negdje procitah da je celo neki mangup iz mira
ne znam za gradske jalijase
disko babilon ... gori hala
Hehechinese_water wrote:je li istina da je Nixon usao u holiday inn sa konjem i ostatak te price?
negdje procitah da je celo neki mangup iz mirapresmijesno...
ne znam za gradske jalijaseal' o dobrinjskim sve znam
![]()
disko babilon ... gori hala![]()
HAVANA wrote:
Shoshana![]()
Shoshana wrote:HAVANA wrote:
Shoshana![]()
Eh, da mi je dolar za svaki dan koji sam na garazama precucalaHAVANA wrote:Shoshana wrote:HAVANA wrote:
Shoshana![]()
Otkud znaš namika,to je moje naselje.
Eh, da mi je dolar za svaki dan koji sam na garazama precucalaShoshana wrote:Shoshana wrote:HAVANA wrote:
Shoshana![]()
Otkud znaš namika,to je moje naselje.
sine pročitaj naslov , prije rata....weed wrote:Ja se sjecam Njufka iz '96..:
sine?Betandwin wrote:sine pročitaj naslov , prije rata....weed wrote:Ja se sjecam Njufka iz '96..:
Hoce li sloboda ... wrote:Bravo!!! jest ... Ćiza, Gaga i mali SokSaca wrote:Taj kafic na Ilidzi bi mogao biti Lavirint
Kafic se zove San i to je naslijedio od starog. Preko puta ulaza u union (jugo) banku u velikom parku.weed wrote:Ja se sjecam Njufka iz '96... i on i burazer mu visili u Bilijar klubu "Winners" na Grbavici I... lud k'o struja... ogroman, sa onim odvratnim mladezom na nosu... zaje.ban je tad bio, nema sta... cuo sam da drzi onaj restoran vise Predsjednistva... kako se ono zvao... da me ubijes, ne mogu se sjetiti...
Ali_G wrote:Sve mi se cini da je danas grad odlican kakvi su sve likovi po vasim pricama prije rata hodali ulicama.
Zabranjeno Pusenje wrote:Pamtim to kao da je bilo danas
kada je babo Atif otisao od nas
u ruci mu piva za reverom znacka
FK Sarajeva
Reko je da mu je dosta zane i djece i kuce
i da ga neka nostalgija vuce
i da ce se vratiti kad mu bude ceif.
Mi smo djeca cucali ispod jorgana
komsiluk vik'o Fatma bona pusti hajvana
vratice se on samo da propije sve.
Al' prodje od tada 13 bajrama
al' babo Atif se ne vrati k nama
kazu da ga je kod Hadzica satr'o voz.
A ja sam uletio u Facinu raju
sverco kafu bunario po tramvaju
i prodavo farmerke
Mislio sam da za to imam nekog slifa
i zaboravio rijeci rahmetli babe Atifa
u rijetkim trenutcima kad je ovaj bio trijezan
sine, veli, ko igra za raju i zanemaruje taktiku
zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Hajd' reko...
I fakat kada murija ufati Omera
i on propjeva poslije dva samara
i rece o raji sve sto zna
Zaboravio bio je sve zajednicke derneke
zaboravio bio je sve zajednicke akcije
zaboravio je bio kako sam njega
i onog malog Dragu
dva put' spasio od belaja.
I sada u miru istraznog zatvora
razmisljam o rijecima rahmetli babe Atifa
u rijetkim trenutcima kad je ovaj bio trijezan
sine, veli, ko igra za raju i zanemaruje taktiku
zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku.
bermiin wrote:pitaje za ove malo starije![]()
Jel istina da je Juka jednom dosao na Sjever kad se igrao derbi...Dosao sam,i poceo pjevati Zeljine pjesme??
drugo,jeli istina da je Celo razbio Juku ,pred sami rat??
Greška. Bea se zvao Dragan. Umro je od raka '95 godine na ilidži, ukopan u Vlakovu, nedugo poslije članovi uže porodice, bez znanja njegovewhow wrote:Bea se zvao Nenad . Slazem se sa kolegom koji je predlozio da ukinemo ovu temu. Bea je mogao glumiti mangupa samo ucenicima sestog razreda onovne skole sa kojima se obicno " druzio". Covjek je bio pedofil i ludak za kojim je Jagomir plakao .rulja_20 wrote:Bea je živio u B fazi na Trgu Zavnobih-a kod škole Fatima Gunić (bivša 1. maj). pošteno da ti kažem ne znam kako se tačno zvao. upitat ću nekoga kasnije, da sad ne lupam...kako rekoh bio sam jako mlad i skoro se i ne sjećam tog idiota.
alijadzigibau wrote:bermiin wrote:pitaje za ove malo starije![]()
Jel istina da je Juka jednom dosao na Sjever kad se igrao derbi...Dosao sam,i poceo pjevati Zeljine pjesme??
drugo,jeli istina da je Celo razbio Juku ,pred sami rat??
istina jest da je dosao na sjever kad su Horde bile hit u gradu ... ali nije pjevao strumfece pjesme
Celo(1,2)nije razbio Juku pred sami rat
zivio
Nixson je ubio oca '92, nakon što je totalno puko , a potom su ubili njega, sahranili su ga prvo u bašti u Švrakinom, a potom prebacili na groblje na Stupu.Edin H. wrote:Sta bi sa onim Nixonom (cini mi se sa Anexa) sto ga je hrasno spomenuo?
To je bio krasan mladic.
Sjecam se jednom, na Skenderiji uhvatio nekog mladica, glavu mu u beton udara, a neko ne smije da ga sprijeci![]()
Cuo sam da ga je murija dobro prebila ne dugo nakon toga.
Bobo, Bato i Spasko sa Otoke su bili takodje dragi i zanimljivi momci.
Je li istina da je Bato (Mitar) poginuo?
Ti su ljudi ipak čini mi se imali "dušu" sa izuzetcima, nekako su iza njih ostale nekakve anegdote, priče, šale, zezancije, rijetko je dolazilo do težih povreda a pucnjava je bilo tek pred rat iz razumljivih razloga.A danas svaki dan bude bar neko zboden svake sedmice neko upucan.Prije rata nigdje nije bilo ni jedne blinde na stanu ni jedne lavllje kandže na autu, kidnapovanja bijelo roblje da ne pričam, tako da si prije rata bio sigurniji na ulici nego danas u svom stanu.st4lone wrote:Ali_G wrote:Sve mi se cini da je danas grad odlican kakvi su sve likovi po vasim pricama prije rata hodali ulicama.![]()
ali je murija bila 10 puta jebenija pa ti kalkulisi