BHTelecom lopovluk....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
slusaj me sad dobro:Elko wrote:nesta kontam ali svaki dan vidim i znam ljako puno lčjudi koji nemaju kako se kaze ni za hljeb,, a imaju mobitele .....kako to opravdate .....
svi ama bas svi imaju m+obitele ....mala djeca od 10 godina
a sve se nema para ...a sve skupo ..
ima li neko ili nema za hljeb ili mobitel, to nije TEMA!
TEMA je lopovluk drugog poskupljenja telefonskih usluga ....
TEMA je tjeranje ljudi da za ono, bez cega SMATRAJU da ne mogu , odvoje pare i plate...
nije tema to sto neko dodje u kabriolet mercedesu i vercase kosulji i pije jednu kolu cijelu noc jer nema para za vise....
ne skreci i ne ljuti me dalje.,...
taman sam se smirila.....
- Alfons Kauders
a i tebe problem naljutiti...mIRCerka wrote:slusaj me sad dobro:Elko wrote:nesta kontam ali svaki dan vidim i znam ljako puno lčjudi koji nemaju kako se kaze ni za hljeb,, a imaju mobitele .....kako to opravdate .....
svi ama bas svi imaju m+obitele ....mala djeca od 10 godina
a sve se nema para ...a sve skupo ..
ima li neko ili nema za hljeb ili mobitel, to nije TEMA!
TEMA je lopovluk drugog poskupljenja telefonskih usluga ....
TEMA je tjeranje ljudi da za ono, bez cega SMATRAJU da ne mogu , odvoje pare i plate...
nije tema to sto neko dodje u kabriolet mercedesu i vercase kosulji i pije jednu kolu cijelu noc jer nema para za vise....
ne skreci i ne ljuti me dalje.,...
taman sam se smirila.....
nego zna li neko gdje se mogu pogledati cijene roaminga u hrvatskoj...
cini mi se da porukica kosta oko 0,40 km...
-
BigusDickus
Da, slanje SMS-a iz Hrvatske kosta 0,43KM... 
- Alfons Kauders
koji ciganluk... a gledaj ti susjeda nasih, sto su pametni... sta ti je turizam... nasa posta prodaje u sezoni prepaid kartice koje kosaju 13 maraka i traju mjesec dana... za dijasporu...a u hrvatskoj ti valja izbrojat 300 kunica za prepaid karticu...BigusDickus wrote:Da, slanje SMS-a iz Hrvatske kosta 0,43KM...
-
Kukuruz_Barbe-q
mircerka nam pravo ljuta ovih dana.
za sve je kriv nas telekom

- Alfons Kauders
i zene u terranovi...Kukuruz_Barbe-q wrote:mircerka nam pravo ljuta ovih dana.![]()
![]()
za sve je kriv nas telekom
![]()
-
Kukuruz_Barbe-q
hehe
.mogal bi podic tuzbu protiv te dvije firme.
-
Elko
a ljudi moji kako me neki napadaju...prava zdrava....pa ja sam samo konstataovao neke stvari ,,,,
i mene neki ljudi ljute kada kaza neke neprovjerene informacije tipa nema ovo nema ono ......znate na sta mislim.....
e to to toliko i nadam se da cu sada neke da naljutim

i mene neki ljudi ljute kada kaza neke neprovjerene informacije tipa nema ovo nema ono ......znate na sta mislim.....
e to to toliko i nadam se da cu sada neke da naljutim
-
mIRCerka
neprovjerene informacije???? pa zar ti mislis da ja se*em apre i da sam toiko lijena da mi je mrsko potraziti dopunu od 10KM??Elko wrote:a ljudi moji kako me neki napadaju...prava zdrava....pa ja sam samo konstataovao neke stvari ,,,,
e to to toliko i nadam se da cu sada neke da naljutim![]()
![]()
uh, kako me ljutis.....
-
vaginalna_manipulacija
koji ciganluk... a gledaj ti susjeda nasih, sto su pametni... sta ti je turizam... nasa posta prodaje u sezoni prepaid kartice koje kosaju 13 maraka i traju mjesec dana... za dijasporu...a u hrvatskoj ti valja izbrojat 300 kunica za prepaid karticu...
prvo...ne prodaje pošta karticu nego telekom. ogromna razlika.
druga stvar: u hrvatskoj možeš kupiti prepaid karticu simpa ili vipme novu za 150 kn, to su kartice koje se prodaju uz telefone, ljudi kupe telefon, karticu prodaju. na njima imaš 100 kn kredita (!!!) + 30 kn za registraciju!!!
a da ne pričam o trenutnoj ponudi telefona sa simpa karticom:
Npr. Nokiu 3120 platiš 48 kn + 500 kn kredita. znači ukupno platiš sve 548 kn, ali ti oni tih 500 kn uplaćuju 12 mjeseci po 40 kn, u startu dobiješ 20 kn + 30 kn za registraciju.
http://www.t-mobile.hr
- Alfons Kauders
cuuuj... znam da je prije godinu i kusur kad sam razmisljao da kupim karticu u dalmaciji bila oko 300... sad se vec fakat isplati...vaginalna_manipulacija wrote:koji ciganluk... a gledaj ti susjeda nasih, sto su pametni... sta ti je turizam... nasa posta prodaje u sezoni prepaid kartice koje kosaju 13 maraka i traju mjesec dana... za dijasporu...a u hrvatskoj ti valja izbrojat 300 kunica za prepaid karticu...
prvo...ne prodaje pošta karticu nego telekom. ogromna razlika.
druga stvar: u hrvatskoj možeš kupiti prepaid karticu simpa ili vipme novu za 150 kn, to su kartice koje se prodaju uz telefone, ljudi kupe telefon, karticu prodaju. na njima imaš 100 kn kredita (!!!) + 30 kn za registraciju!!!
a da ne pričam o trenutnoj ponudi telefona sa simpa karticom:
Npr. Nokiu 3120 platiš 48 kn + 500 kn kredita. znači ukupno platiš sve 548 kn, ali ti oni tih 500 kn uplaćuju 12 mjeseci po 40 kn, u startu dobiješ 20 kn + 30 kn za registraciju.
http://www.t-mobile.hr
hvala !
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Radi 10 KM razlike u cijeni se digla ovolika hajka na telecom...a to rade oni koji se bas ne mogu pozaliti da nemaju para
.Ciganluk zivi
.
-
sudnjidan
Najsmjesnije je stanje u i oko BH Telekoma pokusati odvajati od ostatka drzave. Ispada da je sve u drzavi med i mlijeko, jedino ima taj BH Telekom koji nas pljacka, koji je monopolist, gdje vlada nepotizam. Kako neko moze ocekivati da BH Telekom bude iznad stanja u drzavi?
Zasto BH Telekom ima obavezu na kraju godine svoju dobit od 135 miliona maraka uplatiti u federalni budzet umjesto da te pare, recimo, utrosi u razvoj novih tehnologija ili edukaciju zaposlenih? Odgovor: zato sto je budzetu uvijek manjak i treba ga pokrpiti! Jer, s jedne strane ogromna je administracija, a s druge strane SVI VARAMO DRZAVU NEPLACANJEM POREZA. Volio bih znati koliko zaposlenih osoba sa ovog foruma dobija platu na koju se placaju svi doprinosi. Gdje u svijetu postoje cjenovnici sa veleprodajnim cijenama artikala osim kod nas.
Dok drzava ne smanji administraciju i ne pronadje bolji nacin finansiranja (povecanje proizvodnje, otvaranje novih radnjih mjesta...) bit ce neophodno da budzet krpi BH Telekom. Mozemo odmah svi preci na Eronet, ali ce se u tom slucaju pojaviti manjak u budzetu od tih 135 miliona maraka. I kako ce ga drzava nadoknaditi? Tako sto cemo litar benzina placati 2,5 marke kao u Njemackoj, hljeb marku, pa cemo onda vidjeti sta ce nas vise osiromasiti.
Odnos cijena BH Telekoma sa nasim platama i poredjenje sa svijetom takodjer se ne moze odvojiti od cijena svih ostalih proizvoda i usluga. U Njemackoj je plata 5 puta veca nego u Bosni pa svejedno ne znam nijedan proizvod koji je kod nas 5 puta jeftiniji. Automobili, bijela tehnika, odjeca (govorim o legalnim trgovinama) kostaju jednako, jedino je hrana malo jeftinija.
Slicno stoje stvari i za "stelama". Svi su na rijecima protiv nepotizma, lopovluka, mita, korupcije, ali ce svako pokusati podmititi policajca, niko se nece odreci radnog mjesta dobivenog preko veze, kupit ce neki proizvod "na firmu" bez poreza.
Onda kada kod nas zavlada "normalna drzava", a to znaci da se vise ne finansira od javnih kompanija, kada svi budu regularno placali poreze i drzava postane servis onih koji placaju poreze, onda cu se prvi prebaciti na operatera koji je "ljubazniji" i jeftiniji. Dotad je ovakav BH Telekom "nuzno zlo".
Zasto BH Telekom ima obavezu na kraju godine svoju dobit od 135 miliona maraka uplatiti u federalni budzet umjesto da te pare, recimo, utrosi u razvoj novih tehnologija ili edukaciju zaposlenih? Odgovor: zato sto je budzetu uvijek manjak i treba ga pokrpiti! Jer, s jedne strane ogromna je administracija, a s druge strane SVI VARAMO DRZAVU NEPLACANJEM POREZA. Volio bih znati koliko zaposlenih osoba sa ovog foruma dobija platu na koju se placaju svi doprinosi. Gdje u svijetu postoje cjenovnici sa veleprodajnim cijenama artikala osim kod nas.
Dok drzava ne smanji administraciju i ne pronadje bolji nacin finansiranja (povecanje proizvodnje, otvaranje novih radnjih mjesta...) bit ce neophodno da budzet krpi BH Telekom. Mozemo odmah svi preci na Eronet, ali ce se u tom slucaju pojaviti manjak u budzetu od tih 135 miliona maraka. I kako ce ga drzava nadoknaditi? Tako sto cemo litar benzina placati 2,5 marke kao u Njemackoj, hljeb marku, pa cemo onda vidjeti sta ce nas vise osiromasiti.
Odnos cijena BH Telekoma sa nasim platama i poredjenje sa svijetom takodjer se ne moze odvojiti od cijena svih ostalih proizvoda i usluga. U Njemackoj je plata 5 puta veca nego u Bosni pa svejedno ne znam nijedan proizvod koji je kod nas 5 puta jeftiniji. Automobili, bijela tehnika, odjeca (govorim o legalnim trgovinama) kostaju jednako, jedino je hrana malo jeftinija.
Slicno stoje stvari i za "stelama". Svi su na rijecima protiv nepotizma, lopovluka, mita, korupcije, ali ce svako pokusati podmititi policajca, niko se nece odreci radnog mjesta dobivenog preko veze, kupit ce neki proizvod "na firmu" bez poreza.
Onda kada kod nas zavlada "normalna drzava", a to znaci da se vise ne finansira od javnih kompanija, kada svi budu regularno placali poreze i drzava postane servis onih koji placaju poreze, onda cu se prvi prebaciti na operatera koji je "ljubazniji" i jeftiniji. Dotad je ovakav BH Telekom "nuzno zlo".
- Alfons Kauders
kakvih ba 10 km ?!Bobi wrote:Radi 10 KM razlike u cijeni se digla ovolika hajka na telecom...a to rade oni koji se bas ne mogu pozaliti da nemaju para.Ciganluk zivi
.
-
Bobi
- Forum administrator
PaAlfons Kauders wrote:kakvih ba 10 km ?!Bobi wrote:Radi 10 KM razlike u cijeni se digla ovolika hajka na telecom...a to rade oni koji se bas ne mogu pozaliti da nemaju para.Ciganluk zivi
.
- Alfons Kauders
cini mi se da jesi... uostalom to mene bas i ne zanima jer sam na pretplati...Bobi wrote:PaAlfons Kauders wrote:kakvih ba 10 km ?!Bobi wrote:Radi 10 KM razlike u cijeni se digla ovolika hajka na telecom...a to rade oni koji se bas ne mogu pozaliti da nemaju para.Ciganluk zivi
.
...ima kupiti dopuna od 20 ali nema od 10 KM
...zar to nije tema ili sam profulao
.
-
mIRCerka
BOBI, kao i obicno, prekasno izvuces glavu iz kace za kupus i onda kazes da je mIRCi cigankaBobi wrote:Radi 10 KM razlike u cijeni se digla ovolika hajka na telecom...a to rade oni koji se bas ne mogu pozaliti da nemaju para.Ciganluk zivi
.
ovaj lopovluk za dopunu je samo jedna od stvari...
sama tema je LOPOVLUK vezan za povecanje pretplate, impulsa za lokalne razgovore - unutar +387 mreze, a navodno pojeftinjenje inostranih razgovora....
e to je lopovluk....a nestanak dopuna cim dijaspora dodje??? ma to je sica brate.....
-
reaktor
sta da kazem na ovo nego... potpisujem...sudnjidan wrote:Najsmjesnije je stanje u i oko BH Telekoma pokusati odvajati od ostatka drzave. Ispada da je sve u drzavi med i mlijeko, jedino ima taj BH Telekom koji nas pljacka, koji je monopolist, gdje vlada nepotizam. Kako neko moze ocekivati da BH Telekom bude iznad stanja u drzavi?
ne kontam cemu tolika frka i graja, lijepo je objasnjeno glede cijena i ko ih kontrolise... pa sta ako nema kartica od 10 km, kupi onda onu od 20, ne gubis nista (a ako nemas vise od 10 km, ne kontam logiku da ih potrosis na telefon, cini mi se da bi bilo pametnije kupiti brasna i ulja)
glede usluga, nepotizma, ljubaznosti... naravno da moze i treba bolje... ali kako lijepo neko rece, ne ubija se bik zbog kile mesa
- flora.sa
za one koji traže Ultra dopunu od 10 KM...
došlo kod Heljića...supermarket preko puta Bezistana u Z.beretki (za one koji ne znaju gdje je Heljić)
navalite narode...
jučer prijateljica na Ilidži kod uličnih pordavaca kupila za 10.5 KM, kažu poskupilo zbog nestašice istih...
došlo kod Heljića...supermarket preko puta Bezistana u Z.beretki (za one koji ne znaju gdje je Heljić)
navalite narode...
jučer prijateljica na Ilidži kod uličnih pordavaca kupila za 10.5 KM, kažu poskupilo zbog nestašice istih...
-
Bobi
- Forum administrator
Znaci dijaspora kriva...umjesto da kupuju ove od 50 oni uzimaju sirotinjske od 10 KM...vaki su naki su
...ciganska dijaspora
.
Nije sve tako lose...evo na bhmobile.ba mozete dnevno poslati 3 sms free...mjesecno vam to dodje oko 9 KM...poklon BHTelecoma
.
Nije sve tako lose...evo na bhmobile.ba mozete dnevno poslati 3 sms free...mjesecno vam to dodje oko 9 KM...poklon BHTelecoma