DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#151 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by muha_sa »

vjesticanametli wrote:Zar je nije ubila ....otrovala :mrgreen:
sad za sad suti i trpi

al zato cojku ronda--tesko njemu :(
SmokingMan

#152 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by SmokingMan »

Ne!Mnogo smo pogan narod,doduše ništa se ni ova pogan oko nas mnogo ne razlikuje.
mO k3

#153 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by mO k3 »

Naravno!!!
mO k3

#154 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by mO k3 »

HAVANA wrote:Cuj cime,imamo velike kite.
ja bih prije rekao kiturine!!!!! :mrgreen:
@point ima malu ....
realna do boli

#155 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by realna do boli »

Ovo..PONOSNI..mi bode oci. Nemamo na sta biti ponosni. Realno, za mnogo sta nas treba biti stid, od losih puteva, prljavstine uz ceste, wc-a u restoranima i kaficima, namrstenih konobara, zaostajanju u svemu....itd..itd..
Da je volim, volim je..ali me stid kako izgleda.
micko green eyes

#156 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by micko green eyes »

Pa eto jesam :)
Bez zeze, fakat mi je zanimljivo procitati odgovore i razmisljanja mnogih.
Mada sustina je ta kao sto mnogi citiraju ovog "Amera", koji je 1000% u pravu.
S druge strane prezirem taj balkanski patriotizam, koji je jednak nacionalizmu i sovinizmu, da nekazem fasizmu.
Bosanac, pa sta :)
muha_sa

#157 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by muha_sa »

sta imam bit ponosan il se stidit sto sam Bosanceros :-)
briga me, a briga i nekog petog desetog oklena sam :-)

osim na pasoskoj kontroli kad ti vide BH pasos, tad si najebal :lol:

mogu bit ponosan na svoju djecu a boMMe i unucad :-D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#158 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by sabina1 »

realna do boli wrote:Ovo..PONOSNI..mi bode oci. Nemamo na sta biti ponosni. Realno, za mnogo sta nas treba biti stid, od losih puteva, prljavstine uz ceste, wc-a u restoranima i kaficima, namrstenih konobara, zaostajanju u svemu....itd..itd..
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Da je volim , volim je ali me stid onoga sto smo danas.
mO k3

#159 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by mO k3 »

realna do boli wrote:Ovo..PONOSNI..mi bode oci. Nemamo na sta biti ponosni. Realno, za mnogo sta nas treba biti stid, od losih puteva, prljavstine uz ceste, wc-a u restoranima i kaficima, namrstenih konobara, zaostajanju u svemu....itd..itd..
nisi ti izasao iz bosne :) to je tvoj problem

@sabina1 nisi ni ti izasla cim lajkas
Bodkin

#160 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by Bodkin »

mO k3 wrote:

Ma naravno. Sve to je isto i u njemackoj i francuskoj i americi i kanadi jelde?

A ozbiljno sad, vidio sam da ima masa nacija koje su zaostale i drzave su im u kurcu pa su i dalje ponosni na porijeklo. Mislim sve je to glupost i rezultat ili kompleksa ili nedostatka licnog uspjeha svakako al eto zanimljivo je. Ali ako se gleda kolektivni uspjeh, vjerujem da vise razloga za ponos imaju svicarci ili englezi :D
drug_profi

#161 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by drug_profi »

Ovo su drustvo temeljito razjebali. Ljudi su se pokvarili. Ljudi su postali pakosni.
Neostvarenost, frustracije, šta li?
Osjećam se kao stranac u svojoj zemlji. Ni Ustav me ne priznaje.
Sve češće mislim da je bolje biti stranac u tuđoj zemlji, jer si tamo s tim makar na čisto.
Otjerali su me odavde, ali ja još nisam otišao. Ukratko.

Ponosan sam na svoje djedove, očeve, pa dijelom i na ono što sam mogao učiniti i učinio za ovu zemlju dok je iole vrijedilo i imalo smisla.
Na ovu zemlju nisam ponosan. Ova zemlja je sramota. Najtuznije je sto to ne shvataju oni koji to mogu promijeniti.
pukepuke

#162 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by pukepuke »

Unatoč svemu negativnom što su drugi već naveli - do neba, ne mogu si pomoći. Može biti da je to više stvar ponosa na svoje podrijetlo, odgoj, pretke... Ali meni ovdje najljepše i nigdje drugo se ne osjećam kod kuće.
realna do boli

#163 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by realna do boli »

mO k3 wrote:

Prvo, zensko sam..kako izgledaju druge drzave pa i kontinenti..znam..ali me nije briga..i ne zelim ih usporedjivati sa BiH. A ako vec trebam, Singapur necemo nikada biti..o cistoci govorim..ako cemo usporedjivati prljavstinu, nadam se da necemo biti ni New York :).
Kada sletite na bilo koji aerodrom u BiH..pa idete dalje autobusom..a stranac ste pored kojeg sjedim..onda se ja postidim moje Bosne u srcu Europe.
Jednostavno, ja pisem samo o trenutnom izgledu..i nisam ponosna..tada.
Zivim ovdje, necu se seliti..ali sve vise ostajem u kuci.
micko green eyes

#164 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by micko green eyes »

drugi profil wrote:Ovo su drustvo temeljito razjebali. Ljudi su se pokvarili. Ljudi su postali pakosni.
Neostvarenost, frustracije, šta li?
Osjećam se kao stranac u svojoj zemlji. Ni Ustav me ne priznaje.
Sve češće mislim da je bolje biti stranac u tuđoj zemlji, jer si tamo s tim makar na čisto.
Otjerali su me odavde, ali ja još nisam otišao. Ukratko.

Ponosan sam na svoje djedove, očeve, pa dijelom i na ono što sam mogao učiniti i učinio za ovu zemlju dok je iole vrijedilo i imalo smisla.
Na ovu zemlju nisam ponosan. Ova zemlja je sramota. Najtuznije je sto to ne shvataju oni koji to mogu promijeniti.
Ovo me najvise bode u oci pored svega negativnog jer u sustini pobija direktno moj taj neki ponos sto sam eto rodjen kao boasanac i sto se osjecam bosancem a ni ustav te iste drzave u kojoj se rodi me ne prizanje?? Nidje veze, da nije tuzno i ruzno, mozda je komicno, haj ga znaj? :-)
mO k3

#165 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by mO k3 »

realna do boli wrote:
mO k3 wrote:

Prvo, zensko sam..kako izgledaju druge drzave pa i kontinenti..znam..ali me nije briga..i ne zelim ih usporedjivati sa BiH. A ako vec trebam, Singapur necemo nikada biti..o cistoci govorim..ako cemo usporedjivati prljavstinu, nadam se da necemo biti ni New York :).
Kada sletite na bilo koji aerodrom u BiH..pa idete dalje autobusom..a stranac ste pored kojeg sjedim..onda se ja postidim moje Bosne u srcu Europe.
Jednostavno, ja pisem samo o trenutnom izgledu..i nisam ponosna..tada.
Zivim ovdje, necu se seliti..ali sve vise ostajem u kuci.
nekada stvari nisu ni tako lose kako covijek misli.....singapur ne mozes porediti ni sa velikim metropolama na zapadu sto se tice cistoce ...

ali bosna je bosna :) nema je ljepse....vjeruj mi jednu stvar da sam prosao od azije do juzne amerike...
all_might

#166 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by all_might »

ja sam ponosan što sam iz bih al se uvijek sjetim one od ede maajke

otac pije reko "de nam natoci dvije"
dok u drugu toci
vidim zasuzise mu oci kaze
"sine, proslo se pun kurac toga
al' ipak vidis da ima nekakvog Boga
ma bice ovo Svicarska bice zemlja snova
bice svega sad je vlast nova"

"dobro je ba stari pa nemoj mu srat"
iz druge sobe vice moj stariji brat

"Edo mozes birat Australija, Kanada
ja imam motiv
ovdje ne postoji nikakva nada
Samo veze, stela, ilegalna djela
Hajmo zajedno vani
da nam djeca budu debela"

Rekoh "sorry buraz al' ja cu ostat kad mi dodje crno tabletama se rokat
domace vino lokat
fino je tamo fakat
al' ovdje kad se budem boj'o
bar cu imat s nekim plakat"

:(
ovo_malo_duse

#167 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by ovo_malo_duse »

muha_sa wrote:sta imam bit ponosan il se stidit sto sam Bosanceros :-)

Ponosan da nemogu biti ponosniji. Mogu te maltretirat koliko hoce Hr krkani ali budes tu upravo ponosan na pasos koji drzis u ruci. Istaknes ga kao da je prvi u svijetu. To krkana boli vise nego kad vidi da te stid da krijes pasos do posljednje sekunde.
I Ebes ga. Nisu svugdje krkani kao na HR i SLO granici. Proputovao sam pola svijeta sa BiH pasosem i nigdje me nisu maltretirali osim na Hrvashkoj granici ito cini mi se u Bosanskoj Gradisci. Gdje me tuka drzala pola sata samo zato sto joj se muzu nije digao tu vece. Ili slovenac na Sentilju pri ulasku u Austriju, kad sam vec proputovao isprdak mu od drzave.
Doduse u Indiji su u februaru ove godine cak i Googlali da vide " Di je ta i sto je ta Bosna" ali eto. Pola sata su prevrtali i zagledali pasos provjravali vizu, meni kaze uljudno " oprostite samo minut imamo tehnickih problema"" doslo ih pet i svi pipkajo okrecu :D :D :D Ja se smjeskam jer vidim koliko je sati he he he he na kraju samo uljudno oprostite na cekanju izvolite proci i jos me provede ciko pored na kontroli zbog cekanja...
U kosicama u Slovackoj mi je granicar upisao datum i vrijeme ulaska i da mu se javim da vidi da odlazim 2 dana poslije kad sam imao let nazad :lol: :lol: :lol: a to vjerovatno sve zato sto sam sam Bosanskim pasosem dosao iz Hamburga preko Beca i Praga u Kosice. Aerodrom tad bio ala tuzlanski.
Mislim i da je kontaktirao ne samo sefa smjene nego je zvao i glavnokomandujuceg granicne policije....Hahahaha ali pasos i viza su bili OK i na kraju uljudno se zahvalio i pozelio sretan put ...
Kad se samo sjetim kako se tip izgubio kad je vidio kartu i pasos --- Uh kako sam tad bio Ponosan....
muha_sa

#168 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by muha_sa »

ovo_malo_duse wrote:
muha_sa wrote:sta imam bit ponosan il se stidit sto sam Bosanceros :-)

Ponosan da nemogu biti ponosniji. Mogu te maltretirat koliko hoce Hr krkani ali budes tu upravo ponosan na pasos koji drzis u ruci. Istaknes ga kao da je prvi u svijetu. To krkana boli vise nego kad vidi da te stid da krijes pasos do posljednje sekunde.
I Ebes ga. Nisu svugdje krkani kao na HR i SLO granici. Proputovao sam pola svijeta sa BiH pasosem i nigdje me nisu maltretirali osim na Hrvashkoj granici ito cini mi se u Bosanskoj Gradisci. Gdje me tuka drzala pola sata samo zato sto joj se muzu nije digao tu vece. Ili slovenac na Sentilju pri ulasku u Austriju, kad sam vec proputovao isprdak mu od drzave.
Doduse u Indiji su u februaru ove godine cak i Googlali da vide " Di je ta i sto je ta Bosna" ali eto. Pola sata su prevrtali i zagledali pasos provjravali vizu, meni kaze uljudno " oprostite samo minut imamo tehnickih problema"" doslo ih pet i svi pipkajo okrecu :D :D :D Ja se smjeskam jer vidim koliko je sati he he he he na kraju samo uljudno oprostite na cekanju izvolite proci i jos me provede ciko pored na kontroli zbog cekanja...
U kosicama u Slovackoj mi je granicar upisao datum i vrijeme ulaska i da mu se javim da vidi da odlazim 2 dana poslije kad sam imao let nazad :lol: :lol: :lol: a to vjerovatno sve zato sto sam sam Bosanskim pasosem dosao iz Hamburga preko Beca i Praga u Kosice. Aerodrom tad bio ala tuzlanski.
Mislim i da je kontaktirao ne samo sefa smjene nego je zvao i glavnokomandujuceg granicne policije....Hahahaha ali pasos i viza su bili OK i na kraju uljudno se zahvalio i pozelio sretan put ...
Kad se samo sjetim kako se tip izgubio kad je vidio kartu i pasos --- Uh kako sam tad bio Ponosan....
ne stidim se--ne do dragi bog :-) ko im jebe mater, nego me huja fata--a to ne mogu na cehri sakrit :-)
mO k3

#169 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by mO k3 »

Slovenci su prica za sebe... mrzim ih radi vinjete ,kako ti kazes prodjes taj isprdak od zemlje za 30 minuta i platis im jebenu vinjetu koja je vazna 7 dana...

Hrvati, to je vise ljubomora , ljubomora na nas i Bosnu _:)
tranquil

#170 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by tranquil »

realna do boli

#171 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by realna do boli »

To sto smo deklarativno..ponosni..hajd i nekako razumijem, ali sto necemo da vidimo realnost, e, to nerazmijem.
mO k3

#172 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by mO k3 »

realna do boli wrote:To sto smo deklarativno..ponosni..hajd i nekako razumijem, ali sto necemo da vidimo realnost, e, to nerazmijem.
uf mogu ti reci da mi ides na zivce....
jeli ti mislis da smo mi slijepi ...
haj ovako navedi mi neku lijepu stvar u bosni??
Vitezanin

#173 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by Vitezanin »

zašto bismo trebali biti ponosni ili ne-ponosni na činjenicu da se dogodilo da smo rođeni i odrasli u određenom geografskom području? Meni je to isto kao da neko kaže "Jesi li ponosan što imaš smeđe oči?". Takva vrsta "ponosa" nema apsolutno nikakvu težinu. Mogu biti ponosan na nešto što sam sam napravio (ako je dobro), na zajednicu ako smo nešto zajedno uradili, ali biti ponosan, ono po automatizmu, jer sam iz ove ili one države meni nema nikakvog smisla. To ne znači da državu ne volim, naprotiv. Mislim da je samo takva vrsta ponosa zapravo maska i bacanje prašine u oči jer nam taj neki zanos o ljubavi prema zemlji onemogućuje da racionalno razmišljamo o ono što valja i ne valja u zemlji u kojoj živimo.

Na ono što je lijepo i dobro u BiH je suludo biti ponosan jer ni to što valja nismo mi stvorili, npr, priroda, prelijepa zelena brda itd. Skoro ništa u ovoj zemlji što valja nije nastalo našom zaslugom.
Last edited by Vitezanin on 13/10/2017 09:30, edited 1 time in total.
tranquil

#174 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by tranquil »

mO k3 wrote:haj ovako navedi mi neku lijepu stvar u bosni??
o, o, mogul' ja, mogul' ja?

meteorit135531 :D
meteorit135531 wrote:Hoću li tada biti magnet za picke, hoću.
Jesam li sada lijep, jesam.
Ja sam neopisivo lijep, ali sam sad fukara koja živi u čahuri i nema ništa.
Ali promijenit će se to. :bih:
mO k3

#175 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by mO k3 »

tranquil wrote:
mO k3 wrote:haj ovako navedi mi neku lijepu stvar u bosni??
o, o, mogul' ja, mogul' ja?

meteorit135531 :D
meteorit135531 wrote:Hoću li tada biti magnet za picke, hoću.
Jesam li sada lijep, jesam.
Ja sam neopisivo lijep, ali sam sad fukara koja živi u čahuri i nema ništa.
Ali promijenit će se to. :bih:
nisi fukara :) ti si bre gospodin ... ne prodaji se ispod svoje vrijednosti
Post Reply