Vriska djece po kaficima i igra?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DEMONIKA

#151 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by DEMONIKA »

Exwife wrote: 04/08/2022 16:15 Cesto mi se zna desiti da neodgovorne majke izaberu bas mjesta u kojima se nalazim da li na poslovnom rucku,kafi dodju sa djecom koja prave haos,vriste trce a one nista kao da su same.Kako tome stati u kraj a ne biti brutalan prema roditeljima jer smatram da kafici i restorani nisu za takve stvari?
vrlo jednostavno
ustaneš
odeš do matere
i kažeš joj da ako ne smiri dječurliju (ja bi rekla paščadiju) u roku odmah
da ću ih ja smiriti
zajedno s njom
no_sikiriki

#152 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 05/08/2022 00:14
no_sikiriki wrote: 04/08/2022 20:09

Joj, te fiks ideje su mi genijalne, tako moj isto mora iz zdjele određene boje doručkovati. :lol:
I kao to problem?

Mi smo se morali igrati na tačno određeni način, sjesti tačno onako kako smo sjedili kad smo se prvi put igrali.

Ili gluho bilo promijeniti auto, onodan dva kd imamoneku frku, ili auto od firme.

A meltdown jer idemo kod dede, a kad krenemo od dede, opet meltdown... :lol:
Znaci svi su isti. :lol:
no_sikiriki

#153 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by no_sikiriki »

John Cleese wrote: 05/08/2022 01:00 Ma nista zapravo i ne mora biti problem dok god vidis da ljudi imaju i mrvu obzira i elementarnog ljudskog postenja da priznaju da nisu u pravu - onda nije tesko pokazati i razumijevanje, pomoci, pa i istrpiti stosta, ako treba :)

Ali sa takvom "sta mi mozes" stokom nema price - a ima ih i previse.
To je to.
MarlboroGold

#154 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by MarlboroGold »

Meni dreka djece nikad nije smetala. To je nesto normalno. Ok je i kad nekima zasmeta pa bi valjda osoba mogla normalno zamoliti roditelje koji bi takodjer toga trebali biti svjesni, a ne da odmah reaguju otresito. Neka djeca su iednostavno toliko nemirna i ziva da roditelji tu ne mogu puno uciniti, ali su to uglavnom faze.

Cuj poslovni rucak. Ajd bizi :lol:
Sydnor

#155 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by Sydnor »

Mame piju kaficu i cijeđeni sok od naranče, a ne narandže dok djeca igraju žmire i ganje po kafićima. I kaže nemirna, ne može se tu puno učiniti.

I ja sam bio nemiran, pa kad me se povede negdje znao sam ne mrdnut dok ne bude vrijeme za polazak.
madesa

#156 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by madesa »

ovima sto smetaju djeca su pretezno osobe 35+ bez djece i partnera kojima smeta ama bas sve pa cak i kad neko kihne :mrgreen:
_Reds_

#157 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by _Reds_ »

apsidejzi wrote: 04/08/2022 16:47
Exwife wrote: 04/08/2022 16:15 Cesto mi se zna desiti da neodgovorne majke izaberu bas mjesta u kojima se nalazim da li na poslovnom rucku,kafi dodju sa djecom koja prave haos,vriste trce a one nista kao da su same.Kako tome stati u kraj a ne biti brutalan prema roditeljima jer smatram da kafici i restorani nisu za takve stvari?
Ostarilo se?
Puca je menopauza.
Alles-Tamam

#158 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by Alles-Tamam »

Jedno je kad malci kratko zaplacu ili galame u restoranu, kafiću, to je sasvim normalno i to ne bi trebalo nikome da smeta, drugi par cipela je kad malci naprave od objekta koji nije predviđen za to cirkuz kolorado a roditelji im i ne pokušavaju da smire situaciju.
DEMONIKA

#159 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by DEMONIKA »

MarlboroGold wrote: 05/08/2022 07:31 Meni dreka djece nikad nije smetala. To je nesto normalno. Ok je i kad nekima zasmeta pa bi valjda osoba mogla normalno zamoliti roditelje koji bi takodjer toga trebali biti svjesni, a ne da odmah reaguju otresito. Neka djeca su iednostavno toliko nemirna i ziva da roditelji tu ne mogu puno uciniti, ali su to uglavnom faze.

titami :run:
želim ti to normalno 24/7

nema djece jednostavno nemirne
to su bajke da šutiš i trpiš dječurliju jer im materešine zalibo racku koliko vrište

deba
Suzie Q

#160 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by Suzie Q »

ta "pascad" "zgebcad" i kako ih vec sve nazvaste ce sutra zaradjivati VASU penziju. Ako ne odu u neku drugu zemlju, a u tom slucaju ste najebali.
Odgojne metode kakve je vecina navela u danasnje vrijeme ne postoje. Da vidim onoga koji ce danas na javnom mjestu udariti dijete. Koliko bi se onda otvorilo tema i koliko bi zgrozenih pojedinaca napalo roditelje jer ugrozavaju djecija prava.

Da su kojim slucajem roditelji toj istoj djeci dali mobitel u ruke, djeca bi mirno sjedila i kao zombiji buljili u ekran. Tada bi se javili dusebriznici da kazu kako roditelji daju maloj djeci mobitel u ruke.

Moja djeca su mala, znaju biti andjeli, a znaju biti i neandertalci. Nikad ne znam sta me ceka kad izadjem s njima.

Ali mogu dati savjet za te situacije, ako zelite pokusati. Obratite se djetetu, pitajte zasto trci, zasto urlice itd. Obratite se kao sebi ravnom, ne podcjenjujte dijete. Recite npr da ako tako nastave moze doci policija. Pokazite na plafon i recite da ih snima kamera...smislite nesto ali PRIJATELJSKIM tonom. Nikakvim prijetnjama. Drugi ljudi za djecu imaju autoritet u tom momentu veci od roditelja.

Jednom sam djecu smirila s onom starom ko pisne govno stisne. Sutili su punih 30 minuta i gledali jedno u drugo koji ce prvi popustiti.

Nadalje, djeca se cesto deru ako su gladna ili zedna, ponudite djetetu keks ili nesto ako imate. I vrecica secera iz kafica pali.
DEMONIKA

#161 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by DEMONIKA »

Suzie Q wrote: 05/08/2022 08:10 ta "pascad" "zgebcad" i kako ih vec sve nazvaste ce sutra zaradjivati VASU penziju. Ako ne odu u neku drugu zemlju, a u tom slucaju ste najebali.
Odgojne metode kakve je vecina navela u danasnje vrijeme ne postoje. Da vidim onoga koji ce danas na javnom mjestu udariti dijete. Koliko bi se onda otvorilo tema i koliko bi zgrozenih pojedinaca napalo roditelje jer ugrozavaju djecija prava.

Da su kojim slucajem roditelji toj istoj djeci dali mobitel u ruke, djeca bi mirno sjedila i kao zombiji buljili u ekran. Tada bi se javili dusebriznici da kazu kako roditelji daju maloj djeci mobitel u ruke.

Moja djeca su mala, znaju biti andjeli, a znaju biti i neandertalci. Nikad ne znam sta me ceka kad izadjem s njima.

Ali mogu dati savjet za te situacije, ako zelite pokusati. Obratite se djetetu, pitajte zasto trci, zasto urlice itd. Obratite se kao sebi ravnom, ne podcjenjujte dijete. Recite npr da ako tako nastave moze doci policija. Pokazite na plafon i recite da ih snima kamera...smislite nesto ali PRIJATELJSKIM tonom. Nikakvim prijetnjama. Drugi ljudi za djecu imaju autoritet u tom momentu veci od roditelja.

Jednom sam djecu smirila s onom starom ko pisne govno stisne. Sutili su punih 30 minuta i gledali jedno u drugo koji ce prvi popustiti.

Nadalje, djeca se cesto deru ako su gladna ili zedna, ponudite djetetu keks ili nesto ako imate. I vrecica secera iz kafica pali.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
deba
djeca se deru ako su gladna il žedna
dok im materešine sjede i boli ih tuki da li su gladnožedna

hajba :lol: :lol: :lol:
mora da si mater godine
titami :lol: :lol: :lol: :run:
zlajci

#162 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by zlajci »

Black swan wrote: 04/08/2022 16:34 Malo je djece
Svako treba istrpit
Nasa su buducnost
Predji odmah dalje
:thumbup:
vjeshalica

#163 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by vjeshalica »

Postoje ljudi koji nisu navikli na nered u svom zivotu i postojao je neko ko ih je oblikovao bolje od od onih koji danas oblikuju djecu..
Djeca nisu kriva, krivi su nevaspitani roditelji, a to nevaspitanje je manifestacija na djeci, klasicno papkanizirano drustvo.

Trzni centri,kafici,restorani nisu namjenjeni kao igralista niti poligoni za kretene koji nisu u stanju da kontrolisu ponasanje djece i tu diskusija zavrsava.
Suzie Q

#164 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by Suzie Q »

DEMONIKA wrote: 05/08/2022 08:13
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
deba
djeca se deru ako su gladna il žedna
dok im materešine sjede i boli ih tuki da li su gladnožedna

hajba :lol: :lol: :lol:
mora da si mater godine
titami :lol: :lol: :lol: :run:

Pa tebi ime sve govori, haman nesto kao Cruella de Vil.
Smetaju ti "pascad" naravno.
MarlboroGold

#165 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by MarlboroGold »

DEMONIKA wrote: 05/08/2022 07:58
MarlboroGold wrote: 05/08/2022 07:31 Meni dreka djece nikad nije smetala. To je nesto normalno. Ok je i kad nekima zasmeta pa bi valjda osoba mogla normalno zamoliti roditelje koji bi takodjer toga trebali biti svjesni, a ne da odmah reaguju otresito. Neka djeca su iednostavno toliko nemirna i ziva da roditelji tu ne mogu puno uciniti, ali su to uglavnom faze.

to su bajke da šutiš i trpiš dječurliju jer im materešine zalibo racku koliko vrište

deba
Normalno.

:mrgreen:
emmir1

#166 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by emmir1 »

Ako je ovo trol tema, onda si u debelom zakašnjenju.

Trolovi su se ispucavali na ovim temama još od kada je nastao internet i društvene mreže.

Ako nije trol tema, onda nam ostaje samo da ti se smijemo.
mayab

#167 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by mayab »

Do roditelja je jedino....neki dan neka privatna apoteka na AP , curica ulazi iza pulta, čak ide i iza u skladište za apotekarkom , materešina skoro ni da trepne , apotekarka govori nemo ovamo opasno je ...materešina haman ništa.... apotekarka baš fina , strpljiva izgleda nema zamjeranja mušterijama
Ja popizđeo :twisted:
MarlboroGold

#168 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by MarlboroGold »

madesa wrote: 05/08/2022 07:42 ovima sto smetaju djeca su pretezno osobe 35+ bez djece i partnera kojima smeta ama bas sve pa cak i kad neko kihne :mrgreen:
Možeš tek misliti kakvi će biti sa 60 i preko :mrgreen:
madesa

#169 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by madesa »

MarlboroGold wrote: 05/08/2022 08:33
madesa wrote: 05/08/2022 07:42 ovima sto smetaju djeca su pretezno osobe 35+ bez djece i partnera kojima smeta ama bas sve pa cak i kad neko kihne :mrgreen:
istresati vodu sa balkona i busiti lopte :-D
no_sikiriki

#170 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by no_sikiriki »

mayab wrote: 05/08/2022 08:32 Do roditelja je jedino....neki dan neka privatna apoteka na AP , curica ulazi iza pulta, čak ide i iza u skladište za apotekarkom , materešina skoro ni da trepne , apotekarka govori nemo ovamo opasno je ...materešina haman ništa.... apotekarka baš fina , strpljiva izgleda nema zamjeranja mušterijama
Ja popizđeo :twisted:
Neću nikad zaboraviti, prolazim pored McDonald'sa, znaci lik sa malcem, dijete se popelo na PULT dok otac naručuje (STOJI na pultu, 2-3 godine), nikakve reakcije, uposlenica govori molim Vas spustite dijete, on spusti dijete, malac se opet popne i nikom ništa. :mrgreen:
mayab

#171 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by mayab »

madesa wrote: 05/08/2022 08:35
istresati vodu sa balkona i busiti lopte :-D
Ma pusti ti to, ne postoje bezveze po Turskoj (a vjerovatno i drugdje) hoteli za klijente od 16 god pa naviše , bez vriske dječurlije.... priča mi jaran, prošle godine bio u nekom hotelu u CG, kaže sve super , ali brate previše vriske dječurlije :lol:
Suzie Q

#172 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by Suzie Q »

Za nadati se da ce macka umanjiti frustracije.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#173 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by konektovan »

:thumbup:
DEMONIKA

#174 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by DEMONIKA »

MarlboroGold wrote: 05/08/2022 08:27
DEMONIKA wrote: 05/08/2022 07:58

deba
Normalno.

:mrgreen:
normalno

sva djeca u čošak
nekad su djeca bila odgojena
titami :mrgreen:

ovo danas
blago kući koju zaobiđu i oni a i mater im :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#175 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by _BataZiv_0809 »

Samo valja shvatiti jednu vrlo jednostavnu stvar: vasa djeca su posebna i zanimljiva SAM I ISKLJUCIVO VAMA.
Post Reply