Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Moderator: O'zone

Locked
preselio na ahiret

#151 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by preselio na ahiret »

Qler wrote: 18/11/2021 15:43
preselio na ahiret wrote: 18/11/2021 15:24

pa normalno da hocu,nisam glup da se ljecim vakcinom za koju sam proizvođac tvrdi kako ne ljeci 100% i kako postoji mogucnost da ces se i pored primanja iste zarazit,to sto je tvoj kapacitet mozga uzak pa ne shvata napisano nije do mene.
Naucno je dokazano da od vode se moze umrijeti? Jel je pijes? Da li se vozis u autu? Znas kolike su sanse da pogines? Da li si procitao nus pojave andola? Kofana? Paracetamola? Da li letis avionom?

Niko ti ni za sta osim da ces umrijeti ne garantuje 100%... ali ti garantuje daleko veci procenat da ces prezivjeti i da ces imati blaze simptome nego da nisi vakcinisan. Ne kontam logiku...
ovde ti niko nista ne garantuje,kontam ja logiku jer ako nema garancije cemu primjena?
Ateista

#152 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

Horke wrote: 18/11/2021 15:42 Ja ne kontam o kakvoj zabrani slobode kretanja pričate? Ko je zabranio ikome da se kreće i uđe bilo gdje. Ne moraš se vakcinisati, testiraš se i furaj. Ili su sad i testovi problem?
Pogledaj njemacku i austriju, ni testovi vise ne vaze, samo vakcina.
Ateista

#153 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

Vitezanin wrote: 18/11/2021 15:36 Ja bih volio da mi neko objasni ovu permanentnu potrebu naših ljudi da zajebu ili zaobiđu sistem, u čemu je stvar? Lažne potvrde, lažne vakcine, lažne potvrde o vakcinaciji itd, i o tome se javno raspravlja i piše na forumu, bez ustručavanja. Alal vam vera.
Objasnjeno ti je ali ne citas - neki su imali posljedice od prve vakcine a neki ne smiju ni prvu primiti zbog zdravstvenog stanja. Neko se i samo boji nuspojava i ima pravo na to, ako je prije toga jos prebolio bez problema covid jasno je da vakcina nije neophodna.
saint_mirad

#154 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by saint_mirad »

samo gradjanski neposluh. fasisti kako su krenuli, sutra ako nisi primio ovaj otrov sto daju dzabe (nema dzabe ni kod babe, idi nek ti daju neki proveren lek ovako) neces moci ni iz kuce izaci.

planiram krsiti svaku sledecu meru koju donesu.
Horke

#155 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Horke »

Ateista wrote: 18/11/2021 15:54
Horke wrote: 18/11/2021 15:42 Ja ne kontam o kakvoj zabrani slobode kretanja pričate? Ko je zabranio ikome da se kreće i uđe bilo gdje. Ne moraš se vakcinisati, testiraš se i furaj. Ili su sad i testovi problem?
Pa valjda pričamo o BiH. Druge zemlje imaju svoj ustav i svoje zakone. Možemo se buniti koliko hoćemo, ali ako je narodu Austrije i Njemačke to ok, šta mi imamo da palamudimo?
Ateista

#156 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

Horke wrote: 18/11/2021 16:01
Ateista wrote: 18/11/2021 15:54

Pa valjda pričamo o BiH. Druge zemlje imaju svoj ustav i svoje zakone. Možemo se buniti koliko hoćemo, ali ako je narodu Austrije i Njemačke to ok, šta mi imamo da palamudimo?
I kod nas ce to doci kao i sve u cemu kopiramo druge, samo malo kasnimo.
Horke

#157 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Horke »

Ateista wrote: 18/11/2021 16:03
Horke wrote: 18/11/2021 16:01

I kod nas ce to doci kao i sve u cemu kopiramo druge, samo malo kasnimo.
Kad to dođe, moraće se zakonski propratiti. Od srca želim da se protiv te naredbe/odluke/pravilnika/zakona dignu protesti identični kao protiv fadilovog zakona o porezima. Kao vakcinisana ću se vrlo rado pridružiti, ali samo ako budu identični ovim protiv poreza.
soha96

#158 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by soha96 »

Nevjerovatno kakvu smo sudbinu docekali. Ko bi rekao prije par godina da ce se ovakva segregacija i bolesna ideologija, diskriminacija nad ljudima provoditi i predstavljati kao nesto najnormalnije. Tuga i jad.
hopi

#159 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by hopi »

saint_mirad wrote: 18/11/2021 15:59 samo gradjanski neposluh. fasisti kako su krenuli, sutra ako nisi primio ovaj otrov sto daju dzabe (nema dzabe ni kod babe, idi nek ti daju neki proveren lek ovako) neces moci ni iz kuce izaci.

Fašisti su ubijali ljude. Bez izbora, opcije. I ti vakcinu porediš s tim? S holokaustom? Stvarno?
I otkud ti mišljenje da su vakcine besplatne, BiH ih prilično skupo plaća, šta misliš da Pfizer I ostali besplatno daju vakcine? Neko za tebe plati tu vakcinu.
Vidi se na osnovu ovakvog razmišljanja mi trebamo jače mjere nego ostale zemlje.
spinel_

#160 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by spinel_ »

soha96 wrote: 18/11/2021 16:24 Nevjerovatno kakvu smo sudbinu docekali. Ko bi rekao prije par godina da ce se ovakva segregacija i bolesna ideologija, diskriminacija nad ljudima provoditi i predstavljati kao nesto najnormalnije. Tuga i jad.
Sto je najgore ovce misle da ce im biti dovoljno 2 doze za zivota i da nece vise morati obnavljati se dozama iznova i iznova da bi mogle uci u granap.

Jos prije godinu dana sam o tome pisao da ako se uvedu ovi covid pasosi da to podrazumijeva polugodisnju vakcinaciju. Tada je to ovcama bila teorija zavjere.

A niko po zakonu i svim pravilima i normama nema pravo da zna tvoj zdravstveni karton/bilten niti si duzan to pokazivati.

Ovcama je receno i da ce kad dodju vakcine i bude procijepljeno 70% biti kraj i da se vraca normalni zivot. Vidimo da normalnog zivota nema niti ce biti.

Sad ovce vjeruju da vakcinisani nece zavrsiti u bolnici. A nazalost budu i na respiratoru. Pa onda ovce pisu da im je vakcina u tome pomogla inace bi vec umrli. A kad umru onda ovce govore kako im je bila laksa smrt.
hopi

#161 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by hopi »

Koliko bude potrebno doza, vakcinisi se s toliko doza.
6 mjeseci i jeste trenutno dovoljno.
Pravila i zakoni se mijenjaju, ima viši cilj.
Nismo mi ni blizu 70 postv akcinacije, oko 20 smo.
Kako god okrenes, bolje je biti vakcinisan nego ne.
Koliko toliko pomaže, šta ćeš, druge I bolje opcije trenutno nema.
tramvajtrojka

#162 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by tramvajtrojka »

spinel_ wrote: 18/11/2021 16:37
soha96 wrote: 18/11/2021 16:24 Nevjerovatno kakvu smo sudbinu docekali. Ko bi rekao prije par godina da ce se ovakva segregacija i bolesna ideologija, diskriminacija nad ljudima provoditi i predstavljati kao nesto najnormalnije. Tuga i jad.
Sto je najgore ovce misle da ce im biti dovoljno 2 doze za zivota i da nece vise morati obnavljati se dozama iznova i iznova da bi mogle uci u granap.

Jos prije godinu dana sam o tome pisao da ako se uvedu ovi covid pasosi da to podrazumijeva polugodisnju vakcinaciju. Tada je to ovcama bila teorija zavjere.

A niko po zakonu i svim pravilima i normama nema pravo da zna tvoj zdravstveni karton/bilten niti si duzan to pokazivati.

Ovcama je receno i da ce kad dodju vakcine i bude procijepljeno 70% biti kraj i da se vraca normalni zivot. Vidimo da normalnog zivota nema niti ce biti.

Sad ovce vjeruju da vakcinisani nece zavrsiti u bolnici. A nazalost budu i na respiratoru. Pa onda ovce pisu da im je vakcina u tome pomogla inace bi vec umrli. A kad umru onda ovce govore kako im je bila laksa smrt.
joj vjedva cekam dan kad i u pekaru po hljeb nece se moci bez covid certifikata o vakcinaciji pa ćeš biti prvi u redu za vakcinu :lol: :lol: :lol:

muskarcine koje traze milion izgovora da ne prime vakcinu a jedini razlog sto nece je jer vas je strah igle :oops:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#163 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by teskeredzic_22 »

Vakcinisan sam , imam potvrdu i nemam problem da je pokažem gdje je potrebno.
studiorum_tuzlaensis

#164 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by studiorum_tuzlaensis »

druge i bolje opcije nema...

to je stvarno lijepo čuti.
spinel_

#165 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by spinel_ »

tramvajtrojka wrote: 18/11/2021 16:44
spinel_ wrote: 18/11/2021 16:37

joj vjedva cekam dan kad i u pekaru po hljeb nece se moci bez covid certifikata o vakcinaciji pa ćeš biti prvi u redu za vakcinu :lol: :lol: :lol:

muskarcine koje traze milion izgovora da ne prime vakcinu a jedini razlog sto nece je jer vas je strah igle :oops:
Ne zaboravi bijelu traku da te prepoznamo.
saint_mirad

#166 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by saint_mirad »

hopi wrote: 18/11/2021 16:34
saint_mirad wrote: 18/11/2021 15:59 samo gradjanski neposluh. fasisti kako su krenuli, sutra ako nisi primio ovaj otrov sto daju dzabe (nema dzabe ni kod babe, idi nek ti daju neki proveren lek ovako) neces moci ni iz kuce izaci.

Fašisti su ubijali ljude. Bez izbora, opcije. I ti vakcinu porediš s tim? S holokaustom? Stvarno?
I otkud ti mišljenje da su vakcine besplatne, BiH ih prilično skupo plaća, šta misliš da Pfizer I ostali besplatno daju vakcine? Neko za tebe plati tu vakcinu.
Vidi se na osnovu ovakvog razmišljanja mi trebamo jače mjere nego ostale zemlje.
i vakcine ce ubijati, vama vaksovanima ce toliko oslabit imunitet da kad nastupi prava pandemija iza ovog hoaxa ima da padate kao muhe. bice onaj scenario sa bagerima po ulicama sto su nas plasili na pocetku. ljudi i dalje nemaju ni najmanju ideju o cemu se ovde zapravo radi. :run:
travar

#167 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by travar »

Ono kad ti je dnevni izvor informacija facebook, instagram, twitter, tiktok...sve doktor do doktora.
BiBi911

#168 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by BiBi911 »

travar wrote: 18/11/2021 16:53 Ono kad ti je dnevni izvor informacija facebook, instagram, twitter, tiktok...sve doktor do doktora.
Zaboravio si I medije sa one strane Drine
BiBi911

#169 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by BiBi911 »

saint_mirad wrote: 18/11/2021 16:50
hopi wrote: 18/11/2021 16:34

i vakcine ce ubijati, vama vaksovanima ce toliko oslabit imunitet da kad nastupi prava pandemija iza ovog hoaxa ima da padate kao muhe. bice onaj scenario sa bagerima po ulicama sto su nas plasili na pocetku. ljudi i dalje nemaju ni najmanju ideju o cemu se ovde zapravo radi. :run:
Imas neki dokaz da je ovo Hoax??

Moja firma daje par miliona €ura da se dokaze to I mnoge druge stavke koje se provlace trenutno
Dr Kova

#170 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Dr Kova »

Pa ništa brt, ako ti traže covid potvrdu ti je pokažeš, pajel. Ako nemaš onda jebiga

:mrgreen:
Hakiz

#171 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 17/11/2021 21:49
Gray wrote: 17/11/2021 14:01 Mirnes lupa ko maksim po diviziji, posebno sa ovim lišavanjem slobode, wtf.

Treba Mirnesu objasniti da ni jedno ljudsko pravo (osim prava na život i zabranu mučenja) nije neograničeno, i da se može ograničiti, u ovom slučaju radi zaštite javnog zdravlja odnosno zdravlja ljudi, tako da to što on priča može okačiti mačku o rep.

Dakle, niti jedna individualna sloboda nije neograničena. Ovo njegovo je kao da neko kaže ne možeš me staviti u zatvor jer to narušava moje pravo na slobodu.

Drugo, ljudi moraju razumjeti da pravo na izbor ne znači pravo na slobodu od posljedica - dakle ok, imaš pravo izbora, ali onda moraš snositi i posljedice takvog izbora.
To bi vazilo da se vakcinacijom prekida lanac zaraze. Posto se ne prekida jer i vakcinisani mogu prenositi virus onda svako treba da ima pravo da odluci zeli li se vakcinisati ili ne, jer vakcinom stiti licno sebe ili licno rizikuje tezi oblik bolesti ukoliko je ne primi.. Druge ne ugrozava..
Osim toga, ograničenje slobode garantovano Ustavom i zakonima se može napraviti samo Ustavnom ili zakonskom normom, ne odlukom nekog štaba ili Vlade.

Ne može niži organ (Vlada ili štab) derogirati odluku višeg organa (Ustav ili zakon usvojen u parlamentu). Nije hitan slučaj niti slučaj vanrednog stanja, niti ratnog, dakle ni Ustav niti Parlament nisu suspendovani.
Hakiz

#172 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Hakiz »

teskeredzic_22 wrote: 18/11/2021 16:45 Vakcinisan sam , imam potvrdu i nemam problem da je pokažem gdje je potrebno.
I ja sam. Imam i potvrdu. I dalje mislim da je fašizam.
Gray

#173 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Gray »

Hakiz wrote: 18/11/2021 17:05
laik1981 wrote: 17/11/2021 21:49
To bi vazilo da se vakcinacijom prekida lanac zaraze. Posto se ne prekida jer i vakcinisani mogu prenositi virus onda svako treba da ima pravo da odluci zeli li se vakcinisati ili ne, jer vakcinom stiti licno sebe ili licno rizikuje tezi oblik bolesti ukoliko je ne primi.. Druge ne ugrozava..
Osim toga, ograničenje slobode garantovano Ustavom i zakonima se može napraviti samo Ustavnom ili zakonskom normom, ne odlukom nekog štaba ili Vlade.

Ne može niži organ (Vlada ili štab) derogirati odluku višeg organa (Ustav ili zakon usvojen u parlamentu). Nije hitan slučaj niti slučaj vanrednog stanja, niti ratnog, dakle ni Ustav niti Parlament nisu suspendovani.
Nije tačno, niko ne govori da će se donijeti odluka da više ne postoji neka sloboda (to ne moze), ali se kod određivanja da li je došlo do kršenja neke slobode se uzimaju u obzir ciljevi mjere, ni jedno pravo nije apsolutno, nego se tumači i primjenjuje, i u skladu sa okolnostima se određuje da li neka mjera krši ustavom zagarantovano pravo ili ne.

Dakle ako neko pokrene postupak protiv uredbe vlade fbih (ili koga vec), i to dođe do echr, neće sud odmah reci ne može ovom mjerom, nego će pogledati svrhu mjere, da li je proporcionalna i sl, pa će reći ova mjera ograničava pravo to i to, ali to radi iz cilja tog i tog koji je legitiman cilj (npr zaštita javnog zdravlja) i isti rezultat se nije mogao postići nalazom mjerom, dakle ta mjera nije suprotna Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima.
Hakiz

#174 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Hakiz »

Gray wrote: 18/11/2021 17:12
Hakiz wrote: 18/11/2021 17:05

Nije tačno, niko ne govori da će se donijeti odluka da više ne postoji neka sloboda (to ne moze), ali se kod određivanja da li je došlo do kršenja neke slobode se uzimaju u obzir ciljevi mjere, ni jedno pravo nije apsolutno, nego se tumači i primjenjuje, i u skladu sa okolnostima se određuje da li neka mjera krši ustavom zagarantovano pravo ili ne.

Dakle ako neko pokrene postupak protiv uredbe vlade fbih (ili koga vec), i to dođe do echr, neće sud odmah reci ne može ovom mjerom, nego će pogledati svrhu mjere, da li je proporcionalna i sl, pa će reći ova mjera ograničava pravo to i to, ali to radi iz cilja tog i tog koji je legitiman cilj (npr zaštita javnog zdravlja) i isti rezultat se nije mogao postići nalazom mjerom, dakle ta mjera nije suprotna Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima.
Ali, dok sud ne proglasi tu mjeru da je u skladu sa Ustavom, ta mjera derogira prava i slobode koje su Ustav i zakoni pojedincu omogućili. Dakle, neka Vlada sama da svoju odluku na Ustavni sud, pa ako dobiju "dozvolu", može. Do tada krše Ustav.

A druga opcija je predložiti zakon u hitnoj proceduri i čekati da bude izglasan u Parlamentu.

Vladu treba prijaviti za rušenje Ustavnog poretka.
Capajebo

#175 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Capajebo »

Moze li samo neko meni neupucenom izdvojiti na osnovu kojeg zakona planiraju kaznjavati/zabranjivati ili sta vec ljudima koji nece imati covid potvrde?
Locked