Život samaca u srednjim godinama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
bavi

#151 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by bavi »

Athlon64 wrote: 02/11/2023 00:19
endokrinologija wrote: 01/11/2023 14:30 Gotovo svakodnevno citam teme na forumu.. nikad skoro ne pisem ali sam se u ovoj temi dosta pronasla odnosno imam komentar na sve ali bas cu probati ukratko.
Zensko sam, 28 godina, do sad nisam imala niti jednu nesto ozbiljnu vezu (da mogu reci da bih pozeljela brak sa tim partnerom).
Svaki dan se skoro preispitujem je li nesto do mene..
Profili muskaraca koji mi se javljaju su mladji 5-6 godina koji su dosta neozbiljni, ali ipak najvise ozenjeni muskarci koji bi nesto sa strane koji kriju ili cak ne kriju da su ozenjeni. Uzivo isto tako.. ne znam da li privlacim inace takve muskarce samo i ako je u tome do mene zbog cega je tako..
zavrsila sam fakultet, nastavila i dalje uz posao edukaciju..radim trenutno neki solidan posao, u potrazi za boljim ali nisam neradnik.. bilo je mjeseci kad sam radila po dva posla da bih nesto sebi priustila tipa bolje auto ili nesto tako, tako da sponzorusa nisam (uz sponzoruse obicno ide neki wow izgled svakako tako da nisam ni to ali nisam ni ruzna 😂)..Zivim odvojeno od roditelja i samostalna sam u potpunosti(finansijski).
Izlazim samo u kafice jer ne volim kafane, diskoteke i slicno tako da hajmo reci mirniji sam tip djevojke, sa manjim krugom iskrenih prijatelja i njih se drzim.
I ne pronalazim nikoga iskrrno normalnog da bih izasla sa njim na dvije tri kafe zaredom.. 🤷‍♀️
Ključno je pitanje šta si radila do 25. god. ?

Sad je svakako 5x teže, nije nemoguće, ali bgmi teško je.
Valjda se šališ? Bez obzira sto je pitanje bez smailija. Nije joj 50 pa da se razmislja kud je protracila godine. Tek sad i treba razmisljati o necem ozbiljnijem. Ista ja prije 10tak godina .. sve sebi skontala. Posao, cak i dva ponekad... samo ja nisam kupila stan nego sam stekala pare od svake plate i kad sam upoznala odgovarajuceg muskarca imala nesto u steku a i on da smo neki sitnis uzeli od kredita i rjesili stambeno pitanje. :lol: Udala se i rodila od 32-34 god.
Ono sto ne smije ni jedna osoba koja je sama dozvoliti da se stidi prici nekom. Imam dvije prijateljice koje su napunile 40 god, same, nikad momka nisu imale. Iz djetinjstva, zajedno se druzile. Ne smijem ni spomenuti musko pred njima, da im predlozim da ima neki dobar momak za njih. Odmah neki negativan naboj, krenu da kritikuju :( Vidi se na njima da im i djeca fale i neko da nisu same. Njih dvije su klasican primjer patrijalhalnog odgoja i zatucane sredine.
Dope_Man

#152 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Dope_Man »

bavi wrote: 02/11/2023 13:56 Imam dvije prijateljice koje su napunile 40 god, same, nikad momka nisu imale. Iz djetinjstva, zajedno se druzile. Ne smijem ni spomenuti musko pred njima, da im predlozim da ima neki dobar momak za njih. Odmah neki negativan naboj, krenu da kritikuju :( Vidi se na njima da im i djeca fale i neko da nisu same. Njih dvije su klasican primjer patrijalhalnog odgoja i zatucane sredine.
A mozda samo vole makaze :lol:
bavi

#153 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by bavi »

Ne, poznajem ih u dusu. I mislim da će ovog kod nas biti sve više i više. Ljudi se osamljuju, odgajaju djecu na pogresan nacin. Npr u razredu mog sina (4 razred osnovne skole) ima djevojcica koja ne zeli dati djecaku ruku kad plesu jer su joj roditelji tako naredili. Pleše konstantno sa djevojcicama od prvog osnovne. Zamisli to jadno djete kad poraste i probleme sa mutavim roditeljima. :roll:
yoda82

#154 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by yoda82 »

bavi wrote: 02/11/2023 13:56
endokrinologija wrote: 01/11/2023 14:30 Gotovo svakodnevno citam teme na forumu.. nikad skoro ne pisem ali sam se u ovoj temi dosta pronasla odnosno imam komentar na sve ali bas cu probati ukratko.
Zensko sam, 28 godina, do sad nisam imala niti jednu nesto ozbiljnu vezu (da mogu reci da bih pozeljela brak sa tim partnerom).
Profili muskaraca koji mi se javljaju su mladji 5-6 godina koji su dosta neozbiljni, ali ipak najvise ozenjeni muskarci koji bi nesto sa strane koji kriju ili cak ne kriju da su ozenjeni. Uzivo isto tako.. ne znam da li privlacim inace takve muskarce samo i ako je u tome do mene zbog cega je tako..
zavrsila sam fakultet, nastavila i dalje uz posao edukaciju..radim trenutno neki solidan posao, u potrazi za boljim ali nisam neradnik.. bilo je mjeseci kad sam radila po dva posla da bih nesto sebi priustila tipa bolje auto ili nesto tako, tako da sponzorusa nisam (uz sponzoruse obicno ide neki wow izgled svakako tako da nisam ni to ali nisam ni ruzna 😂)..Zivim odvojeno od roditelja i samostalna sam u potpunosti(finansijski).
Izlazim samo u kafice jer ne volim kafane, diskoteke i slicno tako da hajmo reci mirniji sam tip djevojke, sa manjim krugom iskrenih prijatelja i njih se drzim.
I ne pronalazim nikoga iskrrno normalnog da bih izasla sa njim na dvije tri kafe zaredom.. 🤷‍♀️

Valjda se šališ? Bez obzira sto je pitanje bez smailija. Nije joj 50 pa da se razmislja kud je protracila godine. Tek sad i treba razmisljati o necem ozbiljnijem. Ista ja prije 10tak godina .. sve sebi skontala. Posao, cak i dva ponekad... samo ja nisam kupila stan nego sam stekala pare od svake plate i kad sam upoznala odgovarajuceg muskarca imala nesto u steku a i on da smo neki sitnis uzeli od kredita i rjesili stambeno pitanje. :lol: Udala se i rodila od 32-34 god.
Ono sto ne smije ni jedna osoba koja je sama dozvoliti da se stidi prici nekom. Imam dvije prijateljice koje su napunile 40 god, same, nikad momka nisu imale. Iz djetinjstva, zajedno se druzile. Ne smijem ni spomenuti musko pred njima, da im predlozim da ima neki dobar momak za njih. Odmah neki negativan naboj, krenu da kritikuju :( Vidi se na njima da im i djeca fale i neko da nisu same. Njih dvije su klasican primjer patrijalhalnog odgoja i zatucane sredine.
Slična situacija. Imam nekoliko slobodnih prijatelja/prijateljica od 40-45 godina, i kod svih je ista priča. Svakoj djevojci/momku kod kojih imaju "prolaz" nađu neku manu, a obično im se svidi neko kod koga nemaju nikakve šanse. Nije to samo do fizičkog izgleda, jednostavni imam osjećaj da se niko stvaran ne uklapa u njiove vizije djevojke/momka. Što kažeš, ako predložim nekoga, dobijem 1000 razloga zašto ta osoba ne odgovara, bez da je iko pokušao popiti 2-3 kafe sa tom osobom, pa da vidi da li je to stvarno tako...
Slažem se da je bolje biti i sam nego sa svakim, ali mi je žao kada ljudi ostaju sami zbog nekih nerealnih očekivanja i izmišljenih osoba.
Haris.ba

#155 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Haris.ba »

kox wrote: 02/11/2023 12:42
Poslije nastaje pravi problem - kako odoliti iskušenjima :lol:
Znam lika ide uci jezike. Kruzi po ovim kursevima. Trazi kolegice da zajedno uce. :lol:
luxferre

#156 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by luxferre »

laserShow wrote: 02/11/2023 13:36
endokrinologija wrote: 01/11/2023 14:30 Zensko sam, 28 godina, do sad nisam imala niti jednu nesto ozbiljnu vezu (da mogu reci da bih pozeljela brak sa tim partnerom).
Jesi li nevina?
Demokratija podrazumijeva slobodu govora ali ne i slobodu govora gluposti.
Athlon64

#157 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Athlon64 »

U svakoj šali ima istine.

Mislim da danas ljudi po tom pitanju postavljaju i sebi i drugima previsoke standarde.
Problem je što vrijeme teče, a za te stvari je mladost (prva polovina dvadesetih) definitivno najbolje doba.

Naravno sad će neko reći kako to nije istina, ja poznajem ovog, ja sam ovako- onako...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#158 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Bobi »

Haris.ba wrote: 02/11/2023 14:27
Znam lika ide uci jezike. Kruzi po ovim kursevima. Trazi kolegice da zajedno uce. :lol:
I šta bi na kraju, tečno govori deset stranih jezika i dalje je samac :D ?
Zoooka

#159 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Zoooka »

Pa nema boljeg mjesta za upoznavanja djevojke/žene. Ljudi koji znaju jezike su hem duhoviti, hem pametni, a i bude dobrih koka.
detroit-mercy

#160 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by detroit-mercy »

bavi wrote: 02/11/2023 13:56

Moza su one anamo :mrgreen:.
vjeshalica

#161 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by vjeshalica »

yoda82 wrote: 02/11/2023 14:25 Što kažeš, ako predložim nekoga, dobijem 1000 razloga zašto ta osoba ne odgovara, bez da je iko pokušao popiti 2-3 kafe sa tom osobom, pa da vidi da li je to stvarno tako...
Slažem se da je bolje biti i sam nego sa svakim, ali mi je žao kada ljudi ostaju sami zbog nekih nerealnih očekivanja i izmišljenih osoba.
Sto predlazes uopce takve stvari?
Sta su uopce nerealna ocekivanja? Neko ima neka ocekivanja u skladu sa sobom, a ne u skladu sa tobom. Ne vidim razloga da zalis ili da te to vrijedja.Ljudi su razliciti, glupo je posmatrati kroz svoje kriterije necije tudje.
Last edited by vjeshalica on 02/11/2023 19:59, edited 1 time in total.
caros

#162 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by caros »

Šta će im neprijatelji pored tebe? Tvrdi zna ih u dušu, a ovako piše o njima na forumu, fale i jednoj i drugoj djeca. :skoljka:
Optimus09

#163 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Optimus09 »

Mene je u dvadesetim snasao karcinom nakon kojeg sam ostao sterilan.
Svi psiholozi prosipaju mudrosti,ali u realnosti ne ide tako jednostavno.
Sve zene u tridesetim koje znam pricaju samo o djeci :kiss:
Sto se ne ozenih sa 18 kad sam imao priliku :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#164 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Bobi »

Pa... nezgodna situacija.
Zoooka

#165 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Zoooka »

Optimus09 wrote: 02/11/2023 19:59 Mene je u dvadesetim snasao karcinom nakon kojeg sam ostao sterilan.
Zato nemaš pregnancy scare kad ga metneš, gledaj to s te strane.
irac300

#166 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by irac300 »

Optimus09 wrote: 02/11/2023 19:59 Mene je u dvadesetim snasao karcinom nakon kojeg sam ostao sterilan.
A dobro prijatelju, ciljaj žene koje su se ostvarile kao majke ili one koje ne žele djecu. Danas bar ima izbora.
sumirprimus

#167 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by sumirprimus »

Jbmu trunje nije kraj zivota, ima negdje tamo zena i za tebe, da se i usvojiit, dijete, bitna je volja i medjusobni odnos jbo sta drugi govore, pod uslovom da se ne zajebavas?
Zoooka

#168 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Zoooka »

Kod nas su ti uslovi za usvojenje djeteta baš regulisani da je teško usvojiti dijete, iako sam uvijek za to i to je najljepši i najnesebičniji čin koji neko može uraditi.
Optimus09

#169 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Optimus09 »

Vecina se cudi sto nisam ozenjen i sto sam sam,a ja ne volim pricati svakome o tome.
Ne opterecujem se time uopste,samo sam nekako uvijek u krugu zena sto zele porodicu :mrgreen:
sumirprimus

#170 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by sumirprimus »

Optimus09 wrote: 02/11/2023 20:14 Vecina se cudi sto nisam ozenjen i sto sam sam,a ja ne volim pricati svakome o tome.
Ne opterecujem se time uopste,samo sam nekako u krugu zena sto zele porodicu :mrgreen:
Bolje da pricas, pretvoris slabost u snagu. Ne moze ti niko nista.
Moze se usvojit samo traje proces..
Zoooka

#171 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Zoooka »

Optimus09 wrote: 02/11/2023 20:14 Vecina se cudi sto nisam ozenjen i sto sam sam,a ja ne volim pricati svakome o tome.
Ne opterecujem se time uopste,samo sam nekako uvijek u krugu zena sto zele porodicu :mrgreen:
Ma šta te briga, bitan je tvoj unutarnji mir.
Optimus09

#172 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Optimus09 »

Nije svako mentalno jak,ja ne pricam o tome.
Mene dugo zezaju za jednu kolegicu koja je top djevojka.
Medjutim takodje zeli porodicu,ja se pravim mutav ,jbg :mrgreen:
Da ne spamam dalje.
vjeshalica

#173 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by vjeshalica »

Nisi ni duzan polagati racun i svom stanju ili kako vec. Ljudi kod nas misle da polazu pravo sarafati nos u tudje razloge,stanja,odluke,poteze i slicno. Neka te ne opterecuje prezentiranje drugih ljudi.
Zoooka

#174 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Zoooka »

Optimus09 wrote: 02/11/2023 20:26 Nije svako mentalno jak,ja ne pricam o tome.
Mene dugo zezaju za jednu kolegicu koja je top djevojka.
Medjutim takodje zeli porodicu,ja se pravim mutav ,jbg :mrgreen:
Da ne spamam dalje.
Nemoj da te to ograničava i da ne pokušaš uopšte, možda da te upozna bolje, i prihvatila bi to.
Haris.ba

#175 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Haris.ba »

Bobi wrote: 02/11/2023 19:49
I šta bi na kraju, tečno govori deset stranih jezika i dalje je samac :D ?
Uci samo njemacki. Pa ponovi koji nivo koji je vec prosao u drugoj firmi. Koliko ga uci trebao bi simultani prevod da moze odraditi.
Post Reply