Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post Reply
Seawolf

#151 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Seawolf »

Benjaminsky wrote: 17/10/2022 17:56
Avetinho wrote: 17/10/2022 17:43 Neces dobiti "suglanost" ni na mapi.
Neću dobiti ni suglasnost, a ni saglasnost, jer je internet u tom pogledu, naglašavam u tom pogledu, rasadnik nepismenosti. Ljudi počinju malim slovima rečenicu, imena pišu malim slovom (a to su najblaži lapsusi), da ne spominjem veće.
Druga stvar, jezik je moj alat, pribor, sredstvo, jer se bavim s njime već preko 55 godina.
Nije na odmet biti pismen i na internetu, zar ne?
Ne baviš se s njime, nego njim.
Avetinho

#152 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Avetinho »

Benjaminsky wrote: 17/10/2022 17:56
Avetinho wrote: 17/10/2022 17:43 Neces dobiti "suglanost" ni na mapi.
Neću dobiti ni suglasnost, a ni saglasnost, jer je internet u tom pogledu, naglašavam u tom pogledu, rasadnik nepismenosti. Ljudi počinju malim slovima rečenicu, imena pišu malim slovom (a to su najblaži lapsusi), da ne spominjem veće.
Druga stvar, jezik je moj alat, pribor, sredstvo, jer se bavim s njime već preko 55 godina.
Nije na odmet biti pismen i na internetu, zar ne?
Jao jao. Ovo ode u off. @Benjainski, nisi mi bas jako uvjerljiv ako se *S* njime bavis preko 55. godina. Obicno se bavimo "necim", a ne "s necim". Slab ti je majkemi bio profesor.
Benjaminsky

#153 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Benjaminsky »

Bravo! Namjerno sam pustio to da vidim hoćete li primijetiti.
Ergo, možemo zaključiti - ako vam nešto smeta, tad ćete reagirati, inače prelazite preko toga. ;-)
Avetinho

#154 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Avetinho »

Benjaminsky wrote: 17/10/2022 18:08 Bravo! Namjerno sam pustio to da vidim hoćete li primijetiti.
Ergo, možemo zaključiti - ako vam nešto smeta, tad ćete reagirati, inače prelazite preko toga. ;-)
@Benjaminski, slabo ti ide ova vadiona, ali neka te. Za pismenost, kecina i tebi i profesoru ti.
Benjaminsky

#155 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Benjaminsky »

Avetinho wrote: 17/10/2022 18:15
Benjaminsky wrote: 17/10/2022 18:08 Bravo! Namjerno sam pustio to da vidim hoćete li primijetiti.
@Benjaminski, slabo ti ide ova vadiona, ali neka te. Za pismenost, kecina i tebi i profesoru ti.
E mali moj, nemam potrebe za "vađenjem". Mislio sam da si gospodin pa sam te persirao, ali očito nisi, jer ne znaš držati nivo komunikacije. Kad budeš mogao ljudima nesebično davati svoje znanje kao što to ja činim, onda ćemo biti na istom nivou. Tvoj domet je ponižavanje i pokušaj vrijeđanja. Ja tebi ne bih dao jedinicu. Smilovao bih se. :-)
Avetinho

#156 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Avetinho »

Benjaminsky wrote: 17/10/2022 18:38
Avetinho wrote: 17/10/2022 18:15

E mali moj, nemam potrebe za "vađenjem". Mislio sam da si gospodin pa sam te persirao, ali očito nisi, jer ne znaš držati nivo komunikacije. Kad budeš mogao ljudima nesebično davati svoje znanje kao što to ja činim, onda ćemo biti na istom nivou. Tvoj domet je ponižavanje i pokušaj vrijeđanja. Ja tebi ne bih dao jedinicu. Smilovao bih se. :-)
Ne svidja ti se vlastita medicina? @Benjaminski, sam si pokusao obezvrijediti argument sagovornika na prethodnoj stranici, pozivajuci se na pravopis svog profesora. Na ovoj platformi to je vec godinama iznova koristena taktika onih koji nemaju boljeg argumenta. Kad se takvima vrati loptica kojom igraju, onda glume uvrijedjenu mladu.

Ja bih rekao da je tvoj " profesor" koji je dijelio jedinice za "slazem se" izmisljena licnost, ako je suditi po tvom vlastitom poznavanju maternjeg jezika. Sjecas li mu se imena, siguran sam da nisi jedini ovdje kome je predavao.
Benjaminsky

#157 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Benjaminsky »

Avetinho wrote: 17/10/2022 19:08 Sjecas li mu se imena

Ništa ne razumiješ jer ti je druga rečenica totalno nerazumljiva, pravi galimatijas. Ali nemam vremena objašnjavti ono što je očito niti visiti poput tebe na forumu. Radim korisnije stvari, a u to se možeš i uvjeriti.
A imena s sjećam imena, ali nije uputno spominjati ga nekome kao što si ti. Naprosto čuvam lijepe uspomene na neke ljude koji više nisu među nama i ne želim da ga spominje netko tko ga a priori naziva idiotom. Vrlo kulturno od tebe. Divim ti se.
Roccohljup

#158 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Roccohljup »

jel ovo vojin najavljuje revoluciju unutar SDP?
VOJIN MIJATOVIĆ NAJAVLJJE DRASTIČNE REZOVE U SDP-u: "Nećemo kao do sada, u to vas uvjeravam..."
Podsjetimo, SDP BiH u posljednje četiri godine izgubio je veliki broj glasova.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se na društvenim mrežama.

Mijatović je kritizirao pogrešnu politiku stranke, te najavio promjene u vlastitim redovima.

-Ako opet sav patriotizam i ideologija stanu u vlast u par kantona i par mandata po parlamentima i to samo u FBiH, onda džaba smo krečili. SDP BiH u narednom periodu pokazuje da li je partija cijele BiH i multietnička partija. Nećemo kao do sada, u to vas uvjeravam, poručio je Mijatović.

Podsjetimo, SDP BiH u posljednje četiri godine izgubio je veliki broj glasova.

Tokom posljednjih 12 godine, SDP je izgubio 140 hiljada, a SBB 120 hiljada glasača, što je neslavni rekord na cijeloj političkoj sceni BiH

Na izborima 2010. godine, SDP je pod vođstvom Zlatka Lagumdžije osvojio rekordan broj glasova (oko 266 hiljada), no četiri godine kasnije SDP je bio rekorder po broju izgubljenih glasova – čak 173 hiljade, pa je prvi put nakon rata pao ispod 100 hiljada glasova. Na izbrima 2018. godine, pod vođstvom novog partijskog lidera Nermina Nikšića, SDP je donekle popravio izborni rezultat osvojivši nešto više od 140 hiljada glasova, no ponovo je uslijedio pad podrške na netom održanim izborima za oko 20 hiljada, piše „Slobodna Bosna“.

To znači da je SDP od 2010. godine do danas, izgubio oko 140 hiljada glasova, što je ujedno i najveći nominalni pad podrške na cijeloj političkoj sceni u BiH.
Login77777

#159 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Login77777 »

Prevara napala Arifagica na Face da je Bratic potpredsjednik manjeg entiteta kad danas… :izet: :lol:
POTVRDIO CIK

Preokret u fotofinišu: Ivan Begić i Ćamil Duraković bit će potpredsjednici RS-a
Naime, prilikom prethodnog brojanja, iz CIK-a su saopćili kako će potpredsjednici ovog bh. entiteta biti Senad Bratić iz Pokreta Država te Davor Pranjić kojeg su podržale stranke okupljene oko HNS-a.
Jest da ih ovaj nije bolji ali neka nije barem Bratic. Prevaro, prevaro…
Benjaminsky

#160 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Benjaminsky »

Login77777 wrote: 27/10/2022 15:56 Prevaro, prevaro…
Upravo tako. Oni se igraju one:
Eci-peci-pec... ti si mali zec...
a ja mala vjeverica... eci peci pec.
Point.

#161 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Point. »

Čuj ovoga svako mu prevara jo nije Dinin :lol:
patriot_bih

#162 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by patriot_bih »

Može li moderator ove teme promjeniti naslov i izbaciti "Prevara Vijeka" iz naslova?
Dajte da raspravljamo i neka svako odluči za sebe da li je prevara ili nije.

Za mene Vojin nije prevara. Kroz njegov entuzijazam i rad ProBiH pokret u RSu je poboljšao izborni rezultat i sada će imati 5 zastupnika u NSRS umjesto 3 koji su dobili 2018.
ColinW

#163 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by ColinW »

patriot_bih wrote: 29/10/2022 00:09 Može li moderator ove teme promjeniti naslov i izbaciti "Prevara Vijeka" iz naslova?

Za mene Vojin nije prevara. Kroz njegov entuzijazam i rad ProBiH pokret u RSu je poboljšao izborni rezultat i sada će imati 5 zastupnika u NSRS umjesto 3 koji su dobili 2018.
Evo promjenjeno, tj. dodali smo upitnik.
ColinW

#164 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by ColinW »

Vojin je oportunista. Ko više plati. Kada je vidio da karijera sa SNSDom ide sporo odlučio je da promjeni politički i ideološki dres. Pogledajte njegove intervjue od jedne teške srbende kome je smetala zastava BiH (jer je to u tom momentu bilo isplativo), sada je zastava BiH na svakom stolu. Sada možete prigovoriti da se on promjenio. Ne, on je samo sebe uvjedio u to što govori. Nije teško nešto što ponavljaš da na kraju i vjeruješ. Uvidio je da revolucionar naroda, predsjednik, mesija, bog i otac ne može postati u Republici Srpskoj jer jedan je bog i otac tu, a to je MIlorad Dodik. Vojin radikalno odlazi u drugu stranu. Da, on nema ideološku matricu, iz ubjeđenja nam govori da on ide i sa SDA. Ali koja je razlika SNSDa i SDA? Mislim na klijentelizam obje partije, lobiranje za svoje lične, profiterske interese? Nema tu velike razlike osim po metodama kako se ciljevi ispunjavaju. Ali, Vojin je prešao u drugi tabor gdje je on ''egzotika'' sa svojim imenom i prezimenom i napumpanom ekavicom.

Zamislite čovjek ne može da prelomi ijekavicu. Ljudi nauče druge jezike, govore po 3 do 5 jezika. Mijatović, Vojin 100% Srbin, shvatio je da ima brend u ekavici. Shvatio je da je on sam sebi najbolji proizvod. Zašto bi bio u nekom ministarstvu, na nekoj dosadnoj poziciji, čekao svoje dane da bude ministar kada je ovom egzibicojom ''srbina i bosanca'' preskočio par godina-stepenica i zasjeo u fotelju kod Senada Hadžifejzovića. Ovako kao ''srbin'' i ''bosanac'' ima šansu da osvoji srca Bošnjaka i zasjedne u stolice koje je popunjava ideja Komšić.

Na kraju, za ovu egzbiciju i cirkuski šou oko izbora za predsjednika RSa bit će nagrađen od strane SDA (i SDPa) jer je povećao vidljivost ali i razjedinio opoziciju u RSu. Neko kada ide u bitku procjeni, da li i kako je može dobiti. Ovo što su uradili u RSu sa kandidovanjem ovog bosanca-srbina su samo dokazali da su oportunisti, zašto bi inače potrošili novce i resurse na već izgubljenu bitku.

Narod voli bajke, mitove i priče. Vojin će opet izaći sa nekim postom na FB ili u medijima kako je patriota i veliki bošnjak/bosanac i srbin, opet će ostati u fokusu javnosti kao neko ko je prihvatljiv srbin, dok će prave moćne elite (SDA, SDPa, NiPa...) realno pregovarati sa moćnim ljudima (Dodik, Čović) oko raspodjele resursa. Narod neće ići dalje od parola, pokliča i zastava....a dalje iza toga se nalazi trag novca koji govori jačim, snažnijim i boljim argumentima. :bih: 100% - realan
Last edited by ColinW on 29/10/2022 10:49, edited 1 time in total.
Point.

#165 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by Point. »

To se onda može reći za većinu političara u BiH. Dodik definitivno pa i Konaković.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#166 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by _BataZiv_0809 »

Jest ti Konakovic usao u glavu, vise ga spominjes nego Ciru Imobilea :D
Avetinho

#167 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Avetinho »

patriot_bih wrote: 29/10/2022 00:09 Može li moderator ove teme promjeniti naslov i izbaciti "Prevara Vijeka" iz naslova?

Naravno da nije.Samo politicki diletant koji "je siguran" da ce nekako opozicija na celu s SDA pobijediti u RS, ili neki SNSD neo-cetnik, ili SDS klasik-cetnik, moze baciti ovakvu dimnu bombu. U RS se dvije struje cetnika (neo i klasik), njih sto su pokupili ukupno oko 90%, pobise oko toga ko je stvarno ukrao izbore i ko je stvarno prevara vijeka, a nama se evo servira bombastican naslov o Vojinu Mijatovicu.
patriot_bih

#168 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by patriot_bih »

ColinW wrote: 29/10/2022 09:15

Evo promjenjeno, tj. dodali smo upitnik.
Nedovoljno. Pitanje je sugestivno.

Kad pitaš da li je neko nešto to je odmah dokazano kod 10%-20% ljudi bez da vide ikakve dokaze.
patriot_bih

#169 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by patriot_bih »

Avetinho wrote: 29/10/2022 13:35

Naravno da nije.Samo politicki diletant koji "je siguran" da ce nekako opozicija na celu s SDA pobijediti u RS, ili neki SNSD neo-cetnik, ili SDS klasik-cetnik, moze baciti ovakvu dimnu bombu. U RS se dvije struje cetnika (neo i klasik), njih sto su pokupili ukupno oko 90%, pobise oko toga ko je stvarno ukrao izbore i ko je stvarno prevara vijeka, a nama se evo servira bombastican naslov o Vojinu Mijatovicu.
Pa Vojin i govori da su pozicija i opozicija u RSu isti što se tiče odnosa prema državi BiH.

Nama nisu bitni ni jedni ni drugi proBiH strana mora jačati "Pokret za državu".
Na sljedećim izborima treba još više animirati dijasporu i ciljati na 8 zastupnika u NSRS.
ColinW

#170 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by ColinW »

[/quote]
Pa Vojin i govori da su pozicija i opozicija u RSu isti što se tiče odnosa prema državi BiH.

Nama nisu bitni ni jedni ni drugi proBiH strana mora jačati "Pokret za državu".
Na sljedećim izborima treba još više animirati dijasporu i ciljati na 8 zastupnika u NSRS.
[/quote]

Ne ide to tako, treba gledati evolucijski, potrebno je vrijeme da se nešto promjeni, ovako samo gubiš energiju, fokus, novac i sve ostalo na bitku koja je unaprijed izgubljena. Zato treba prvo tražiti ljude koji ne kradu (ili manje kradu), ljude koji ne lažu (ili manje lažu), dakle promjeniti SNSD režim i Dodika, i onda malo po malo, otvarati teme sa novom opozicjom. Na silu, zatezanjem, prijetnjama, radikalnim stavovima bilo oni najbolji ništa nećete postići. BiH nije samo pravno pitanje, već je pitanje ljudskih odnosa, sociologije jednog društva. Potrebno je ponovo osvojiti umove i srca za neku ideju, projekat, Državu. Ne može se to ''nametnuti'', oktroisati, dati neku ukaz, ljudi će se pobuniti jer ljudi ne vole kada im prijetiš, kada ih manipulišeš, kada ih ucjenjuješ. Prvi zadatak nam treba biti uz pomoć domaćih snaga u RSu da skinemo režim Dodika, i polako otvaramo teme u BIH. Nemojte me trpati u opozicioni tor RSa jer nisam tu, volio bih da je BIH sastavljena od 5 regija koje gravitiraju prema gradovima, ali od toga još ništa, budimo realni, ovo je dug evolucijski proces koji mi nećemo možda ni dočekati ako se budemo natezali, trzali i svađali. Treba pristupiti mudro, pisijski i polagano osvojiti ponovo ljude RSa za ideju BiH.
ColinW

#171 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by ColinW »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mijatov ... /221105070

''Sa ovim završavam svoj angažman u SDP BiH Banja Luka, ovo je sada bastion SDP-a kao i Tuzla ništa manje, ništa više. SDP BiH Banja Luka je sada prohodao i može dalje bez mene. Svoj politički angažman sada usmeravam isključivo ka Sarajevu i funkciji potpredsjednika SDP BiH'' Kaže Mijatović.

Od samog početka on je procjenio, da Bošnjaci su njegova baza i cilja na njih. NIkog drugog. Politički oportunista i podmetanje Bošnjacima.
Styling

#172 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by Styling »

ColinW wrote: 05/11/2022 18:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/mijatov ... /221105070

''Sa ovim završavam svoj angažman u SDP BiH Banja Luka, ovo je sada bastion SDP-a kao i Tuzla ništa manje, ništa više. SDP BiH Banja Luka je sada prohodao i može dalje bez mene. Svoj politički angažman sada usmeravam isključivo ka Sarajevu i funkciji potpredsjednika SDP BiH'' Kaže Mijatović.

Od samog početka on je procjenio, da Bošnjaci su njegova baza i cilja na njih. NIkog drugog. Politički oportunista i podmetanje Bošnjacima.
Dođe li on na čelo SDP partija će se raspasti a dio koji on bude vodio ide sa SDA.
noviforumas

#173 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by noviforumas »

Nema providnije i ofirnije varalice na bh politickoj sceni, a malo je rec da je konkurencija jaka. Meni je nevjerovatno da to ogroman broj ljudi ne moze da prepozna.
ColinW

#174 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by ColinW »

Styling wrote: 05/11/2022 18:22
ColinW wrote: 05/11/2022 18:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/mijatov ... /221105070

Dođe li on na čelo SDP partija će se raspasti a dio koji on bude vodio ide sa SDA.
Možda je to i u dogovoru sa SDA. U Banja Luci ideja koju on zagovara nije prošla. Šta bi sada on u Sarajevu? On želi unaprijeđenje na nije pokazao rezultate. Plus ima stav nadmenosti, oholosti, podilaženju masama a kritičare bi da ušutka sve (kao i Benjamina). Da slažem se sa njim SDP bi se dalje raslojio i on bi ga odveo u zagrljaj sa DFom i SDA. Čovjek ima ambiciju da bude predsjednik 'po što-po to'.
rocco_siffredi

#175 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by rocco_siffredi »

:lol:
Frajer je Miletov trojanski konj. Treba ga poštom vratiti u Banja Luku. Dolazi da razvali i tragove SocijalDemokratije u Federaciji
Post Reply