Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Djeluje kao sasvim legitimna peticija, provodi je URB forum koji cini udruzenje arhitekata. Podrzite ideju. 5000 potpisa je dovoljno za trazenje referenduma po ovom pitanju.
Molio bih pokretace peticije da uklone zaista idiotsko rjesenje sa stranice.
Glasamo za trg , a ne za jezero
moj prijedlog, podzemna garaza, 1 sprat, a na njoj trg, nek se makar nesto zaradi, ipak smo sirotinja...
elem zanimljivo da je samo 1000 ljudi potpisalo peticiju, makar cetvrtina i nije iz sarajeva, ako ne i vise, dakle od 400 i kusur hiljada ljudi u sarajevu, manje od hiljadu je potpisalo... e pa, moje sarajlije, onda zasluzujete da se umjesto trga izgradi neka gadost poput robota na hrasnom
Pa ako se ispostavi da sam potpisala "tal" za arhitektu, a ne peticiju za trg....u najboljem cu Sacirbeyovskom maniru povuci potpis. Pa vi vidite....
Nego...zasto nismo ovo potpisivali prije 2 godine?
Vingo wrote:Pa ako se ispostavi da sam potpisala "tal" za arhitektu, a ne peticiju za trg....u najboljem cu Sacirbeyovskom maniru povuci potpis. Pa vi vidite....
Okasnili jesmo, ali kad skontas da smo ovdje dosli pameti nakon dvije godine, u odnosu na Harisa kojem je za Ustav trebalo 11, dobri smo, moglo bi se reci i odlicni
Vingo wrote:Pa ako se ispostavi da sam potpisala "tal" za arhitektu, a ne peticiju za trg....u najboljem cu Sacirbeyovskom maniru povuci potpis. Pa vi vidite....
Okasnili jesmo, ali kad skontas da smo ovdje dosli pameti nakon dvije godine, u odnosu na Harisa kojem je za Ustav trebalo 11, dobri smo, moglo bi se reci i odlicni
okasnili samo 2 godine, a sad valja 200 godina gledati neku skorojevic plazu...
Lako je vama u Tz., kod vas podzemne garaze i trgovi sami nicu
Prenj wrote:
Lako je vama u Tz., kod vas podzemne garaze i trgovi sami nicu
Prenj wrote:
Zao mi je, ali uopste nismo skrenuli s teme.
Rostilj je simbol stanja svijesti.
A da nas vratis na temu....reci sta se cekalo do sad, ako znas, naravno.
Vingo wrote:Zao mi je, ali uopste nismo skrenuli s teme.
Rostilj je simbol stanja svijesti.
A da nas vratis na temu....reci sta se cekalo do sad, ako znas, naravno.
o stanju svijesti mojih sugradjana govori trg ciju sam sliku stavio, pa kad odes kod mirele na kafu u slobodu, gledas rahat trg pun djece i golubova i uzivas...
a kakvo je "stanje svijesti" raje koja u strosmajerovoj ispija kafe dok ovo pricamo i pojma nemaju sta se desava pola kilometra dalje ?
Alfons Kauders wrote:stoga, ne prozivaj me, vec ganjaj ljude da potpisuju ako ti je bas stalo... ja sam potpisao i jos je neka raja iz tz koja boravi u sa...
Alfons Kauders wrote:stoga, ne prozivaj me, vec ganjaj ljude da potpisuju ako ti je bas stalo... ja sam potpisao i jos je neka raja iz tz koja boravi u sa...
A wrote:Nego, peticije za gradjansku inicijativu se ne rade ovako, naime ne samo preko interneta. Treba u subotu postaviti hastal na Titovoj, skupiti zgodnih arhitektica (sad ce raja sa gradjevine reci da je to pleonazam ) koje ce dijeliti informativne listice prolaznicima i pozivati ih da potpisu odmah tu, na ulici, inicijativu - sve sa adresom, brojem telefona, da se moze provjeriti. Samo u subotu bi imali dovoljan broj potpisa.
slazem se, al' nit sam zgodan, nit sam arhitekta, tako da od mene nema neke koristi...
A wrote:Nego, peticije za gradjansku inicijativu se ne rade ovako, naime ne samo preko interneta. Treba u subotu postaviti hastal na Titovoj, skupiti zgodnih arhitektica (sad ce raja sa gradjevine reci da je to pleonazam ) koje ce dijeliti informativne listice prolaznicima i pozivati ih da potpisu odmah tu, na ulici, inicijativu - sve sa adresom, brojem telefona, da se moze provjeriti. Samo u subotu bi imali dovoljan broj potpisa.
slazem se, al' nit sam zgodan, nit sam arhitekta, tako da od mene nema neke koristi...
Ti stani s druge strane ulice, pa kad tebe vide i prepanu se predju 'vamo kod arhitektica
Mislis oksimoron?
Inace....slazem se za skupljanje potpisa...