sve mi diraj,al Sabana neLucy01 wrote:hebo te Tito
KAKO POZDRAVLJATE DRUGE NA JAVNOM MJESTU?
-
simster
tebi se izgleda ne moze ni nacrtati...zlata wrote:Pa ne znam po cemu bi to Europa trebala biti uzor BiH. Najvise su se klali...a'vamo okrenu se k'nami i vicu "divlji Balkanci". Sta je sad...Hitler bio Gedza? Toliki su racisti i sovinisti, toliko zatrpani svojim predrasudima...da ne osjete miris svog dreka! Mi u BiH imamo puno dublju i dulju tradiciju tolerancije i suzivota svih i svakakvih....nego Zapadna Europa. Jest'da smo bili taoci osmanlijske dekadencije, al'smo takodjer bili zrtve najgadnijih "zapadnih" krvoprolica...koja su nam nametnuta kroz dva svjetska rata. Jedino *ranje za koje mozemo rec da je "domace" je ovo zadnje...al'i tu su "zapadni" papke petljali!simster wrote:izvini, ti si vjerovatno u kanadi ili australiji. kanada i australije su drugacije zemlje, zasnovane na stanovnistvu trecih zemalja. po infrastrukturi i standardu te zemlje jesu "zapad". ali ne zapad kao sto je to zapadna evropa.zlata wrote:Pa cekaj malo. Ova zemlja UVOZI takve umotane. Uopce im nije vazno kako se oblace....nego je'l' imaju zvanja i znanja, skolovanje koje je potrebno ovom trzistu! Samo to ih zanima. Cak i drzavni gardisti i milicija...mogu nositi turbane na glavi (Siki iz Indije)!
Sto ce racisti, sovinisti reci...niko ne uzbija. Vazno je da ne rusis sistem...da se pridrzavas pravila igre...a najvaznije je pravilo je $$$: proizvodnja i naucni-ekonomski napredak! Sta mislis...da je ovoj drzavi drazi jedan neskolovan Mujo Limar iz Bosne...il'jedan skolovan lijecnik...sa calmom na glavi? Varas se ako mislis da je to Mujica!
Na Zapadu...unatoc svim predrasudima...i dalje "MONEY (znanje) TALKS. BULLSHIT WALKS!"
kad sam mislio na zapad mislio sam na zapadnu evropu odnosni na eu ciji clan bi bosna nekad teoretski mogla biti. sigurno nisam mislio na kanadu, to ne smatram "zapadom" u pravom smilu rijeci. zapad je francuska, uk, holandija, njemacka itd.
Kol'ko god su Australija i Kanada drugcije od Zap. Europe...tol'ko je i BiH drugcija od te ostale Europe. Ghetto je nama strana rijec.
-
rei
mIRCerka wrote:ah da....Svemirski_Jebach wrote: rei ... bi li se ti udavala?![]()
![]()
slab sam na pohvale...![]()
![]()
drug svemirski inace zene pozdravlja sa MALA BIL SE UDALA:D:D
samo da te pozdravim, pa bjezim, ne mogu vas citati, utroba mi se okrece....
PS Pozdravim po malom Seci one kojima smeta i sellam i dobar dan.
Bogu hvala, ne moramo svi da se volimo i da se druzimo i isto mislimo.
Ali neke stvari su se izmakle kontroli.
Do sutra,
A SAD ADIOOOOOOOOOOOOOOO A SAD ADIOOOOOOOOOOOO i KO ZNA GDJE I KO ZNA KAADDD:D:D:D
PPS REI prihvati ga, sladak je ko med a tek sto je pametan
sladak ili ne, Svemirski
a ja izgleda nisam primjetila
sa hvalenjem
-
Stari
Jao Stari...bas me razocara!
Da si prizno slabost prema francuskoj kuhinji...nego ku's bas na francuzice! Jao...razocarenje su. Osim Catherine Deneuve i Brigitte Bardot....sve ispod balkanskog prosjeka. BOLJE smo TREBE.
Eh Zlato...pomalo moja, katastrofalno nespretno formulisana stilska figura ...malo tvoje neprecizno tumacenje iste ...i eto belaja.
Htio sam reci: ....izmedju tri modaliteta ...1a) francuski jezik 2b) francuska kuhinja 3c) francuzice (dakle pripadnice zenskog (s)pola a po narodnosti ili nacionalnosti (nisam siguran ...za preciznije definicije obrati se Skljoci) francuskinje) ...od dakle ta pnudjene tri alternative najslabije stojim sa onom trecom ... sto-ce-reci nikad ni omirisao ni prismrdio ma ni ocheschao u prolazu...sa frnacuskim jezikom sam nesto malo bolji ...znam jedno 2-3 rijeci ...a francuska kuhinja mi je poznata...jeo sam neke sireve, pijuckao sam neka vina.
A da se na kraju ovoga kriticki osvrnem na tvoju tvrdnju o vama ...kao o boljim trebama...to , dakle tvrdnja , -sto se mene licno tice- , stoji.... Imao sam svojevremeno nekih sluzbenih kontakta sa bosankama pa i sa ziteljkama SR Hrvatske i SR Slovenije ...jednom davno i vrlo sporadicno i sa izvjesnom M.M sa Vozdovca - SR Srbija (
Makar mislim uprkos masi sterotipova i negativnih predubjedjenja da ni skandinavke nisu tako lose i negativne kako se o njima obicno prica.
-
Semiramida
Kao prvo, hvala forumašu koji mi je opisao otkud ono "Bok" kod Zagrepčana.
Drugo, "pozdrav" na koji dobijam ospice je "Kako ste?". Al' i sama povremeno izgovorim isti, jer moram nekako pozdraviti ljude koje ne mogu da kategorišem...
Inače pozdravljam i odzdravljam i sa "Dobar dan" i sa "Doviđenja" i selamom i "Vozdra" i "Zdravo" i "Ćao" - sve u zavisnosti od toga koga pozdravljam i ko mene pozdravlja. I uvijek s osmijehom. Ovako:
Drugo, "pozdrav" na koji dobijam ospice je "Kako ste?". Al' i sama povremeno izgovorim isti, jer moram nekako pozdraviti ljude koje ne mogu da kategorišem...
Inače pozdravljam i odzdravljam i sa "Dobar dan" i sa "Doviđenja" i selamom i "Vozdra" i "Zdravo" i "Ćao" - sve u zavisnosti od toga koga pozdravljam i ko mene pozdravlja. I uvijek s osmijehom. Ovako:
-
novalic
novalicka, ne znam cemu izazivanje ovoliko kad te niko ne dira.
p_e
ne izazivam.. ja ti drugoga imena ne znam..
ok.. fakat pretjerujem..
izvini...
nego, sto danas nista ne cistis.. a nikakve veze s temom
ako cistim, bunite se, ako ne cistim bunite se....
vama je svima tesko udovoljiti...
a mene mozes zvati ELIMINATOR
jer sam daleko od papka
hajd pozdrav (connection to the Tema)
joj izvlacenja.. ako cistis, i ako ti je pravilo.. nes gledati dopada li se raji ili ne..
zato ja volim skljocu
on barem uvijek tjera svoje
i nista ga ne more poljuljati 
p_e
ne izazivam.. ja ti drugoga imena ne znam..
ok.. fakat pretjerujem..
izvini...
nego, sto danas nista ne cistis.. a nikakve veze s temom
ako cistim, bunite se, ako ne cistim bunite se....
vama je svima tesko udovoljiti...
a mene mozes zvati ELIMINATOR
jer sam daleko od papka
hajd pozdrav (connection to the Tema)
joj izvlacenja.. ako cistis, i ako ti je pravilo.. nes gledati dopada li se raji ili ne..
zato ja volim skljocu
Last edited by novalic on 16/11/2005 12:21, edited 4 times in total.
- muha_sa
Kako znaš za ovaj dogadjaj,pričali ti saborci ????taxi_driver wrote:prepricat cu neki dogadjaj u ratu.ulazi momak u kanclariju i nazva selam.konta ako kaze selam mozda bolje prodje.ovaj sto je sjedio u kanc odgovori sa alejkum selam i konta ko zna ko je ovaj.da ja ozdravim i sacuvam fotelju.i kad su se predstavljali jedan drugom ni jedan nije bio musliman.jebi ga strah ljude na svasta natjera.
- manijak1
- manijak1
- manijak1
- manijak1
Pozdravi ih