Sat je ovo evo popisa te i Selma....ajmo sad po keksic kod cika Bakira....uh nisi ti kod Bakira ti si glasac Nase stranke al kad bi se sprdaliWaxxyyxxyy wrote: ↑07/04/2021 14:31Malo u muskom malo u zenskom licuWaxxyyxxyy wrote: ↑07/04/2021 14:30Zeljko se utrojioselma-etf wrote: ↑07/04/2021 14:28 Ja sam upravo otvorila nalog jer sam takođe jedan od "dvojice" prodekana, koji je pokušavao dvije godine ali nažalost izgleda neuspješno vratiti ETF na onaj nivo na kojem je bio kada sam prije 30 godina ga završila i ostala raditi kao asistnet. Naravno i tokom cijelog trajanja agresije . Vrlo rado ću odgovoriti na sva pitanja kao što sam i do sada radila. Transparentno i dosljedno.
Studenti, bilo je vrijeme da se probudite.![]()
![]()
![]()
Dekan ETF -a - diskusija
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#151 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
- Tesla Edison
#152 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Svim ovim botovima kada bi se sabrao IQ, isti ne bi bio ni 50% IQ-a profesora Jurića. Toliko 
-
Student40
#153 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
u centralu po sendvic botinoWaxxyyxxyy wrote: ↑07/04/2021 15:12Cekam ovo oko plagijata pa idem zeljko je bio mentor kasnije mozda zna nesto
prošle godine se pravio neki robot na zadaći. može se tekst iskoristit slično nešto za botinu, samo umjesto kretanja gore,dole,lijevo,desno da nasumično spamuje ono što mu narede u centrali
-
Waxxyyxxyy
#154 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Budi ozbiljan, ovakav cv nije dostojan ni studentaTESLA_EDISON wrote: ↑07/04/2021 15:17 Svim ovim botovima kada bi se sabrao IQ, isti ne bi bio ni 50% IQ-a profesora Jurića. Toliko![]()
https://scholar.google.com/citations?us ... AAAJ&hl=hr
- Tesla Edison
#155 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Haj pokaži svoj CV pa da se ibretimo.Waxxyyxxyy wrote: ↑07/04/2021 15:20Budi ozbiljan, ovakav cv nije dostojan ni studentaTESLA_EDISON wrote: ↑07/04/2021 15:17 Svim ovim botovima kada bi se sabrao IQ, isti ne bi bio ni 50% IQ-a profesora Jurića. Toliko![]()
- hrasno38
#156 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Jebo to svi ce poloziti na ovom primjeru. Ovo je klasicni klon Velagica po recenicama koje pise.....ono bi da nesto bude ko zahebano pa ga onda popisaju i Zeljko i Selma......pa mora nastaviti sa papanskim i nedoraslim furkama.Zeljko Juric wrote: ↑07/04/2021 15:07 Sad će za koji dan zadaća 2 iz TP-a. Taman smišljam zadatke i kolega Waxxyyxxyy mi je dao dobru ideju. Daću studentima zadatak da naprave bota, ali pod uvjetom da bude inteligentniji od Waxxyyxxyy . Neće to biti težak zadatak, glavnina studenata će ga uraditi. Ali mora i neki lagan zadatak biti na zadaći.
-
Student40
#157 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
sta je u tvom CV, osim srednje strucne skole za botovanjeWaxxyyxxyy wrote: ↑07/04/2021 15:20Budi ozbiljan, ovakav cv nije dostojan ni studentaTESLA_EDISON wrote: ↑07/04/2021 15:17 Svim ovim botovima kada bi se sabrao IQ, isti ne bi bio ni 50% IQ-a profesora Jurića. Toliko![]()
profesora Jurica, i jos neke sa ETFa da ne nabrajam sad, mogu pljuvat samo neuspjesni lijeni neradnici (od studenata) koji nisu mogli nista polozit. Ako pogledate moje postove, vidjet cete da sam i ja prosle godine tvrdio da "previše traži" ali sam poslije to pretvorio u tri tačke i obrisao post. Jer sam sjeo, napatio se i naucio. I to garantiram mnogo vise nego bilo gdje drugo da sam se obucavao i ucio u drzavi, a moza i sire.
- hrasno38
#158 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Ovi IQ mjere kod sustera kad idu popravljati djonove od cipela jer otprilike to su ti redovi velicina 41-46TESLA_EDISON wrote: ↑07/04/2021 15:17 Svim ovim botovima kada bi se sabrao IQ, isti ne bi bio ni 50% IQ-a profesora Jurića. Toliko![]()
- Tesla Edison
#159 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Otprilike, tu su negdjehrasno38 wrote: ↑07/04/2021 15:24Ovi IQ mjere kod sustera kad idu popravljati djonove od cipela jer otprilike to su ti redovi velicina 41-46TESLA_EDISON wrote: ↑07/04/2021 15:17 Svim ovim botovima kada bi se sabrao IQ, isti ne bi bio ni 50% IQ-a profesora Jurića. Toliko![]()
![]()
-
zz215
#160 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Ja ne znam zašto se krenulo odlaziti od suštine teme i krenula su prepucavanja - ova tema nije formirana da bi se ljudi sprdali ili zezali. Formirana je iz razloga da se daju konstruktivna mišljenja u vezi trenutne situacije s dekanom. Hvala prodekanima koji su se javili, samim tim ova tema je već djelimično stekla svoju svrhu, ali isto tako pozivam da se iznesu stavovi prema dekanu koji su vješto sakriveni od studenata - jer ko god da je pitao zašto su prodekani dali ostavke, dobijali su jedan te isti odgovor: 'smijenjeni su' i tu se priča završava.
Stanje nije idealno.. dekan ga prezentuje da je idealno.. mi znamo šta je on studentima radio, ali zašto VI kao profesori, kad već dijelite mišljenje, čim ste se priključili forumu, ne pokrenete nešto?
Uz podršku studenata, profesori mogu daleko više uraditi. Nas je ipak malo više.

Stanje nije idealno.. dekan ga prezentuje da je idealno.. mi znamo šta je on studentima radio, ali zašto VI kao profesori, kad već dijelite mišljenje, čim ste se priključili forumu, ne pokrenete nešto?
Uz podršku studenata, profesori mogu daleko više uraditi. Nas je ipak malo više.
-
Xforumas
#161 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Deda, jel sad ide ona prica "prije je bilo bolje"? A placalo se 0 dinara odnosno malo manje nego sad, jer se i sad placa mizerna cifra koja moze pokriti kupovinu papira.hrasno38 wrote: ↑07/04/2021 15:14Momcino znas koliko se placao fakultet prije rata kada ga je drzava placala??? Mozes uloziti i kviska!Xforumas wrote: ↑07/04/2021 14:19Pa trebao si odma reci da je tvoj jedini problem ustvari s tim momkom koji je polozio ispit preko stele i tako imao vise bodova od tebe. Slazem se da nije fer ali nisi morao to maskirati u neke price o nekim nepravilnostima i problemima na fakultetu kao da te zanimaju tudji problem a ustvari samo prikrivas tu svoju zavist (koja je opravdana btw).zz215 wrote: ↑07/04/2021 13:37 A da li bi Vam se savjest probudila kad bih Vam rekao da ne dudlam nargile, da sam u srednjoj skoli bio odlican bez popustanja, da sam vrijedan i marljiv student i da mi smeta kad sin od dekana koji je moj kolega na godinj ima bolji rezultat radi jednog poziva nego ja koji se lomim?
Da li bi Vam se probudila savjest ca Vam kazem da moji roditelji svake godine izdvajaju za moju skolarinu, pa mi kupuju novi laptop, pa mi omogucavaju rad od kuce, pa se bore da mi internet konekcija ne pukne u toku ispita, pa da mi se isti ne prizna?
Da li bi Vam se savjest probudila da se blati po profesorima kojima su studenti iole bitni, koji vole znanje, a ne samo pare koje ono donosi?
Hocete li da Vam pisem o nepravdi koja se desava, da upeavo radi tog istog dekana profesori sebe i svoje predmete srozavaju, jer tako je bolje njegovom djetetu.
Ne pisite da ja trazim, da bilo ko normalan trazi to sto ste naveli. Ako cemo se vec ponasati kao prije i pratiti te zastarjele principe, vratite nam onda i stari ETF- znalo se makar prije da je strah i trepet medju fakultetima.
Malo siru sliku samo zelim da vidite, jer iako sam mlad i neiskusan, mozda ipak zelim neku promjenu i zelim da znam za sta ucim i radim, za sta se trudim.
Sinko, to sto vi placate ne bi moglo pokriti ni papir da se kupi za potrebe fakulteta. Vase skolovanje placa drzava, ne zavaravajte se, nego prodjite se tudjih briga i radite na sebi i ucite pa ce biti nekog hajra i od vas.erentedia wrote: ↑07/04/2021 13:53 Još nešto ne možete smatrati da su studenti manje vrijedni danas dobar dio nas plaća svoj studij tako da nam je to podsticaj odnosno moranje da se patimo dallleeeko više već vi. Ja koliko znam a to mi je pričala profesorica da je njen mentor za doktorat svoj doktorat znanosti završio u Jugoslaviji zamislite džaba mu je bio doktorat.
A cekaj sad, ako je prije bilo bolje kako Velagic ne valja? Covjek je sigurno pametniji i skolovaniji od tebe a jos u tvojoj Jugi, ma hej, po tvojoj prici on je materijal za dozivotnog dekana?
-
selma-etf
#162 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Ovo je tekst moje ostavke:zz215 wrote: ↑07/04/2021 15:25 Ja ne znam zašto se krenulo odlaziti od suštine teme i krenula su prepucavanja - ova tema nije formirana da bi se ljudi sprdali ili zezali. Formirana je iz razloga da se daju konstruktivna mišljenja u vezi trenutne situacije s dekanom. Hvala prodekanima koji su se javili, samim tim ova tema je već djelimično stekla svoju svrhu, ali isto tako pozivam da se iznesu stavovi prema dekanu koji su vješto sakriveni od studenata - jer ko god da je pitao zašto su prodekani dali ostavke, dobijali su jedan te isti odgovor: 'smijenjeni su' i tu se priča završava.
Uz podršku studenata, profesori mogu daleko više uraditi. Nas je ipak malo više.![]()
![]()
Prof. dr. Jasmin Velagić
Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu
PREDMET: Ostavka na mjesto Prodekana za opšte i finansijske poslove, dostavlja se-
Poštovani,
U skladu sa usmeno iznesenim stavovima na užem Kolegiju Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu (dekan i prodekani) održanom 04.01.2021. godine, ovim putem podnosim ostavku na mjesto Prodekana za opšte i finansijske poslove Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. U nastavku ću obrazložiti razloge koji su inicirali ovaj čin.
Isključivi motiv prihvatanja ponuđene funkcije je bila dobra namjera i istinski stav da svojim znanjem, te nesebičnim zalaganjem i radom doprinesem ugledu i napretku Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, koji je moja druga kuća već 35 godina. Očekivala sam da ćemo prije svega biti tim koji će imati zajedničke ciljeve i koji će zajedničkim trudom i zalaganjem raditi na njihovom postizanju. Međutim, posljednjih nekoliko mjeseci primjećujem da to nije tako i u takvoj atmosferi nisam u mogućnosti nastaviti raditi i ne želim raditi, kao ni biti učesnik procesa o kojima se zvanično ni ne upoznam, a kamoli uključim u donošenje odluka, posebno odluka koje spadaju u nadležnost prodekana za opšte i finansijske poslove.
S obzirom da je u toku period u kojem je enormno povećan obim posla iz moje nadležnosti (popis imovine i sredstava, planiranje budžeta, javnih nabavki i razgraničenja za 2021. godinu, izvještavanje o izvršenju budžeta, realizaciji javnih nabavki, finansijskom poslovanju i slično), a dobrobit Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu mi je i dalje važna, sve poslove iz svoje nadležnosti namjeravam okončati u predviđenim rokovima i sa dužnom pažnjom kao i u proteklom periodu, od 01.05.2019. godine.
Zbog navedenih razloga, moja ostavka bi stupila na snagu počevši od 01.03.2021. godine, te Vas molim da kao odgovorno lice Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu poduzmete sve neophodne aktivnosti da se blagovremeno izvrši izbor i imenovanje novog prodekana za opšte i finansijske poslove, kako bi se proces primopredaje poslova završio u datom roku.
S poštovanjem,
PRODEKAN ZA OPŠTE I
FINANSIJSKE POSLOVE
Prof. dr. Selma Hanjalić
-
Waxxyyxxyy
#163 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Pa opet nema nista oko plagijataselma-etf wrote: ↑07/04/2021 15:31Ovo je tekst moje ostavke:zz215 wrote: ↑07/04/2021 15:25 Ja ne znam zašto se krenulo odlaziti od suštine teme i krenula su prepucavanja - ova tema nije formirana da bi se ljudi sprdali ili zezali. Formirana je iz razloga da se daju konstruktivna mišljenja u vezi trenutne situacije s dekanom. Hvala prodekanima koji su se javili, samim tim ova tema je već djelimično stekla svoju svrhu, ali isto tako pozivam da se iznesu stavovi prema dekanu koji su vješto sakriveni od studenata - jer ko god da je pitao zašto su prodekani dali ostavke, dobijali su jedan te isti odgovor: 'smijenjeni su' i tu se priča završava.
Uz podršku studenata, profesori mogu daleko više uraditi. Nas je ipak malo više.![]()
![]()
Prof. dr. Jasmin Velagić
Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu
PREDMET: Ostavka na mjesto Prodekana za opšte i finansijske poslove, dostavlja se-
Poštovani,
U skladu sa usmeno iznesenim stavovima na užem Kolegiju Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu (dekan i prodekani) održanom 04.01.2021. godine, ovim putem podnosim ostavku na mjesto Prodekana za opšte i finansijske poslove Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. U nastavku ću obrazložiti razloge koji su inicirali ovaj čin.
Isključivi motiv prihvatanja ponuđene funkcije je bila dobra namjera i istinski stav da svojim znanjem, te nesebičnim zalaganjem i radom doprinesem ugledu i napretku Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, koji je moja druga kuća već 35 godina. Očekivala sam da ćemo prije svega biti tim koji će imati zajedničke ciljeve i koji će zajedničkim trudom i zalaganjem raditi na njihovom postizanju. Međutim, posljednjih nekoliko mjeseci primjećujem da to nije tako i u takvoj atmosferi nisam u mogućnosti nastaviti raditi i ne želim raditi, kao ni biti učesnik procesa o kojima se zvanično ni ne upoznam, a kamoli uključim u donošenje odluka, posebno odluka koje spadaju u nadležnost prodekana za opšte i finansijske poslove.
S obzirom da je u toku period u kojem je enormno povećan obim posla iz moje nadležnosti (popis imovine i sredstava, planiranje budžeta, javnih nabavki i razgraničenja za 2021. godinu, izvještavanje o izvršenju budžeta, realizaciji javnih nabavki, finansijskom poslovanju i slično), a dobrobit Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu mi je i dalje važna, sve poslove iz svoje nadležnosti namjeravam okončati u predviđenim rokovima i sa dužnom pažnjom kao i u proteklom periodu, od 01.05.2019. godine.
Zbog navedenih razloga, moja ostavka bi stupila na snagu počevši od 01.03.2021. godine, te Vas molim da kao odgovorno lice Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu poduzmete sve neophodne aktivnosti da se blagovremeno izvrši izbor i imenovanje novog prodekana za opšte i finansijske poslove, kako bi se proces primopredaje poslova završio u datom roku.
S poštovanjem,
PRODEKAN ZA OPŠTE I
FINANSIJSKE POSLOVE
Prof. dr. Selma Hanjalić
-
selma-etf
#164 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
vjerovatno zato što ne razumijem o čemu pričaš
- hrasno38
#165 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Jebi ga sta ces on dok se skolovao ja sam ratovao. Da smo svi zdusili iz BiH da studiramo u Zagrebu danas bi dekan bio Bozidar Popovic a ne Jasmin Velagic. A ovo "deda" svom starom kuci ......Xforumas wrote: ↑07/04/2021 15:26Deda, jel sad ide ona prica "prije je bilo bolje"? A placalo se 0 dinara odnosno malo manje nego sad, jer se i sad placa mizerna cifra koja moze pokriti kupovinu papira.hrasno38 wrote: ↑07/04/2021 15:14Momcino znas koliko se placao fakultet prije rata kada ga je drzava placala??? Mozes uloziti i kviska!Xforumas wrote: ↑07/04/2021 14:19
Pa trebao si odma reci da je tvoj jedini problem ustvari s tim momkom koji je polozio ispit preko stele i tako imao vise bodova od tebe. Slazem se da nije fer ali nisi morao to maskirati u neke price o nekim nepravilnostima i problemima na fakultetu kao da te zanimaju tudji problem a ustvari samo prikrivas tu svoju zavist (koja je opravdana btw).
Sinko, to sto vi placate ne bi moglo pokriti ni papir da se kupi za potrebe fakulteta. Vase skolovanje placa drzava, ne zavaravajte se, nego prodjite se tudjih briga i radite na sebi i ucite pa ce biti nekog hajra i od vas.
A cekaj sad, ako je prije bilo bolje kako Velagic ne valja? Covjek je sigurno pametniji i skolovaniji od tebe a jos u tvojoj Jugi, ma hej, po tvojoj prici on je materijal za dozivotnog dekana?
-
Waxxyyxxyy
-
selma-etf
#167 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
To vama Sebija može dijagnosticirati mada više izgleda kao narcisoidnost-sociopatija-psihopatija:
1. Narcsoidnost je prvi oblik takvih devijacija, koja je najviše zastupljena, i koja se pojavljuje kao uvod u druge dvije. Naravno, da je i njen intenzitet različit, od uobičajne do ekstremne. U svakom slučaju, postoje i dvije vrste narcisoidnosti – otvorena ili agresivna, i zamaskirana ili pritajena. Ono što im je zajedničko, jeste, izuzetna potreba za kontrolom nad drugim ljudima i neodstatak suosjećanja ili empatije za druge. U takvom samoljublju, istovremeno se podcjenjuju i svi drugi ljudi, koji su isključivo podređeni ličnim manipulacijama i veličanju samog sebe. Odbacivanje svega, što nije podređeno takvom "supriornom" egu, glavna je karakteristika i takvih ljudi.
2. Sociopatija je perfidna igra u kojoj, sociopati, apsolutno nemaju nikakav osjećaj za moralne vrijednosti ili bilo kakav oblik sažaljenja. Za njih utvrđena pravila, jednostavno, i ne postoje. Oni su iznad toga, jer su "bolji"! Uglavnom su odlični govornici i perfidni manipulatori koji znalački koriste ljudske slabosti, iživljavajući se nad izrečenim nesrećama, u kojima ste "vi" isključivi krivac, bez obzira što vas tretiraju kao jadnu "žrtvu". Ustvari, njihov trenutni hedonizam je iznad svega, nakon kojeg nemaju nikakav osjećaj žaljenja, kajanja ili preispitivanje vlastite savjesti.
3. Psihopatija bi se mogla objasniti sa rječju predatorstvo ili neodoljiva potraga za "svojom" žrtvom. Takvi ljudi apsolutno nemaju savjest, i njihovom svijetu sve je, ustvari, o njima. Drugi ljudi im isključivo služe kao alat ili potrošna roba da bi ostvarili svoje krajnje ciljeve. Oni moraju da dominiraju, iako im koeficijent inteligencije ili obrazovanja i nije na zavodnom nivou. Zbog toga i nije čudo da su skloni kriminalu, siledžijstvu, pa čak i ubistvima.
Last edited by selma-etf on 07/04/2021 15:41, edited 1 time in total.
-
Waxxyyxxyy
-
Zeljko Juric
#169 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Stvarno nisam imao u planu da se uopće javljam i registriram ovdje, ali s obzirom da sam zatečen i nekim uvredama upućenim na moj račun, postiraću i ja tekst svoje ostavke ovdje:
Predmet: Ostavka na mjesto Prodekana za nastavu i studentska pitanja, dostavlja se-
Poštovani,
Ovim dopisom želim da podnesem ostavku na mjesto Prodekana za nastavu i studentska pitanja Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. U nastavku ću kratko navesti motivaciju za ovakvu odluku.
Kao osoba kojoj je pitanje kvaliteta nastavnog procesa uvijek bila na prvom mjestu, iznad svega ostalog, s radošću sam prihvatio ponuđenu funkciju u namjeri da radim na ispravljanju evidentnih nedostataka u realizaciji nastavnog procesa na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu i vračanju po mom mišljenju prilično poljuljanog ugleda po tom pitanju. Međutim, uskoro sam uvidjeo da su mi, kao pojedincu, mogućnosti veoma ograničene. U situaciji kada na Fakultetu ne posjedujemo nikakav interni pravilnik o nagrađivanju i kažnjavanju, svi moji dopisi imali su status običnih preporuka, koje su se mogle, ali i nisu morale poštovati. Bez mogućnosti nagrađivanja, izgubila se motivacija kod većine uposlenika za unapređenjem nastavnog procesa, a bez mogućnosti kažnjavanja, pojedinici su dobili priliku da rade gotovo šta god hoće, znajući da za takvo ponašanje ne slijede nikakve sankcije. Moja uporna insistiranja da se donese pravilnik o nagrađivanju i kažnjavanju nisu ozbiljno shvaćena. Funkcija koju obavljam zahtijeva timski rad i koordinirano djelovanje. U početku mi je djelovalo da uprava djeluje kao tim sa zajedničkim ciljevima, i na početku je vjerovatno i bilo tako. Međutim, u zadnjih nekoliko mjeseci uočljiva je primijetna divergencija u stavovima i razmišljanjima. Moje ideje i prijedlozi se neozbiljno shvataju, a nacrti odluka i pravilnika koje donesem mijenjaju se na način koji ne odražava moje stavove. Prednost se daje nekim problemima koji po mom mišljenju uopće nisu gorući, dok se stvarni problemi marginaliziraju i tretiraju kao beznačajni. Pored toga, međuljudski odnosi na Fakultetu, po mom mišljenju, nikada nisu bili na nižem nivou. Ukratko, smatram da moja vizija u kojem smjeru se treba vršiti unapredenje nastavnog procesa ne nalazi na dovoljnu podršku, a meni kao pojedincu ruke su vezane. Stoga, u takvim uvjetima ne mogu i ne želim više obavljati ovu dužnost, jer ne želim da se nemogućnost provođenja onoga što doživljavam kao ispravno spolja gledano tumači kao moja nesposobnost.
Kako u narednom periodu slijedi kompleksan posao organizacije januarsko-februarskog ispitnog roka i drugih poslova koji spadaju u moj resor, a pitanja koja se tiču nastavnog procesa i provjere znanja su mi uvijek bila na prvom mjestu, sve planirane obaveze za januar i februar ću izvršiti na vrijeme i savjesno. Stoga mi je namjera da moja ostavka stupi na snagu po završetku januarsko-februarskog ispitnog roka, početkom narednog semestra (preciznije, 1. III 2021. godine). U skladu s tim, molim Vas da kao rukovodilac Elektrotehničkog fakulteta poduzmete neophodne aktivnosti za izbor novog prodekana kako bi se primopredaja dužnosti obavila u navedenom roku.
S poštovanjem,
Prodekan za nastavu i studentska pitanja
Red. prof. dr Željko Jurić
Predmet: Ostavka na mjesto Prodekana za nastavu i studentska pitanja, dostavlja se-
Poštovani,
Ovim dopisom želim da podnesem ostavku na mjesto Prodekana za nastavu i studentska pitanja Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. U nastavku ću kratko navesti motivaciju za ovakvu odluku.
Kao osoba kojoj je pitanje kvaliteta nastavnog procesa uvijek bila na prvom mjestu, iznad svega ostalog, s radošću sam prihvatio ponuđenu funkciju u namjeri da radim na ispravljanju evidentnih nedostataka u realizaciji nastavnog procesa na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu i vračanju po mom mišljenju prilično poljuljanog ugleda po tom pitanju. Međutim, uskoro sam uvidjeo da su mi, kao pojedincu, mogućnosti veoma ograničene. U situaciji kada na Fakultetu ne posjedujemo nikakav interni pravilnik o nagrađivanju i kažnjavanju, svi moji dopisi imali su status običnih preporuka, koje su se mogle, ali i nisu morale poštovati. Bez mogućnosti nagrađivanja, izgubila se motivacija kod većine uposlenika za unapređenjem nastavnog procesa, a bez mogućnosti kažnjavanja, pojedinici su dobili priliku da rade gotovo šta god hoće, znajući da za takvo ponašanje ne slijede nikakve sankcije. Moja uporna insistiranja da se donese pravilnik o nagrađivanju i kažnjavanju nisu ozbiljno shvaćena. Funkcija koju obavljam zahtijeva timski rad i koordinirano djelovanje. U početku mi je djelovalo da uprava djeluje kao tim sa zajedničkim ciljevima, i na početku je vjerovatno i bilo tako. Međutim, u zadnjih nekoliko mjeseci uočljiva je primijetna divergencija u stavovima i razmišljanjima. Moje ideje i prijedlozi se neozbiljno shvataju, a nacrti odluka i pravilnika koje donesem mijenjaju se na način koji ne odražava moje stavove. Prednost se daje nekim problemima koji po mom mišljenju uopće nisu gorući, dok se stvarni problemi marginaliziraju i tretiraju kao beznačajni. Pored toga, međuljudski odnosi na Fakultetu, po mom mišljenju, nikada nisu bili na nižem nivou. Ukratko, smatram da moja vizija u kojem smjeru se treba vršiti unapredenje nastavnog procesa ne nalazi na dovoljnu podršku, a meni kao pojedincu ruke su vezane. Stoga, u takvim uvjetima ne mogu i ne želim više obavljati ovu dužnost, jer ne želim da se nemogućnost provođenja onoga što doživljavam kao ispravno spolja gledano tumači kao moja nesposobnost.
Kako u narednom periodu slijedi kompleksan posao organizacije januarsko-februarskog ispitnog roka i drugih poslova koji spadaju u moj resor, a pitanja koja se tiču nastavnog procesa i provjere znanja su mi uvijek bila na prvom mjestu, sve planirane obaveze za januar i februar ću izvršiti na vrijeme i savjesno. Stoga mi je namjera da moja ostavka stupi na snagu po završetku januarsko-februarskog ispitnog roka, početkom narednog semestra (preciznije, 1. III 2021. godine). U skladu s tim, molim Vas da kao rukovodilac Elektrotehničkog fakulteta poduzmete neophodne aktivnosti za izbor novog prodekana kako bi se primopredaja dužnosti obavila u navedenom roku.
S poštovanjem,
Prodekan za nastavu i studentska pitanja
Red. prof. dr Željko Jurić
- hrasno38
#170 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
heheheheh mali zeleni u akciji.......sta kaze Skrijelj
https://startbih.ba/clanak/rifat-skrije ... iju/133030
Pojedinci radi ličnog interesa i političke neodgovornosti srozavaju SDA u politiku kaljužu, to je stranka gubitnik! Liniji Čavaljuge pridružio se i dekan Elektrotehničkog fakulteta Jasmin Velagić i dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Muhamed Brka.
Ne valja Skrilje, ne valja Rizvicka, ne valjaju Juric i Hanjalic samo Velagic valja
heheheh brzo ce njemu doci glave nova vecina u KS samo ako stvari dodju do njih.....
https://startbih.ba/clanak/rifat-skrije ... iju/133030
Pojedinci radi ličnog interesa i političke neodgovornosti srozavaju SDA u politiku kaljužu, to je stranka gubitnik! Liniji Čavaljuge pridružio se i dekan Elektrotehničkog fakulteta Jasmin Velagić i dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Muhamed Brka.
Ne valja Skrilje, ne valja Rizvicka, ne valjaju Juric i Hanjalic samo Velagic valja
-
Xforumas
#171 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Aha, sad ide i prica "dok sam se ja borio" kao da je to relevantno za mjesto dekana. Borio se i moj otac (evo kaze nije se uvrijedio sto sam mu rekao da je deda - valjda ga i unuci tako zovu pa navikao) pa nije materijal za dekana ali opet ne pljuje po skolovanijim ljudima.hrasno38 wrote: ↑07/04/2021 15:34Jebi ga sta ces on dok se skolovao ja sam ratovao. Da smo svi zdusili iz BiH da studiramo u Zagrebu danas bi dekan bio Bozidar Popovic a ne Jasmin Velagic. A ovo "deda" svom starom kuci ......Xforumas wrote: ↑07/04/2021 15:26Deda, jel sad ide ona prica "prije je bilo bolje"? A placalo se 0 dinara odnosno malo manje nego sad, jer se i sad placa mizerna cifra koja moze pokriti kupovinu papira.
-
zz215
#172 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Vi ste prvi krenuli s tim ko se borio 92-ge i da li je uredu tako pricati o dekanu koji bi dao krvi za Bosnu..Xforumas wrote: ↑07/04/2021 15:47Aha, sad ide i prica "dok sam se ja borio" kao da je to relevantno za mjesto dekana. Borio se i moj otac (evo kaze nije se uvrijedio sto sam mu rekao da je deda - valjda ga i unuci tako zovu pa navikao) pa nije materijal za dekana ali opet ne pljuje po skolovanijim ljudima.hrasno38 wrote: ↑07/04/2021 15:34Jebi ga sta ces on dok se skolovao ja sam ratovao. Da smo svi zdusili iz BiH da studiramo u Zagrebu danas bi dekan bio Bozidar Popovic a ne Jasmin Velagic. A ovo "deda" svom starom kuci ......Xforumas wrote: ↑07/04/2021 15:26
Deda, jel sad ide ona prica "prije je bilo bolje"? A placalo se 0 dinara odnosno malo manje nego sad, jer se i sad placa mizerna cifra koja moze pokriti kupovinu papira.
-
Student40
#173 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Ovi koji su se borili 92., da li su se borili i u narednih 30 godina za drzavu?
- hrasno38
#174 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Posto vidim da je ovo sto ja pisem veoma kompleksno za tebe gradivo da pojednostavim....ja ne pljujem i ne pisem nista lose o Velagicu kao profesoru i kao strucnjaku nego kao covjeku sa veoma losim ljudskim osobinama da bi rukovodio jednim fakultetom. Ako mislis da je dovoljno biti skolovan pa da budes sve na svijetu fulio si neke stvari u zivotu jer da pitas zavrsene studente koga vise cijene kao profesora Juric ili Velagica....80% ce ih reci ovog prvog jer ne ulazeci u njihov kvalitet znanja koji je nesporan kod obojce Zeljko ima 10x bolje ljudske osobine da bi radio sa studentima.....da i i zaista ga interesuje problem studenta za razliku od jos jednog u nizu SDA potcka koji je tu sjeo kako neki ljudi pricaju iz SDA prevarom jer je vise nego ocito Sekin ljubimac. Nadam se da ti je sad malo jasnije jer Klix nije jos uvijek omogucio crtanje a kad omoguci deda ti i nacrta ako treba!Xforumas wrote: ↑07/04/2021 15:47Aha, sad ide i prica "dok sam se ja borio" kao da je to relevantno za mjesto dekana. Borio se i moj otac (evo kaze nije se uvrijedio sto sam mu rekao da je deda - valjda ga i unuci tako zovu pa navikao) pa nije materijal za dekana ali opet ne pljuje po skolovanijim ljudima.hrasno38 wrote: ↑07/04/2021 15:34Jebi ga sta ces on dok se skolovao ja sam ratovao. Da smo svi zdusili iz BiH da studiramo u Zagrebu danas bi dekan bio Bozidar Popovic a ne Jasmin Velagic. A ovo "deda" svom starom kuci ......Xforumas wrote: ↑07/04/2021 15:26
Deda, jel sad ide ona prica "prije je bilo bolje"? A placalo se 0 dinara odnosno malo manje nego sad, jer se i sad placa mizerna cifra koja moze pokriti kupovinu papira.
-
smijesni_ste
#175 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Ne priznajem raspravu dok se ne oglasi Vedran.
Prijedlog nicka: Veconi
Prijedlog nicka: Veconi