Vodenjak wrote:
@domi, nije li ti dosta ono sto ZNAS o Fairovoj sudbini, a neces da znas?
Budi posten, pljujete po covjeku koji je skoro 2 godine proveo u cetnickim logorima, koji je na Haskom sudu svjedocio protiv istih i koji, obrati malo paznju @domi, pljuje po ljudima koji sve rade da uniste onu i onakvu BiH za koju je Fair glasao na referendumu i zbog ljubavi prema istoj odlezao u gore pomenutim logorima...
Vidim, ima razuma u tebi i zelis da diskutujes..
Iskoristi ga da budes iskren i prema sebi i prema drugima!
KAD je Fair rekao BILO STA protiv obicnog covjeka?
KAD je Fair uvrijedio BORCE Armije BiH?
Je li uvreda to sto Fair iznosi na Forumu, ili je uvreda to kako ti isti BORCI, a bogme i ostali gradjani BiH danas zive?
I to zbog koga? Zbog istih onih na koje Fair pljuje!
O sebi necu, nece koristiti, jer ja sam u poredjenju sa Fairom bio na "masazi" kod cetnika...
Sve u svemu, svo zlo koje su nam cetnici nanijeli ne opravdava ono sto "nasi" rade istim ljudima koji su najebali, na ovaj ili onaj nacin od istih tih cetnika!
p.s. A onaj link koji si ti postavio, postavio sam i ja prije otprilike mjesec dana...
Ali izgleda da nije pasao uz moj komentar?

Slusaj Vodenjak, uopste mi nije namjera da omalovazavam neciju licnost niti patnje kroz koje je ta osoba prosla u proteklom ratu.
Ja sam prvi za pljuvanje pojedinih politicara, jer mislim da su prije svega izdali narod koji predstavljaju, a samim tim i ideju bosanstva, koja je jedini garant sigurnosti na bosanskim prostorima.
Ne zelim sada da se upustam u detaljnu analizu dosadasnjeg rada nase ( muslimanske ) stranke, znamo vec koje je l', jednostavno sto smatram da bar sto se te teme tice, djelimo isto misljenje.
Razlika mog i tvog i Fairovog misljenja je u tome sto ja nikada necu zaboraviti ono sto je, u ovom slucaju Alagic, uradio za nas narod. Bez obzira sto je bio clan stranke SDA, smatram da on nije dijelio njihova misljenja, niti da je slijedio njihov plan i program. Ali, nekad da bi postigao odredjene ciljeve moras krmka i niz dlaku malo. Alagic je bio pravi narodni vodja, kojeg je narod cijenio i kojeg narod na kraju krajeva i dan danas cijeni. Sad, da li je bilo gresaka s njegove strane - svakako, mislim da svi znamo onu nasu staru narodnu, koja govori da nema onoga koji s medom radi, a da prste ne lize.
Medjutim, ne smijemo zaboraviti sta Alagica razdvaja od svih ovih ostalih ubleha, koji nas predstavljaju u vlasti - Alagic je vracao narodu, sto nikako nije slucaj sa ostalim vlastodrscima kojima je jedini cilj da sto duze ostanu u foteljama, ne sikirajuci se kako je narodu kojeg oni, eto ko bajagi predstavljaju.
Svjedoci smo trenutnih desavanja, korupcija je zavladala na sve i jednom nivou vlasti, od obicne mjesne zajednice, pa do Parlamenta, Predsjednistva itd. Orlusine su se docepale funkcija. Sad, da li je Alagic mogao to da promijeni? Mozda, da je dobio malo vise vremena, mada je ovu nauljenu i dobro podmazanu masinu, zvanu VLAST vrlo tesko zaustaviti. Njemu su podmetnuli upravo takvi beskicmenjaci.
Sto se tice onog linka, vjeruj da nisam vidio tvoj post gdje si ga ti linkovao.
Znam da volis Dane i njihove linkove

, pa rekoh i ja da jedan postavim
ALAGIC NA NISANU
Cetrdesetdvogodisnja prognanica iz Jajca ispricala nam je ovu pricu: "Potpisali Alija i Tudman Federaciju. Ali kakvi? Ne daju mudzahedini. Nema ni govora. Krenulo sve, Krajisnici idu, oslobadaju Bosnu. Otisla ja jednu noc kod Hamze, a njegova zena Halima, nemas ti sta vidjeti, metar i nesto, mrsava, kaze mi: 'Da znam u koje vrijeme Alagic prolazi ovuda (prema samostanu kojeg je cuvala bosanska armija, op.a.), isla bih na put pa bih ga ubila.' Velim joj: Ti Alagica ubila! Pa ne mozes ni po kuci da hodas. I pitam je sto joj smeta. Odgovara mi: 'On hoce zajednicki zivot.' Ah, jarabi, usutih se ja." Iz inata je, prica dalje ova zena, Hamza u vrijeme najvecih borbi na Komaru kupio mladice sa linija uz objasnjenje da moraju u dzamiju ili da se pripremaju za skolu u Zenici: "Davo da nosi i njih i njihovu arapsku skolu, sta nam unesose u Bosnu!"