No sikiriki, no no...
Terzic izgubio opkladu protiv Lagumdzije
-
El-Baklawa
definitivno propao pokusaj proljetne ho-ruk revolucije...
haos,kolaps,beznadje,apatija,bezperspektivnost=skoknuti do mjesne
zajednice i ubaciti galas za druga zlatka...
pemzija naresla za 3 % majku him
.pred izbore se ocekuju jos radilkalniji skookovi
...samo treba biti strpljiv...
(btw ne procitah nijedan post
...ne zamjerite)
haos,kolaps,beznadje,apatija,bezperspektivnost=skoknuti do mjesne
zajednice i ubaciti galas za druga zlatka...
pemzija naresla za 3 % majku him
(btw ne procitah nijedan post
- zenny
hej, sta vam je, bas ste kukavice oko ovog PDV, pa ovo je samo mali ubood pcele u odnosu na ono sta smo sve prezivjeli.
U ratu nismo imali ni PDV, ni hrane, ni prodavnica, ni penzija... al eto ostade se zivo, hvala Bogu, sad smo heroji i niceg se ne bojimo. Mooozemo mi izdrzati i viseeee
, ko pokusni kunici
Ali, iskreno, budimo realni, nasa drzava ipak ide naprijed....
U ratu nismo imali ni PDV, ni hrane, ni prodavnica, ni penzija... al eto ostade se zivo, hvala Bogu, sad smo heroji i niceg se ne bojimo. Mooozemo mi izdrzati i viseeee
Ali, iskreno, budimo realni, nasa drzava ipak ide naprijed....
-
senada
Premijer Hadjipasic je verificirao zanimanje sluga, tako da svi drugi premijeri i ostale elitne BH eminencije ne degradiraju svoj ugled i status kojekakvim mizerijama kao sto su potrosacke korpe, i nekakve elementarne matematike.Prenj wrote:Osim nepoznavanja elementarne matematike, emisija je pokazala da nas Premijer ne zna sta je "potrosacka korpa"
Cemu onda zanimanje sluga
Na biroima za zaposljavanje ima dovoljan fond besposlenih, obicnih dipl. ekonomista.
-
fruit
Sa Lagumdžijom i Terzićem, FTV je doboio svoj Maca šou,gadljivo i otrcano.
Lagumdžija nas je pozivao na kupovinu pred novu godinu jer će doći do haosa u januaru i poskupljenja,ja otišo u intereks kupio ulje koji karton
po 1.8km a dnas ulje u intereksu 1.5km ....provjerite,
Lagumdžija me opet...zajebo!!!
Kaže haos ...a danas kaže 7%.
Pozivam ga da javno objavi spisak da vidimo šta to on kupuje,
Kaže u emisiji citiram.. "Insistirao sam na istoj količini paradajza na računu".
Paradajz nije poskupio zbog PDV-a nego zbog.. sezone ,paradajz je krajem januara dvostruko skuplji nego krajem decembra ..svake godine i svugdje u svijetu.
Fala bogu kad mu standard dozvoljava na jelovniku ...paradajz ,poskupljenje paradajza u januaru će veoma zabrinuti penzionere .
Lagumdžija nas je pozivao na kupovinu pred novu godinu jer će doći do haosa u januaru i poskupljenja,ja otišo u intereks kupio ulje koji karton
Lagumdžija me opet...zajebo!!!
Kaže haos ...a danas kaže 7%.
Kaže u emisiji citiram.. "Insistirao sam na istoj količini paradajza na računu".
Paradajz nije poskupio zbog PDV-a nego zbog.. sezone ,paradajz je krajem januara dvostruko skuplji nego krajem decembra ..svake godine i svugdje u svijetu.
Fala bogu kad mu standard dozvoljava na jelovniku ...paradajz ,poskupljenje paradajza u januaru će veoma zabrinuti penzionere .
-
AA CA
Steta sto nije do kraja procitao zakon o PDV-u... Zna li da se za luksuzne automobile ne priznaje ulazni PDV....muha_sa wrote:meni je sve ostalo isto---sipam goriva za 10 marakakupim mesa za 3 marke--krompir sam kupio prije PDVa---hljeb iliti kruh ne jedem.
Terzi čestitam kupovinu novog Audija A-8---jeftinije je il mi se to samo čini ?
- kekec
Nije tebe L. zajebao.fruit wrote:Sa Lagumdžijom i Terzićem, FTV je doboio svoj Maca šou,gadljivo i otrcano.
Lagumdžija me opet...zajebo!!!Kaže haos ...a danas kaže 7%.
Ti si platio ulje skuplje, zato jer su mu trgovci pred Bozic, Novu godinu i
Bajram podigli cijenu (prave se kolaci, pece se i przi).
A da li je ulje iste marke, od istog proizvodjaca, koliki mu je rok trajanja...
A mozda te L. i zajebao, jest sigurno, izbori se priblizavaju i on kupi politicke poene.
-
jation
Eto Narcis kupuje samo onu robu koja nije bila operezovana...Profiter na jadu i cemeruPrenj wrote:Ti, ko i Terza, ne kontas u cemu je bio fazon pa ti treba crtati.jation wrote:Pri prvoj kupovini porez je bio nesto iznad 3KM,jer je ciljano kupovao robu
sa manjim porezom,cudi me da to Terzic nije primjetio.
A mogao je automobil kupiti ili koju flasu zestokog!
I prvi i drugi racun su bili za iste proizvode, za koje uglavnom do sada nije bilo poreza, i koji su sad sa PDV-om skuplji 17%, i cije ce poskupljenje najvise ugroziti siromasne.
Automobile i zestinu sirotinja ne kupuje.
- Vodenjak
jation wrote:Eto Narcis kupuje samo onu robu koja nije bila operezovana...Profiter na jadu i cemeruPrenj wrote:Ti, ko i Terza, ne kontas u cemu je bio fazon pa ti treba crtati.jation wrote:Pri prvoj kupovini porez je bio nesto iznad 3KM,jer je ciljano kupovao robu
I prvi i drugi racun su bili za iste proizvode, za koje uglavnom do sada nije bilo poreza, i koji su sad sa PDV-om skuplji 17%, i cije ce poskupljenje najvise ugroziti siromasne.
- daduli_sa
Glup, gluplji....jation wrote:Eto Narcis kupuje samo onu robu koja nije bila operezovana...Profiter na jadu i cemeruPrenj wrote:Ti, ko i Terza, ne kontas u cemu je bio fazon pa ti treba crtati.jation wrote:Pri prvoj kupovini porez je bio nesto iznad 3KM,jer je ciljano kupovao robu
-
papak_eliminator
senada, nadam se da si gledala ZABRANJENI FORUM VECERAS....senada wrote:on vise nije zasluzio da ga se spominje u bilo kom kontextu.sve je sam o sebi rekao. zauvijek tacka
"..pa nek onda siromashni svojoj djeci ne kupuju sve te slatkise..."
zao mi je sto ne zapisah sve SMS poruke sto su se vrtile na ekranu.
ah da, zelim da pozdravim onoga sto ima 100 ovaca i nek ih nikom ne daje
-
davis.ba
Samo sam čekao kad će se ova tema aktualizirati. Zabranjeni forum je samo pokazao kako je naš narod neinformisan i ponekad glup! Da, tamo su bili komentari kao kako da ja preživim sa xxx para penzije kad moram platiti režije itd, i sl pitanja. Sve je ovo tačno ali poenta je da to nema veze sa pdv-om. To je stvar loše ekonomske situacije i stvarno je smiješno kako ljudi nisu upoznati pa onda sad na pdv sve svaljuju.
Ne podržavam SDA-HDZ-SDS ali podrška Terziću što je uveo pdv, a posebno što je imao muda to uraditi u izbornoj godini.
P.S.
Oni sms-ovi su izgleda bili namješteni, ili nešto nije bilo u redu. Jeste li primjetili kako su 90% brojeva iz hercegovine 063 i to stalno su spominjani Lijanovići isl. Ne mogu da vjerujem da je u Hercegovini Pink gledan. Ja sam bio poslao poruku dva puta i nisu prikazali.
Najgluplji mi je bio neki student ekonomije koji je poslao mail kako je ustvari najbolje da imamo sistem u kojem niko neće plaćati poreze i kako bi svako na svoju ruku trebao da živi. Nevjerovatno, jedan student ekonomije ovo izjavljuje. Šta trebamo da se vratimo u srednji vijek ili još dalje kad nisu postojale države. Žalosno.
Ne podržavam SDA-HDZ-SDS ali podrška Terziću što je uveo pdv, a posebno što je imao muda to uraditi u izbornoj godini.
P.S.
Oni sms-ovi su izgleda bili namješteni, ili nešto nije bilo u redu. Jeste li primjetili kako su 90% brojeva iz hercegovine 063 i to stalno su spominjani Lijanovići isl. Ne mogu da vjerujem da je u Hercegovini Pink gledan. Ja sam bio poslao poruku dva puta i nisu prikazali.
Najgluplji mi je bio neki student ekonomije koji je poslao mail kako je ustvari najbolje da imamo sistem u kojem niko neće plaćati poreze i kako bi svako na svoju ruku trebao da živi. Nevjerovatno, jedan student ekonomije ovo izjavljuje. Šta trebamo da se vratimo u srednji vijek ili još dalje kad nisu postojale države. Žalosno.
-
papak_eliminator
nisi ni ti bas obavijesten toliko. 063 je ERONET, a ima toga i u Sarajevu mnogo. Najvise SMSova je bilo iz Jajca, koji je u Zapadnoj Bosni 
ma bolna je cinjenica da su se PDVom bavili ljudi koji nemaju pojma, jesi li cuo onog iz izdavacke kuce, covjek samo sto ne zaplace....
i dalje podrzavam onog stocara, tito je...
PS Poslah i ja dva puta, al nista ne prodje.
ma bolna je cinjenica da su se PDVom bavili ljudi koji nemaju pojma, jesi li cuo onog iz izdavacke kuce, covjek samo sto ne zaplace....
i dalje podrzavam onog stocara, tito je...
PS Poslah i ja dva puta, al nista ne prodje.
-
papak_eliminator
ERONET ima svako ko je vise poludio od bhgsm...davis.ba wrote:Pa šta sam ja rekao? On su 90% ja mislim pretežno u Hercegovini.papak_eliminator wrote:nisi ni ti bas obavijesten toliko. 063 je ERONET
nije to poenta, meni nikad ni na jednom televotingu ili SMSu nije prosla poruka...
ali me je zabolila izjava gospodina terzica...
fuj...