Dragi Stitch,Stitch__ wrote:mirci, ako vec kako kazes "provjeravas podatke", onda ih PROVJERI MALO BOLJE![]()
mislim da tebe niko vise ovdje ne uzima za ozbiljno, kakve gluposti lupetas![]()
POSTOJI DONACIJA NARODNE REPUBLIKE KINE za dobrinjsku gimnaziju, vec nekoliko godina sredstva cekaju zato sto se GUZONJAMA U OPSTINI ne da da srede papirologiju![]()
![]()
PROVJERI TO KAD VEC PROVJERAVAS svoja nidje veze baljezganja![]()
![]()
![]()
![]()
Baljezga ti onaj ko te naucio tako da pises.
Kad vec zelis da znas detalje, to ide ovako....
na jednoj od sjednica gradskog vijeca se pomenula mogucnost doniranja sredstava za izgradnju srednje skole u tadasnjem srpskom sarajevu. medjutim, u samoj lukavici imaju dvije takve ustanove, tako da je doslo do prijedloga da se izgradi gimnazija NOVI GRAD jer u novom gradu imaju svega 3 srednje skole, a najmnogoljudnija su opcina u cijeloj BiH....
ta ideja je dosla od uprave Gimn. Dobrinja...kao pravom novinaru cu ti dati sve brojeve telefona koji su potrebni da bi provjerio tacnost ovih informacija....
prije 4 godine je jedna ucenica cini mi se 2. razreda gimn. Dobrinja polozila kamen temeljac i rekla ambasadoru Wuu "nadam se da ce se ovo izgraditi prije nego maturiram"... i tu je pocelo ignorisanje radi ODREDBI GRANTA (Grant je donacija, ako nisi znao, a ima svoje uslove)...
jedan od uslova jeste da se dovedu i kineski strucnjaci i da se uposle I kineske firme...znaci ne samo oni, vec I ONI...
malo pogledaj sta ti mentor svaki dan objavljuje: OVAJ UKRO OVO ONAJ UKRO ONO...
Kinezi pametni, zele donirati ali isto tako nadgledati kako se donacija trosi...
radi se o iznosu od cini mi se 5 miliona KM...sto je vise nego dovoljno da se izgrade objekti koje mozes vidjeti na maketi u gimn. Dobrinja..za koju ti, kao visoko obrazovani i kvalitetni kadar novinarstva NE ZNAS NI GDJE je...
stoga, opet ti kazem, idi kuci pa se tako obracaj ljudima....lijep pozdrav