeg naseg politicara, jer to ne postoji.
Vingo

Post by Vingo »

Smijesan si?
Jesi nekad cuo za kredit?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

jebote, pa vi citate Graciju...izvinjavam se... :D

nisam ni skontala da su u pitanju slike..moracu uzeti to...da vidim sta je sve dobio kao mito (ukljucujuci i saksije sa cvijecem koje su mu donosili na naselje)...

ma eto, nek ja supljiram... ZIVIO BICAKCIC...i vi...u hladnim sjevrnim zemljama...sto sve bolje vidite...

vozdrica...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

radeljas wrote:
Vingo wrote:JBT....tebi je slika necijeg stana (i to na Dobrinji....i to sasvim prosjecno opremljenog - da se sad ne lazemo) dokaz kriminala i korupcije?

stan kosta barem 50000, namjestaj kosta barem 20000, recimo renoviranje da kosta barem 10000. to je ukupno 80000. neka damir ima platu od 2000, neka ima troskova mjesecno - jer ima zenu i dijete 1000. onda mu ostaje 1000 ustedjena i to u najboljem slucaju jer je prosjek troskova po osobi 500. da bi skupio 80000 za stan. trebalo bi da stedi 7 godina po 12 mjeseci po 1000 km. mislim da to nije mogao tako napraviti. a ti vidi.
Koliko ljudi danas stan kupuje kesom? I znas li da vecina, bili oni nacelnici ili OFR uzimaju kredite za te stvari?

Interesantno je koliko je dusebriznika ovdje... Da nije Damir nekome stolicu uzeo pa se toliko nameciste na covjeka, ili nije nekoga ili necijeg zaposlio koga je "trebao" pa sada tolika hampa da mu se i kucni troskovi racunaju?
Prenj

Post by Prenj »

radeljas wrote: stan kosta barem 50000, namjestaj kosta barem 20000, recimo renoviranje da kosta barem 10000. to je ukupno 80000. neka damir ima platu od 2000, neka ima troskova mjesecno - jer ima zenu i dijete 1000. onda mu ostaje 1000 ustedjena i to u najboljem slucaju jer je prosjek troskova po osobi 500. da bi skupio 80000 za stan. trebalo bi da stedi 7 godina po 12 mjeseci po 1000 km. mislim da to nije mogao tako napraviti. a ti vidi.
Upravo si dao formulu, po kojoj bi lako bilo utvrditi da li je Damir H. lopov ili ne, kada bi postojao odgovarajuci zakon ...
Vingo

Post by Vingo »

Nego.....jedini nacin da Damiru otmemo to sto je nelegalno stekao i damo siromasima...(pod uslovom da ovo nisu puke klevete)....jeste da podrzimo zakon. Ili da dobijemo parlamentarnu vecinu koja ce ga podrzati.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

radeljas wrote:
radeljas...sad se vidi ko supljira...PA INFORMISITE SE MALO KOJI VAM JE LIJENI KLINAC....
1. stan je u NOVOZIGRADJENOJ zgradi...C5...ulaz DB....grrrrrr...zgrada sa stanovima za BORACKU POPULACIJU...a Damir je na njegovu zalost bio borac...neko ko je svaki drugi dan mogao ici da zavrsi srednju, jer je svaki neparni dan bio na liniji...umjesto da krade...ko Sin...ko Edo...i ostali...
2. Ne znam koji su uslovi placanja bili, ali bilo je nekih olaksica za otplatu stana za tu kategoriju
3. Da li si se pitao da nije mozda digao kredit?

:-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

jer ipak nesto vi insistirate na transparentnosti...pa da vidimo...ko kosi ko vodu nosi :D

a ko se fata sa chobanicom....
Post Reply