BIKERI
-
JD
Aj mi samo reci kakva ti je to furka proci 160km/h kroz najprometniju ulicu u gradu nece ti niko dati medalju za to jedino mozes zavrsit u zatvoru ako nedo Bog pokupis nekoga a znas kako tamo prelaze nasred ulice. Meni je jednom lik izletio i jedva sam stao a nisam isao ni 50km/h...twowheelkamikaza wrote: A sto se tice povremenog prolijetanja kroz Titovu "100km/h", mislim da je to smijesno.
Naime, slobodno mogu reci da prolijecemo puno brze od toga, jer moja Yamaha ide 160km/h u prvoj brzini, a sigurno presaltam jednu gore do semafora kod parkuse...
Ja da imam takav motor bas bi namjerno vozio 60km/h jer svi znaju kad ga stisnem da sam brzi od svih, a ne tako jurcati i nesto se dokazivati, ali kome ?
IstinaNe bi komentarisao dalje, ali ispred sport rider-a mogu reci da su, bez uvrede (i ja vozim auto:)), automobili u usporedbi (ako se uopste mogu porediti) sa motorima, trolejbusi na naftu ili benzin.
Shvatam, isto tako postoje i grupe vozaca, nisu svi kreteni kao sto se ovdje tvrdilo. To je ono sto govorim citavo vrijeme.phil manzanera wrote:Na temu da su bikeri ovakvi ili ovakvi, da pomognem momku da shvatii:
Postoje dvije grupe - vlasnici motocikala (iliti motociklisti) i bikeri.
-
Ticall
twowheelkamikaza wrote:Samo da potvrdim,
za bikere, svi smo tu.
A sto se tice povremenog prolijetanja kroz Titovu "100km/h", mislim da je to smijesno.
Naime, slobodno mogu reci da prolijecemo puno brze od toga, jer moja Yamaha ide 160km/h u prvoj brzini, a sigurno presaltam jednu gore do semafora kod parkuse...
za bikere gdje treba i kad treba RESPECT
fakat ne znam kako vam se da vise sa delegatom raspravljati kad mu neke stvari ne ulaze u glavu
-
debela
uh daysleeper, ne pristaje ti ovakav komentar jer nisi blesav, pa se nemoj ni pravitiDaysleepeR wrote:[
Nisi u toku.
Ali ionako nikakvi licni podaci nisu otkriveni.
Samo takoreci, poblize koordinate
A bolje je reci vozacima da su jadni jer im stavove brani momcic od 20 godina sa 2 godine vozackog iskustva.
-
twowheelkamikaza
JD,
malo sam se nasalio na ovu temu "prolijetanja kroz Titovu", mada nisam daleko od istine, barem sto se brzine tice.
Ne bi da pojasnjavam zasto i kako, evo vidim ovdje par momaka (DaySleeper, Ticall) se "slomise" da ti objasne par stvari, ali shvatam zasto ti ne kontas neke stvari oko biker-a.
Pitas kakav je merak zadavanje po cesti velikom brzinom, itd. Jednostavno, merak. To bi bio konkretan odgovor. U mom slucaju, ja sam i padobranac, i danas znam popeti stijenu bez opreme, amaterski se bavim ronjenjem. Valjda je logican slijed okolnosti da se na terra firma-i zadaje niskoleteci aparat, a ne trolejbus na naftu (osim kad pada kisa
). Prvo, dokazivanje nije nikakvo, jer vozim u punoj opremi, vizir na kacigi mi je taman, tako da me niko i ne prepozna osim onih koji znaju koji bike vozim, a nema nas bas na hiljade.
Mislim da ce se vecina biker-a sloziti, da je velika mogucnost da udarimo u auto, ali veoma mala da udarimo pjesaka. Opet, nema poente da ti objasnjavam sustinu, jer nemas perspektivu rider-a. Mozemo sad u diskusiju do ujutro o brzini, vremenu kocenja, bla bla bla, ali nema svrhe.
JD, ja sam imao poprilicno kvalitetne masine, A6 (3.0)i A8 (8-ca 4,2quatrro), imam solidno iskustvo sa brzim i kvalitetnim masinama. Znaci, zivim u oba "svijeta" oktana. Ali, govorim u svoje ime, pored sportbike-a, barem meni, sve ostalo je usporeni film, i sad vozim dzip. I ne samo to, nego druga dimenzija. Bez obzira koji bike vozis (easyride/cruiser, street, sportbike), neopisiv je osjecaj slobode i kontrole ( e ovdje se i ja moram grohotom nasmijat, ali nemam drugi, adekvatan izraz za taj feeling), ne mogu ti to opisati. To razumiju samo drugi biker-i.
Bike se ne vozi, bike se zivi.
Opet, postujem ja i tvoj merak, da lagano zadajes u autu, pustis muziku, razumijem ja to, svako ima svoju furku. Samo i ti shvati da ima ljudi koji imaju furke koje malo "odskacu" od "normalnog svijeta". U mom slucaju, da se zivi, radi i umire na ivici, bilo da je u pitanju sport, razonoda ili posao.
Kes, kolica i laganica JD,
pozdrav Ticall-u, DaySleeperu (obavezno mi pozdravi Babuku haveru) i ostalim biker-ima, kao i hondagirl i debeloj.
2WK
malo sam se nasalio na ovu temu "prolijetanja kroz Titovu", mada nisam daleko od istine, barem sto se brzine tice.
Ne bi da pojasnjavam zasto i kako, evo vidim ovdje par momaka (DaySleeper, Ticall) se "slomise" da ti objasne par stvari, ali shvatam zasto ti ne kontas neke stvari oko biker-a.
Pitas kakav je merak zadavanje po cesti velikom brzinom, itd. Jednostavno, merak. To bi bio konkretan odgovor. U mom slucaju, ja sam i padobranac, i danas znam popeti stijenu bez opreme, amaterski se bavim ronjenjem. Valjda je logican slijed okolnosti da se na terra firma-i zadaje niskoleteci aparat, a ne trolejbus na naftu (osim kad pada kisa
Mislim da ce se vecina biker-a sloziti, da je velika mogucnost da udarimo u auto, ali veoma mala da udarimo pjesaka. Opet, nema poente da ti objasnjavam sustinu, jer nemas perspektivu rider-a. Mozemo sad u diskusiju do ujutro o brzini, vremenu kocenja, bla bla bla, ali nema svrhe.
JD, ja sam imao poprilicno kvalitetne masine, A6 (3.0)i A8 (8-ca 4,2quatrro), imam solidno iskustvo sa brzim i kvalitetnim masinama. Znaci, zivim u oba "svijeta" oktana. Ali, govorim u svoje ime, pored sportbike-a, barem meni, sve ostalo je usporeni film, i sad vozim dzip. I ne samo to, nego druga dimenzija. Bez obzira koji bike vozis (easyride/cruiser, street, sportbike), neopisiv je osjecaj slobode i kontrole ( e ovdje se i ja moram grohotom nasmijat, ali nemam drugi, adekvatan izraz za taj feeling), ne mogu ti to opisati. To razumiju samo drugi biker-i.
Opet, postujem ja i tvoj merak, da lagano zadajes u autu, pustis muziku, razumijem ja to, svako ima svoju furku. Samo i ti shvati da ima ljudi koji imaju furke koje malo "odskacu" od "normalnog svijeta". U mom slucaju, da se zivi, radi i umire na ivici, bilo da je u pitanju sport, razonoda ili posao.
pozdrav Ticall-u, DaySleeperu (obavezno mi pozdravi Babuku haveru) i ostalim biker-ima, kao i hondagirl i debeloj.
2WK
- DaysleepeR
Debela vidi,debela wrote:uh daysleeper, ne pristaje ti ovakav komentar jer nisi blesav, pa se nemoj ni pravitiDaysleepeR wrote:[
Nisi u toku.
Ali ionako nikakvi licni podaci nisu otkriveni.
Samo takoreci, poblize koordinate
A bolje je reci vozacima da su jadni jer im stavove brani momcic od 20 godina sa 2 godine vozackog iskustva.u toku sam onoga sto stoji crno na bijelo i nije vazno da li su podaci tacni ali samo prozivanje i prijetnje su jadne, da jadnije ne mogu biti. i nema veze koliko je kome godina i kakve stavove na temi zastupa, osvrnula sam se na taj cin, a ne na drzanje strana bilo kome.
covjek je kako sam i citirao bas na ruzan nacin provocirao.
To je radio zaklonjen iza anonimnosti koju nudi internet.
Mislim da mu je Voughn jednostavno ponudio sansu da stane iza toga sto je govorio i onda kad zna da vise nije anoniman.
Kad je onakvo provociranje u pitanju mislim da je to ipak fer.
A kakve je vrste bila provokacija takav je bio i odgovor.
Pa da citiram jednog bajkera:
Jednostavno najgori nacin da uvrijedis bajkera i motociklistu je da mu pricas o padovima i pogibijama, pa niko od nas to ne zeli iako svjesno na taj rizik pristajemo.You treat people the way you want to be treated, until they treat you different, when they treat you different you treat them accordingly.
Ralph "Sonny" Barger
A i najucinkovitiji nacin da usutkas anonimnog provokatora je da mu eliminises anonimnost.
A mi nismo udruzenje ljubitelja heklanja i sitnog veza.
Mi smo bajkeri.
-
JD
Ja da sam htio da se krijem iza interneta ne bi odgovarao ni na jednu temu koja se recimo tice godina forumasa, kojeg auta forumasi voze, koju skolu su forumasi zavrsili itd, tako niko ne bi znao apsolutno nista o meni.DaysleepeR wrote: covjek je kako sam i citirao bas na ruzan nacin provocirao.
Mislim da mu je Voughn jednostavno ponudio sansu da stane iza toga sto je govorio i onda kad zna da vise nije anoniman.
I meni se cini da se nisam "povukao" ni nakon otkrivanja tih senzacionalnih podataka o meni koji se manje vise mogu procitati u pojedinim temama na ovom forumu, dakle senzacionalnim al' u qurcu
I ti si sam rekao da te zna dosta ljudi sa ovog foruma, sto je slucaj i samnom, zna i mene nekoliko ljudi, nikad se nisam ni krio jer nemam bas toliko slobodnog vremena da mogu po cijeli dan sjediti za kompom i *ebavat druge ljude u mozak hehe
Eto toliko o mojoj anonimnosti.
@twowheelkamikaza, pa dobro onda sam te pogresno shvatio za prolijetanje Titovom, ali dobro si rekao svako ima svoju furku, i mene nekad "ponese" da projurim pomenutom ulicom ali vazda mi je u mislima neki lik koji ce bas tada prelazit ulicu mimo pjesackog i onda usporim i naravno da ti je pored motora sve usporeni film pa bar je duplo brzi od oba ta Audija i ostalih auta tu nema dileme. I meni bi bio da vozim takav motor u odnosu na 75 "bijesnih" konja u Corsi, ali *ebiga tako mi grah pao
Pozdrav.
- DaysleepeR
Dobro JD, ako ti to tako kazes.JD wrote:Ja da sam htio da se krijem iza interneta ne bi odgovarao ni na jednu temu koja se recimo tice godina forumasa, kojeg auta forumasi voze, koju skolu su forumasi zavrsili itd, tako niko ne bi znao apsolutno nista o meni.DaysleepeR wrote: covjek je kako sam i citirao bas na ruzan nacin provocirao.
I meni se cini da se nisam "povukao" ni nakon otkrivanja tih senzacionalnih podataka o meni koji se manje vise mogu procitati u pojedinim temama na ovom forumu, dakle senzacionalnim al' u qurcu![]()
I ti si sam rekao da te zna dosta ljudi sa ovog foruma, sto je slucaj i samnom, zna i mene nekoliko ljudi, nikad se nisam ni krio jer nemam bas toliko slobodnog vremena da mogu po cijeli dan sjediti za kompom i *ebavat druge ljude u mozak heheDa je to slucaj kako bi neko saznao ko sam, jedino da povuce veze u Telecomu pa da sazna IP adresu i ostalo
Eto toliko o mojoj anonimnosti.
![]()
Veoma hrabro moram priznati.
Vidjecemo da li si u pravu. (ja nesto sumnjam)
Ali, kako se kaze, sve sto kazes na tvoju stetu.
Ja da sam na tvom mjestu, obrisao bih gornji post.
Jer pravo izaziva senzacionalnije podatke a ti nisi siguran da ih neko nema.
Prijateljski ti savjetujem da prepravis ili skroz izbrises ovo foliranje.
-
hondagirl
twowheelkamikaza wrote:JD,
Pitas kakav je merak zadavanje po cesti velikom brzinom, itd. Jednostavno, merak. To bi bio konkretan odgovor. U mom slucaju, ja sam i padobranac, i danas znam popeti stijenu bez opreme, amaterski se bavim ronjenjem. Valjda je logican slijed okolnosti da se na terra firma-i zadaje niskoleteci aparat, a ne trolejbus na naftu (osim kad pada kisa). Prvo, dokazivanje nije nikakvo, jer vozim u punoj opremi, vizir na kacigi mi je taman, tako da me niko i ne prepozna osim onih koji znaju koji bike vozim, a nema nas bas na hiljade.
2WK
aaaa, povukla sam se iz ove rasprave iz dva razloga:
kao prvo, jer je totalno izgubila smisao negdje od mog prvog posta (da podsjetim, kao i u ranijim temama dala sam potpunu podrsku bikerima) i preobrazila se u naduravanje bikeri vs vozaci automobila.
kao drugo, svaka moja recenica je protumacena kako je tko htio, a ja nemam bas zivaca svakim postom pojasnjavat onaj svoj prethodni.
posto vidim da rasprava i dalje tece svojim tokom, da onda kazem jos koju:
dakle, nikad nista nisam imala protiv bikera, naprotiv, zavidim vam kad prozujite pored mene (a ja fol brza hihihi), i uvijek sam ganjala sanse da se provozam na motoru, jer znam da je uzitak veci (i drugaciji) nego voznja autom...
veliki mi je uzitak i da se vozam sa grupicom bikera navece (i to sam vec ranije rekla)....
do proljeca mozda bude i nekih novina vezanih za nabavku motora, ali o tome cemo nekom drugom prilikom....
nervira me sto je tema otisla u pravcu da smo mi (vozaci auta) protiv bikera. TO NIKAKO NIJE ISTINA i nikad nece ni biti.
sve sto ste napisali na ovoj temi o bikerima, vasim pravilima, solidarnosti....sve ja to ZNAM vec dugo i sve je to OK...pa pobogu, odrasla sam u ovom gradu!!!
isto tako, niko nema pravo da mene ili bilo koga pojedinacno ili kao grupu poistovjecuje sa nekim kretenima od vozaca automobila, koji prave s****po gradu, i mene prvu nerviraju.
razmisljala sam sta da napisem za kraj ovog posta i jedino sto mi pada na pamet je da sve ucesnike u ovoj (ali zaista nepotrebnoj) raspravi pozovem na pice, eto da dogovorimo da se vidimo ovih dana (dok jos mozete doci sa vasim ljubimcima na dva tocka...) i (valjda) skontamo da i nismo toliko kontra stavova...
-
twowheelkamikaza
hondagirl,
ni ja se nisam upustao u raspravu na ovu temu, meni je sve to sega na neki nacin. Ni sam ne znam kako se sva ova regularna diskusija razvije u negativna prepucavanja.
Finta koju vecina raje ne moze da shvati jeste, da medju biker-ima ima dosta razlicitih ljudi. Raja iz sarajevskih MC klubova fura nacin zivljenja koji je razvijen u USA, i nije bas poznat nasim ljudima. U velikoj mjeri, momci sa kojima se ti navecer vozas (sportrider-i) nemaju tu furku, vec manje-vise zadaju bike zbog vlastitog cejfa, znaci nema odredjenih pravila.
Momci poput DaySleeper-a, Vough-a ozbiljno shvataju svoju pripadnost odredjenom klubu i nacinu zivota, a nasoj raji je nepoznat takav stav naspram necega sto oni smatraju hobijem ili "budalastinom", kako nas generalno vecina ljudi karakteriste, mislim na bikere uopste.
Opet, momci poput mene, sportrider-i, su po prirodi nesputani, znaci brzina, adrenalin, pa smo po tom opredjeljenju bliski sa vozacima poput tebe.
Cuo sam da pokrecete klub, drago mi je, i nadam se da ce klub krenuti prema sportskom angazmanu, a ne samo na lijepljenju naljepnica i tackanju po gradu (i sama znas da i ja volim divljati, ali vrijeme da se lagano fatamo staze i sportskog takmicenja).
Nazalost, necu vam se moci pridruziti na kafi, opet sam na terenu, pa samo mogu sanjati o bike-u.
Hondagirl, cuvaj se, i nadam se akoBogda iduce sezone zadavi kroz grad,
2WK
ni ja se nisam upustao u raspravu na ovu temu, meni je sve to sega na neki nacin. Ni sam ne znam kako se sva ova regularna diskusija razvije u negativna prepucavanja.
Finta koju vecina raje ne moze da shvati jeste, da medju biker-ima ima dosta razlicitih ljudi. Raja iz sarajevskih MC klubova fura nacin zivljenja koji je razvijen u USA, i nije bas poznat nasim ljudima. U velikoj mjeri, momci sa kojima se ti navecer vozas (sportrider-i) nemaju tu furku, vec manje-vise zadaju bike zbog vlastitog cejfa, znaci nema odredjenih pravila.
Momci poput DaySleeper-a, Vough-a ozbiljno shvataju svoju pripadnost odredjenom klubu i nacinu zivota, a nasoj raji je nepoznat takav stav naspram necega sto oni smatraju hobijem ili "budalastinom", kako nas generalno vecina ljudi karakteriste, mislim na bikere uopste.
Opet, momci poput mene, sportrider-i, su po prirodi nesputani, znaci brzina, adrenalin, pa smo po tom opredjeljenju bliski sa vozacima poput tebe.
Cuo sam da pokrecete klub, drago mi je, i nadam se da ce klub krenuti prema sportskom angazmanu, a ne samo na lijepljenju naljepnica i tackanju po gradu (i sama znas da i ja volim divljati, ali vrijeme da se lagano fatamo staze i sportskog takmicenja).
Nazalost, necu vam se moci pridruziti na kafi, opet sam na terenu, pa samo mogu sanjati o bike-u.
2WK
-
twowheelkamikaza
hondagirl,
2WK
2WK
-
JD
Ti ama bas sve pogresno shvatas, sta je u prethodnom postu bilo foliranje, haj konkretno mi navedi?DaysleepeR wrote: Dobro JD, ako ti to tako kazes.
I vidjecemo da sam upravu za sta ?
I sta je to sporno u tom postu sto izaziva senzacionalnije podatke?
- DaysleepeR
Ma apsolutno nista, u pravu si.JD wrote:Ti ama bas sve pogresno shvatas, sta je u prethodnom postu bilo foliranje, haj konkretno mi navedi?DaysleepeR wrote: Dobro JD, ako ti to tako kazes.
I vidjecemo da sam upravu za sta ?![]()
I sta je to sporno u tom postu sto izaziva senzacionalnije podatke?![]()
- DaysleepeR
Ne kontam, pa ti si i zapocela ovu diskusiju nicim pozvana se javljajuci na temu koju je phil mazanera pokrenuo kako bi bikeri progovorili koju u off season periodu.hondagirl wrote:twowheelkamikaza wrote:JD,
Pitas kakav je merak zadavanje po cesti velikom brzinom, itd. Jednostavno, merak. To bi bio konkretan odgovor. U mom slucaju, ja sam i padobranac, i danas znam popeti stijenu bez opreme, amaterski se bavim ronjenjem. Valjda je logican slijed okolnosti da se na terra firma-i zadaje niskoleteci aparat, a ne trolejbus na naftu (osim kad pada kisa). Prvo, dokazivanje nije nikakvo, jer vozim u punoj opremi, vizir na kacigi mi je taman, tako da me niko i ne prepozna osim onih koji znaju koji bike vozim, a nema nas bas na hiljade.
2WK
aaaa, povukla sam se iz ove rasprave iz dva razloga:
kao prvo, jer je totalno izgubila smisao negdje od mog prvog posta (da podsjetim, kao i u ranijim temama dala sam potpunu podrsku bikerima) i preobrazila se u naduravanje bikeri vs vozaci automobila.
kao drugo, svaka moja recenica je protumacena kako je tko htio, a ja nemam bas zivaca svakim postom pojasnjavat onaj svoj prethodni.
posto vidim da rasprava i dalje tece svojim tokom, da onda kazem jos koju:
dakle, nikad nista nisam imala protiv bikera, naprotiv, zavidim vam kad prozujite pored mene (a ja fol brza hihihi), i uvijek sam ganjala sanse da se provozam na motoru, jer znam da je uzitak veci (i drugaciji) nego voznja autom...
veliki mi je uzitak i da se vozam sa grupicom bikera navece (i to sam vec ranije rekla)....
do proljeca mozda bude i nekih novina vezanih za nabavku motora, ali o tome cemo nekom drugom prilikom....
nervira me sto je tema otisla u pravcu da smo mi (vozaci auta) protiv bikera. TO NIKAKO NIJE ISTINA i nikad nece ni biti.
sve sto ste napisali na ovoj temi o bikerima, vasim pravilima, solidarnosti....sve ja to ZNAM vec dugo i sve je to OK...pa pobogu, odrasla sam u ovom gradu!!!
isto tako, niko nema pravo da mene ili bilo koga pojedinacno ili kao grupu poistovjecuje sa nekim kretenima od vozaca automobila, koji prave s****po gradu, i mene prvu nerviraju.
razmisljala sam sta da napisem za kraj ovog posta i jedino sto mi pada na pamet je da sve ucesnike u ovoj (ali zaista nepotrebnoj) raspravi pozovem na pice, eto da dogovorimo da se vidimo ovih dana (dok jos mozete doci sa vasim ljubimcima na dva tocka...) i (valjda) skontamo da i nismo toliko kontra stavova...
Umjesto toga ti se dosla folirat kako ste vi eto osnovali klub za razliku od bikera.
A ja ti samo pod nos stavio da si dijete moje jos u pelenama i da moto klubovi ovdje postoje godinama.
A to sto je JD nedokazan cemo pripisat njegovim godinama, sam je sebe ionako napravio smijesnim.
I na kraju sam i ja potrosio svog dragocjenog vremena objasnjavajuci kvantnu fiziku nekom ko ne konta ni matematiku i bezveze mi propade tema gdje cu sa svojim bajkerima cavrljat o (izgleda samo nama razumljivim) bajkerskim temama.
Otvori temu petrolheadsi (ako uopste znas sta je to) pa razglabaj o punim gasovima ja prvi na nju necu nijedan post stavit.
Da ti ustedim vrijeme:
Petrolhead
A petrolhead is a British term for a person who loves or is possibly obsessed with automobiles (usually petrol powered).
Petrolhead usually refers to those very involved in the mechanical aspects (tuning, rebuilding etc) of engines and gearboxes rather than driving, but can include extreme fans of driving or motor racing in general.
It is generally meant and taken as more affectionate than pejorative.
Hajd sad adio
-
hondagirl
2WK,
hvala na lijepim zeljama, ja i ti smo i ranije imali zdravu konverzaciju i mislim da ti kontas ono sta ja govorim...
poenta nase kluba je upravo to sto si rekao "...vrijeme da se lagano fatamo staze i sportskog takmicenja..."
da bi se organizovalo kakvo takmicenje, moramo imati klub. kao klub jedino mozemo nesto i napraviti, inace nas svrstavaju u "nocne ulicne trkace" opasne po zivot.
niko se ne bavi osnivanjem kluba radi jurcanja po gradu, ja to mogu i bez kluba...
a to sto neki smatraju mene jos djetetom u pelenama i zeljnom foliranja po forumima, to je njihov problem, vjerovatno se jos nisu raspitali ko sam ja, hehehe....
pozdrav 2WK i citamo se na nekoj drugoj temi...
hvala na lijepim zeljama, ja i ti smo i ranije imali zdravu konverzaciju i mislim da ti kontas ono sta ja govorim...
poenta nase kluba je upravo to sto si rekao "...vrijeme da se lagano fatamo staze i sportskog takmicenja..."
da bi se organizovalo kakvo takmicenje, moramo imati klub. kao klub jedino mozemo nesto i napraviti, inace nas svrstavaju u "nocne ulicne trkace" opasne po zivot.
niko se ne bavi osnivanjem kluba radi jurcanja po gradu, ja to mogu i bez kluba...
a to sto neki smatraju mene jos djetetom u pelenama i zeljnom foliranja po forumima, to je njihov problem, vjerovatno se jos nisu raspitali ko sam ja, hehehe....
pozdrav 2WK i citamo se na nekoj drugoj temi...
-
twowheelkamikaza
Hondagirl,
vidi, nema sumnje da se mi bolje razumijemo, cisto iz razloga sto "vrtimo na visokim obrtajima". Vidio sam tvoj stil voznje, da zadas i na dva tocka, definitivno bi bila 6-ca ili hiljadarka, nista slabije!
Zao mi je sto sam daleko od kuce, sto nema sanse da do slijedece godine vidim grad a tek da provozam bike...
Samo naprijed sa klubom, nadam se da ce klub imati i sportbike sekciju u neko dogledno vrijeme, da ce biti vise takvih klubova u gradu.
Slazem se da treba poceti, samo moj je savjet legendo, bez puno "pompe" oko formiranja dok se ne zada konkretan plan o aktivnostima tipa staza, neke kvalifikacije za licenciranje, drzavno takmicenje i sl.
Sto nas bude vise, to cemo lakse prici i sponzorima i drzavnim institucijama.
AkoBogda, da se iduce godine zada neka promotivna trka u Banjaluci, barem dva prisutna kluba iz SA!
Cuvaj se legendo, i vidimo se akoBogda,
2WK
vidi, nema sumnje da se mi bolje razumijemo, cisto iz razloga sto "vrtimo na visokim obrtajima". Vidio sam tvoj stil voznje, da zadas i na dva tocka, definitivno bi bila 6-ca ili hiljadarka, nista slabije!
Zao mi je sto sam daleko od kuce, sto nema sanse da do slijedece godine vidim grad a tek da provozam bike...
Samo naprijed sa klubom, nadam se da ce klub imati i sportbike sekciju u neko dogledno vrijeme, da ce biti vise takvih klubova u gradu.
Slazem se da treba poceti, samo moj je savjet legendo, bez puno "pompe" oko formiranja dok se ne zada konkretan plan o aktivnostima tipa staza, neke kvalifikacije za licenciranje, drzavno takmicenje i sl.
Sto nas bude vise, to cemo lakse prici i sponzorima i drzavnim institucijama.
AkoBogda, da se iduce godine zada neka promotivna trka u Banjaluci, barem dva prisutna kluba iz SA!
Cuvaj se legendo, i vidimo se akoBogda,
2WK
- phil manzanera
Vozdra, Bikeri! Samo da malo "podignem" ovaj nas thread na listi interesa. Glupo je da nam JD odrzava ritam.
- DaysleepeR
Vozdra.
Odoh u Bec poslovno sredinom decembra.
Stekam lovu, jao kad se zarovim u Louis GIGA Store
Odoh u Bec poslovno sredinom decembra.
Stekam lovu, jao kad se zarovim u Louis GIGA Store
- DaysleepeR
Meni je motor najljepsi kad je natovaren za putovanja.
Izvoli my pride and joy.

Izvoli my pride and joy.

-
The_Flyer2002
ma zakon passat 
- DaysleepeR
Mozes pokazat pederu milion dobrih treba, a on ce i dalje vidjeti samo kurac.Qler wrote:dobar mercedes