Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Moderator: Chloe
- minjonja
#151 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
najbolja asistentica na svijetu je belma kalamujic
(molekularna biologija)
- Kaćunak
#152 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Profesor Fikret Alic sa Masinskog fakulteta u Tuzli.
Razlog: zato sto posjeduje znanje iz svoje struke i niko mu nije ni do koljena...uostalom ima i nekih patenata..
Najjace je kad na ispit donese termalnu kameru i snima te..kaze, da vidimo koliko zracis toplotom dok intenzivno razmisljas..
Kad pise po tabli, nikad ne brise, nego samo nastavi po onom od ranije..
Legenda!
Razlog: zato sto posjeduje znanje iz svoje struke i niko mu nije ni do koljena...uostalom ima i nekih patenata..
Najjace je kad na ispit donese termalnu kameru i snima te..kaze, da vidimo koliko zracis toplotom dok intenzivno razmisljas..
Kad pise po tabli, nikad ne brise, nego samo nastavi po onom od ranije..
Legenda!
- kokuz_sa
#153 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
a gdje Rajkamaxell_sarajevo wrote:Ja nagur'o na osmicumadame wrote:Mehmed "bilans stanja, bilans uspjeha i ništa iznad 7" Jahićmaxell_sarajevo wrote:Borislav Petrovic
Mujo Haskovic
Nedzad Korajlic
Hajrija Sijercic - Colic
i neprikosnoveni Mehmed Jahic
kako je isla pjesmica
"Vratite nam Elvisa, Haseta i Brus Lia evo vam Rajka, Ramo i Muslija"
-
Bolonjac
#154 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Juric legenda, ima dosta "mladih" profesora(tek doktorirali) na ETF-u koji su odlicnimatsuda wrote:Iz srednje: (namjerno ih navodim)
Mustafa Imsirovic
Admir Zaimovic
Mene stvarno cudi sto nijedan nije zavrsio na fakultetu, ali genijalni su i volio bih da imam takve profesore na nekim predmetima na fakultetima.
Sto se tice ETF-a, sa prve godine:
Zeljko Juric![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tema nisu asistenti, ali mogu reci da sam od vecine naucio vise nego od profesora....
- atko
#155 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
evo da se i ja prikljucim ovom pitanju... gdje si ti studiraLA ... u nekom paralelnom univerzumuovo_malo_duse wrote:Gdje si ti studirao covjece pa da sastavis ova 4 zajedno...MAN-lion's coach wrote:Najbolji profesori sa Masinskog fakulteta
Nedžad Repcic
Malik Kulenovic
Berko Zecevic
Vlatko Dolecek
Prva dva nemogu biti veci supci i plagijatori...Da ne spominjem njihov odnos prema studentima...Dodao bih im u grupu i Adila Mumnovica...![]()
Druga dva jedno 15 nivoa iznad i kako ljudi i kao predavaci...![]()
Demirdzic je på znanju i sposobnosti takodze u klubu Vlatka i Berka ali mu nevelja odnos prema studentima...
Potvrdio bih gore navedeno za Avdu Volodera ( onu prvu dvojicu mozze od sarafa, pardon vijaka da napravi)
I dodao jos Izeta Bjelonju...
Nedzad repcic (ne zasluzuje ni da mu se titula navede) ... je idiot, psihopata i kiminalcic .. koji reketira studente ... i na ovom spisku jedino ga moze vidjeti neko kome je minimalno drugo koljeno
prof. Mali Kulenovc ... hmmm vrlo bezobrazan i drzak lik ponekad .... al valjda se malo ufuro ... bio ministar bio dekan ... udari slava u glavu ... Ali da se regularno kod njega poloziti materija i ima Ahmeta i Djerziju za asistente ... ljudi velikog kalibra... i prije bih njih stavio na listu nego njega ...
gospodin profesor Vlatko Dolecek ... ziva legenda i clan svih mogucih nadzornih odbora na balkanu
gospodin profesor Avdo Voloder ... ljudina
gospodin Profesor Berko Zecevic ... jako dobar insan koji sagorjeva u borbi za pravdu ... ljudina ... (al imali smo i par manjih konflikata ... a kako i nebi kad od 3 do 5 predaj 80% predmeta
gospodin profesor Stjepan Maric ... ljudina
gospodin profesor Izet Bjelonja ... ljudina
ima jos dobrih profesor na drugim smjerovima ... i starijih i kasnije mladjih ... dopunice vec neko ko ih bolje poznaje
takodje ima dsta dobrih assistenata ... koji su zaparvo kicma mnogih predmeta i katredri
- Goldyna
#156 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Kasim Tatić definitivno 
-
mad mike
#157 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Zdravko Grebo i Slabo Kukic
- matsuda
#158 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Zeljko Juric izbacio zadacu (uz par uvodnih napomena)

-
Baby-blue
#159 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Definitivno profesor Kasim Tatic (koji ima najzanimljivija predavanja na EFSA, cak je na zadnje predavanje donio gitaru i svirao
), i Fikret Causevic - legendaran profesor, ma genije, jedini covjek koji je siguran u ono sto prica 
- chumorita
#160 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Iz mog fakultetskog iskustva
izdvojila bih prof. Asima Mujkica i prof. Hanku Vajzovic. Asim zato sto je to covjek na mjestu i uvijek na usluzi studentima (bar mojoj generaciji), a Hanka zato sto su njena predavanja bila jedna od rijetkih na koje sam uvijek dolazila sa interesovanjem. Zena zna znanje 
- skafiskafsnjak
#161 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Zena zna znanje, ali vala zna i oboriti bezveze .chumorita wrote:Iz mog fakultetskog iskustvaizdvojila bih prof. Asima Mujkica i prof. Hanku Vajzovic. Asim zato sto je to covjek na mjestu i uvijek na usluzi studentima (bar mojoj generaciji), a Hanka zato sto su njena predavanja bila jedna od rijetkih na koje sam uvijek dolazila sa interesovanjem. Zena zna znanje
-
Jameka
#162 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Hajrija Sijercic Colic, nekad davno na FKN. Divna zena. 
- chumorita
#163 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Cula sam, hvala Bogu nisam imala tih iskustavaL00d wrote:Zena zna znanje, ali vala zna i oboriti bezveze .chumorita wrote:Iz mog fakultetskog iskustvaizdvojila bih prof. Asima Mujkica i prof. Hanku Vajzovic. Asim zato sto je to covjek na mjestu i uvijek na usluzi studentima (bar mojoj generaciji), a Hanka zato sto su njena predavanja bila jedna od rijetkih na koje sam uvijek dolazila sa interesovanjem. Zena zna znanje
- skafiskafsnjak
#164 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Covjek za deset. Meni predavao kriminalistiku na FPN .semlaca wrote:Sa Prava:
Prof. Borislav Petrović
Prof. Nedžad Duvnjak
Prof. Meliha Povlakić
Samo takav profesor .
- ljevoruki
#165 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Zeljko Sain_tulumba_ wrote:inace na Ekonomskom faxu u Ze predaju i profe iz Sa..
meni do sad najbolji:
Zeljko Šain, stvarno svaka čast..inace i glavni krivac za ovaj moj nick _tulumba_, jer kad god smo radili zadatke iz Fin. i aktuarske matem. čovjek nama na kraju predavanja: "Ja znam da je vama sad jako žao što je kraj predavanja i da vi sa nestrpljenjem čekate iduća predavanja, ali ja znam da ćete vi kad dodjete kući, uz tepsiju tulumbi ovo sve uraditi i prevježbati, ma to ide k'o halva"
Mi se nesto nafurali na tulumbe..i tako, kad sam se reg. na forum nesto sam vjezbao iz tog predmeta i sjetim se tulumbi![]()
Isto, Rovčanin je legenda.Vrh!
Kasim Tatić, mislim da jedino njegova predavanja nisam nikad propustio, a evo 4. god sam i ne zalim ni sekunde provedene slusajuci njegove riječi..Stvarno, čovjek je fenomenalan! A i njegov asistent, Avdić i njemu svaka čast, stvarno što čovjek zna znanje, što bi se reklo![]()
Dedo mu je bio Petar Sain, vrhunski slikar. Stara sarajevska jevrejska porodica, gospoda.
- tag33
#166 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Samo mi nije jasno kako neko ko studira pravo moze izdvojiti Duvnjaka, iskompleksiranog i paranoicnog ludjaka kao pozitivnog profesora.. 
-
chnelita
- JosePB
#168 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
prof. Jasarevic Faruk trenutno gost predavac na FPN ali mu je predavanje na svijetskom nivou...pola sam ispita na predavanju naucio a rame uz rame prof. Suad Kurtcehajic e sad kad bi svi bili ovakvi 
- rodjendabudemšonjo
#169 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Zeljko Juric - ziva legenda
Mirjana Malenica - nema srca zena da obori studenta
Hasan Jamak - legenda (mislim da je sada u penziji)
PMF - odsjek Matematika
PMF - odsjek Matematika
- altgr
#170 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Dodala bih jos asistente (mada ne spadaju u profosore, ali nema veze) Zenan Šabanac i Damir Hasićrodjendabudemšonjo wrote:Zeljko Juric - ziva legenda![]()
PMF - odsjek Matematika
Jamak je u penziji, nazalost.
- rodjendabudemšonjo
#171 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Zenan uredu, ali Damir...altgr wrote:Dodala bih jos asistente (mada ne spadaju u profosore, ali nema veze) Zenan Šabanac i Damir Hasićrodjendabudemšonjo wrote:Zeljko Juric - ziva legenda![]()
PMF - odsjek Matematika
Jamak je u penziji, nazalost.
- altgr
#172 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Samo treba znati sa Damirom. 
-
Ali-sa
#173 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Ima li novih studenata igdje
???
Najbolja prof. po mom mišljenju-Amela Šehović-bhs jezik i književnost naroda BiH
Najbolja prof. po mom mišljenju-Amela Šehović-bhs jezik i književnost naroda BiH
- Pisistratus
#174 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Sa Historije na Filozofskom gdje sam studirao izdvojio bih profesora Envera Imamovića kao najzanimljivijeg predavača i kao možda jedinog čovjeka koji s tolikim uspjehom prenosi svoje ogromno iskustvo na studente. njegova predavanja nikad nisu dosadna. Izdvojio bih i profesora Dubravka Lovrenovića kao hodajuću enciklopediju, pristupačnog i otvorenog čovjeka, uvijek spremnog da pomogne i Salmedina Mesihovića, ljudinu i stručnjaka.
- art vandeley
#175 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Edin Muminovic sa Pravnog fakulteta ...plafon.