Pa dobro potrudicu se ...ako budem ikako mogao ... pretplatio sam se na nekoliko satelitskih kanala ili kako se to vec sada zove ...kablovskih. I NTV Hayat jest jedan od njih. Problem je to sto subotom kad se emisija o kojoj se ovdje diskutuje uobicajeno emituje ...ja obicno budem sprijecen (dobro sad ovdje malo lazem ...jer, ruku na srce, postao sam pretplatnik tek prije jedno 2 mjeseca

) ....jal me neko od poznanika pozove na druzenje ...jal izadjem malo nadisati se friskog zraka ili nesto sasvim trece...uglavnom tako to biva ...a nadam se da je to razumljivo,...ta subotnje vece se valjda da potrositi i na neke druge stvari (malo privatnijeg karaktera) osim za proucavanje i analizu informativnih emisija.
Nego ukontao sam kontext (barem sam si to ufurao ...ispravite me ako grijesim) ...dakle Senad sjedi svake subote i od 19:00 pa 20:30 naprdjuje i prdunja o svemu (ili barem o onome sto on nalazi interesantnim) sto se desilo u protekloj sedmici i tu ponekad ne bira ni rijeci ni metode u svom radu.
A na kraju balade ... jos dadne Abdulahu da probesjedi pokoju o svemu i svacemu. Znaci i o onom u cemu isti jest a i bogme pocesto i o onom u cemu nije dovoljno strucan.
Ne dovodim pod znak pitanja gornje tvrdnje ...mora bit da je to tako (evo slijedece cu subote isprogramirati satni-mehanizam u video-aparatu da se aktivira i snimi dnevnik pa da ga mogu naknadno pogledati )...druga je stvar to sta ja pokusavam reci. Posve principijelna.
Ako ...je problem u tome sto se i Senad i Abdulah petljaju u stvari koje ne poznaju dovoljno, sto-ce-reci, stvari u kojima nisu dovoljno strucni (a rade to ...sasvim sigurno) pocesto i u sitnice o kojima veze nemaju...nekako mi dodje cudno da je
samo to problem.
Niko od nas nije strucnjak u svemu .... ako se covjek vodi tom logikom da samo strucnjaci imaju pravo da komentarisu stvari za koje su strucni ..dosli bi svi mi skupa zajedno u situaciju ....koju ne zelimo. Ilustracije radi ...ogromna vecina nas ovdje na forumu, u tom slucaju nikad rijec ne bi progovorila o ljubavi, sexu, nogometu, ostalim sportovima ...i citavom jednom carstvu tema u kojima nismo strucni ili o kojima naprosto veze nemamo.
Jel to srz problema ....iskreno nadam se da nije.