Dragane Marinkovicu!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
baka

Post by baka »

HAHAHAHA svaka cast Maca,

mozda bi te trebao nazvati Pera Ložač , naložio si raju "intelektualce" da ti drže pridike iz morala i šta treba, a šta ne treba prikazivati na televiziji. A to su isti oni kojima je omiljena emisija "pozitivna geografija " i Nisvet "crvena-karo košulja" . Jedino sto bih zamjerio emisiji je termin emitovanja, trebalo je ici malo kasnije oko 22-23 h. Čitajuci predhodne komentare koji idu od "lažnog moralizma" , "pravog nacionalizma, kojima sve lose dolazi sa istoka, a sve najbolje sa zapada" , "demagogije" , "kulturnog savrsenstva" itd.... zaključio sam da si ove "moraliste" pogodio u sred sredine, pa im istina smeta, sto su takvi, kakvim ih predstavljaš. Ako ti je to bio cilj emisije uspjeo si!!

p.s. Maca samo ti nastavi sa emisijom narod je takav da se loži na ove jalijaške fazone i provale, a i ovi jadnici sto pljuju po tebi su isti kao i ostali, samo se prave vazni.
trinaesti

Post by trinaesti »

flora.sa - kazes da su zecice, hrvacice i stiptizeta u emisiji bile svojevoljno. da, slazem se.
ali ja govorim o konceptu emisije koji putem tv utice na mozgove.
a kakvi mozgovi u BiH sjede pred tv ekranima??? zapitajmo se.

al nama je jednom neko poslije rata iz evrope reko da moramo bit tolerantni i mi ko stoka tolerisemo sve. jer svi sve rade svojevoljno.ž
to je kao demokraci.

tako nam je postalo normalno da se zene na ulici fataju "za supak" - i da se sve to emituje na tv-u. bas je to kul.
u emisiji je to svojevoljno, ali sacekaj malo.
pa kad te neki jalijas ufati "za supak", tebe ili tvoju mamu ili sestru, drugaricu, nemoj da se bunis. pa on se samo kladio s rajom - i zaradio cvaju. uz to, mozda nije bas sav svoj. ali nije on kriv. krivi su roditelji sto ga pustaju da se druzi sa jalijasima. a i vidio je na tv-u. tad je to bilo normalno i svojevoljno. a mozda ti i hoces da te neko hvata "za supak". sta fali. to je ba normala.

tako se dodje i do misljenja da su djevojke iz ukrajine ili rumunije svojevoljno u nocnim barovima sirom drzave. ko ih jebe. same su dosle tamo. jesu li?

tako je bezveze brinuti i za nedovoljno mentalno razvijenu djecu koju zlostavljaju po javnim ustanovama, a koje bi trebalo da se brinu za njih. pa roditelji su im krivi za to. oni su ih tamo odveli. jesu li oni krivi?

[/quote]
miop

Post by miop »

bako javi se u kviz Mrizic-Druzic i pohvali emisiju, zeljno te ocekuju da ti uzmu koji impuls, pardon markicu :)
Hera

Post by Hera »

Ja nemam rijeci, takav primitivizam i neukus, nisam mogla vjerovati sta gledam. Placanje da bi se zena u srednjim godinama sa cekerima na pijaci uhvatila za straznjicu??? marinkovic je ocigledno impotentni retard (sto se i vidilo kada se skinuo u tigraste gacice, cini mi se da ima kokicu u gacama umjesto cune). Polugole djevojcice kojima se dobacuje u stilu: fataj mala fatali su i tebe, dobra si za stange i slicno. A plakat za proslogodisnji Mess nam uknuse zbog nemorala. A ovo moze.
Kako god bilo, neukus i odvratnost na jednu stranu, ali Marinkovic i OBN ce dobiti javno pismo protesta od nekolicine organizacija koje se bave ljudskim pravima i jednakopravnosti spolova. Ne smijemo se samo izmedju sebe zgrazavati, treba mejlati OBN, direktore, vlasnike sa svim ovim komentarima. Kretena treba maknuti. Dosta vise situacije za situacijom gdje sutimo i ne reagujemo.

[email protected]
[email protected]
edu

Post by edu »

problem je sto ljudi nemaju novaca..pa ce za pare svasta uraditi..ruku cu dati da ce neko nekoga za stoju stocem opaliti..ima ljudi koji ce da bi prehranili porodicu pristati za 100 milja i da im nogu odfikaris..ali opet..ko zna..mozda takvo nesto vidimo naredne nedjelje...

problem je sljedeci..ono u nedjelju NIJE bilo duhovito..nekome je super kako marinkovic pravi parodiju na glupe reklame..jer te reklame prave budale od nasih majki..sestara itd..da bi vec u sljedecem kadru zena bila "zecica"..i "fatala se za supak"..(ja ne vidjoh da igdje pisa da je ono bilo svojevoljno!?)...

sve u svemu..za dva sata show-a ja sam se nasmijao dva puta..(dobro..mozda 3.. :D :D :D )..no to nije ni priblizno kao kad gledam show adnana terzica..ma gdje ovaj gostovao.. :-) :-) :-)

kazu da mu (terzicu) je mimo u mimohodu postavio pitanje..kao..cuo sam da niste bili dobar djak u srednjoj?!..a terza odgovorio..pa nisam bio ni los!.. :D :D :D

adnan terzic - maca.. :D :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Iz zakona o ravnopravnosti spolova:

X MEDIJI

Član 16.

Svi imaju pravo pristupa medijima bez obzira na spol.

Zabranjeno je javno prikazivanje i predstavljanje bilo koje osobe na uvrjedljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način, s obzirom na spol.

Mediji su dužni kroz programske koncepte razvijati svijest o ravnopravnosti spolova.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////
Svi koji smatraju da treba neka se jave Gender centru FBiH
[email protected]

reakcija bez akcije je mlacenje....
Hera

Post by Hera »

Vingo wrote:Iz zakona o ravnopravnosti spolova:

Zabranjeno je javno prikazivanje i predstavljanje bilo koje osobe na uvrjedljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način, s obzirom na spol.

Mediji su dužni kroz programske koncepte razvijati svijest o ravnopravnosti spolova.
[email protected]

Vingo, hocete vi reagovati??
Fondacija CURE (http://www.fondacijacure.org) hoce!!!
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ako se Marinkovic zabrani onda pisite MTV-u da zabrani Jackass, Jerry Springer niti slucajno da se vrti, reality tv isto, a Ali G-u da se ni spotovi vise ne vrte

Wahahahaha, maknite onda i Esdauna (i nasljednika mu), steta sto Ceusesku nije ziv jer bi bio idealan predsjednik. Vama bi bilo super, opet nebi izlazili na izbore kao i do sada, znalo bi se ko pobjedjuje, laprdali bi o tome sta valja i sta ne valja i sve bi neko drugi radio za vas
edu

Post by edu »

horns&drums wrote:Ako se Marinkovic zabrani onda pisite MTV-u da zabrani Jackass, Jerry Springer niti slucajno da se vrti, reality tv isto, a Ali G-u da se ni spotovi vise ne vrte

Wahahahaha, maknite onda i Esdauna (i nasljednika mu), steta sto Ceusesku nije ziv jer bi bio idealan predsjednik. Vama bi bilo super, opet nebi izlazili na izbore kao i do sada, znalo bi se ko pobjedjuje, laprdali bi o tome sta valja i sta ne valja i sve bi neko drugi radio za vas
sloboda ne znaci odsustvo pravila!
Vingo

Post by Vingo »

Ja nisam gledala taj show, pa bi bilo licemjerno da reagujem..Ali bih svakako reagovala da jesam. Ili ako negdje trebam staviti svoj potpis rado cu to uraditi.
Bravo CURE, a naiskrenije ocekujem da ce i forumasi, a posebno forumasice koji su to gledali, odvojiti dvije i po minute i poslati pismo agenciji.
edu

Post by edu »

A wrote:
Hera wrote:
Vingo wrote:Iz zakona o ravnopravnosti spolova:

[email protected]

Vingo, hocete vi reagovati??
Fondacija CURE (http://www.fondacijacure.org) hoce!!!
Insistirati da u slijedecoj emisiji naprave igru - ko ce za 50 kerma da zazvali nekog tipa na ulici 8-)
Cisto da decki "okuse" ravnopravnost ;)
ako cemo biti do kraja fer..koji ce forumas da ga "ufatim za supak za cvaju"?.. :D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

edu wrote: sloboda ne znaci odsustvo pravila!
Nisam ni predlozio anarhiju. Napisao sam u ranijem postu. Potrebno je dati neki kasniji termin zbog djece pa neka se glupira do mile volje. Ali zabraniti emisiju, to ni u Titino vrijeme nije bilo. Staljinu je Broz rekao NE bas zbog, izmedju ostalog, i tih stvari.

Sto se tice zene i hvatanja za pakash, evo da ponovim protupitanje: Da l' doista vjerujete da je american wrestling istinit?Ili Jerry Springer fakat nadje par budala da se glupiraju, a ne plati im?
Propast1

Post by Propast1 »

baka wrote:HAHAHAHA svaka cast Maca,

mozda bi te trebao nazvati Pera Ložač , naložio si raju "intelektualce" da ti drže pridike iz morala i šta treba, a šta ne treba prikazivati na televiziji. A to su isti oni kojima je omiljena emisija "pozitivna geografija " i Nisvet "crvena-karo košulja" . Jedino sto bih zamjerio emisiji je termin emitovanja, trebalo je ici malo kasnije oko 22-23 h. Čitajuci predhodne komentare koji idu od "lažnog moralizma" , "pravog nacionalizma, kojima sve lose dolazi sa istoka, a sve najbolje sa zapada" , "demagogije" , "kulturnog savrsenstva" itd.... zaključio sam da si ove "moraliste" pogodio u sred sredine, pa im istina smeta, sto su takvi, kakvim ih predstavljaš. Ako ti je to bio cilj emisije uspjeo si!!

p.s. Maca samo ti nastavi sa emisijom narod je takav da se loži na ove jalijaške fazone i provale, a i ovi jadnici sto pljuju po tebi su isti kao i ostali, samo se prave vazni.
E jesi naso ko ce ti prikazati istinu.....

U kom ti svijetu zivis - jarane syebo si se pravo
Vingo

Post by Vingo »

Totalno plitko promatras stvari. Uopste nije bitno jel zena prije snimanja pristala da uzme pare i kao protuuslugu dozvoli da je neko uhvati....ili nije.
Bitan je rezultat, a to je da je jedna zena, a time i svaka druga, prikazana kao objekat koji za pare ili onako iz obijesti... treba hvatat za dupe. Kao - moze nam se.
Dakle nije tu problem ni u DM ni u zeni ni u hvatacu. Problem je u ponizavanju i srozavanju zene u medijima - sto je flagrantno krsenje gorepomenutog zakona.
Vingo

Post by Vingo »

I da dodam....nisam za to da se show zabrani. Dapace, show must go on, ali...treba im uzet jedno 5000 KM po svakoj epizodi u kojoj prekrse zakon. Pa dati nekoj sigurnoj kuci za zrtve nasilja.
edu

Post by edu »

horns&drums wrote:
edu wrote: sloboda ne znaci odsustvo pravila!
Nisam ni predlozio anarhiju. Napisao sam u ranijem postu. Potrebno je dati neki kasniji termin zbog djece pa neka se glupira do mile volje. Ali zabraniti emisiju, to ni u Titino vrijeme nije bilo. Staljinu je Broz rekao NE bas zbog, izmedju ostalog, i tih stvari.

Sto se tice zene i hvatanja za pakash, evo da ponovim protupitanje: Da l' doista vjerujete da je american wrestling istinit?Ili Jerry Springer fakat nadje par budala da se glupiraju, a ne plati im?
ni ja ne govorim o ukidanju emisije..i ZNAM da djeca gledaju svaki dan filmove u kojima se "fata za supak"..i jebavaju majke..treba naci sredinu..znaci ne biti kao hayat..ono kad su oni '93. prekidali film cim dvoje krene da se cmoknu.. :-) :-) ..ali ne biti ni jerry..ovo oko placanja..ja fakat ne znam da li je placeno toj zeni..(ali po njenoj reakciji mislim da nije..ili je fakat..fakat dobro odglumila..svakako da treba promijeniti termin..ali meni je najveci problem sto sam se ja razocarao..ja sam ocekivao od njega BUM!..ja sam mislio da ce on i ekipa napraviti pravu emisiju..ali se zajebah...

ps. kako ono reis jednom cestita bajram..meni se cini da je rekao "svim ljudima i zenama".. :-) :-) ..pa maca je mala maca kako reis vrijedja.. :D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Jeste ali ovi moralisti se uzdigli haman da je bio live sex (sto i nebi bilo lose ali u kasnijem terminu :D).
T

Post by T »

Nisam gledao sve, ali i ovo na sta sam stigao vise je nego dovoljno...

U jednoj od "igara" cilj je da pronadje prolaznika koji ce "za 20 maraka uhvatiti trebu za supak" (citat!) :shock: :shock: i onda stvarno i nadje tipa koji ce tako zaraditi 20 KM na jednoj slucajnoj prolaznici!!!

Bilo je toga jos...

Dragan je ovaj "ruski rulet" odigrao, i prezivio. Sljedeci put, ko zna? Mozda naleti na Gasijevu sestru, zenu... :roll:

Papak ne zna da se u takvim emisijama angazuje placena striptizeta, pa neka je fataju za supak koliko hoce. Presretat' cure na ulici, i nagovarat' prolaznike da ih fataju za supak, granici sa manijakalnoscu, a svakoj do tih cura ostavlja dovoljno prostora da tuze i Dragana i Televiziju OBN.
edu

Post by edu »

T wrote:

U jednoj od "igara" cilj je da pronadje prolaznika koji ce "za 20 maraka uhvatiti trebu za supak" (citat!) :shock: :shock: i onda stvarno i nadje tipa koji ce tako zaraditi 20 KM na jednoj slucajnoj prolaznici!!!

Bilo je toga jos...

Dragan je ovaj "ruski rulet" odigrao, i prezivio. Sljedeci put, ko zna? Mozda naleti na Gasijevu sestru... :roll:
kako bi to bilo interesantno.. :-) :-) :-)
T

Post by T »

edu wrote:
T wrote:

Bilo je toga jos...

Dragan je ovaj "ruski rulet" odigrao, i prezivio. Sljedeci put, ko zna? Mozda naleti na Gasijevu sestru... :roll:
kako bi to bilo interesantno.. :-) :-) :-)
:D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Djevojcica koje su se prijavile za audiciju da bi uopce mogle da ucestvuju u emisiji.

OBN nije drzavna TV da bi se digla takva hampa. Opet ponavljam i necu vise:

Za to sam da se emisija pusta u kasnom terminu, nikako da se ukida jer bi se onda trebalo ukinuti mnogo emisija takvog tipa koje imamo trenutno ili koje tek dolaze.

Evo ti momak rece, ako cemo posteno sto niste pokrenuli peticiju da reisa ukinu?
edu

Post by edu »

drugo je reis..reis je nas..ovaj vas..tj njihov.. :D :D :D
Hera

Post by Hera »

horns&drums wrote:Djevojcica koje su se prijavile za audiciju da bi uopce mogle da ucestvuju u emisiji.
Pobogu dragi, ako je nesto pogresno postavljeno u startu, znaci da treba nesto da uradimo da to promjenimo. Da jesu se prijavile, ali sta bi ti rekao da ti kcerka sutra kao jedinu ambiciju ima da bude gola macina zecica, manekenka, misica pa da izlazi na vecere sa guzonjama 30 god starijim od nje? Da je kriva jer to hoce, sama je odabrala??? Treba promjeniti mnogo toga u ovoj drzavi, da bi se knacno i mentalitet ljudi promjenio, na 'silu' ili ne. Mislis da su zapadnjaci nesto kulturniji od nas u biti? Nisu nego su odgajani u uredjenim drzavama gdje se zna sta je dozvoljeno a sta ne. Tolerancija nije nesto s cim se radjamo, to je nametnuta pozitivna pojava...
horns&drums wrote: Evo ti momak rece, ako cemo posteno sto niste pokrenuli peticiju da reisa ukinu?
Polako duso, jedno po jedno... A Marinkovica imamo odavno na ziceru...
I ponavljam - ne radi se o nemoralu, nego o vrijedjanju osnovnih ljudskih prava...
horns&drums

Post by horns&drums »

Ja mislim da je to logika: Reis ima ledja, mogli bi najebat' :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Hero zlato, prosla su vremena ukidanja i zabrana emisija i stampanih medija. Pa Tudjman je godinama zeljeo, ne ukinuti nego RASTURITI Feral tribune pa se ljudi nisu dali. A imali su na zubu (nekada i pretjerano) i zene i homosexualce i zidove i...

Slobodno tuzite Marinkovica ili OBN ali ukinuti emisiju mi zvuci kao da smo se vratili 50 godina unatrag.

Herche, sto se tice promjena u drzavi bice ih kada mladi budu izlazili na izbore, a ne kada nam penzioneri i domacice budu birali ko ce nam kapu krojiti.

I ako ces po hijerarhiji iliti slijedu dogadjaja trebali bi prvo reisa uzeti na zub
Post Reply