EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post Reply
konami666

#151 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by konami666 »

_BataZiv_0809 wrote: 16/03/2024 16:06
konami666 wrote: 16/03/2024 16:04
Možda bi bilo bolje da siste, možda naučite nešto i vidite kako pametniji i obrazovaniji rade stvari.
Pa eto vrati se ovamo i donesi nam to znanje
I ti si kriv za ovo stanje u BiH, doprinio si mu svojim odlaskom
A sad ovdje ljudima guras prst u oko i obracas im se sa visine
Nije ti to ok
Ne mogu se vratiti, ovdje imam život. Tu kada bih se vratio morao bih početi od nule, vise-manje. To mi ne treba u životu :) jedino mogu pokrenuti neki biznis sa strane u budućnosti pod uvjetom da je Bosna u EU/EEA. Zato mi je u interesu da se donose zakoni i da je Bosna u EU/EEA.
A ja za stanje u Bosni nisam kriv, tu ne živim niti glasam tako da ne možeš u meni tražiti krivca. Ako ista, Bosna je od mene imala koristi jer nisam bio na birou ni dana a nije imala ništa ni ponuditi tako da čist račun, duga ljubav :)
Ja se nikome ne obraćam sa visine, samo sam spomenuo da se zakoni moraju donositi i sprovoditi za bolje sutra građana BiH jer donositi 3 zakona na silu polovično nije ispunjavanje uvijeta. Hoćeš li ti da mi kažeš da si zadovoljan donošenjem ova tri zakona u tri godine ili kada su već postavljeni onih 14 prioriteta? Da li bi bilo bolje da je ispunjeno svih 14? Zar ne bi bilo bolje da Bosna ima standard ko Island i da se svima živo jebe za EU?
Athlon64

#152 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Athlon64 »

Dobro jutro Columbo, gdje s i popio tu svu pamet, da mi je znati. :lol: :lol: :lol:

P.S. Nadam se da trolaš
Altsa

#153 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Altsa »

Novak20 wrote: 15/03/2024 12:49
Altsa wrote: 15/03/2024 12:34
Novak20 wrote: 15/03/2024 12:21

Možda i jesam.

Imaš li bolje objašnjenje ?
Koje je objasnjenje. Pa obojica znamo da ovo sto smo dobili kao ispunjavanje uslova za EU je najobicnije sranje. Smanjuju se uslovi da bi se doslo na 2-3 koja su opet napravljena nakaradno. I normalno neko se nasao da kaze (holandija/danska) da je dosta sa tim sranjima
i neosnovanom podilazenju nasoj kriminalnoj vlasti i da treba da se to uradi kako se i zahtjeva.
E sad tvoj problem je sto imas neki psihicki poremecaj koji je usko vezan za Komsica. A to vec nije moj problem vec tvoj i ljudi kod kojih bi trebao da potrazis strucnu pomoc.
:lol:

Problem je usko vezan za naš budući život u BiH i pokušaj spašavanja države od raspada. Stotine političara je godinama lobiralo i radilo da nam se odobre pregovori što automatski ne znači prijem BiH u EU nego zapišavanje teritorija od strane EU i poticaj da se radi u smjeru ispunjavanja 14 prioriteta. Nešto je urađeno što je svakako bolje od prethodnog perioda kada nije urađeno ništa, a vlast nije bila ništa manje nepoštena.

Nemam ja psihički poremećaj vezan za dobro plaćenog neradnika Komšića nego mi se čini da je glup onaj koji ne vidi da je lakše sa istomišljenicima minirati neku pozitivnu političku inicijativu poput ove nego je ostvariti pa makar i gledajući kroz prste sadašnjim vlastima u BiH.
Potrazi sto prije strucnu pomoc.
Novak20

#154 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Novak20 »

Pametni ljudi i real političari se zalažu za uvlačenje BiH makar i nazor.

https://hms.ba/blinken-sa-schallenbergo ... -prema-eu/
Obraćajući se konferenciji za medije, Schallenberg je podsjetio na predstojeće zasjedanje Europskog vijeća i potencijalno donošenje odluke koja se odnosi na otvaranje pristupnih pregovora između BiH i Europske unije. Istaknuo je važnost ovog trenutka.

“I još uvijek postoje vrlo snažni zagovornici ovog koraka jer s obzirom na – moglo bi se reći vatreni krug koji okružuje Europu, moramo se pobrinuti da se naše neposredno susjedstvo stabilizira. A u politici nema vakuuma. Dakle, ili ćemo uspjeti izvoziti svoj model života, našu stabilnost, našu sigurnost, ili riskiramo da se suočimo s rastućom nesigurnošću i nestabilnošću”, naglasio je austrijski ministar
Američki visoki dužnosnik se u obraćanju medijima referirao i na prošlost regije, kazavši kako to “nikom ne treba”.

“I jedna stvar koja nam ne treba, koju Europa ne treba, a posebno ljudi na Zapadnom Balkanu ne trebaju ‘povratka u prošlost’, gdje bismo se našli u 1990-ima. I zahvaljujući angažmanu Austrije, vodstvu Austrije, mi se odlučno krećemo u drugom smjeru, pozitivnom smjeru, smjeru u kojem je zapadni Balkan istinski integriran s Europom. Dijelimo cilj demokratske, prosperitetne, mirne regije integrirane s ostatkom Europe”, kazao je.

Što se tiče europskog puta BiH, naglasio je snažnu podršku SAD, ali i uputio poruku liderima u zemlji.

“Preporuka Europske komisije za otvaranje pristupnih razgovora i pregovora s Bosnom i Hercegovinom je nešto što je vrlo dobrodošlo. U potpunosti podržavamo euroatlantski put zemlje, pa tako i put ka Europskoj uniji. Također ohrabrujemo lidere u Bosni i Hercegovini da prevladaju prošle podjele i nastave s reformama, reformama koje su neophodne za kretanje putem prema EU. I tu su nam zaista koristile spoznaje ministra vanjskih poslova, ne samo njegov nedavni posjet nego sav njegov angažman”, dodao je Blinken, govoreći o nedavnoj posjeti austrijskog ministra vanjskih poslova BiH.
A ima i ovih drugih što žestoko razgovaraju kako da BiH nastavi sa statusom quo i rahat patnjom.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/34 ... odiku.html
BiH je dobila tračak nade ka EU. Weber se osvrnuo na to šta još naša zemlja mora uraditi.

"U žestokim razgovorima koje vodim u Berlinu i Briselu, dokle će voditi lažna dinamika vještačkog napretka BiH na EU putu bez suštinskog napretka, to mora voditi do prekida lažnog procesa. To je lažan proces koji koristi vladajućim elitama, Dodiku i Čoviću. Proces će dugo trajati. BiH neće osjetiti ništa od pozitivnog efekta kada prođe ovo slavlje iduće sedmice. Odgovor na upitnik je u BiH je trajao pet puta duže nego kod ostalih zemalja. Skrining proces će trajati dugi niz godina. To će pokazati koliko BiH po političkoj strukturi nije spremna za EU", mišljenja je Weber.
konami666

#155 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by konami666 »

Novak20 wrote: 16/03/2024 22:36
A ima i ovih drugih što žestoko razgovaraju kako da BiH nastavi sa statusom quo i rahat patnjom.

BiH je dobila tračak nade ka EU. Weber se osvrnuo na to šta još naša zemlja mora uraditi.

"U žestokim razgovorima koje vodim u Berlinu i Briselu, dokle će voditi lažna dinamika vještačkog napretka BiH na EU putu bez suštinskog napretka, to mora voditi do prekida lažnog procesa. To je lažan proces koji koristi vladajućim elitama, Dodiku i Čoviću. Proces će dugo trajati. BiH neće osjetiti ništa od pozitivnog efekta kada prođe ovo slavlje iduće sedmice. Odgovor na upitnik je u BiH je trajao pet puta duže nego kod ostalih zemalja. Skrining proces će trajati dugi niz godina. To će pokazati koliko BiH po političkoj strukturi nije spremna za EU", mišljenja je Weber.
Pa realno, jesu li upravu ili nisu? Odgovor na upitnik trajao pet puta duže i na kraju nisu sva pitanja odgovorena. EU tražila uvođenje 14 zakona i uvodili 3 zakona polovično duže nego sto su neke članice pregovarale. I da BiH sutra uđe u EU, kako misliš da to funkcionise bez EU zakona u Bosni? Evo prvo npr, četiri slobode na kojima se zasniva EU. Kako to realizirati u Bosni sa sistemom iz 1970? Pa ne mogu uvesti elektronsku uputnicu da radi normalno u KS, nema tu ni dodika ni covica ali eto, opet ne radi, kako postići nešto vise:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pojavil ... /240316037
swanfilter

#156 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by swanfilter »

Od nas bi EU nesto napravila samo u slucaju nekakvog clanstva i svakodnevnog samaranja da se radi na reformama.
Novak20

#157 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Novak20 »

konami666 wrote: 17/03/2024 08:01

Pa realno, jesu li upravu ili nisu? Odgovor na upitnik trajao pet puta duže i na kraju nisu sva pitanja odgovorena. EU tražila uvođenje 14 zakona i uvodili 3 zakona polovično duže nego sto su neke članice pregovarale. I da BiH sutra uđe u EU, kako misliš da to funkcionise bez EU zakona u Bosni? Evo prvo npr, četiri slobode na kojima se zasniva EU. Kako to realizirati u Bosni sa sistemom iz 1970? Pa ne mogu uvesti elektronsku uputnicu da radi normalno u KS, nema tu ni dodika ni covica ali eto, opet ne radi, kako postići nešto vise:
EU treba da uradi ono što je nekada uradila Austro-Ugarska i omogućila civilizacijski iskorak BiH prema Zapadu. Svakako smo već okupirani u jednu ruku, a ovo uvlačenje u EU nazor bi bila aneksija poslije koje dolazi zakon, red, rad i disciplina. :D
konami666

#158 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by konami666 »

Novak20 wrote: 17/03/2024 09:07
konami666 wrote: 17/03/2024 08:01

EU treba da uradi ono što je nekada uradila Austro-Ugarska i omogućila civilizacijski iskorak BiH prema Zapadu. Svakako smo već okupirani u jednu ruku, a ovo uvlačenje u EU nazor bi bila aneksija poslije koje dolazi zakon, red, rad i disciplina. :D
Jedino da visoki predstavnik kaže da uvodi suspenziju na ustav i da dođe tim ljudi da uvedu zakone i tim koji će biti zadužen da se sprovode zakoni. Nešto na taj fazon. I da uleti NATO ili eufor da drže sve pod kontrolom da ne bude incidenata.
DonieBrasco

#159 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by DonieBrasco »

Sta smo mi docekali da nam "Nizozemska" ne da pristup pregovorima ili korak dalje, hajde da je Francuska, ali "Nizozemska".
Haris.ba

#160 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Haris.ba »

DonieBrasco wrote: 20/03/2024 10:03 Sta smo mi docekali da nam "Nizozemska" ne da pristup pregovorima ili korak dalje, hajde da je Francuska, ali "Nizozemska".
Sta te cudi? Vidis da im Vilders glavni politicar u drzavi. Pored njega Dodik je liberal.
fplBosnia

#161 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by fplBosnia »

Poslije onog nametanja izbornog zakona od Schmidtlera ne zelim nikakvo clanstvo u EU.
dr_Evil

#162 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by dr_Evil »

fplBosnia wrote: 20/03/2024 10:09 Poslije onog nametanja izbornog zakona od Schmidtlera ne zelim nikakvo clanstvo u EU.
Znaci ne zelis ni ostale nametnute zakone od raznih VP-a?
Haris.ba

#163 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Haris.ba »

fplBosnia wrote: 20/03/2024 10:09 Poslije onog nametanja izbornog zakona od Schmidtlera ne zelim nikakvo clanstvo u EU.
Bice referendum, tako da ne znam sta se narod uzbudjuje.

Svo vrijeme na izborima se biraju opcije koje zagovaraju EU, niko se otvoreno ne protivi. Tako, da izbora skoro i nema. :D
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#164 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by laserShow »

steta sto nam nije nametnuo i umetnuo jos vise, jer mi drugacije ne znamo. Dokazano da smo neuki, prosti i jadni. Da je drugacije, nasoj djeci bi ostavili funkcionalnu i sigurnu drzavu, a ne gledali koja kriv tece kroz vene, zelena bosnjacka, plava srpska, ili crvena hrvatska. Jadno je ujutro ustati i skontati da imas drzavljanstvo druge drzave, a ko biva ugrozen u svojoj matici hahaha. Jos jadnije je trijes godina govoriti on je ranjen u ratu.

Kako god, sami ne umijemo.
DonieBrasco

#165 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by DonieBrasco »

https://n1info.ba/vijesti/covic-ima-pri ... opski-put/

Sta mi dalje da pricamo, pazi izjava ovog nosioca eu vrijednosti i vece katolika od Pape.
dr_Evil

#166 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by dr_Evil »

DonieBrasco wrote: 20/03/2024 10:21 https://n1info.ba/vijesti/covic-ima-pri ... opski-put/

Sta mi dalje da pricamo, pazi izjava ovog nosioca eu vrijednosti i vece katolika od Pape.
Meni je genijalno kako oni guraju ovu pricu da je europski put jednako izborni zakon. Dodje kao kad ratne zlocine u Palestini nazivaju pravo na odbranu, a kritiku istog antisemitizmom.

Valjda se publika navikne da je to tako ako se ponavlja godinama.
dr_Evil

#167 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by dr_Evil »

laserShow wrote: 20/03/2024 10:15
steta sto nam nije nametnuo i umetnuo jos vise, jer mi drugacije ne znamo. Dokazano da smo neuki, prosti i jadni. Da je drugacije, nasoj djeci bi ostavili funkcionalnu i sigurnu drzavu, a ne gledali koja kriv tece kroz vene, zelena bosnjacka, plava srpska, ili crvena hrvatska. Jadno je ujutro ustati i skontati da imas drzavljanstvo druge drzave, a ko biva ugrozen u svojoj matici hahaha. Jos jadnije je trijes godina govoriti on je ranjen u ratu.

:thumbup:
DonieBrasco

#168 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by DonieBrasco »

Problem je sto je za njega izborni zakon "da njega i njegovoe izabere Listica, i da samo on i njegovi mogu predstavljati hrvate - biti vlast", oni su legitimni drugi hrvati nisu.
konami666

#169 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by konami666 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/politic ... /240320043

U prevodu, otvaraju se pregovori ali sada ide još veća mrkva na još dužem štapu.
DonieBrasco

#170 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by DonieBrasco »

Ja samo cekam da se oglasi neko od ovih silnih fasista po EU, prijatelja od Covica i Dodika sa uslovom da im se preda drzava a onda mogu pregovori i sve ostalo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#171 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Truba »

DonieBrasco wrote: 20/03/2024 10:31 Problem je sto je za njega izborni zakon "da njega i njegovoe izabere Listica, i da samo on i njegovi mogu predstavljati hrvate - biti vlast", oni su legitimni drugi hrvati nisu.
izvini jaro ali gdje to živi toliko hrvata izvan lištice sad kad su se svi po bosni iselili?

zamisli da tvoje predstavnike biraju primitivci iz hercegovačkog kamenjara?
a neko ti govori to su građani... naši građani... :D
Prpa.ba

#172 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Prpa.ba »

laserShow wrote: 20/03/2024 10:15 steta sto nam nije nametnuo i umetnuo jos vise, jer mi drugacije ne znamo. Dokazano da smo neuki, prosti i jadni. Da je drugacije, nasoj djeci bi ostavili funkcionalnu i sigurnu drzavu, a ne gledali koja kriv tece kroz vene, zelena bosnjacka, plava srpska, ili crvena hrvatska. Jadno je ujutro ustati i skontati da imas drzavljanstvo druge drzave, a ko biva ugrozen u svojoj matici hahaha. Jos jadnije je trijes godina govoriti on je ranjen u ratu.

S obzirom koliko nasih gradjana je indoktrinirano kompleksima nize vrijednosti i s navikom kmeke i kuke umjesto konkretne aktivnosti, sto je izvrsno demonstrirano u ovom komentaru, plus uz stoljetna nastojanja istocnih i zapadnih komsija da nam uknjize povrsinu na sebe, smatram da imamo sasvim solidnu drzavu, stavise.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#173 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Truba »

Prpa.ba wrote: 20/03/2024 10:46
laserShow wrote: 20/03/2024 10:15 steta sto nam nije nametnuo i umetnuo jos vise, jer mi drugacije ne znamo. Dokazano da smo neuki, prosti i jadni. Da je drugacije, nasoj djeci bi ostavili funkcionalnu i sigurnu drzavu, a ne gledali koja kriv tece kroz vene, zelena bosnjacka, plava srpska, ili crvena hrvatska. Jadno je ujutro ustati i skontati da imas drzavljanstvo druge drzave, a ko biva ugrozen u svojoj matici hahaha. Jos jadnije je trijes godina govoriti on je ranjen u ratu.

S obzirom koliko nasih gradjana je indoktrinirano kompleksima nize vrijednosti i s navikom kmeke i kuke umjesto konkretne aktivnosti, sto je izvrsno demonstrirano u ovom komentaru, plus uz stoljetna nastojanja istocnih i zapadnih komsija da nam uknjize povrsinu na sebe, smatram da imamo sasvim solidnu drzavu, stavise.
pa i ti bi je uknjižio na sebe to jest da bude bosnjacka...

ne znam zasto stalno prizivas te susjede kad domaći ljudi iz BiH žele otcepljenje
ne znam zašto kritiziraš zagreb i BG
da ZG i BG ne žele onda bi S i H u bih htjeli svoje države
laserShow

#174 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by laserShow »

Prpa.ba wrote: 20/03/2024 10:46

jep, drugi su krivi, mi nismo, mi smo samo zrtve i tako to. Drzi se ti sd0 narativa i istocnih suseda.
laserShow

#175 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by laserShow »

Truba wrote: 20/03/2024 10:52 ne znam zasto stalno prizivas te susjede kad domaći ljudi iz BiH žele otcepljenje
a i tebi jednom da odgovorim. Mozete vi zeljeti oCepljenje, ali vas te druge drzave NE ZELE, jer ne donosite nista, nikakav napredak, osim bosanskohercegovackog krkanluka. Tako da slobodno smanjite ocekivanja.

Isto kao sto bosnjaci trebaju da skontaju sta zele od ove drzave i da prestanu mijesati vjeru u sve i svasta, tako i vi da vas tamo neko jedva ceka otvorenih ruku. Kako da ne, ko zeli strance u svojoj drzavi?
Post Reply