Naucna cuda Kurana
- PixelDrifter
#151 Re: Naucna cuda Kurana
Poklopi se usima frajeru i povij rep, sam priznao vise verzija Kur'ana, deder, hvataj se klik klaka ili tarota. Smislenije je.
-
Zehran82
#152 Re: Naucna cuda Kurana
na pametuj i ne belebci puno.PixelDrifter wrote: ↑14/10/2025 13:20 Poklopi se usima frajeru i povij rep, sam priznao vise verzija Kur'ana, deder, hvataj se klik klaka ili tarota. Smislenije je.
- PixelDrifter
-
Zehran82
#154 Re: Naucna cuda Kurana
Nastavljamo sa Naucnim cudima Kurana
Sirenje Univerzuma

Bog kaze:
وَالسَّمَاءَ بَنَيْنَاهَا بِأَيْدٍ وَإِنَّا لَمُوسِعُونَ
51:47. A nebo(univerzum) - konstruisali smo ga moći/snagom - i uistinu, Mi smo njegovi Širitelji.
ova naucna cinjenica je dokazana naucno tek 1929 godine kada je Edwin Hubble snimio teleskopom da se galaksije odvajaju jedna od druge, red shift, gdje je po prvi put dokazano Sirenje univerzuma.
Kuran samo na ovom mjestu govori da se univerzum siri, i ne samo to....cudo se jos vece krije u samom tekstu Kurana gdje se moze uociti Edwin Hubble ime
kodirano je ovako
Ha bEid w ina l
kao kad bi ja htio kodirati arnolda svwarcnegerovo ime na ovaj nacin
Shwarz Arn old Negger-------> tako isto i Edwin hubble, Hab Eid win Al
pa dobijemo iz Kuranskog teksta ime Eidwin Habal
znaci ovdje Bog kaze da se univerzum Siri i ne samo to nego ukodira u orginalnom tekstu Kurana ime Edwina Hubbla kao covjeka koji ce to prvo naucno otkriti.
Ovo su vam vizuelna cuda Kurana dragi moji
Sirenje Univerzuma

Bog kaze:
51:47. A nebo(univerzum) - konstruisali smo ga moći/snagom - i uistinu, Mi smo njegovi Širitelji.
ova naucna cinjenica je dokazana naucno tek 1929 godine kada je Edwin Hubble snimio teleskopom da se galaksije odvajaju jedna od druge, red shift, gdje je po prvi put dokazano Sirenje univerzuma.
Kuran samo na ovom mjestu govori da se univerzum siri, i ne samo to....cudo se jos vece krije u samom tekstu Kurana gdje se moze uociti Edwin Hubble ime
kodirano je ovako
Ha bEid w ina l
znaci ovdje Bog kaze da se univerzum Siri i ne samo to nego ukodira u orginalnom tekstu Kurana ime Edwina Hubbla kao covjeka koji ce to prvo naucno otkriti.
Ovo su vam vizuelna cuda Kurana dragi moji
- nivla
#155 Re: Naucna cuda Kurana
ima li gdje zakodirano da će ljude koji promovišu ove jedinstvene kodove koje otkriju nakon što se događaj desi svi, uključujući i muslimane, ismijavati jer pišu glupostiPixelDrifter wrote: ↑14/10/2025 13:31
I tako djeco, naucna cuda Kur'ana zavrsise u cosku, kao i autor ove teme Zehran, zvani Laser.
-
Zehran82
#156 Re: Naucna cuda Kurana
nuzno Dzehenemlija mora ismijavati jer to BOg obecava u Kuranu, da ne ismijava , zapitao bi senivla wrote: ↑15/10/2025 11:15ima li gdje zakodirano da će ljude koji promovišu ove jedinstvene kodove koje otkriju nakon što se događaj desi svi, uključujući i muslimane, ismijavati jer pišu glupostiPixelDrifter wrote: ↑14/10/2025 13:31
I tako djeco, naucna cuda Kur'ana zavrsise u cosku, kao i autor ove teme Zehran, zvani Laser.
Bog to fino kaze:
103. a oni čija dobra djela budu lahka, oni će posve izgubljeni biti, u Džehennemu će vječno boraviti
104. Vatra će im lica pržiti i iskešenih zuba će u njemu biti.
105. Zar vam ajeti Moji nisu kazivani, a vi ste ih poricali?
106. Gospodaru naš', reći će, 'naši prohtjevi bili su od nas jači, te smo postali narod zalutali.
107. Gospodaru naš, izbavi nas iz nje; ako bismo ponovo zlo radili, sami bismo sebi nepravdu učinili
108. Ostanite u njoj prezreni i ništa Mi ne govorite!', reći će On.
109. Kad su neki robovi Moji govorili: 'Gospodaru naš, mi vjerujemo, zato nam oprosti i smiluj nam se, jer Ti si najmilostiviji!
110. vi ste im se toliko rugali da ste zbog toga na Mene zaboravljali i uvijek ste ih ismijavali.
111. Njih sam Ja danas nagradio za ono što su trpjeli, oni su, doista, uspjeli.
112. A koliko ste godina na Zemlji proveli?', upitat će On
113. Proveli smo dan ili samo dio dana', odgovorit će 'pitaj one koji su brojali.
114. Pa da, kratko ste proveli', reći će On, 'da ste samo znali!
115. Zar ste mislili da smo vas uzalud stvorili i da Nam se nećete povratiti?
- PixelDrifter
#157 Re: Naucna cuda Kurana
A, tek da bacis grah ili da gledas u solju od kafe sta bi tek vidio moj Zehrane.Zehran82 wrote: ↑15/10/2025 10:37 Nastavljamo sa Naucnim cudima Kurana
Sirenje Univerzuma
Bog kaze:
kodirano je ovako
Ha bEid w ina l
Ovo su vam vizuelna cuda Kurana dragi moji![]()
- PixelDrifter
#158 Re: Naucna cuda Kurana
Bio si manje od sekunde ziv u terminima vjecnosti na planeti Zemlji, upratio sam te da se ismijavas vjernicima i da ne vjerujes u mene, e sad ces da platis frajeru vatrom i iskezenim zubima, a ovi dupelisci kao Zehran, e njima slijedi nagrada, idu u vjecnu jebacinu sa sopstvenom zenom koja mijenja oblik, pa misli da guzi drugu, a nije, ja ga malo foliram. Kaze mu zena, opet ti Zehrane, a Zehran ce, znamo li se gospodjo, dok on to pita njegovo spolovilo odguruje ulazak u vaginu, ali uzalud, dok si se okrenuo, on unutra, a muka mu, kako ti ne dosadi hadume seksualni? Malo cemo da se suncamo, malo cemo da se stemamo, hocemo. Bljak. Nivo: kamila.Bog to fino kaze:
103. a oni čija dobra djela budu lahka, oni će posve izgubljeni biti, u Džehennemu će vječno boraviti
104. Vatra će im lica pržiti i iskešenih zuba će u njemu biti.
105. Zar vam ajeti Moji nisu kazivani, a vi ste ih poricali?
106. Gospodaru naš', reći će, 'naši prohtjevi bili su od nas jači, te smo postali narod zalutali.
107. Gospodaru naš, izbavi nas iz nje; ako bismo ponovo zlo radili, sami bismo sebi nepravdu učinili
108. Ostanite u njoj prezreni i ništa Mi ne govorite!', reći će On.
109. Kad su neki robovi Moji govorili: 'Gospodaru naš, mi vjerujemo, zato nam oprosti i smiluj nam se, jer Ti si najmilostiviji!
110. vi ste im se toliko rugali da ste zbog toga na Mene zaboravljali i uvijek ste ih ismijavali.
111. Njih sam Ja danas nagradio za ono što su trpjeli, oni su, doista, uspjeli.
112. A koliko ste godina na Zemlji proveli?', upitat će On
113. Proveli smo dan ili samo dio dana', odgovorit će 'pitaj one koji su brojali.
114. Pa da, kratko ste proveli', reći će On, 'da ste samo znali!
115. Zar ste mislili da smo vas uzalud stvorili i da Nam se nećete povratiti?
-
Zehran82
#160 Re: Naucna cuda Kurana
samo polako, izbit cu je tebi to ludilo iz glavePixelDrifter wrote: ↑15/10/2025 12:07 ---
Bio si manje od sekunde ziv u terminima vjecnosti na planeti Zemlji, upratio sam te da se ismijavas vjernicima i da ne vjerujes u mene, e sad ces da platis frajeru vatrom i iskezenim zubima, a ovi dupelisci kao Zehran, e njima slijedi nagrada, idu u vjecnu jebacinu sa sopstvenom zenom koja mijenja oblik, pa misli da guzi drugu, a nije, ja ga malo foliram. Kaze mu zena, opet ti Zehrane, a Zehran ce, znamo li se gospodjo, dok on to pita njegovo spolovilo odguruje ulazak u vaginu, ali uzalud, dok si se okrenuo, on unutra, a muka mu, kako ti ne dosadi hadume seksualni? Malo cemo da se suncamo, malo cemo da se stemamo, hocemo. Bljak. Nivo: kamila.
- PixelDrifter
#161 Re: Naucna cuda Kurana
ja mislim da si ti kao mali pao sa tronoge štokrle i ostetio mozak, a mama ti umjesto juhice od pilecih islamskih bataka, napravila juhicu od ludih gljiva (Rubroboletus satanas) i povratka vise nije bilo.
- nivla
#162 Re: Naucna cuda Kurana
ja sam musliman ali ova tvoja tumačenja veze s vezom nemaju, sramota je da jedan musliman piše ovakve stvari postavljajući ih kao dokaze
ovo tvoje pisanje je ravno tome da kad si teško bolestan umjesto ljekaru odeš da ti saliju stravu
ovo tvoje pisanje je ravno tome da kad si teško bolestan umjesto ljekaru odeš da ti saliju stravu
- PixelDrifter
#163 Re: Naucna cuda Kurana
Konacno da se javi neko inteligentan, ko je i vjernik i kaze stvari kako treba. Bravo!
- nivla
#164 Re: Naucna cuda Kurana
neko ko vjeruje ne trazi dokaze na način kako se to ovdje pokušava, već ih vidi u svakodnevnim situacijama kao što su da prepozna da je neko insan i da je počašćen da je imao susret sa insanom, u običnim stvarima pronalazi dokaze koji mu ukazuju da je ono što vjeruje ispravno, ponaša se kao insan prema drugima, blag u govoru, iskreno teško je ovo zehranovo, smrčkovo i koje sve nickove nismo imali na ovom forumu pročitati i mirno ignorisati
- PixelDrifter
#165 Re: Naucna cuda Kurana
Ovako govori pravi vjernik. Postujem.nivla wrote: ↑15/10/2025 13:40 neko ko vjeruje ne trazi dokaze na način kako se to ovdje pokušava, već ih vidi u svakodnevnim situacijama kao što su da prepozna da je neko insan i da je počašćen da je imao susret sa insanom, u običnim stvarima pronalazi dokaze koji mu ukazuju da je ono što vjeruje ispravno, ponaša se kao insan prema drugima, blag u govoru, iskreno teško je ovo zehranovo, smrčkovo i koje sve nickove nismo imali na ovom forumu pročitati i mirno ignorisati
-
Zehran82
#166 Re: Naucna cuda Kurana
hajde se ti druzi malo sa tim satanistom, nek ti on kaze koju pametnu
dokazi da sam u krivu....hajde evo ti kao musliman, dokazi argumentovano sa dokazima da sam pogrijesio negdje...bujrum. da te vidim...pozovi i satanistu druga u pomoc, nek ti pomoze
- PixelDrifter
#167 Re: Naucna cuda Kurana
Znaci, po tebi, ako objavim sliku Sigmunda Frojda - onda sam psihoanaliticar, Albert Einstaina - onda sam fizicar, Donalda Trumpa - republikanac i stovalac istog, Aleister Crowleya - satanista. Tebi je logika, zbilja, jaca strana.
- nivla
#168 Re: Naucna cuda Kurana
pogrijesio si sto nečim što se zove pseudonauka postavljaš kao da je nauka i iz toga izvodiš "nauku"
u osnovnoj logici netačno i tačno je netačno, tačno i tačno je tačno, tačno i netačno je netačno, netačno i netačno je netačno
-
Zehran82
#169 Re: Naucna cuda Kurana
nivla wrote: ↑15/10/2025 14:10pogrijesio si sto nečim što se zove pseudonauka postavljaš kao da je nauka i iz toga izvodiš "nauku"
u osnovnoj logici netačno i tačno je netačno, tačno i tačno je tačno, tačno i netačno je netačno, netačno i netačno je netačno
a sta tacno je pseudonauka to sto ja pisempogrijesio si sto nečim što se zove pseudonauka postavljaš kao da je nauka i iz toga izvodiš "nauku"
jeli pseudonauka to sto pise Da Bog siri univerzum, jeli to pseudonauka???
preciziraj se da znam na sta tacno pucas
Last edited by Zehran82 on 15/10/2025 14:18, edited 1 time in total.
-
Zehran82
#170 Re: Naucna cuda Kurana
nije govno nego se pas posraoPixelDrifter wrote: ↑15/10/2025 14:07Znaci, po tebi, ako objavim sliku Sigmunda Frojda - onda sam psihoanaliticar, Albert Einstaina - onda sam fizicar, Donalda Trumpa - republikanac i stovalac istog, Aleister Crowleya - satanista. Tebi je logika, zbilja, jaca strana.
- PixelDrifter
#171 Re: Naucna cuda Kurana
Ih, jest ti odgovor na visini tvog intelekta i pogleda na svijet.Zehran82 wrote: ↑15/10/2025 14:17nije govno nego se pas posraoPixelDrifter wrote: ↑15/10/2025 14:07Znaci, po tebi, ako objavim sliku Sigmunda Frojda - onda sam psihoanaliticar, Albert Einstaina - onda sam fizicar, Donalda Trumpa - republikanac i stovalac istog, Aleister Crowleya - satanista. Tebi je logika, zbilja, jaca strana.![]()
- nivla
#172 Re: Naucna cuda Kurana
na sve sto ti pišeš ima pojam koji kaže da se baviš pseudonaukom zvanom numerologija, otprilike ti je to nivo astronomija vs astrologija
istina je da postoje numerički algoritmi ali ne i numerološki
https://hr.wikipedia.org/wiki/Numerologija
-
Zehran82
#173 Re: Naucna cuda Kurana
ovo sto ja radim i prezentiram ovdje nije nikakva pseudonaukanivla wrote: ↑15/10/2025 14:29 ---
na sve sto ti pišeš ima pojam koji kaže da se baviš pseudonaukom zvanom numerologija, otprilike ti je to nivo astronomija vs astrologija
istina je da postoje numerički algoritmi ali ne i numerološki
https://hr.wikipedia.org/wiki/Numerologija
Hajmo prvo da definisemo pseudonauku pa da vidimo dali to pase na ovo sto prezentiram....da to malo naucno obradimo pa da vidimo jeli to to kao sto kazes
Pseudonauka (lat. pseudo = lažno + scientia = znanje) znači „lažna nauka“ – tj. sistem vjerovanja, ideja ili metoda koji izgledaju kao naučni, ali ne poštuju osnovne principe naučne metode.
Glavne osobine pseudonauke:
Osobina
Objašnjenje
1. Nedostatak dokaza
Teorije se ne zasnivaju na eksperimentima, dokazima ili ponovljivim rezultatima.
2. Nema mogućnosti falsifikacije
Tvrdnje se ne mogu testirati ni opovrgnuti (što je suprotno osnovnom principu nauke).
3. Selektivno korištenje podataka
Uzimaju se samo dokazi koji podržavaju ideju, a ignorišu oni koji je pobijaju.
4. Oslanjanje na autoritet
Umjesto dokaza, naglašava se „ko je rekao“, a ne „šta je dokazano“.
5. Nema napretka
Ne razvija se i ne mijenja u skladu s novim dokazima.
6. Zvuči naučno Koristi terminologiju sličnu naučnoj (energija, frekvencija, vibracija, kvantno...) bez pravog značenja.
Astrologija – tvrdi da položaj zvijezda određuje karakter i sudbinu.
Homeopatija – koristi ekstremno razrijeđene supstance i tvrdi da imaju „energetsko pamćenje“.
Numerologija – pridaje mistično značenje brojevima bez empirijske osnove.
Parapsihologija (telepatija, telekineza, vidovitost) – nije naučno potvrđena.
Antivakserski pokreti – odbacuju medicinske dokaze o efikasnosti vakcina.
Teorije zavjere predstavljene kao „istraživanja“ (npr. ravna Zemlja).
-----------------------------------------------------------
znaci tu je deifnicija pseudo nauke, i primjeri sta je pseudo nauka.
A sad da ja kazem stosta....
Prvo i prvi, blage veze nemas sta pricas i za sta me optuizujes. a evo i dokaza za to da ne znas.
sve ovo sto prezentiram moze se provjeriti, testirati i verificirati, znaci licno covjek svaki moze da to provjeri.1. Nedostatak dokaza
Teorije se ne zasnivaju na eksperimentima, dokazima ili ponovljivim rezultatima.
itekako je moguce....2. Nema mogućnosti falsifikacije
Tvrdnje se ne mogu testirati ni opovrgnuti (što je suprotno osnovnom principu nauke).
dovoljno je da sam nest pogresno prebrojao pa mi se ukaze na to, ili pogresno slova nisu uzeta u obzir...znaci vrlo jednostavno da me oporvgne neko ako grijesim.
3. Selektivno korištenje podataka
Uzimaju se samo dokazi koji podržavaju ideju, a ignorišu oni koji je pobijaju.
imamo pa mozda priblizno 1000 pronadjenih brojcanih poveznica u Kuranu
uzet cu samo jednu kao primjer sada, recimo rijec DAN u jednini jednostavna forma spominje se u Kuranu 365 puta, da bi se to opovrglo, vrlo je jednostavno, samo pronaci jos jednu takvu formu da bude 366 ili dvije da bude 367 i opovrgnut sam momentalno, ili da se analizira lista pa ako neka forma ne pase u toj listi oduzme se od liste i ne bude vise 365 nego mozda 362 puta naprimjer, i onda sam momentalno opovrgnut, ja cu pruziti ruku automatski i cestitati osobi na ukazanoj greski i ja tu momenatlno revidiram svoje stav po tom pitanju.
ja sam evo rekao....a sta to znaci ako ja kazem....znaci znaci itekako znaci...zato sto ja licno provjeravam pomocu Kuranskih pretrazivaca, znaci imam svu tehnologiju u rukama da mogu to raditi...cak imam i saradnike koji suradjuju samnom da paralelno radimo brainstorming i analize, pa ako neko promasi da ovaj drugi ukaze na gresku ili promasaj.4. Oslanjanje na autoritet
Umjesto dokaza, naglašava se „ko je rekao“, a ne „šta je dokazano“.
samo dokazi da grijesim , i ja se mijenjam automatski...5. Nema napretka
Ne razvija se i ne mijenja u skladu s novim dokazima.
nikakva ovo nisu mistcna znacenja , evo recimo ovo sa rijec DAN u Kuranu, 365 puta ta forma da se spominje, to nije nikakva mistika nego astronomska naucna cinejnica, imamo 365 solarnih dana u godini, a to je da se zemlja okrene oko svoje ose 365 puta dok predje jedan put oko sunca.Numerologija – pridaje mistično značenje brojevima bez empirijske osnove.
znaci nikakva mistika tu nije nego cista astronomija i brojcano kodiranje , povezivanje Kurana sa nebeskim tijelima i njihovim kretanjima.
jeli ti sad jasno zasto ovo nije pseudonauka?
ako i dalje mislis da jeste, dokazi precizno da jeste pa cemo nastviti dalje o tome.
- nivla
#174 Re: Naucna cuda Kurana
vrijeme koje si ulozio u ovu pseudonauku si mogao naučiti Kur'an na svih 7 narječja
godina traje otprilike 365 dana, zato imas poravnanja u vidu prijestupnih godine za kalendar koji se ne koristi primarno u islamu, pa prijestupne godine koje sluze da se to poravna, pa izracun da svaka 400. godina nije prijestupna(nije se uzelo u obzir 2000. pa sad nam svako godisnje doba pocinje ranije)
eh to su ti činjenice ovo tvoje se zove lupetanje
godina traje otprilike 365 dana, zato imas poravnanja u vidu prijestupnih godine za kalendar koji se ne koristi primarno u islamu, pa prijestupne godine koje sluze da se to poravna, pa izracun da svaka 400. godina nije prijestupna(nije se uzelo u obzir 2000. pa sad nam svako godisnje doba pocinje ranije)
eh to su ti činjenice ovo tvoje se zove lupetanje
-
Zehran82
#175 Re: Naucna cuda Kurana
hocu da jasno i precizno objasnis kako je to pseudonauka, ako sam ti u gornje postu objasnio detaljno da nije.
hajde ti objasni detaljno da jeste pseudo nauka...ako sam se ja mogao potruditi argumentovano dokazati da nije, mozes i ti se potruditi argumentovano dokazati meni da je pseudonauka....
a ako to ne uradis...onda si i sebi i meni i ostalima dokazao da volis da palamudis u prazno bez pokrica....
bujrum, izvoli