N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...

Forum za humanitarne akcije.
Locked
Baghira

Post by Baghira »

Eshek wrote:
crna_pantera wrote:Ovo eshekovo ne zvuci lose, ali cini mi se, komplikovano :-?

Ali pozurite da javite hoce li se slati postom ili kako, posto ovdje pred Bozic zablokira posta...moglo bi potrajati, dok stigne :-? :D
@pantera

nije uopšte komplikovano. Jednoj osobi kojoj se vjeruje (za koju ste sigurni da nece zloupotrijebiti te podatke) posaljes mejl sa svojim imenom, prezimenom, datumom rođenja i zemljom u kojoj boraviš (posaljete mejlom, ako ne zelite, nemojte navoditi nick na forumu). Za par sati dobijes broj računa na koji trebaš uplatiti novac, odeš u banku, i to je to. Sve ostalo obavi taj "neko". Na kraju se objavi spisak donacija sa mailom, tako da se svi mogu uvjeriti de je njihov novac otišao u prave ruke. Ja bih to mogao bez problema uraditi, ali mislim da nemam dovoljno staza ovdje. Rado bih to objasnio nekome ko taj staz i povjerenje ima, sve bi išlo glatko kao puter.

Poenta je da se ovo moze koristiti dugorocno, i za sve naredne akcije.
Ehek, sad vec zvuci jednostavnije :D
Nego, znas li kolika je provizija? I da li ja svotu mogu u bilo kojoj banci uplatiti ili mora biti neka odredjena? :)
digger

Post by digger »

edu wrote:molim vas..nemojte pisati plavim slovima.. :D :D :D
Imas pravo; mijenjamo boju. :)
Eshek

Post by Eshek »

farky wrote:@Eshek - imam ja registrovan account na moneybookers, a u sarajevu sam
nije u tome stvar, farke. Treba neko ko ne žali vremena i truda, a nije bitno gdje se nalazi. Može registrovati account za svakoga ko želi izvršiti uplatu, i poslati mu podatke mailom. Kasnije se može logovati na te račune i manipulirati tim sredstvima i prebacivati ih na Centralni račun na moneybookers. Kada se skupe sredstva, sa centralnog se mogu prebaciti bilo kome u Sarajevu, na obični račun, u bilo kojoj banci. Ili direktno prodavcu. Provizija za to je mizerna.

Znači, treba samo jedna osoba kojoj vjerujete i da ima volje i vremena, nebitno gdje se nalazi u svijetu.
farky

Post by farky »

ja mislim da je svako ko je sposoban registrovati se na forum, sposoban i registrovati racun na moneybookers i prebaciti sredstva sa racuna ili kartice.. ili grijesim..
stella_k

Post by stella_k »

mIRCerka wrote: PS mislim da nam ne treba diskusija koliko djece sta i kako...dajte da skupimo sve sto mozemo, jer viska nece biti....
Naravno Mirci, u pravu si, ali mislim da nije zgoreg znati koji je broj djece kojima ce stici paketici...
Ja bih do kraja dana trebala znati koliko je djevojcica a koliko djecaka u Mjedenici.
A ako pretekne paketica, hvala Bogu, vaspitaci ih mogu kasnije podijeliti djeci kao "nagrade" za dobar uspjeh u ucenju, disciplini ili po kojem kriteriju ih vec nagradjuju....

Da napomenem da su u Mjedenici djeca iz cijele BiH; roditelji te djece su mahom vrlo loseg imovinskog stanja... :sad:
Eshek

Post by Eshek »

dupli... :D
Last edited by Eshek on 07/12/2005 14:00, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

stella_k wrote:
mIRCerka wrote: PS mislim da nam ne treba diskusija koliko djece sta i kako...dajte da skupimo sve sto mozemo, jer viska nece biti....
Naravno Mirci, u pravu si, ali mislim da nije zgoreg znati koji je broj djece kojima ce stici paketici...
Ja bih do kraja dana trebala znati koliko je djevojcica a koliko djecaka u Mjedenici.
A ako pretekne paketica, hvala Bogu, vaspitaci ih mogu kasnije podijeliti djeci kao "nagrade" za dobar uspjeh u ucenju, disciplini ili po kojem kriteriju ih vec nagradjuju....

Da napomenem da su u Mjedenici djeca iz cijele BiH; roditelji te djece su mahom vrlo loseg imovinskog stanja... :sad:
ma da, nije lose to znati, ali bezze da se oko toga kachimo... i naglabamo :D
jel to jos nije odluceno mjedenica ili pazaric?
a da odradimo oboje sta mislite???
:D
paketice mjedenici i toj djeci, a odjecu i potrepstine pazaricu?
Eshek

Post by Eshek »

crna_pantera wrote:
Eshek wrote:
crna_pantera wrote:Ovo eshekovo ne zvuci lose, ali cini mi se, komplikovano :-?

Ali pozurite da javite hoce li se slati postom ili kako, posto ovdje pred Bozic zablokira posta...moglo bi potrajati, dok stigne :-? :D
@pantera

nije uopšte komplikovano. Jednoj osobi kojoj se vjeruje (za koju ste sigurni da nece zloupotrijebiti te podatke) posaljes mejl sa svojim imenom, prezimenom, datumom rođenja i zemljom u kojoj boraviš (posaljete mejlom, ako ne zelite, nemojte navoditi nick na forumu). Za par sati dobijes broj računa na koji trebaš uplatiti novac, odeš u banku, i to je to. Sve ostalo obavi taj "neko". Na kraju se objavi spisak donacija sa mailom, tako da se svi mogu uvjeriti de je njihov novac otišao u prave ruke. Ja bih to mogao bez problema uraditi, ali mislim da nemam dovoljno staza ovdje. Rado bih to objasnio nekome ko taj staz i povjerenje ima, sve bi išlo glatko kao puter.

Poenta je da se ovo moze koristiti dugorocno, i za sve naredne akcije.
Ehek, sad vec zvuci jednostavnije :D
Nego, znas li kolika je provizija? I da li ja svotu mogu u bilo kojoj banci uplatiti ili mora biti neka odredjena? :)
Zavisi u kojoj si zemlji. Evo cjenovnik za pojedine mogućnosti uplate.

http://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=fees

Ako želite, konkretno za ovu akciju mogu porazgovarati sa ljudima iz VF-a, predložiti im da omoguće kupovinu paketića za SA-X on-line. Ko god hoće, kupi ga kreditnom, bez komplikacija. Na kraju ih samo pokupe forumaši koji će ih dijeliti.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Eshek, to je najmapetnije sto cuh...
nego ovako, obzirom da cemo i ovu temu zachatati, sta mislite da u saradnji sa administracijom foruma dogovorimo da ova tema stoji i da ovdje palamudimo, a da se otvori tema kao nataknuca, samo za citanje..
pa kad sta dogovorimo, tamo se otkljuca postavi i zakljuca?
da se ne gubimo stalno >D
Eshek

Post by Eshek »

farky wrote:ja mislim da je svako ko je sposoban registrovati se na forum, sposoban i registrovati racun na moneybookers i prebaciti sredstva sa racuna ili kartice.. ili grijesim..
većina jeste. Ali, ako si se kada bavio humanitarnim radom, znaćeš da mnogo ljudi želi da daruje 10, 20 eura, ali što jednostavnije. Neće da se zajebaju. Tako se puno donatora izgubi :(
stella_k

Post by stella_k »

mIRCerka wrote: paketice mjedenici i toj djeci, a odjecu i potrepstine pazaricu?
Ne znam sta ostali forumasi misle o tome, ali ja mislim da bi trebali prvo zavrsiti u Mjedenici, a odmah zatim da pokrenemo akciju vezano za Pazaric, da se ne rasplinjavamo na obje strane...
Ja sam licno za da odmah nastavimo sa akcijom Pazaric....
I ja imam informaciju da oni zaista rade u ocajnim uslovima...Trebali bi dobiti direktnu informaciju sta im je potrebno, pa mozda ne slati samo odjecu vec i kupiti im neko potrebno sredstvo za rad ili tako nesto...
Sta mislite o tome?
farky

Post by farky »

Eshek wrote:
farky wrote:ja mislim da je svako ko je sposoban registrovati se na forum, sposoban i registrovati racun na moneybookers i prebaciti sredstva sa racuna ili kartice.. ili grijesim..
većina jeste. Ali, ako si se kada bavio humanitarnim radom, znaćeš da mnogo ljudi želi da daruje 10, 20 eura, ali što jednostavnije. Neće da se zajebaju. Tako se puno donatora izgubi :(
za otvaranje racuna na moneybookers treba 10 minuta :-? i onda ako osoba zeli platiti kreditnom karticom moze odmah, a ako hoce sa racuna mora otici u banku i prebaciti pare sa svog racuna na moneybookers racun, i onda uraditi online transakciju.. najmanji je posao otvoriti moneybookers racun, ne vidim zasto bi to bio problem nekome..
DJ Cool

Post by DJ Cool »

stella_k wrote:
mIRCerka wrote: paketice mjedenici i toj djeci, a odjecu i potrepstine pazaricu?
Ne znam sta ostali forumasi misle o tome, ali ja mislim da bi trebali prvo zavrsiti u Mjedenici, a odmah zatim da pokrenemo akciju vezano za Pazaric, da se ne rasplinjavamo na obje strane...
Ja sam licno za da odmah nastavimo sa akcijom Pazaric....
I ja imam informaciju da oni zaista rade u ocajnim uslovima...Trebali bi dobiti direktnu informaciju sta im je potrebno, pa mozda ne slati samo odjecu vec i kupiti im neko potrebno sredstvo za rad ili tako nesto...
Sta mislite o tome?
Nakon prethodno pročitanog slažem se sa stellom u potpunosti!
Bolje je vidjeti šta im je najpotrebnije u ovom trenutku pa im to omogućiti.
stella_k

Post by stella_k »

DJ Cool...drago mi je da si tu... :-D
Baghira

Post by Baghira »

Eshek, evo registrovah se :D Sad bi znaci slijedeci korak trebao biti uplata na moneybookers-ov racun, i onda sa tog racuna uradim transakciju na racun u BiH ili navedem nekog od registrovanih clanova moneybookers-a, je li tako? :D
farky

Post by farky »

crna_pantera wrote:Eshek, evo registrovah se :D Sad bi znaci slijedeci korak trebao biti uplata na moneybookers-ov racun, i onda sa tog racuna uradim transakciju na racun u BiH ili navedem nekog od registrovanih clanova moneybookers-a, je li tako? :D
transakcija se odvija izmedju dva registrovana moneybooker clana, pomocu registrovane e-mail adrese
Baghira

Post by Baghira »

farky wrote:
crna_pantera wrote:Eshek, evo registrovah se :D Sad bi znaci slijedeci korak trebao biti uplata na moneybookers-ov racun, i onda sa tog racuna uradim transakciju na racun u BiH ili navedem nekog od registrovanih clanova moneybookers-a, je li tako? :D
transakcija se odvija izmedju dva registrovana moneybooker clana, pomocu registrovane e-mail adrese
Aha :D Hvala farky....haj sad saljite mejlove :D
Fakticki sad samo trebamo osobu u Sa koja ce biti registrovana i koja ce usmjeriti novac tamo gdje treba? :)
Eshek

Post by Eshek »

crna_pantera wrote:
farky wrote:
Aha :D Hvala farky....haj sad saljite mejlove :D
Fakticki sad samo trebamo osobu u Sa koja ce biti registrovana i koja ce usmjeriti novac tamo gdje treba? :)
Vidis...poprilicno jednostavno. Ali nemoj još slati novac, treba se dogovoriti ko će voditi račun u koji se slijeva sav novac. Tako da se uplata na obicni račun u BiH uradi odjednom. Tako je povoljnije, a i jednostavnije.

@farke - slazem se s tobom u potpunosti, ali ima raje koja neće da se zajebava. I meni je neshvatljivo da neko može postati na forumu, ali da neće da registruje obični account, ali je tako. Jebiga, ako hocemo lovu za tu djecu, moramo se prilagoditi. Treba ljudima ponuditi više opcija, pa neka odaberu. Naravno da je lakše ako donatori sami registruju account, uplate i pošalju novac na Centralni račun. :)

Eh Farky...da su svi kao ti, stvari bi pičile samo tako. :-D

Ali nisu... :(
farky

Post by farky »

eh da su svi ko ja :roll: ne bi valjalo :D :D
danas

Post by danas »

A wrote: Samo ko ce u Sarajevu da bude skupljac para?
pa mirci :D :D :D
danas

Post by danas »

A wrote:
danas wrote:
A wrote: Samo ko ce u Sarajevu da bude skupljac para?
pa mirci :D :D :D
Ma evo cekam da se ona sama predlozi 8-)
ma ko nju pita :D predlozena je :lol:
farky

Post by farky »

ja sam se ponudio da ide preko mog racuna
Eshek

Post by Eshek »

Najpametnije je da bude neko ko ima vremena za to, ali i fizički učestvovati u raspodjeli paketića. Ako je moguće, neko ko se time inače bavi, tako da ta osoba i u budućnosti bude neka vrsta blagajnika.

Vi se međusobno bolje poznajete, ja sam samo upao ovdje :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

LJUDI STANITE MALO!

Molba, prestanite pricu oko tih accounta za uplacivanje jer ode tema u vraga, ljudi koji pokusavaju ovo sad realizovati gube preglednost u bitnim stvarima koje se postaju! Ostavite molim vas tu temu za pricu kad se realizuje sadasnja akcija, kasno je sad da ispitujemo novi sistem.
HVALA!
farky

Post by farky »

daduli_sa wrote:LJUDI STANITE MALO!

Molba, prestanite pricu oko tih accounta za uplacivanje jer ode tema u vraga, ljudi koji pokusavaju ovo sad realizovati gube preglednost u bitnim stvarima koje se postaju! Ostavite molim vas tu temu za pricu kad se realizuje sadasnja akcija, kasno je sad da ispitujemo novi sistem.
HVALA!
kako cemo realizovati akciju ako nema para :-?
Locked