Domovino sretan ti rodjendan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kekec

Post by kekec »

Ja kazem: Jugoslavijo pusi kurac ko te jebe moze Bosna i bez tebe!
Bosancu ne treba biti vazna Juga - Bosancu je dovoljan, Bosanac - Bosanka i BOSNA! Nismo na uniformi imali zvijezdu - imali smo ljiljane!
Jugoslavijo pusi kurac ko te jebe
Bio si mali.Ne znas sta je Jugoslavija.
Po rijecniku, jos nisi odrastao. :D
moze Bosna i bez tebe
Sa nogom u gipsu se mozes polako hodati, ali ne
mozes biti atleticar.
Bosancu ne treba biti vazna Juga - Bosancu je dovoljan, Bosanac - Bosanka i BOSNA
Malo je Bosanaca. Vlast ne dozvoljava. A mnogi su nasli neko drugo ime,
da se njime pisu. A i Bosna nikako da prohoda.
Nismo na uniformi imali zvijezdu - imali smo ljiljane
U cemu je razlika. Cini mi se da protivnik bi isti i zvijezdi i ljiljanu.
Chingy

Post by Chingy »

Klon wrote:
Chingy wrote:12. decembar 1990. Bio sam 13 godina. Stajao sam pred radnjom dok je babo nesta kupovao, kada je izasao ulicom je prosao djecak sa malom jugoslovenskom zastavom. Babo, clan SDA, je izasao i rekao "eh sto volim kad omladina cuva domovinu, sto ti ne uzmes bajrak kroz ulicu mjesto one mahaluse ti". Ja sam samo - kao pravi rani pubertetlija - samo odmahnuo i rek´o mu da cu nosat zastavu kad mi je kupi.

12. decembar 1992. Bio sam 15 godina. Stajao sam pred ulazom sa puskom u ruci, bez uniforme - sa nekom od cetnika maznutom crnom beretkom na koju je dosiven amblem od ljiljana. Iz zgrade je izasao babo, takodje sa puskom ali cak i bez beretke(on je ovu moju zarobio) i pogled´o me sa ponosom i tugom. Rekao mi je "Eto sad nosis bajrak, ali ti je na beretci a ne u ruci, i ne vodis vise mahaluse, ali zato nosis pusku".

Bosancu ne treba biti vazna Juga - Bosancu je dovoljan, Bosanac - Bosanka i BOSNA! Nismo na uniformi imali zvijezdu - imali smo ljiljane!

nemoj misliti da ljudi koji su za tita, ne vole Bosnu ili tako.
Svi smo mi Bosanci to smo bili i to cemo i ostati.
Samo ti nemoj zaboraviti, kada se stvorila Republika Bosna i Hercegovina i pogotovo koje stovrio tu republiku.
Mi smo se borili za BiH i imali smo ljiljane na uniformama, Borili smo se protiv fasizma (cetnika i ustasa)..
ali i netreba one zaboraviti koji su svoj zivot dali prije vise od 60 godina kad su se i oni borili protiv istih neprijatelja, cetnika i ustasa. A oni su imali crvene zvjezde na uniformama.
da nije ZAVNOBIH-a bilo, mi 1992 nebi imali sta da branimo, jer bi bili dio Velike Srbije ili Velike Hrvatske.
Titovi partizani su nama dali drzavu, da nije tita nebi bilo Bosne. nemoj to zzaboravti

pozdrav
Znam. I moj babo je sa 14 otis´o sa bratom u Partizane. I da nije bilo Partizana nebi bilo Bosne. Al´ valjda znas da jedino dobro sto je doslo od komunista je bilo to - Partizani. Sve nakon njih je bio sljam, bezveze, sranje i olos. Jebem ja fabrike i putovnice i svo to sranje. Znas sto? Jer jebote mi smo morali cekati godinama za svoju baklju - mi smo morali cekati 29 GODINA od kraja rata da budemo narod! I nemoj to za zahvaljivati Titu! Tile je bio OK dobar lider, ali ljudi kao Avdo Humo, Hamdija Pozderac, Dzemal Bijedic, Branko Mikulic to su ti ljudi zahvaljujuci kojih je Bosna "nastala" te davne 43´ i svim bosanskim Partizanima!

Ali jebo ti to kad smo mi morali cekati sve te godine i onda opet cim jedan jedini ne-Bosanac sto nas u politici gotivio umre sve se raspade. I jebem ja drzavu - gdje se u skolama uci da nema Boga. Pa kakva je to prljava cafirska propaganda?! Hajde ne uciti uopce o religiji ali uciti da nema Boga?!! Sabur stice njih, kao sto je stiglo i one prije njih! Za sve patnje Mladih Muslimana i ostalih sto su se dali kompletno Allahovoj vjeri! Al´ sta bi 50 godina kasnije? Eh tad su komunjare bile donje a Mladi Muslimani na polozaju. Ali ih opet nisu poslali u zatvor.

Da pojednostavim - braca Hrvati su uvijek htjeli pa cak i 70-ih svoju zemlju i imali su pravo. Albanci su je htjeli i imali su pravo. Mi Bosanci smo pusili price o bratstvu i jedinstvu pa popusili! Da je nama oduvijek bio cilj Bosna i samo Bosna pa jebo ti ostale bolje bi mi prosli nego sto smo jos dok je Hrvatska gorila ljubili Tiletove slike i kleli se smrdosjaviji.
Bilo i proslo!
Zivjela Nezavisna Bosna!
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

ma nema nama do Tite..
nikome nije valjao,svi su "banda crvena",komunjare..ee dabogda vam Tito ustao iz zemlje,pa vise od pola drzave bi na golom otoku bilo.
samo ko muhe na g..se hvatate price ,nismo imali jezik,sta sad imas?????????????????????
imas demokratiju,serem se ja na nju,mozes j..majku svakome,al koga boli neka stvar za to??
mafija na vlasti,
fasisti na vlasti
korupcija,ljudi bez posla..ejjj al imas jezik !!!!!!!!!!!!!!
eto sad jezika pa pricajte,a jedite havu i zivite od iste :oops:
zalim dan kada je Tito umro,i dok sam ziva postovacu djelo i lik toga velikog covjeka .
pozdrav od bande crvene :oops:
Chingy

Post by Chingy »

Aferim bando
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

smrt narodu,sloboda fasizmu :D
aferim :oops: :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Chingy wrote:Aferim bando
Mali, skrati taj jezik i potrudi se da sta pametno naucis!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zoom66 wrote:teshko ako je ko efendum rahmetli...:D:D:D
:-) :-) :-) :-)

Nadam se da ce otici u raj prije nego djavo skuzi da je pandrkno...

:D
revolver amidza

Post by revolver amidza »

Klon wrote:
Chingy wrote:12. decembar 1990. Bio sam 13 godina. Stajao sam pred radnjom dok je babo nesta kupovao, kada je izasao ulicom je prosao djecak sa malom jugoslovenskom zastavom. Babo, clan SDA, je izasao i rekao "eh sto volim kad omladina cuva domovinu, sto ti ne uzmes bajrak kroz ulicu mjesto one mahaluse ti". Ja sam samo - kao pravi rani pubertetlija - samo odmahnuo i rek´o mu da cu nosat zastavu kad mi je kupi.

12. decembar 1992. Bio sam 15 godina. Stajao sam pred ulazom sa puskom u ruci, bez uniforme - sa nekom od cetnika maznutom crnom beretkom na koju je dosiven amblem od ljiljana. Iz zgrade je izasao babo, takodje sa puskom ali cak i bez beretke(on je ovu moju zarobio) i pogled´o me sa ponosom i tugom. Rekao mi je "Eto sad nosis bajrak, ali ti je na beretci a ne u ruci, i ne vodis vise mahaluse, ali zato nosis pusku".

nemoj misliti da ljudi koji su za tita, ne vole Bosnu ili tako.
Svi smo mi Bosanci to smo bili i to cemo i ostati.
Samo ti nemoj zaboraviti, kada se stvorila Republika Bosna i Hercegovina i pogotovo koje stovrio tu republiku.
Mi smo se borili za BiH i imali smo ljiljane na uniformama, Borili smo se protiv fasizma (cetnika i ustasa)..
ali i netreba one zaboraviti koji su svoj zivot dali prije vise od 60 godina kad su se i oni borili protiv istih neprijatelja, cetnika i ustasa. A oni su imali crvene zvjezde na uniformama.
da nije ZAVNOBIH-a bilo, mi 1992 nebi imali sta da branimo, jer bi bili dio Velike Srbije ili Velike Hrvatske.
Titovi partizani su nama dali drzavu, da nije tita nebi bilo Bosne. nemoj to zzaboravti

pozdrav
bravo!potpisujem :bih:
ja sam 29.11.2006.bio u banja luci,sjedio u nekom kaficu u gospodskoj ulici sa prijateljem.stol do nas 4 djevojke,prijatne i zgodne,a u kaficu ide banajlucki radio big,prvo ide pjesam od zdravka colica "druze tito" te ona od pusenja legandarna,"dan republike",mislim da smo se svi kaficu nehotice zgledali i nasli nesto nostalgicno za nas sviju,..jedna od djevojaka rece "pa,da danas je dan republike",onako sa sjetom,..moj jaran,koji je inace dinamitan i brze jezicina rece,"cestitam vam,ali nama dvojici je bio prije 4 dana",naravno odmah dovoljno da krenu pitanja"ko si,sta si momce i koji si klan?",njih zanima samo 29.,nas 29.asocira na nesto ali 25.nam je svetinja,njima nije,pa 25.je prije 29,.i teorija(moja narvno),da se jugoslavija rodila u bosni,kao sto mati radja dijete tako i to bi,25.pa 29..
kazu cure da to moze biti tamo vama u fedraciji ali ne i njima,a to sto je mrakonjic u nihovom entitetu,...evo i teze,..mi vama mrkonjic a vi nama jajce,..pa budemo svi na svome.
cure drage,..ali vi ste u BiH,..jesmo ali samo privremeno..
e u kurac sve,...jos ce vode proteci da se rogovi u vreci sloze!
Chingy

Post by Chingy »

Vodenjak wrote:
Chingy wrote:Aferim bando
Mali, skrati taj jezik i potrudi se da sta pametno naucis!
Za kol´ko centimetara?
Chingy

Post by Chingy »

Ja nisam rahmetli, iako bi Tiletovi sljedbenici voljeli da jesam, pokusali su, ali nista jebiga nadzivim ih. A vala i jesam efendum. Nisam onaj *drug* sto svojoj partiji lize dupe. Za tebe nebi rek´o da si ni jedno ni drugo.

Nego uvazeni *nesto* sta si ti radio 91´? Pjevao "mi smo braca poderanih gaca...."? Odrasti sinko, nekad se mora. Cak i moderatori.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Chingy wrote:
Ja nisam rahmetli, iako bi Tiletovi sljedbenici voljeli da jesam, pokusali su, ali nista jebiga nadzivim ih. A vala i jesam efendum. Nisam onaj *drug* sto svojoj partiji lize dupe. Za tebe nebi rek´o da si ni jedno ni drugo.

Nego uvazeni *nesto* sta si ti radio 91´? Pjevao "mi smo braca poderanih gaca...."? Odrasti sinko, nekad se mora. Cak i moderatori.
Aj zoomeeeee :-)
Sta ti uradi... :lol: :lol:

A obican mali prdonjica... :oops:
Chingy

Post by Chingy »

Vodenjak wrote:
Chingy wrote:

Ej moj Vodenjace, ti si tako glup i patetican lik da bi te poslao kod doktora Murica na Ali-pasinom. Samo da ti pokaze ljepote zivota. Nego sta je, nasao se pogodjenim? Ili jos uvijek pjevas? O rasi mozda? Sretno samo pazi da te ko ne klepi.
Chingy

Post by Chingy »

Cao lafe, odoh ja. A ti ostani ´vako subotu vece pred kompjuterom. vidimo se kasnije, mozda. Mazo mamina.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Chingy wrote:
Vodenjak wrote:
Chingy wrote: Ja nisam rahmetli, iako bi Tiletovi sljedbenici voljeli da jesam, pokusali su, ali nista jebiga nadzivim ih. A vala i jesam efendum. Nisam onaj *drug* sto svojoj partiji lize dupe. Za tebe nebi rek´o da si ni jedno ni drugo.

Ej moj Vodenjace, ti si tako glup i patetican lik da bi te poslao kod doktora Murica na Ali-pasinom. Samo da ti pokaze ljepote zivota. Nego sta je, nasao se pogodjenim? Ili jos uvijek pjevas? O rasi mozda? Sretno samo pazi da te ko ne klepi.
Od: Chingy
Za: Vodenjak
Upisano: 02/12/2006 23:17
Naslov teme: Pedercino
Pusi kurac pedercino jedna.
Sta je junacino?
Ne usudjujes se ovako nesto napisati javno pa saljes na pm? :-) :-)
Kad god imas kad problema sam sa sobom, samo se ti javi... :oops:
:lol: :lol:
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

tuzibaba - respect :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

freak_with_a_laptop wrote:tuzibaba - respect :-)
Kad neko s kim nemas nikakve veze iz cista mira napise ono sto je gore pomenuti idiot napisao, ne zasluzuje nista drugo nego da svi vide sta i kako radi
A oni koji ga podrzavaju, neka samo izvole...
bos

Post by bos »

Da nije ovog pacenika mostarca niko se ne bi ni sjetio tog 29. zato...aman sto sjebasmo zvezdu veceras u skenderiji ^^
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Jel @zoom66 apliciro Hepek 3000 - Mahala Edition, na njega? :-)
Arslan_

Post by Arslan_ »

Jugoslavija-Drzava koja je nastala u Jajcu a zavrsila u kurcu :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Arslan_ wrote:Jugoslavija-Drzava koja je nastala u Jajcu a zavrsila u kurcu :-)
Samo 30 km pd Jajca je nastala BiH...
Pripazi malo :-) :-)

Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Arslan_ wrote:Jugoslavija-Drzava koja je nastala u Jajcu a zavrsila u kurcu :-)
Gdje li će ova sadašnja završiti? :-)
Arslan_

Post by Arslan_ »

a ja mislio da Bosna postoji od davnina :-)

Image
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Arslan_ wrote:a ja mislio da Bosna postoji od davnina :-)

Image
I ja sam mislio da je Jugoslavija nastala 1918!
I to ne u Jajcu!

Arslan_

Post by Arslan_ »

Vodenjak wrote:
Arslan_ wrote:a ja mislio da Bosna postoji od davnina :-)

Image
I ja sam mislio da je Jugoslavija nastala 1918!
I to ne u Jajcu!

Ja koliko vidim naslov teme je Domovino sretan ti rodjendan a i nesta se spominje 25.11.1943

Nisam znao da je Kraljevina Jugoslavija uspostavljena na taj dan, koliko ja znam ta Juga je osnovana 1. decembra 1918 al nebitno.
THX na info
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Arslan_ wrote:
Nisam znao da je Kraljevina Jugoslavija uspostavljena na taj dan, koliko ja znam ta Juga je osnovana 1. decembra 1918 al nebitno.
THX na info
Dobro, dobro...
Ni za shegu ne znas! :-)
Post Reply