ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
- shmizlica
#151 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Jedna s Vranice

- Rothmans
- Dope_Man
#153 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Tajan nije bas toliko ''tajan'', postao je prilicno popularan u zadnje 2-3 godine, bar medju mojoj rajom je dosta onih koji su isli. Uglavnom, lijepo mjesto.
- Gorka Dinja
#154 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
planina velež bivši repetitor i vojna baza, dole ima nešto i zatrpali su to, ja sam silazio do 200 metara dubine a ide i do kilometra prirodnim pećinama i ko zna gdje vodi.ne preporučujem avanture niti noćenje napolju u blizini tog objekta.
- Optimus09
#155 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
...
Last edited by Optimus09 on 25/09/2025 12:17, edited 1 time in total.
- Dope_Man
#156 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Ako bas mislis na sam grad i uzu okolicu.. mozes itekako u tri dana. Pored samog grada imas otprilike sljedece:
- Setnja od Vijecnice do Kozije Cuprije
- Trebevic aka Sunnyland
- Bjelasnica (Javorovo do, preporucujem i otici dalje prema umoljanima, ili na drugu stranu predio oko Dejcica)
- Igman (obici u cugu sa Bjelasnicom)
- Bijambare (nije bas vrijedno para i vremena)
- Jahorina (ako je smatras dijelom sarajevske okolice)
U samom gradu je otprilike jasno sta se obilazi od Bascarsije do Vrela Bosne.
- banjaluka078
#157 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
U kojem mjesecu si bio u bungalovima, je li bilo hladno? Kako za kupatila, klopu negdje u blizini? Mislim da ćemo stari godišnji definitivno tamo ispucati, pa se raspitujem i istražujem smještaj na Tjentištu.detroit-mercy wrote: ↑30/06/2020 15:10 Tjentiste, Dolina Heroja, Zelengora, Perucicaprva liga. Ako volis uzivati u prirodi bez vasarista definitivno idi tamo. Naci ces po kojeg covjeka, zaljubljenika u prirodu. Imas dosta stvari za obici, ako hoces mogu te ljudi trznuti i na splavarenje na Taru. Mi bili u nekim drvenim bungalovima preko put spomenika, prva liga, imas saunu, jacuzzi
, dobra a jeftina klopa
.
Piva pa skoro dzabe.
- stubrijez
#158 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
why?Gorka Dinja wrote: ↑20/09/2020 08:47 planina velež bivši repetitor i vojna baza, dole ima nešto i zatrpali su to, ja sam silazio do 200 metara dubine a ide i do kilometra prirodnim pećinama i ko zna gdje vodi.ne preporučujem avanture niti noćenje napolju u blizini tog objekta.
-
detroit-mercy
#159 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Bili u Julu, ovo gdje smo mi bili nisu bas klasicni bungalovi, nego brvnare koje unutra imaju sve, od kupatila, preko jacuzzija do saune. Restoran odmah pored, hrana dobra i jako jeftina. Cini mi se da su se zvale nesto kao Vila Silver ili Gold, ne sjecam se vise.banjaluka078 wrote: ↑25/03/2022 15:48U kojem mjesecu si bio u bungalovima, je li bilo hladno? Kako za kupatila, klopu negdje u blizini? Mislim da ćemo stari godišnji definitivno tamo ispucati, pa se raspitujem i istražujem smještaj na Tjentištu.detroit-mercy wrote: ↑30/06/2020 15:10 Tjentiste, Dolina Heroja, Zelengora, Perucicaprva liga. Ako volis uzivati u prirodi bez vasarista definitivno idi tamo. Naci ces po kojeg covjeka, zaljubljenika u prirodu. Imas dosta stvari za obici, ako hoces mogu te ljudi trznuti i na splavarenje na Taru. Mi bili u nekim drvenim bungalovima preko put spomenika, prva liga, imas saunu, jacuzzi
, dobra a jeftina klopa
.
Piva pa skoro dzabe.
Ovo ti je fakat pa odmah preko puta spomenika. Mada ima i neka jeftinija varijanta, hotel Mladost, isto na Tjentistu, odatle onda mozes da picis gdje hoces. Zelengora, Perucica, Tjentiste.
- banjaluka078
#160 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Super, hvala ti.detroit-mercy wrote: ↑30/03/2022 14:02 Bili u Julu, ovo gdje smo mi bili nisu bas klasicni bungalovi, nego brvnare koje unutra imaju sve, od kupatila, preko jacuzzija do saune. Restoran odmah pored, hrana dobra i jako jeftina. Cini mi se da su se zvale nesto kao Vila Silver ili Gold, ne sjecam se vise.
Ovo ti je fakat pa odmah preko puta spomenika. Mada ima i neka jeftinija varijanta, hotel Mladost, isto na Tjentistu, odatle onda mozes da picis gdje hoces. Zelengora, Perucica, Tjentiste.
-
aldm
#161 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Kakva je situacija na Jablanickom za kupanje?
Neko spomenu Liscice. Neki dan sam prosao autom, stvarno fino sredjeno i djeluje da je voda cista. Samo jos da je pjescana plaza bilo bi top, ali i ovako je super
Neko spomenu Liscice. Neki dan sam prosao autom, stvarno fino sredjeno i djeluje da je voda cista. Samo jos da je pjescana plaza bilo bi top, ali i ovako je super
- EmirTr
#163 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Turistički kompleks Balkana kod Mrkonjić Grada
- Chloe
- Photo mod
- Chloe
- Photo mod
#166 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Neum sam obilazila van sezone, uglavnom seminari.
Pošto sam sebi dala zadatak da moja djeca moraju svoju državu upoznati/proći,
Neum je ove godine bio na redu, zbog mlađe kćerke, a starija je već bila.
Dio je BiH, frtalj naše morske obale,
i to je nešto što mu u mojim očima daje važnost.
Dan - dva sa društvom je sasvim ok.
Neum kao mjesto za odmor - nažalost ne.
Ni kao mlađa nisam voljela gužvu, birala sam manja mjesta za odmor, sad kad su djeca velika,
ni ona ne žele u gužvu ...
Da nije bilo skutera za iznajmiti, te povratka preko Svitave - bila bih tužna.
- banjaluka078
#167 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Ja zbog nekih zdravstvenih problema ne podnosim vrućinu i jako sunce i ne smijem tada na more. Plus, ne bi me niko živ natjerao u gužve u sezoni. Jako često odemo u Neum u prvoj polovini juna i to nam još nikad nije bio promašaj. Nema gužve, nema buke, nema prljavštine, nema kola na plaži ni marisane s domaćim vlasnicima ležaljki, skutera, šta već bude u crnoj hronici.
Naš smještaj uvijek bude rubno, nikad u središnjem dijelu. Odmor u punom smislu riječi.
Naš smještaj uvijek bude rubno, nikad u središnjem dijelu. Odmor u punom smislu riječi.
-
broj dva
#168 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI
Najviše bi volio odmor u svome stanu.Sve plaćeno, znam gdje je sve, moj pc tv stereo kauč i frižider. Ali jok, treba djecu negdje voditi..