Iranski BARBARIZAM u ime religije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
danas

Post by danas »

zapadnjak wrote:
Ok i u cemu je to Iran razvijenija zemlja o BiH. Evo u cemu. Iran ima vise para nego BiH i to je sve. Masa ljudi iz naseg podneblja koji su otisli tamo iz raznih razloga jedva su cekali da se vrate i imali su ozbiljne psihicke posljedice i more da ih neko prati i proganja.
Ok ako odes tamo i prihvatis sva njihova pravila i razmisljas kao i oni i svejedno ti je sto ubijaju djecu, zene, djevojcice onda ti je dobro jer si isti kao i oni. Ovo nije upuceno tebi nego govorim opcenito. Iran je jedna od najzatucanijih zemalja na svijetu gdje nemas pravo: imati, misliti i zeljeti jer tako je odredio veliki vjerski vodja.
Bosna je zemlja slobodnog razmisljanja, razlicitosti, zemlja koja prihvata i Istok i Zapad i zemlja ciji muslimani nemaju ama bas nikakve veze sa tradicijama Iranskih muslimana. Doduse pojavljuju se neki koji pokusavaju tako nesto ovdje nametnuti ali niti ce uspjeti niti imaju sansi i dabogda ih nikada i ne imali.
Dobar je memo :lol:
de jos jednu izvali, pa da obavjestimo zadiga da ti da "shit of the month" titulu.
zapadnjak

Post by zapadnjak »

Moj Reufe djeca ti se smiju...
danas

Post by danas »

zapadnjak wrote:U Iranu sam zivio 3,5 godine.
da se nisi vratio jer su te htjeli objesit? :-) :-) :? :?
zapadnjak

Post by zapadnjak »

Zachatavas!

Image

mod.
supertrip

Post by supertrip »

Moj zapadnjak, jos malo pa bi ti dali drzavljanstvo. A ako se dobro pokazes mozda i da nekoga zadavis. Zar nije divota roditi se za takvu sudbinu?
Kako zastupas islamsku republiku Iran, siguran sam da ti ni onu kukuljicu ne bi nosio nego bi ponosno, kao pravi izdajnik drevne Bosne nastupio na ITV ili kako se vec zove. Ako ti pogledas ove slike i mislis da to ima neke veze sa Bosnom i njenom historijom, mozda si predugo bio u Iranu. Mozda je vrijeme za povratak.
Vi ste vehabijice nasi cetnici, i to je od nekoga ko je bio u rovu i vidio i ove "import mudzose" i nase vehabijice s njima. Bili ste manjina, ostacete manjina, i vasa ce prava biti zasticena, DOK NE UGROZAVATE OSTALE.
Last edited by supertrip on 22/07/2005 17:17, edited 1 time in total.
supertrip

Post by supertrip »

Stvarno mislim da bi Ministarstvo za izbjeglice trebalo organizovati kurseve za (re)integraciju u bosansko drustvo za izbjeglice, strance i povratnike. Ocigledno da osnovne norme civilnog drustva nisu poznate svima, pogotovo ako su dosta vremena proveli u netolerantnom okruzenju. Kao glavne predmete predlazem:
-osnove poznavanja Ustava BiH
-bosanski/hrvatski/srpski jezik
-osnove poznavanja historije BiH i njenih naroda
-etiketa u civilnom drustvu u Evropi
-queer as folk, kompletna prva sezona :lol:
zapadnjak

Post by zapadnjak »

Cisto informacije radi, period zivota koji sam proveo u Iranu je izmdju 13. i 16. godine zivota. Otac mi je u to vrijeme radio kao ambasador Bosne u Iranu...
077

Post by 077 »

BARBARIZAM-SREDNJI VIJEK...
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

zapadnjak wrote:Cisto informacije radi, period zivota koji sam proveo u Iranu je izmdju 13. i 16. godine zivota. Otac mi je u to vrijeme radio kao ambasador Bosne u Iranu...
..aha, hoces da kazes da nisi homoseksualac jer si se vratio kuci zive glave ili te babio izvukao iz nevolje preko stele, malo para ispod stola rijesava sva moralna pitanja pa cak i ova o homoseksualcima? :shock:
Last edited by Soul_Sista on 22/07/2005 19:32, edited 1 time in total.
buddha

Post by buddha »

sigurno je vec neko spomenuo da je to dio islamske tradicije i to treba da se postuje :oops:

treba da se postuje odluka da ti ljudi nemaju pravo na zivot jer su (ako uopste) odlucili da popuse jedan drugom.

ALO POZEGA....
Mahalac

Post by Mahalac »

Image

mod.
giordania

Post by giordania »

bajadera wrote:Homoseksualnost je VEOMA zastupljena u zemljama Bliskog i Srednjeg Istoka, kao i Sjevernoj Africi, gdje muskarac, da bi se ozenio, tj. "kupio" zenu, mora biti dovoljno situiran, obicno u 30-im godinama. Do tad vecina muske populacije nema nikakvog fizickog kontakta sa djevojkama, obzirom da one moraju uci nevine, netaknute i na dobrom glasu u brak. Malo je momaka koje ocevi, dajdze i amidze vode kod prostitutki... Sta je onda cudno sto se mladi muskarci okrecu ka svojim drugovima ili rodjacima radi seksa? Skoro pa nemoguce je u tinejdzerskom i malo starijem uzrastu zatomiti krv uzavrelu za fizickom prisnosti...
Vjesanje ove dvojice djecaka je po meni grozno i zasluzuje svaku osudu. Nad njima je izvrsena smrtna kazna zbog njihove seksualne orijentacije, dakle najprivatnijeg i najintimnijeg ljudskog prava na razlicitost, i to kao opomena, javno, kako bi se drugi obeshrabrili, tj. odvratili od toga. :(
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

kako ovde mozemo pricati o trecim zemljama a samo 4% ljudi ovde zna sta su kompjuteri ?

tek kad dodjemo na nivo jedne austrije mogli bi prosudjivat o zemljama kao iran
giordania

Post by giordania »

odakle tebi majke ti ta informacija??????????????to kao ti iz prve ruke znas da je to nesto toliko rasprostranjeno na bliskom istoku?evo ja zivim tu na tom bliskom istoku pa nemam takve informacije kakve ti imas.cuj molim te muskarac ovdje kupuje zenu,pa kao kad nema para da je kupi on se okrene svom jaranu,ma smjesno do bola.to znaci sad ko nema para da izvede zensku ili da se ozeni obavezno postaje ili peder ili pedofil?????????????????????savjet za ubuduce,nemoj se rasipati tolikom pamecu sto se tice bliskog istoka,majke ti tvoje kad je ocito da blage veze nemas sto se toga tice.cuj muskarac kupuje zenu??????to znaci da sam ja kupljena?nisam ni znala.....a ono sto sav svijet zna je da to nije kupovanje nego bracni poklon,mani se bajki o seicima koli kupuju zene i placaju kamilama.....e svasta.....
giordania

Post by giordania »

to i jest belaj sto po obicaju bosanci sve znaju najbolje.ne razlikuju propagandu od cinjenica.ne da branim arape,a mogla bi jer imam dosta argumenata,ali stvarno je otrcano govoriti da su arapi kao nesto zaostali i trpati sve arapske zemlje u isti kos.ja za ovih 7 godina nisam cula ni za jedan slucaj pedofilije ili homoseksualnosti,a kamo puste srece da bosna moze dogurati dokle su pojedine arapske zemlje dogurale.....kamo puste srece......
danas

Post by danas »

giordania wrote:to i jest belaj sto po obicaju bosanci sve znaju najbolje.ne razlikuju propagandu od cinjenica.ne da branim arape,a mogla bi jer imam dosta argumenata,ali stvarno je otrcano govoriti da su arapi kao nesto zaostali i trpati sve arapske zemlje u isti kos.ja za ovih 7 godina nisam cula ni za jedan slucaj pedofilije ili homoseksualnosti,a kamo puste srece da bosna moze dogurati dokle su pojedine arapske zemlje dogurale.....kamo puste srece......
ovdje se govori o iranu.
iran nije arapska zemlja. u iranu ne zive arapi, niti se govori arapski jezik. iranci se uvrijede kada im kazes da su arapi. nije vezano za temu, ali eto... da znamo makar to. da iran nije arapska zemlja.
dawud

Post by dawud »

Pitanje: Kako Islam objašnjava pitanje homoseksualizma? Da li je blud muškarca sa muskarcem haram ili grijeh činiti? Možda ste čuli ovo da su naučnici ekspermentisali na jednom dječaku, pa su zakljucili da je potpuno zdrav i fizički i psihički, ali da je homos.

Odgovor: Allah dž.š. nam je objavio potpunu i savršenu vjeru. Allah dž.š. je rekao: „Sada sam vam vjeru vašu usavršio i blagodat Svoju prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera.“ (5/3) Ta savršena i upotpunjena vjera je dokazala i dan danas dokazuje da je zaista potpun i savršen koncept sretnog života na ovom i budućem svijetu.

Allah dž.š. i Njegov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, su oštro zabranili i pripremljena je stroga kazna o­nima koji se odlučuju na takav neprirodan čin. Allah dž.š. je rekao: „I Lutov narod je smatrao lažnim poslanike. Kad im njihov brat Lut reče: "Kako to da se ne bojite? Ja sam vam, sigurno, poslanik pouzdani,.... Zašto vi, mimo sav svijet, sa muškarcima općite, a žene svoje, koje je za vas Gospodar vaš stvorio, ostavljate? Vi ste ljudi koji svaku granicu zla prelazite" rekoše o­ni: "Ako se ne okaniš, o Lute, bićeš sigurno prognan." "Ja se gnušam toga što vi radite!" – reče o­n; "Gospodaru moj, sačuvaj mene i porodicu moju kazne za o­no što o­ni rade!’ I Mi smo sačuvali njega i porodicu njegovu – sve, osim starice koja je ostala sa o­nima koji su kaznu iskusili, a zatim smo ostale uništili spustivši na njih kišu, - a strašne li kiše za o­ne koji su opomenuti bili!“ (26/160-173) Iz ovih ajeta vidimo da je Lutov narod uništen zbog tog velikog grijeha kojeg su činili.

Islamski učenjaci nisu jedinstvenog stava oko kazne koju zaslužuje homoseksualac. Imam Šafija, u najpoznatijem mišljenju od njega, tvrdi da je to jedna vrsta bluda i da se zbog njega izvršava kazna koja se izvršava nad bludnicima tj. bičevanje 100 bičeva za neoženjene i neudate, a udate i oženjeni se kamenuju do smrti. Ovo mišljenje dijele također Ebu Jusuf i Muhammed iz reda Hanefija. (Pogledaj Tuhfetu-l-Ahwezi) A ostali učenjaci koje predvode Malikije i Hanbelije i pojedine Šafije u drugom mišljenju kažu da se ubija homoseksualac i o­naj ko sa njim bude čini to djelo. Svoje mišljenje temelje na hadisu Allahova Poslanika, sallallahu alejhi we sellem: „Ako nađete nekoga da čini o­no što je činio Lutov narod, ubijte o­noga ko to čini i o­noga ko mu je bio saučesnik.“ (Tirmizi i Ebu Dawud - sahih) Dok Ebu Hanifa smatra da se nad njim izvršava neodređena kazna koju određuje vladar ili kadija (ta'zir).

Mislimo da je dokazima najbliže mišljenje Malikija i Hambelija, jer postoji jasan i vjerodostojan dokaz koji jasno definira kaznu koja se primjenjiva.

Ovaj pogani čin nije bio poznat među starim arapima. Jednom je Halid b. Welid boravio u predgrađima Arapskog poluostrva i saznao da se neki ljudi upuštaju u homoseksualizam. Napisao je pismo halifi Ebu Bekru r.a., a Ebu Bekr je okupio sve ashabe koji su bili oko njega među kojim je bio i Alija b. Ebi Talib r.a. koji je rekao: „Ovaj čin nije bio poznat osim kod jednog tj. Lutovog naroda i predložio je da se zapale, i oko toga su se složili i ostali ashabi Allahova Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, i ta kazna je izvršena na pomenuti način. (Pogledaj Me'a-n-nas od dr. Butija 1/176).

A što se tiče da li je homoseksualac mentalno zdrav, postavlja se pitanje koliko je o­nih zdravih koji izvrše samoubistvo, ubiju drugog, koje učine velike gluposti a mentalno su zdravi. Ta naučna potvrda da je homoseksualac mentalno zdrav ne mora značiti da o­n ispravno postupa. A što se tiče da li je zdravo ili ne sam odnos, oko toga mislimo da postoji drugačije stanovište medicine. Zar islam nije zabranio prilazak ženi u analni otvor iz razloga što je takav čin veoma štetan po ženu, a homoseksualizam je prilazak muškarcu na isti način. Zato je Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, rekao: „To je blaži oblik pederastije“ (Ahmed i Nesa'i)

Na kraju: nije nam potrebno tražiti racionalne dokaze ili svjedočenja eksperata psihologije o gnusnosti ovoga čina. Dovoljno je da zamislimo kako bi izgledaala jedna zajednica u kojoj je rasiren jedan ovakav nemoralan cin.
Preporučujemo muslimanima da se maksimalno uključe u borbu protiv ovog velikog zla, koji se po malo usvaja kao „normalna“ stvar i „sloboda čovjeka“... A da društvo pati, da se remete osnovne pridodne norme i pravila, o takvom nečemu malo ko govori. Glavni mediji u našoj državi veoma često pričaju o homoseksualizmu, ugošćavaju homoseksualce koji se opredjeljuju kao dobri muslimani u duši... i osuđuju svakoga ko kaže riječ protiv takve pogane pojave ovoga vremena. Ovome se treba otvoreno suprostaviti. Odnedavno je u BiH osnovano udruzenje gradjana za zastitu homoseksualaca, sto svaki mu'min mora da osudi i da se na bilo kakav moguc nacin tome suprotstavi. Inace, zapadno smece, samo zato sto je zapadno, uzece mjesta u mojoj i tvojoj kuci.Molimo Allaha dž.š. da sačuva naše društvo i sve muslimane svijeta od ovog belaja za kojeg će Allah dž.š. zasigurno poslati Svoju kaznu kao što je poslao narodu Luta.

A Allah dž.š. najbolje zna!
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

A što se tiče da li je homoseksualac mentalno zdrav, postavlja se pitanje koliko je o­nih zdravih koji izvrše samoubistvo, ubiju drugog, koje učine velike gluposti a mentalno su zdravi. Ta naučna potvrda da je homoseksualac mentalno zdrav ne mora značiti da o­n ispravno postupa. A što se tiče da li je zdravo ili ne sam odnos, oko toga mislimo da postoji drugačije stanovište medicine. Zar islam nije zabranio prilazak ženi u analni otvor iz razloga što je takav čin veoma štetan po ženu, a homoseksualizam je prilazak muškarcu na isti način. Zato je Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, rekao: „To je blaži oblik pederastije“ (Ahmed i Nesa'i)
Dawud,

po ovom gore citatu ispade da homoseksualci mentalno nisu zdravi i da ih se treba ograditi bas kao sto se misli i za ljude koje ubijaju druge. Ni ovi znaci sto ubijaju nisu zdravi, hajd slazem se. Jel se ti isto tako ogradjujes od ovih koji su pocinili ovu gnusno vjesanje ova dva djecaka? Mislim oni ipak ubijaju i nisu zdravi. Rado osudjujes homoseksualizam i kazes da je "zapadno smece" a uopste ne spominjes "ubijanje drugih" koje isto eto dodje kao nesto bolesno?

Mentalno zdravi muskarci/zene ulaze dobrovoljno u vezu sa drugim ljudima istog spola i to je njihova privatna stvar, nit koga diraju nit koga ubijaju. Sta ti mislis, ko je zasluzio ovde vecu kaznu, ovi sto ubijaju ili homoseksualci?
zapadnjak

Post by zapadnjak »

Zachatavas!

Image

mod.
dawud

Post by dawud »

Prije svega atribut BARBARIZAM je neprimjeren i krajnje provokativan za Iran i iranski narod.
Ako govorimo o barbarizmu i barbarima onda mozemo pricati o srbočetnicima i cionistima iz Izraela koji su oličenja BARBARIZMA.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

dawud wrote:Prije svega atribut BARBARIZAM je neprimjeren i krajnje provokativan za Iran i iranski narod.
Ako govorimo o barbarizmu i barbarima onda mozemo pricati o srbočetnicima i cionistima iz Izraela koji su oličenja BARBARIZMA.
:lol:

:(
No_Comment

Post by No_Comment »

dawud wrote:Prije svega atribut BARBARIZAM je neprimjeren i krajnje provokativan za Iran i iranski narod.
I josh bih dodao hvala Iranskome narodu na moralnoj potpori i pomoci u naoruzanju drzavi BIH za vrijeme fashisticke agresije komshija i susjeda na Boshnjacki narod i njegovu kulturu...

!
dawud

Post by dawud »

---

vrati se na temu

upozorenje pred zuti

moderator
danas

Post by danas »

dawud wrote: LANETOSUM-PROKLETI BILI!
daj se opismeni malo. ako vec koristis turske izraze (ne znam zasto ti trebaju, imamo mi dovoljno rijeci na bosanskom jeziku), makar nauci sta znace. kao prvo, ima slovo "L" u "olsum". dalje, nastavak -SUM je prvo lice, pa si ovim sto si gore napisao zapravo sebe prokleo jer si rekao "nek' sam proklet". ako hoces da kazes "prokleti bili" , to se kaze "....olsun" (jednina) ili "...olsunuz" (mnozina).

elem, eto, ti si prokleo... lakse ti je (mada ne vidim da allah nesto reaguje na tvoje kletve)... mislis li da ima neko ko je prokleo iranske ubice za ovo bespotrebno i suludo ubistvo ove jadne djece? njihovi roditelji, prijatelji, braca i sestre? imaju li i trebaju li i oni nekoga da kunu? i da li je allahu milo sto je dvoje djece pogubljeno u njegovo ime? ja bih voljela da mislim da allah takve stvari ne voli da vidi, ali sta ja znam. ja sam zatucana bezboznica. ali mi je izgleda opet vise zao dvoje muslimanske djece nego sto ih je zao tebi.

ostali postovi nisu vrijedni komentara. kao mi ne znamo sta se desavalo u bosni? i zato sto su cetnici silovali, automatski znaci da iranci trebaju da objese ovo dvoje djece? koja je veza? odlicna logika -- ista koju i cetnici upraznjavaju; odmah se poteze pitanje "sto se upire prstom na "nas", vidi tamo sto "oni" rade". logika koje se grozim, jer nikada ne dopusta "nama" da se dobro pogledamo u ogledalo i promislimo o "nasim" djelima. sta ce nam to, kad se uvijek mozemo zgrazavati nad kinezima, amerikanima, srbima, izraelcima... jel' tako?

a to da nema homoseksualizma medju muslimanima i da ga nije bilo medju izvornim arapima je vise nego smijesna tvrdnja... ako je tako, sto li sve tri svete knjige "upozoravaju" na njega? a ove nadri-teorije "bolesti" necu komentarisati... samo cu reci da im je "lijek" -- bicevanje, vjesanje, kamenovanje i slicno -- fantastican!
giordania

#175 aha

Post by giordania »

danas wrote:
giordania wrote:to i jest belaj sto po obicaju bosanci sve znaju najbolje.ne razlikuju propagandu od cinjenica.ne da branim arape,a mogla bi jer imam dosta argumenata,ali stvarno je otrcano govoriti da su arapi kao nesto zaostali i trpati sve arapske zemlje u isti kos.ja za ovih 7 godina nisam cula ni za jedan slucaj pedofilije ili homoseksualnosti,a kamo puste srece da bosna moze dogurati dokle su pojedine arapske zemlje dogurale.....kamo puste srece......
ovdje se govori o iranu.
iran nije arapska zemlja. u iranu ne zive arapi, niti se govori arapski jezik. iranci se uvrijede kada im kazes da su arapi. nije vezano za temu, ali eto... da znamo makar to. da iran nije arapska zemlja.
Post Reply