UEFA Conference League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#151 Re: UEFA Conference League

Post by jeza u ledja »

avetinja wrote: 26/05/2022 17:34 Meni je ovo takmičenje ogavno iz razloga što će poslužiti da Liga prvaka u bliskoj budućnosti postane nalik na Super ligi koja je bila zamisao onih odabranih klubova.
Kako? Ne kontam.
avetinja

#152 Re: UEFA Conference League

Post by avetinja »

jeza u ledja wrote: 26/05/2022 18:00
avetinja wrote: 26/05/2022 17:34 Meni je ovo takmičenje ogavno iz razloga što će poslužiti da Liga prvaka u bliskoj budućnosti postane nalik na Super ligi koja je bila zamisao onih odabranih klubova.
Kako? Ne kontam.
Tako što će klubovi iz liga petice dobiti više zagarantovanih mjesta, što će automatski utjecati i na ostala dva takmičenja. Granica se stalno pomjera; nekada samo jedan klub, a danas četiri, sutra pet.
Logovan

#153 Re: UEFA Conference League

Post by Logovan »

Kako? Ne kontam.
Izdvojiš sirotinju u takmičenja koja su puno manje bitna i napraviš Super ligu. Neće se niko ljutitit zbog izdvajanja zato što su ti napravili još jedno takmičenje pored već postojeće Europa lige. Vuk sit, a ovce na broju. :mrgreen:

Iako mislim da će biti Super liga kako god okreneš.
jeza u ledja

#154 Re: UEFA Conference League

Post by jeza u ledja »

avetinja wrote: 26/05/2022 18:08

Kako? Ne kontam.
Tako što će klubovi iz liga petice dobiti više zagarantovanih mjesta, što će automatski utjecati i na ostala dva takmičenja. Granica se stalno pomjera; nekada samo jedan klub, a danas četiri, sutra pet.
Vise zagarantovanih mjesta gdje? Ne razumijem? Mislis vise zagarantovanih mjesta u Ligi sampiona, ili?

Vec je usvojen novi format ako se ne varam, otprilike ce najjace lige dobiti jos 2 ili 3 mjesta. (ali to nije zagarantovano)
jeza u ledja

#155 Re: UEFA Conference League

Post by jeza u ledja »

Logovan wrote: 26/05/2022 18:09

Kako? Ne kontam.
Izdvojiš sirotinju u takmičenja koja su puno manje bitna i napraviš Super ligu. Neće se niko ljutitit zbog izdvajanja zato što su ti napravili još jedno takmičenje pored već postojeće Europa lige. Vuk sit, a ovce na broju. :mrgreen:

Iako mislim da će biti Super liga kako god okreneš.
Da li ce prvak recimo BiH imati manje sansi da se plasira u Ligu sampiona jer je napravljena Konferencija?

Zatvorena Superliga se nece desiti, barem ne ona u kojoj igraju engleski klubovi.
Liga sampiona je to davno postala.
avetinja

#156 Re: UEFA Conference League

Post by avetinja »

jeza u ledja wrote: 26/05/2022 18:13 Vise zagarantovanih mjesta gdje? Ne razumijem? Mislis vise zagarantovanih mjesta u Ligi sampiona, ili?

Vec je usvojen novi format ako se ne varam, otprilike ce najjace lige dobiti jos 2 ili 3 mjesta. (ali to nije zagarantovano)
Da, u Ligi šampiona. Logovan je to donekle objasnio, ali ja bih rekao da Liga šampiona neće nikada biti potpuno zatvoreno takmičenje, nego će ostati tek toliko mjesta da se neki klub provuče kroz ključaonicu, a ovo novo takmičenje je samo bačena oglođana kost da se sirotinja zadovolji, dok gazde jedu pečenje, a i navijači da lakše podnesu segregaciju.
Sanjarko

#157 Re: UEFA Conference League

Post by Sanjarko »

LSD wrote: 26/05/2022 14:09 Ljudi igraju citavu sezonu da osvoje titulu KL i kad je osvoje na kraju - onda dođu likovi da nešto osporavaju, umanjuju vrijednost tog uspjeha i sl :roll: nidje veze.
I ovo postavljanje historijata je smiješno po meni. Roma je veliki talijanski klub, bez obzira koliko su osvojili i šta ko mislio o tome.
nista ja nisam osporavao, samo kazem slabije Roma osvaja naspram drugih i u Italiji i van nje zbog vise faktora pa i finansijskog razloga
Van Halen

#158 Re: UEFA Conference League

Post by Van Halen »

avetinja wrote: 26/05/2022 18:23
jeza u ledja wrote: 26/05/2022 18:13 Vise zagarantovanih mjesta gdje? Ne razumijem? Mislis vise zagarantovanih mjesta u Ligi sampiona, ili?

Da, u Ligi šampiona. Logovan je to donekle objasnio, ali ja bih rekao da Liga šampiona neće nikada biti potpuno zatvoreno takmičenje, nego će ostati tek toliko mjesta da se neki klub provuče kroz ključaonicu, a ovo novo takmičenje je samo bačena oglođana kost da se sirotinja zadovolji, dok gazde jedu pečenje, a i navijači da lakše podnesu segregaciju.
Niko ne garantuje da će petoplasirani klub biti lošiji od onog trećeg na tabeli. Čist primjer je Eintracht Frankfurt ove godine. Ekipa se izdigla iz ničega,pomeli Barcelonu , uz navijače su apsolutni hit ove godine. Meni europa liga i konferencija ove godine od četvrtfinala imaju vrlo zanimljive duele,e sad je druga stvar sto se liga prvaka marketinški forsira pa se raja lozi a nekad bude i realno dosadnih tekmi. Poenta je da se fudbal igra i mimo Reala,City-ja,Liverpoola i Barce. Volim vidjeti i Rangers,Celtic,Benficu,Feyenoord,Slaviu Prag,Lionl a ne samo 5 ekipa
Last edited by Van Halen on 26/05/2022 20:33, edited 1 time in total.
Point.

#159 Re: UEFA Conference League

Post by Point. »

East_side wrote: 26/05/2022 10:49
Point. wrote: 26/05/2022 09:39
Mallorca tada je bila bolja od sadašnjeg Fejenorda.

Sad i poraze u finalima računamo. Zijaniti poraz na svom stadionu i nije za pohvale baš.

Inter anno 1998 je druga dimenzija u odnosu na Inter anno 1991. Kad već tako gledaš.

Lazio ima 16, roma 15 titula ukupno. :skoljka:

Kraj priče.
Ma Mallorca je tad zalutala u finalu kao i onaj Dnipro prije nekoliko godina u finalu EL. Kloc Ivan Campo im bio najbolji igrač :lol:

Jah eto Inter iz 91. bio na nivou Vrbanjuše... Zenga na golu, Bergomi, tri najbolja igrača tada aktuelnog svjetskog šampiona - Brehme, Matheaus i Klinsmann.

I ova matematika ti nije tačna. Izostavio si kup sajamskih gradova, tako da je 16-16.

A kad bi brojali i Romima nesretno izgubljena finala i titule u zadnjim kolima, to bi se također moglo navesti u "uspjehe Lazia".
Kup sajamskih gradova nije oficijalni UEFA kup, tako da se on ne računa.

U stvari računa kod romanista. Dodaj i onaj Bonsai Tree pehar od prije par godina i roma onda ima 17 titula. :-)
Van Halen

#160 Re: UEFA Conference League

Post by Van Halen »

A superkup se kao računa. Jedna utakmica i to je kao neki trofej. Kup velesajamskih gradova je preteča kupa UEFA
Point.

#161 Re: UEFA Conference League

Post by Point. »

Van Halen wrote: 26/05/2022 15:38 Vise na temi konferencije kako bi popljuvali istu jer je uzela Roma. Pa eto Lazio nije ni tu dogurao ove sezone. Lozana,Panionios,Partizan i Lokomotiva Moskva su klubovi koje je Lazio izbacio kad je uzeo kup kupova 99te. Nista jaci od onih koje je Roma izbacila sada.Ok smo nikako ne mogu shvatiti kako neko naš moze navijati za taj fašistički klub čiji su navijači otvoreno hvalili i podržavali rad zločinca Arkana
Fazon je što su ti klubovi tada pobijedili nešto u svom nacionalnom takmičenju da bi imali priliku uopšte igrati u Kup Kupova. Ovdje je u pitanju kup u koji uđeš ako završiš na sedmom-osmom mjestu u svom prvenstvu. Znači, trećerazredno takmičenje.

I po stoti put, klub ne čini par hiljada navijača da se čitav klub sa 122-godišnjom istorijom naziva fašističkim. To su dječiji fazoni. Jedan klub je mnogo više od toga.

I kad se već fataš fašizma, zahvali istim što sad navijaš za romu, jer znamo svi da je roma ideja fašista. I zahvaljujem se danas tadašnjem rukovodstvu Lazija što su mršnuli tada fašiste i odbile biti dio te ideje.
Point.

#162 Re: UEFA Conference League

Post by Point. »

Van Halen wrote: 26/05/2022 20:32 A superkup se kao računa. Jedna utakmica i to je kao neki trofej. Kup velesajamskih gradova je preteča kupa UEFA
Superkup jeste oficijalni UEFA pehar, kup sajamskih gradova nije. Prosto kao pasulj i tu se sva priča završava.
UEFA ne priznaje Kup Velesajamskih gradova kao UEFA-ino natjecanje, stoga trofeji iz tog natjecanja se ne ubrajaju u registar trofeja natjecanja pod UEFA-inom organizacijom.
Last edited by Point. on 26/05/2022 20:45, edited 1 time in total.
Van Halen

#163 Re: UEFA Conference League

Post by Van Halen »

Ok,ako je tako zašto si toliko revnostan na ovoj temi. Bonsai kup,ovoono suplja,ako je bezveze rekao si svoje
jeza u ledja

#164 Re: UEFA Conference League

Post by jeza u ledja »

Pa mislim jesu otpaci kad postavis ali do sada, evo vec 20 godina, nismo imali ni to. A UCL bogami postoji u ovakvom izdanju vec dugo godina.

Znamo odakle pare dolaze, a ne dolaze od malih zemalja. Liga prvaka kakva je sad ne bi bila cash cow da nema ovakvu strukturu.
jeza u ledja

#165 Re: UEFA Conference League

Post by jeza u ledja »

Van Halen wrote: 26/05/2022 19:26

Niko ne garantuje da će petoplasirani klub biti lošiji od onog trećeg na tabeli. Čist primjer je Eintracht Frankfurt ove godine. Ekipa se izdigla iz ničega,pomeli Barcelonu , uz navijače su apsolutni hit ove godine. Meni europa liga i konferencija ove godine od četvrtfinala imaju vrlo zanimljive duele,e sad je druga stvar sto se liga prvaka marketinški forsira pa se raja lozi a nekad bude i realno dosadnih tekmi. Poenta je da se fudbal igra i mimo Reala,City-ja,Liverpoola i Barce. Volim vidjeti i Rangers,Celtic,Benficu,Feyenoord,Slaviu Prag,Lionl a ne samo 5 ekipa
A i to sto kazes, Liga Prvaka se prosiruje u smislu da ce uletiti 2-3 dodatna kluba iz liga petice, no istovremeno i ove i prosle godine u nju ulijecu klubovi sredine tabela preko osvajanja EL. Ove godine Eintracht, a prosle godine Villarreal, koji na kraju dodje do polufinala (ne bi se plasirali da nisu uzeli finale protiv Uniteda).

Ja sam kazem - ako se zbog stvaranja ove Konferencije ni na koji nacin ne smanjuje mogucnost manjih klubova da zaigraju u Ligi prvaka, onda ova teza da Konferencija zatvara vrata manjim klubovima u LP nije tacna.

Ne znam ni kako da nazovem ovo takmicenje pa pisem "Konferencija". :-)
Herr Flick

#166 Re: UEFA Conference League

Post by Herr Flick »

Kako je doslo do ovog Uefa treba da odgovara :run:

Image

Image
Logovan

#167 Re: UEFA Conference League

Post by Logovan »

Sta fali, neka ih, fudbal je za sve :thumbup:
tony stark

#168 Re: UEFA Conference League

Post by tony stark »

Apsolutno.
Pod okriljem je uefe...klubovi ce zaraditi.
Nekima je 50k eura vise nego milioni u budzetima premierligasa..
Logovan

#169 Re: UEFA Conference League

Post by Logovan »

The 2022/23 UEFA Europa Conference League group stage draw is streamed live from 14:30 CET on 26 August. It takes place in Istanbul, Türkiye.
Pot 1
Villarreal (ESP)
Basel (SUI)
Slavia Praha (CZE)
AZ Alkmaar (NED)
Gent (BEL)
İstanbul Başakşehir (TUR)
Partizan (SRB)
West Ham (ENG)

Pot 2
CFR Cluj (ROU)
Molde (NOR)
FCSB (ROU)
Fiorentina (ITA)
Köln (GER)
Hapoel Beer-Sheva (ISR)
Apollon Limassol (CYP)
Slovan Bratislava (SVK)

Pot 3
Nice (FRA)
Anderlecht (BEL)
Žalgiris Vilnius (LTU)
Austria Wien (AUT)
Hearts (SCO)
Shamrock Rovers (IRL)
Sivasspor (TUR)
Vaduz (LIE)

Pot 4
Dnipro-1 (UKR)
Lech Poznań (POL)
Slovácko (CZE)
Silkeborg (DEN)
Djurgården (SWE)
Pyunik (ARM)
RFS (LVA)
Ballkani (KOS)
Romanista 101%

#170 Re: UEFA Conference League

Post by Romanista 101% »

Kakva je ovo tuca u Nici. Valjda dvoje ozbiljno povrijedjeno.
Logovan

#171 Re: UEFA Conference League

Post by Logovan »

Malo se posutali cisto da ostanu u formi :skoljka:

Ballkani se drzi za sad :D
Logovan

#172 Re: UEFA Conference League

Post by Logovan »

Ballkani vodi :lol: :thumbup:
jeza u ledja

#173 Re: UEFA Conference League

Post by jeza u ledja »

Gledam Slovacko-Partizan, domaci vode 2-0 i imaju igraca vise od 20 i neke minute. Partizan u drugom u roku 15 minuta dosao na 3-2. :-) Ne znam da sam ikad tako nesto vidio.
Do kraja tekme Slovacko (koji su ceski tim? :-) ) izjednacava i zavraava 3-3.
jeza u ledja

#174 Re: UEFA Conference League

Post by jeza u ledja »

Malo problemi.

https://www.thesun.co.uk/sport/19750214 ... ogne-nice/

Sutra igraju Marseille - Frankfurt :D

Dole vazda neredi. Nedavno su bili na utakmicama Nice - Marseille, cini se dva puta.
Logovan

#175 Re: UEFA Conference League

Post by Logovan »

Dobar ovaj Ballkani, bore se ljudi :D

Slovan :-)
Post Reply