BORBA S KILAŽOM

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mukkii

Post by mukkii »

Harvi Dajmond - Zdravi i Vitki (Harvey Diamond - Fit for life)

Ako želite da ucinite nesto za sebe, za svoje tijelo, i smrsate obavezno procitajte ovu knjigu.
Bumbar

Post by Bumbar »

Frutek wrote:

Hehe fino, fina taktika...Samo već vidim dugo fizičko a i psihičko mučenje na pomolu :o Valja izdeverat samo na mesu i par povrćki :x A jesil trčala redovno uz to il nešto slično? Redovan sex možda :D :D Lace, čini mi se, reče da je sat sexa 250 kalorija :-D :-D :-)
Jok...ucim i radim...a ljenguza kad se treba sama pokrenuti pa nije bilo nikakve fizicke aktivnosti...a sto se keksa tice.. :roll: da je bilo toga vise bi sigurno skinula :lol:
Lace

Post by Lace »

Bumbar wrote:
Lace wrote:i pliz da mi pojasnite kako doci do tog fitnes kluba u hrasnom...evo i drustvo sam nasla :)

pozdrav "onoj-koja-cita-a-ne-komentrise" i koja me provalila i javila se veceras :)
Bok raja...'bem ti, crkla nam nekakva antena na poslu pa nikako internet...da stvar bude bolja, mi ne mozemo ni svoje dokumente ski8nuti ako net ne radi :x (morala sam se pozaliti :D ).

@Lace...ti za Atlantis pitas?
predjes mostic kod Tita, i skrenes odmah desno na puteljak do Miljacke. i Samo furas mala pravo :) i vidjet ces sa lijeve strane. U svakom slucaju moramo se dogovoriti kad krecemo pa cemo se naci gdje nam sve pase :))).

e hvala :)
Lace

Post by Lace »

Bumbar wrote:
Lace wrote:
hananah wrote:Lace bona, ja ti vec jednom rekoh, imas one tablete turbo slang, u komsiluku mozes kupiti. Ja i Stela smo danas srele jednu curu koja se bukvalno prepolovila od njih za 2 mjeseca 18 kg dole :)
ja bih umrla kad bih sletila 18 kg...ja trebam da se rjesim nekih 4-6 kg :D
Sad cu ja da se pohvalim...ja sam skinula 11-13 kg :D

i to bi mi bilo puno...pa imam 64 :roll: a visoka 171 ..znaci da bih sletila na 51-53 :-? (sjecam se tog perioda-mislili su da sam bolesna :-?)
Lace

Post by Lace »

Frutek wrote::D :D Lace, čini mi se, reče da je sat sexa 250 kalorija :-D :-D :-)
nije lace to rekla...vec hana :-? :D
Lace

Post by Lace »

Bumbar

Post by Bumbar »

i to bi mi bilo puno...pa imam 64 :roll: a visoka 171 ..znaci da bih sletila na 51-53 :-? (sjecam se tog perioda-mislili su da sam bolesna :-?)[/quote]

To nekako i od gradje zavisi...
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

:D smijeh je, prema najnovijim istrazivanjima, efikasniji od sexa glede skidanja kalorija :D:D
:D predlazem kombinovanu terapiju :D:D:lol:
novalic

Post by novalic »

lako je tebe kareeme, tebe zena kad vidi golog prije sexa hoce da umre od smijeha..

nije svakoj zeni tako... ima i one koje bi plakale... ste ce one sa silnim kalorijama 8-)
Bumbar

Post by Bumbar »

novalic wrote:lako je tebe kareeme, tebe zena kad vidi golog prije sexa hoce da umre od smijeha..

nije svakoj zeni tako... ima i one koje bi plakale... ste ce one sa silnim kalorijama 8-)
:lol: :lol: :lol: jojjjjjjjj novooooooo :lol: :lol: :lol: (svaka cast...ovaj smijeh je pola kg vrijedio sigurno) ahahahahahahahaha...
breka

Post by breka »

kalesijski slavuj wrote:
flora.sa wrote:hajde bumbar...odgovori čovjeku :D

no, kako ja da skinem 5 KG???
hoću te blete :D
preskoci 2 puta sedmicno cevape i eto ti 5 kila manje!

jedi sam iz svog tanjura e eto to 5 kila manje!
5 kila manje dnevno, sedmicno, mjesecno, godisnje?
flora.sa

Post by flora.sa »

breka wrote:
kalesijski slavuj wrote:
flora.sa wrote:hajde bumbar...odgovori čovjeku :D

no, kako ja da skinem 5 KG???
hoću te blete :D
preskoci 2 puta sedmicno cevape i eto ti 5 kila manje!

jedi sam iz svog tanjura e eto to 5 kila manje!
5 kila manje dnevno, sedmicno, mjesecno, godisnje?
ako pitaš mene, onda...što prije brale :D
flora.sa

Post by flora.sa »

slavujče...rađe me kazni izletom u rudnik :D ...nego da mi kile odbijaš od ćevapa... :D
Xwoman

Post by Xwoman »

mukkii wrote:Harvi Dajmond - Zdravi i Vitki (Harvey Diamond - Fit for life)
Dobra preporuka, a i lako ju je naći. Ja sam, uz trčanje, onomad kad sam je konsultovala za oko mjesec dana skinula sve viškove...No to je bilo prije 4 god.Rigidnost nije moj životni stil.

Sad sam opet u fazi topljenja i odlučila sam se do kraja života vagati jednom sedmično:D.
Sem kontrole hrane tj. netješenja i nezatrpavanja istom, vrlo zgodne su i vježbe. Naime, bez znojenja nema topljenja sala, već se gubi mišićno tkivo. Znači, obavezno vježbanje (2x sedmično-održavanje; 3x i više-trening). Ja sam definitivno skužila da računanje kalorija i sl. nema nikakve veze kako je metabolizam svih nas različit. Moje je ultra slow (bah) te riba, chicken, povrće, ograničeno voće, ugljeni hidrati i cuga uz malo jače treninge 4-6 puta nedeljno daju zadovoljavajuće rezultate. Ukoliko nekog zanima više info-a o rekreativnom sportu s ciljem topljenja i definicje mogu podijelit informacije koje mi je obezbijedila jedna vrlo zgodna polu profi bilderka :D.

No pain no game :D
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Redukovan 14kg u roku od 3 mjeseca. Cestitke primam kada rasquittam sa duhanom.
Lace

Post by Lace »

Xwoman wrote:
Dobra preporuka, a i lako ju je naći. Ja sam, uz trčanje, onomad kad sam je konsultovala za oko mjesec dana skinula sve viškove...No to je bilo prije 4 god.Rigidnost nije moj životni stil.

Sad sam opet u fazi topljenja i odlučila sam se do kraja života vagati jednom sedmično:D.
Sem kontrole hrane tj. netješenja i nezatrpavanja istom, vrlo zgodne su i vježbe. Naime, bez znojenja nema topljenja sala, već se gubi mišićno tkivo. Znači, obavezno vježbanje (2x sedmično-održavanje; 3x i više-trening). Ja sam definitivno skužila da računanje kalorija i sl. nema nikakve veze kako je metabolizam svih nas različit. Moje je ultra slow (bah) te riba, chicken, povrće, ograničeno voće, ugljeni hidrati i cuga uz malo jače treninge 4-6 puta nedeljno daju zadovoljavajuće rezultate. Ukoliko nekog zanima više info-a o rekreativnom sportu s ciljem topljenja i definicje mogu podijelit informacije koje mi je obezbijedila jedna vrlo zgodna polu profi bilderka :D.

ja razmisljam o kupovini mini stepera...koliko mi je to dobra investicija...il je mozda bacanje para ...naravno pod uslovom da vjezbam redovno...ne znam kakve rezultate mogu ocekivati...ima li ih uopste :-?
debela

Post by debela »

[quote="Lace]ja razmisljam o kupovini mini stepera...koliko mi je to dobra investicija...il je mozda bacanje para ...naravno pod uslovom da vjezbam redovno...ne znam kakve rezultate mogu ocekivati...ima li ih uopste :-?[/quote]

samo ce ti skupljati prasinu negdje ispod kreveta. ako vec dajes pare bolje je da ides negdje na fitnes ili slicno. lakse se vjezba u drustvu.
Lace

Post by Lace »

ma probala sam to...ali postalo mi je mrsko...a i pocinju ispiti...100 puta cu skontati da ne mogu ici zato sto imam obavezu da ucim a na kraju niti cu uciti niti cu vjezbati...pominjali smo taj tae bo...meni je taj klub malo i daleko...ipak sam ja neko ko je na granici centra i starog grada..valja mi na tramvaj svako malo...jos ide i zima...ja bih najradije u fis (najblizi mi je) al za fis nema interesenata a onda ni meni samoj nece biti bas zabavno da idem ...ne znam sta da radim a moram nesto uraditi
debela

Post by debela »

hehe sve su to izgovori i uvijek ce ih biti jer valja se nakaniti i promijeniti nacin zivota :) tesko jeste ali ne i neizvodljivo. ako imas volje i zelje ne treba ti niko da ide s tobom u fis, tamo ce uvijek biti more naroda pa neces biti sama. sve je u glavi :)
Xwoman

Post by Xwoman »

Lace wrote:
Xwoman wrote:

ja razmisljam o kupovini mini stepera...koliko mi je to dobra investicija...il je mozda bacanje para ...naravno pod uslovom da vjezbam redovno...ne znam kakve rezultate mogu ocekivati...ima li ih uopste :-?
Steper je dobar, no kako ti rece debela, jako su male sanse da ces sama kuci vježbat. On je dobar, ukoliko odeš u fitness, 15ak min zagrijavanje (ili 20ak bic-zavisno o kondiciji), potom radiš tegove i ostalo - zavisi šta te zanima - i obavezno na kraju još 20 min stepera. Možeg ubavit po 5 min tokom vježbanja s tegovima - to je malo i cardio trening, a za topljenje i kondiciju uvijek dobar. Ja sam prestala radit s tegovima izmežu ostalog, jer mi je trebalo 1.5-2 sata da uradim sve što me zanimalo. TB je brži, a zaista "pripreme za Vijetnam" :D:D:D Meni je jedan dobar TB "klub" u kraju te nemam frkitis oko prevoza. Znam na šta ciljaš....
Sretno.
Lace

Post by Lace »

ma kakvi tegovi ionako su mi ramena ko u xene, zene ratnice :D

hocu da izgubim 6 kg...a necu da se nabildam ...znaci trcanje ili hodanje...a ne trci mi se samoj to je dosadno a nemam gdje da hodam kad mi je posao tek 20 minuta pjeske od kuce :-?
Xwoman

Post by Xwoman »

tegovi ne moraju da te pumpaju.mogu se koristiti i u svrhu muskularne definicije, naravno dijelova tijela koje želiš sriktat. ako nisi za tegove-skakutanje (aeribic-totalna dosada-daje rezultate) svih vrsta, plivanje, šetnja je penzos mala te ti je ne preporučujem. eventualno tenis. e ja planiram uskoro na tenis. hoće neko sa mnom? :)
Bumbar

Post by Bumbar »

Kad radis sa tegovima, a zelis samo definiciju, onda radi brzo sa kratkim razmacima izmedju setova...i naravno sa manjom tezinom. 1/2 kg je super :D
Post Reply