Sta vas privlaci? (za dame)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Samprotivsviju
#151 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
Kad se potegne ta tema o feministkinjama, sjetim se ovog lika, svojevremeno bio internet legenda
- hadzinicasa
#153 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
Vi nama ukazete na nelogicnosti - zasto mi nasto volimo.foxlife wrote: ↑06/02/2022 17:04objasnjavamo vam na osnovu napisanoghadzinicasa wrote: ↑06/02/2022 16:04 Ono kad nam objasnjavaju kakve smo, sta volimo i sta smo mislile napisanim <3
Da se razumijemo - mene to NE privlaci. Naprotiv.
tema je tu da komentarisemo i diskutujemo sta vi volite i uglavnom su komentari zasto to volite i kad vam ukazemo na nelogicnosti onda komentar poput tvog da vam mi objasnjavamo sve
Ganuta sam <3
-
no_sikiriki
#154 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
Privlači me kad je neko down-to-earth. Dakle kad ima samopouzdanje, ali je ujedno svjestan i svojih mana, i nije ga strah da pokaže tu svoju ljudsku stranu, da prizna da nije "savršen". Kad može da se našali na vlastiti račun i ne smatra se "nedodirljivim".
-
foxlife
#155 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
pa je li normalno reci npr ne trazim lovatora al mora imati pare da "me" odrzava? (da se razumijemo nijedna nije to rekla na temi)hadzinicasa wrote: ↑06/02/2022 18:31Vi nama ukazete na nelogicnosti - zasto mi nasto volimo.
Ganuta sam <3
- auspuhc
#156 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
@FunkyzeitGames i @saint_mirad su sigurno medju kvalitetnijim forumasima ovdje. Uvijek svoje stavove obrazloze argumentima i dokazima.
Zenama je karakteristicno da kada im se nesto ne svidja krenu sa personalnim atacima umjesto da se drze teme i pokusaju opovrgnuti izneseno. To meni samo ukazuje da manjak intelektualnih kapaciteta.
Vezano za forumasa @Sydnor rekao bih da je tipicni nice guy, a takvi zenama nisu privlacni. Ovo uzdizanje zena na prijestol mu zaista nije potrebno.
Zenama je karakteristicno da kada im se nesto ne svidja krenu sa personalnim atacima umjesto da se drze teme i pokusaju opovrgnuti izneseno. To meni samo ukazuje da manjak intelektualnih kapaciteta.
Vezano za forumasa @Sydnor rekao bih da je tipicni nice guy, a takvi zenama nisu privlacni. Ovo uzdizanje zena na prijestol mu zaista nije potrebno.
-
no_sikiriki
#157 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
Ovo su teme o muško-ženskim odnosima. Nismo na naučnom simpoziju. Ljudi uglavnom baziraju svoje stavove (u kontekstu m-ž odnosa) na vlastitom životnom iskustvu i iskustvu ljudi oko sebe. U nedostatku istog se lijepe graphovi i chartovi i naučne studije o ovome i onome.auspuhc wrote: ↑06/02/2022 18:49 @FunkyzeitGames i @saint_mirad su sigurno medju kvalitetnijim forumasima ovdje. Uvijek svoje stavove obrazloze argumentima i dokazima.
Naučne tvrdnje/hipoteze o ozbiljnijim temama se dokazuju argumentima i dokazima. Stavovi su stavovi, svi ih imamo i nisu tačni ili netačni, niti su nužno činjenice, nego najobičnije mišljenje o nečemu koje svi imamo.
- ejjus
#158 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
pa lik napisao "ja bih ti savjetovao da slusas ribara, a ne ribu", i onda nastavio sa deklasiranjem misljenja zneskih pripadnika na ovoj temi, odnosno njihovo slanje u nebitnost, na njihovoj temi, nakon toga je krenuo sa nekim pick-up shemama o statusu i prici i 80%/20% izmisljenoj statistici,
a onaj drugi je izvadio paragraf iz nekog manshealth clanka u kojem se stvarno citira naucno istrazivanje, ali je izvadio dio da ocrni zene, a u istom clanku ima napisano:
i onda ima i ovo:
a onaj drugi je izvadio paragraf iz nekog manshealth clanka u kojem se stvarno citira naucno istrazivanje, ali je izvadio dio da ocrni zene, a u istom clanku ima napisano:
She says men marry up, too, although researchers tend to observe it in different ways. "Men want a woman who they find attractive, and there’s an evolutionary underpinning (in part) to what men deem attractive,” says Fisher. “Attractiveness, in this context, means that these women show signs of health, youth, and fertility.” That’s why many men will marry down in social class for someone with superior looks.
i onda ima i ovo:
pa wtf ljudi, sta radite, ako hocete da se pridruzim ujedinjenom muskom frontu protiv zena, mozel kako da ne ginemoWhile hypergamy may be a factor in many long-term relationships, But wealth and status obviously aren't the only things people look for in a spouse. According to Fisher, who also conducts the Match.com “Singles in America” study, “Ninety-five percent of people in the study say that they want someone who respects them, somebody who they can trust and confide in, and makes them laugh, and has time for them.”
While hypergamy may be a factor in many long-term relationships, "really, people today are looking for love," Fisher says. "Money and status is secondary.”
- ejjus
#159 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
i u glasu Norma Maconalda* "this research was written by a woman"
Last edited by ejjus on 06/02/2022 19:40, edited 1 time in total.
-
foxlife
-
foxlife
#161 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
na drugoj strani je kvantna fizika jel
doduse i ovo je kvantna fizika al shvatas da mislim na nesto drugo osim teorije relativnosti
- saint_mirad
#162 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
dje je problem? sporim li ja negde kako muška atrakcija funkcioniše i šta je muškarcima privlačno kod žena? da si me pitao, rekao bih ti isto ovo što stoji u tekstu. tu nema nepoznanica. jedino se ne slažem da danas prvenstveno ljudi traže ljubav i ulaze u vezu/brak iz ljubavi (ima i takvih, al malo) jer ima toliko odnosa koji su transakcione prirode gde oba partnera imaju neki interes.ejjus wrote: ↑06/02/2022 19:28 ...
She says men marry up, too, although researchers tend to observe it in different ways. "Men want a woman who they find attractive, and there’s an evolutionary underpinning (in part) to what men deem attractive,” says Fisher. “Attractiveness, in this context, means that these women show signs of health, youth, and fertility.” That’s why many men will marry down in social class for someone with superior looks.
i onda ima i ovo:
pa wtf ljudi, sta radite, ako hocete da se pridruzim ujedinjenom muskom frontu protiv zena, mozel kako da ne ginemoWhile hypergamy may be a factor in many long-term relationships, But wealth and status obviously aren't the only things people look for in a spouse. According to Fisher, who also conducts the Match.com “Singles in America” study, “Ninety-five percent of people in the study say that they want someone who respects them, somebody who they can trust and confide in, and makes them laugh, and has time for them.”
While hypergamy may be a factor in many long-term relationships, "really, people today are looking for love," Fisher says. "Money and status is secondary.”
- ejjus
#163 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
sta te imam pitati, izvadis onaj dio istrazivanja koji ti godi, prezentujes ga kao neko realno stanje, i onda ti moram ja dolaziti i reci "a vidi, ima i ovo, i ovaj zakljucak istrazivanja", i onda kazes, ma ja se ne slazem sa tim zakljuckom, meni je interesantno samo ovih 30%,saint_mirad wrote: ↑06/02/2022 20:14 dje je problem? sporim li ja negde kako muška atrakcija funkcioniše i šta je muškarcima privlačno kod žena? da si me pitao, rekao bih ti isto ovo što stoji u tekstu. tu nema nepoznanica. jedino se ne slažem da danas prvenstveno ljudi traže ljubav i ulaze u vezu/brak iz ljubavi (ima i takvih, al malo) jer ima toliko odnosa koji su transakcione prirode gde oba partnera imaju neki interes.
ne zanima mene sa cim se ti slazes ili ne slazes, strana ste od koje su mi obecane logicnosti, a ne 30%-logicnosti
- ljubicasti limun
- ejjus
#165 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
hajde funkyzeit, jos jedno remek djelo od objave
- saint_mirad
#166 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
izvadim deo istraživanja koji je relevantan. tema je šta privlači žene, a hipergamija ima direktne veze s time jer je strategija odabira. to što neko ima jarana kojem žena zarađuje više ne menja globalno pravilo, već se uzima kao izuzetak.ejjus wrote: ↑06/02/2022 20:24sta te imam pitati, izvadis onaj dio istrazivanja koji ti godi, prezentujes ga kao neko realno stanje, i onda ti moram ja dolaziti i reci "a vidi, ima i ovo, i ovaj zakljucak istrazivanja", i onda kazes, ma ja se ne slazem sa tim zakljuckom, meni je interesantno samo ovih 30%,saint_mirad wrote: ↑06/02/2022 20:14 dje je problem? sporim li ja negde kako muška atrakcija funkcioniše i šta je muškarcima privlačno kod žena? da si me pitao, rekao bih ti isto ovo što stoji u tekstu. tu nema nepoznanica. jedino se ne slažem da danas prvenstveno ljudi traže ljubav i ulaze u vezu/brak iz ljubavi (ima i takvih, al malo) jer ima toliko odnosa koji su transakcione prirode gde oba partnera imaju neki interes.
ne zanima mene sa cim se ti slazes ili ne slazes, strana ste od koje su mi obecane logicnosti, a ne 30%-logicnosti
-
no_sikiriki
#167 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
Tema je šta vas, ŽENE/DAME, privlači. Je li se to ti identificiraš kao žena?saint_mirad wrote: ↑06/02/2022 20:41izvadim deo istraživanja koji je relevantan. tema je šta privlači žene, a hipergamija ima direktne veze s time jer je strategija odabira. to što neko ima jarana kojem žena zarađuje više ne menja globalno pravilo, već se uzima kao izuzetak.ejjus wrote: ↑06/02/2022 20:24
sta te imam pitati, izvadis onaj dio istrazivanja koji ti godi, prezentujes ga kao neko realno stanje, i onda ti moram ja dolaziti i reci "a vidi, ima i ovo, i ovaj zakljucak istrazivanja", i onda kazes, ma ja se ne slazem sa tim zakljuckom, meni je interesantno samo ovih 30%,
-
Mariella
#168 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
I meni je zanimljivo kako su muskarci toliko aktivni i borbeni na temama gdje se prica o zenama i njihovim stavovima/problemima, kao na primjer ova, i naravno feminizam. A niko se nije sjetio da otvori temu za muska prava... Pa da tu iznosite sva ova misljenja, iskustva, grafike, istrazivanja i slicno (za koje ovdje niko ni ne pita, a svakako se potrudite). Kao da problema nemate sve dok zene ne pocnu da pricaju o sebi, e tu vec nastaje belaj 
On topic: privlaci me kad je nasmijan, kad zna i voli da kuha, kad ima plave/zelene oci, kad ima lijepe ruke
On topic: privlaci me kad je nasmijan, kad zna i voli da kuha, kad ima plave/zelene oci, kad ima lijepe ruke
- saint_mirad
#169 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
ne, ali ako sam ja u pravu oko tvrdnji šta zaista privlači žene (a ne ono što kažu da ih privlači, a u praksi druga priča), onda ne vidim problem. ako je ulaz na ovu temu dozvoljen samo xx ekipi, onda tako recite.no_sikiriki wrote: ↑06/02/2022 20:49Tema je šta vas, ŽENE/DAME, privlači. Je li se to ti identificiraš kao žena?saint_mirad wrote: ↑06/02/2022 20:41
izvadim deo istraživanja koji je relevantan. tema je šta privlači žene, a hipergamija ima direktne veze s time jer je strategija odabira. to što neko ima jarana kojem žena zarađuje više ne menja globalno pravilo, već se uzima kao izuzetak.
-
no_sikiriki
#170 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
Neće ona meni reći šta nju privlači! Ja ću njoj! Ja to bolje znam!Mariella wrote: ↑06/02/2022 20:49 I meni je zanimljivo kako su muskarci toliko aktivni i borbeni na temama gdje se prica o zenama i njihovim stavovima/problemima, kao na primjer ova, i naravno feminizam. A niko se nije sjetio da otvori temu za muska prava... Pa da tu iznosite sva ova misljenja, iskustva, grafike, istrazivanja i slicno (za koje ovdje niko ni ne pita, a svakako se potrudite). Kao da problema nemate sve dok zene ne pocnu da pricaju o sebi, e tu vec nastaje belaj
On topic: privlaci me kad je nasmijan, kad zna i voli da kuha, kad ima plave/zelene oci, kad ima lijepe ruke![]()
-
foxlife
#171 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
ja samo znam da vecinu zena kad gazis one umiru od srece za razliku kad ih molis
- ejjus
#172 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
pa nije to bila poenta istrazivanja, i kada se uzme samo zenski dio u obzir, pise da to moze biti faktor, ali da u sustini ljudi stvarno traze ljubav, sto je zdrav zakljucak,saint_mirad wrote: ↑06/02/2022 20:41 izvadim deo istraživanja koji je relevantan. tema je šta privlači žene, a hipergamija ima direktne veze s time jer je strategija odabira. to što neko ima jarana kojem žena zarađuje više ne menja globalno pravilo, već se uzima kao izuzetak.
ti si izvadio dio iz istrazivanja, koje je u svojoj kompletnosti sasvim uredno, ok zakljucak, da bi zadovoljio vlastite komplekse i pogled na ovu tematiku,
nemoj se cuditi ako te u buducnosti niko nista ne bude pitao
-
no_sikiriki
#173 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
Pa tako brate reci umjesto "okolo kole". Fino napiši "žene ovdje lažu oko toga šta ih privlači, i ja sam tu da raskrinkam tu njihovu priču i mitove i da vam kažem pravu istinu".saint_mirad wrote: ↑06/02/2022 20:53ne, ali ako sam ja u pravu oko tvrdnji šta zaista privlači žene (a ne ono što kažu da ih privlači, a u praksi druga priča), onda ne vidim problem. ako je ulaz na ovu temu dozvoljen samo xx ekipi, onda tako recite.no_sikiriki wrote: ↑06/02/2022 20:49
Tema je šta vas, ŽENE/DAME, privlači. Je li se to ti identificiraš kao žena?
- ZyzzSar
#174 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
pa eto budite fine i otvorite nama temu ako vas zanima, kao sto su muskarci otvorili vamaMariella wrote: ↑06/02/2022 20:49 I meni je zanimljivo kako su muskarci toliko aktivni i borbeni na temama gdje se prica o zenama i njihovim stavovima/problemima, kao na primjer ova, i naravno feminizam. A niko se nije sjetio da otvori temu za muska prava... Pa da tu iznosite sva ova misljenja, iskustva, grafike, istrazivanja i slicno (za koje ovdje niko ni ne pita, a svakako se potrudite). Kao da problema nemate sve dok zene ne pocnu da pricaju o sebi, e tu vec nastaje belaj
On topic: privlaci me kad je nasmijan, kad zna i voli da kuha, kad ima plave/zelene oci, kad ima lijepe ruke![]()
i postavi sliku sta znace lijepe ruke
- dale cooper
#175 Re: Sta vas privlaci? (za dame)
Čitanje pojedinaca na temi: