sad za sad suti i trpivjesticanametli wrote:Zar je nije ubila ....otrovala
al zato cojku ronda--tesko njemu
sad za sad suti i trpivjesticanametli wrote:Zar je nije ubila ....otrovala
ja bih prije rekao kiturine!!!!!HAVANA wrote:Cuj cime,imamo velike kite.
realna do boli wrote:Ovo..PONOSNI..mi bode oci. Nemamo na sta biti ponosni. Realno, za mnogo sta nas treba biti stid, od losih puteva, prljavstine uz ceste, wc-a u restoranima i kaficima, namrstenih konobara, zaostajanju u svemu....itd..itd..
Da je volim, volim je..ali me stid kako izgleda.
nisi ti izasao iz bosnerealna do boli wrote:Ovo..PONOSNI..mi bode oci. Nemamo na sta biti ponosni. Realno, za mnogo sta nas treba biti stid, od losih puteva, prljavstine uz ceste, wc-a u restoranima i kaficima, namrstenih konobara, zaostajanju u svemu....itd..itd..
Da je volim, volim je..ali me stid kako izgleda.
Ma naravno. Sve to je isto i u njemackoj i francuskoj i americi i kanadi jelde?mO k3 wrote:nisi ti izasao iz bosnerealna do boli wrote:Ovo..PONOSNI..mi bode oci. Nemamo na sta biti ponosni. Realno, za mnogo sta nas treba biti stid, od losih puteva, prljavstine uz ceste, wc-a u restoranima i kaficima, namrstenih konobara, zaostajanju u svemu....itd..itd..
Da je volim, volim je..ali me stid kako izgleda.to je tvoj problem
@sabina1 nisi ni ti izasla cim lajkas
Prvo, zensko sam..kako izgledaju druge drzave pa i kontinenti..znam..ali me nije briga..i ne zelim ih usporedjivati sa BiH. A ako vec trebam, Singapur necemo nikada biti..o cistoci govorim..ako cemo usporedjivati prljavstinu, nadam se da necemo biti ni New YorkmO k3 wrote:nisi ti izasao iz bosnerealna do boli wrote:Ovo..PONOSNI..mi bode oci. Nemamo na sta biti ponosni. Realno, za mnogo sta nas treba biti stid, od losih puteva, prljavstine uz ceste, wc-a u restoranima i kaficima, namrstenih konobara, zaostajanju u svemu....itd..itd..
@sabina1 nisi ni ti izasla cim lajkas
Ovo me najvise bode u oci pored svega negativnog jer u sustini pobija direktno moj taj neki ponos sto sam eto rodjen kao boasanac i sto se osjecam bosancem a ni ustav te iste drzave u kojoj se rodi me ne prizanje?? Nidje veze, da nije tuzno i ruzno, mozda je komicno, haj ga znaj?drugi profil wrote:Ovo su drustvo temeljito razjebali. Ljudi su se pokvarili. Ljudi su postali pakosni.
Neostvarenost, frustracije, šta li?
Osjećam se kao stranac u svojoj zemlji. Ni Ustav me ne priznaje.
Sve češće mislim da je bolje biti stranac u tuđoj zemlji, jer si tamo s tim makar na čisto.
Otjerali su me odavde, ali ja još nisam otišao. Ukratko.
Ponosan sam na svoje djedove, očeve, pa dijelom i na ono što sam mogao učiniti i učinio za ovu zemlju dok je iole vrijedilo i imalo smisla.
Na ovu zemlju nisam ponosan. Ova zemlja je sramota. Najtuznije je sto to ne shvataju oni koji to mogu promijeniti.
nekada stvari nisu ni tako lose kako covijek misli.....singapur ne mozes porediti ni sa velikim metropolama na zapadu sto se tice cistoce ...realna do boli wrote:Prvo, zensko sam..kako izgledaju druge drzave pa i kontinenti..znam..ali me nije briga..i ne zelim ih usporedjivati sa BiH. A ako vec trebam, Singapur necemo nikada biti..o cistoci govorim..ako cemo usporedjivati prljavstinu, nadam se da necemo biti ni New YorkmO k3 wrote:nisi ti izasao iz bosnerealna do boli wrote:Ovo..PONOSNI..mi bode oci. Nemamo na sta biti ponosni. Realno, za mnogo sta nas treba biti stid, od losih puteva, prljavstine uz ceste, wc-a u restoranima i kaficima, namrstenih konobara, zaostajanju u svemu....itd..itd..
@sabina1 nisi ni ti izasla cim lajkas.
Kada sletite na bilo koji aerodrom u BiH..pa idete dalje autobusom..a stranac ste pored kojeg sjedim..onda se ja postidim moje Bosne u srcu Europe.
Jednostavno, ja pisem samo o trenutnom izgledu..i nisam ponosna..tada.
Zivim ovdje, necu se seliti..ali sve vise ostajem u kuci.
Ponosan da nemogu biti ponosniji. Mogu te maltretirat koliko hoce Hr krkani ali budes tu upravo ponosan na pasos koji drzis u ruci. Istaknes ga kao da je prvi u svijetu. To krkana boli vise nego kad vidi da te stid da krijes pasos do posljednje sekunde.muha_sa wrote:sta imam bit ponosan il se stidit sto sam Bosanceros![]()
briga me, a briga i nekog petog desetog oklena sam![]()
osim na pasoskoj kontroli kad ti vide BH pasos, tad si najebal![]()
mogu bit ponosan na svoju djecu a boMMe i unucad
ne stidim se--ne do dragi bogovo_malo_duse wrote:Ponosan da nemogu biti ponosniji. Mogu te maltretirat koliko hoce Hr krkani ali budes tu upravo ponosan na pasos koji drzis u ruci. Istaknes ga kao da je prvi u svijetu. To krkana boli vise nego kad vidi da te stid da krijes pasos do posljednje sekunde.muha_sa wrote:sta imam bit ponosan il se stidit sto sam Bosanceros![]()
briga me, a briga i nekog petog desetog oklena sam![]()
osim na pasoskoj kontroli kad ti vide BH pasos, tad si najebal![]()
mogu bit ponosan na svoju djecu a boMMe i unucad
I Ebes ga. Nisu svugdje krkani kao na HR i SLO granici. Proputovao sam pola svijeta sa BiH pasosem i nigdje me nisu maltretirali osim na Hrvashkoj granici ito cini mi se u Bosanskoj Gradisci. Gdje me tuka drzala pola sata samo zato sto joj se muzu nije digao tu vece. Ili slovenac na Sentilju pri ulasku u Austriju, kad sam vec proputovao isprdak mu od drzave.
Doduse u Indiji su u februaru ove godine cak i Googlali da vide " Di je ta i sto je ta Bosna" ali eto. Pola sata su prevrtali i zagledali pasos provjravali vizu, meni kaze uljudno " oprostite samo minut imamo tehnickih problema"" doslo ih pet i svi pipkajo okrecu![]()
![]()
Ja se smjeskam jer vidim koliko je sati he he he he na kraju samo uljudno oprostite na cekanju izvolite proci i jos me provede ciko pored na kontroli zbog cekanja...
U kosicama u Slovackoj mi je granicar upisao datum i vrijeme ulaska i da mu se javim da vidi da odlazim 2 dana poslije kad sam imao let nazad![]()
![]()
a to vjerovatno sve zato sto sam sam Bosanskim pasosem dosao iz Hamburga preko Beca i Praga u Kosice. Aerodrom tad bio ala tuzlanski.
Mislim i da je kontaktirao ne samo sefa smjene nego je zvao i glavnokomandujuceg granicne policije....Hahahaha ali pasos i viza su bili OK i na kraju uljudno se zahvalio i pozelio sretan put ...
Kad se samo sjetim kako se tip izgubio kad je vidio kartu i pasos --- Uh kako sam tad bio Ponosan....
uf mogu ti reci da mi ides na zivce....realna do boli wrote:To sto smo deklarativno..ponosni..hajd i nekako razumijem, ali sto necemo da vidimo realnost, e, to nerazmijem.
o, o, mogul' ja, mogul' ja?mO k3 wrote:haj ovako navedi mi neku lijepu stvar u bosni??
meteorit135531 wrote:Hoću li tada biti magnet za picke, hoću.
Jesam li sada lijep, jesam.
Ja sam neopisivo lijep, ali sam sad fukara koja živi u čahuri i nema ništa.
Ali promijenit će se to.
nisi fukaratranquil wrote:o, o, mogul' ja, mogul' ja?mO k3 wrote:haj ovako navedi mi neku lijepu stvar u bosni??
meteorit135531![]()
meteorit135531 wrote:Hoću li tada biti magnet za picke, hoću.
Jesam li sada lijep, jesam.
Ja sam neopisivo lijep, ali sam sad fukara koja živi u čahuri i nema ništa.
Ali promijenit će se to.