AUTO STAKLA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lavic

#151 Re: AUTO STAKLA

Post by lavic »

Seyfo wrote:Možda sam fulao temu, zanima me ZATAMNJIVANJE stakala,sorry na offu.

Gdje u Sa je najbolje to raditi (ja bih samo zbog djeteta zadnja bočna i nazad) i kako se zakonski tretira u FBiH, u smislu upisivanja u saobraćajnu?

Postavljao sam pitanje već na drugim temama, ali svi me ignorišu, valjda im je drže šupljirati i prepucavati se nego konkretnu informaciju dati.

Hvala!
Lumar na Otesu imaju dobre folije i dobro ih stavljaju.
Obratiti paznju na to kako skudaju tapacirunge sa vrata, znali su prije lomiti zabice i drzace.
sad ne znam prave li stetu.
lavic

#152 Re: AUTO STAKLA

Post by lavic »

Mene zanima je li neko popravljao ostecenje od kamena, gdje to dobro rade?
edin187

#153 Re: AUTO STAKLA

Post by edin187 »

@seyfo

u saobracajnu NIKAKO ne mozes upisati.
smijes zatamniti samo zadnja bocna stakla, zadnja sajba NE smije biti zatamnjena kao ni prednja stakla.

svako ima svoj cejf i zatamnit ce sta mu odgovara i koliko je spreman placati kazne ako zatamni i ono sto se ne smije.

@lavic

nije lumar u otesu nego Cacfolija, a folije se zovu Llumar. oni su najbolji sto se tice tog posla
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#154 Re: AUTO STAKLA

Post by sime_cipol »

A ako je fabricki zatamnjena?
edin187

#155 Re: AUTO STAKLA

Post by edin187 »

pa nece ga nijedna fabrika zatamnit mimo propisa. fabricka su tonirana, nikakve folije qrci palci
samo zadnja bocna dodju koliko sam siguran a niasm 100% u vezi ovoga.
amar1994

#156 Re: AUTO STAKLA

Post by amar1994 »

lavic wrote:Mene zanima je li neko popravljao ostecenje od kamena, gdje to dobro rade?
+1,imam i ja jednu tackicu..
Seyfo

#157 Re: AUTO STAKLA

Post by Seyfo »

edin187 wrote:@seyfo

u saobracajnu NIKAKO ne mozes upisati.
smijes zatamniti samo zadnja bocna stakla, zadnja sajba NE smije biti zatamnjena kao ni prednja stakla.

svako ima svoj cejf i zatamnit ce sta mu odgovara i koliko je spreman placati kazne ako zatamni i ono sto se ne smije.

@lavic

nije lumar u otesu nego Cacfolija, a folije se zovu Llumar. oni su najbolji sto se tice tog posla
Hvala, konačno nešto konkretno.

Znači saobraćajna ništa? To je dobra vijest jer je ne moram mijenjati.Pitanje sam postavio jer sam jednom bio s jaranom u njegovom autu sa zatamnjenim, kad ga je policija zaustavila i rekli mu da zatamnjena stakla mimo fabričkih moraju biti upisana u saobraćajnu. On se vadio da ga je tek uvezao i nije znao i pustili su ga uz upozorenje.Ali to je bilo prije 10ak godina, pa se valjda promijenilo.

I nije dozvoljeno zadnju šajbu? Svašta.
Meni je u suštini potrebno zbog djeteta samo zadnja bočna ali sam mislio i zadnju šajbu da bi to sve na nešto ličilo. Sa samo zadnjim bočnim zatamnjenim će izgledati kao zajebancija,kao da sam našao na otpadu druga vrata i prišerafio :-) Nisam takav auto nikad ni vidio, čini mi se. I nije to samo meni palo na pamet, imao sam prije dva auta sa fabrički tamnom zadnjom šajbom i zadnjim bočnim staklima, kao dio opreme.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#158 Re: AUTO STAKLA

Post by sime_cipol »

edin187 wrote:pa nece ga nijedna fabrika zatamnit mimo propisa. fabricka su tonirana, nikakve folije qrci palci
Fabricki zatamnjena stakla, policija pravi problem. Sta uraditi?
lavic

#159 Re: AUTO STAKLA

Post by lavic »

amar1994 wrote:
lavic wrote:Mene zanima je li neko popravljao ostecenje od kamena, gdje to dobro rade?
Frakcija na putu za Bjelasnicu, lijepo vrijeme i raja brze vozi i jbg.
amar1994

#160 Re: AUTO STAKLA

Post by amar1994 »

lavic wrote:
amar1994 wrote:
:thumbup:

majmun na putu Sa-Olovo nije spustio i ugasio na grtalici bacanje kamennja i soli,izlupa auto i udari u sajbu jedan :( :run:
lavic

#161 Re: AUTO STAKLA

Post by lavic »

amar1994 wrote:
Frakcija na putu za Bjelasnicu, lijepo vrijeme i raja brze vozi i jbg.[/quote]
:thumbup:

majmun na putu Sa-Olovo nije spustio i ugasio na grtalici bacanje kamennja i soli,izlupa auto i udari u sajbu jedan :( :run:[/quote]

Meni se to desilo kod bolnice , lijeva strava sad sarena.... :evil:
amar1994

#162 Re: AUTO STAKLA

Post by amar1994 »

lavic wrote:
retardi,jebo ih ko ih zaposli stelom :-)

meni nije nista na limu sreca,mimoisli se pa je bilo na moment ali dovoljno..
lavic

#163 Re: AUTO STAKLA

Post by lavic »

amar1994 wrote:
lavic wrote:

Rekao mi prijatelj koji zna te stvari da u zakonu stoji da u gradu ne smiju sipati frakciju, bar po glavnim ulicama ali ko je kod nas za sta odgovarao ili isao na sud za nadoknadu stete.... ne lipsi magarce do zelene trave.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#164 Re: AUTO STAKLA

Post by konektovan »

lavic wrote:
Seyfo wrote:Možda sam fulao temu, zanima me ZATAMNJIVANJE stakala,sorry na offu.

Gdje u Sa je najbolje to raditi (ja bih samo zbog djeteta zadnja bočna i nazad) i kako se zakonski tretira u FBiH, u smislu upisivanja u saobraćajnu?

Postavljao sam pitanje već na drugim temama, ali svi me ignorišu, valjda im je drže šupljirati i prepucavati se nego konkretnu informaciju dati.

Hvala!
Lumar na Otesu imaju dobre folije i dobro ih stavljaju.
Obratiti paznju na to kako skudaju tapacirunge sa vrata, znali su prije lomiti zabice i drzace.
sad ne znam prave li stetu.

Ja sam radio kod njih, ima 9 godina kako su postavljene folije. Ništa se nigdje nije promijenilo od prvog dana, nigdje mjehurica ili neceg drugog. Nazalost, zabice su polomili, posebno na zadnjim tapacirunzima koji se pocesto javljaju neugodnim zvukom.
kabal1337

#165 Re: AUTO STAKLA

Post by kabal1337 »

Hvala!
Imas sad keramicke folije koje dosta manje propustaju UV zrake i toplotu cak i ako su prozirne. Kostaju malo skuplje nego inace. Ovo ti govorim zbog toniranja zadnje sajbe.
NediM17

#166 Re: AUTO STAKLA

Post by NediM17 »

Samo da bacim komentar vezan uz "505 auto glass".

Nazvao, sofersajba narucena, stigla za nekih 7 dana, ugradjena u ponedjeljak 4.3.. Narucen i keder uz sofersajbu za koji su mi rekli da ne moram platiti ako stari uspiju spasiti, sto je ne kraju i bilo. Inace je novi keder cca. 40KM.

Prebacili su mi stiker, eko normu, i tag bez ikakvih problema.

Nijaz i njegova zena su pravi profesionalci u poslu i pravi domacini. Sin je vozio auto na ugradnju, iako je prvobitno imao namjeru negdje sici i piti kafu, na kraju je sve vrijeme proveo u 505, a popio je i kafu i pojeo kolac. :D

Sofersajbom i ugradnjom sam zadovoljan, ja sam isao na skuplju varijantu Pilkington, nisam htio Kineza. Ceh ukupno 370KM.
Sve preporuke za "505 auto glass". :thumbup:
JavierBosnia

#167 Re: AUTO STAKLA

Post by JavierBosnia »

@Sejfo ma slobodno i zadnju zatamni
Nece te peglati 90% jos ako vide zenu, djecu
I jos ako je auto imalo "novije", cuo sam od raje da na golfu dvojci su zezali koga god su stigli
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#168 Re: AUTO STAKLA

Post by konektovan »

Za sve ove godine, nikad me policija nije zaustavila zbog folija....
Seyfo

#169 Re: AUTO STAKLA

Post by Seyfo »

kabal1337 wrote:

Hvala!
Imas sad keramicke folije koje dosta manje propustaju UV zrake i toplotu cak i ako su prozirne. Kostaju malo skuplje nego inace. Ovo ti govorim zbog toniranja zadnje sajbe.
Ok,i gdje to da pogledam u Sa?
Maraschino

#170 Re: AUTO STAKLA

Post by Maraschino »

lavic wrote:
amar1994 wrote:
:D

Eto vam dobre ideje ali nemojte dalje siriti.
Ovamo to rade dva decka, rasire tendu na parkiralistu, docekuju auta i pregledaju stakla, ako nadju ogrebotinu i rupicu od kamena, tvoje je samo da im dozvolis da odrade i das im polisu osiguranja da upisu podatke.
Vrlo jednostavan posao a sva osiguranja su saglasna da je bolja reparacija nego zamjena. Svima dobro.
Throttle

#171 Re: AUTO STAKLA

Post by Throttle »

Kod nas bi se ti naradili džabice :lol:
Maraschino

#172 Re: AUTO STAKLA

Post by Maraschino »

Throttle wrote:Kod nas bi se ti naradili džabice :lol:
To ono kada dodje ''dajte mi polisu osiguranja''...nemam ja to vec dugo :D
amar1994

#173 Re: AUTO STAKLA

Post by amar1994 »

lavic wrote:
amar1994 wrote:
lavic wrote:

Rekao mi prijatelj koji zna te stvari da u zakonu stoji da u gradu ne smiju sipati frakciju, bar po glavnim ulicama ali ko je kod nas za sta odgovarao ili isao na sud za nadoknadu stete.... ne lipsi magarce do zelene trave.
:bih:
preludezalude

#174 Re: AUTO STAKLA

Post by preludezalude »

sime_cipol wrote:
edin187 wrote:pa nece ga nijedna fabrika zatamnit mimo propisa. fabricka su tonirana, nikakve folije qrci palci
Fabricki zatamnjena stakla, policija pravi problem. Sta uraditi?
Nista. Samo mu kazes da radi svoj posao. Ako ispuni nalog, potpises da ne priznajes krivicu.
B6Redhell

#175 Re: AUTO STAKLA

Post by B6Redhell »

Maraschino wrote:
:D

Eto vam dobre ideje ali nemojte dalje siriti.
Ovamo to rade dva decka, rasire tendu na parkiralistu, docekuju auta i pregledaju stakla, ako nadju ogrebotinu i rupicu od kamena, tvoje je samo da im dozvolis da odrade i das im polisu osiguranja da upisu podatke.
Vrlo jednostavan posao a sva osiguranja su saglasna da je bolja reparacija nego zamjena. Svima dobro.

Zavisi od drzave do drzave, i zakona o tome. Nemoze to svugdje, poslije reparacije zna ti u osiguranju ostati opomena kao saobracajni udes da si imao.
A te reparacije nije tesko i sam uraditi ako imas onu spravu za izvlacenje vakuma, i specijalna masa. Vece prodavnice autodijelova to imaju Ali ne popravi je niko ako je pukotina veca od 2-3 cm..
Post Reply