Srbija se expresno naoruzava?

Locked
General War

#151 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by General War »

Novi_Nick wrote:
General War wrote: Najbolje USPAVANKE su i pricali i pricaju Bosnjacki politicari, a pisali "bosnjacki" forumasi.
I sta ti je to sad Bosnjako bosanci?
Objasnjenje termina Bosnjacibosanci ili Bosancibosnjaci: znaci da ta grupa stanovnistava (sa islamskom religijom) pripada Narodu Bosnjaci, Naciji Bosanskohercegovackoj i njihovoj autohtonoj (izvornoj) drzavi Bosni i Hercegovini.

To dalje znaci da nebi bilo zabune, da u drzavi Bosni i Hercegovini zive vecinski Narodi kao sto su: Bosnjaci, Srbi i Hrvati kao i neke manjinske grupe drugih Naroda. A svi ti stanovnici u drzavi Bosni i Hercegovini pripadaju drzavnom/nacionalnom identitetu po imenu drzave Bosne i Hercegovine kao Bosanci i Hercegovci, osim onih naroda/nacija i pojedinaca koji se u nacionalnodrzavnom identitetu izjasnjavaju drugacije, kao primjer jedan dio naroda: Srbi, Hrvati, Albanci i drugi. Vecinski Narod u drzavi Bosni i Hercegovini su Bosnjaci i vecinska Nacija u drzavi Bosni i Hercegovini je Bosanskohercegovacka (u koju ulazi jedan veci dio Bosnjaka, manji dio Srba, Hrvata i drugih koji zele da se u drzavnonacionalnom smislu bez prisile izjasnjavaju tako)
... hmmm, a sta su Huso i Aljo sto ne prakticiraju islam?
Mislim razumijem ja tebe ali sam sebe zapetljavas...nazalost naciju mi nemamo, nego drzavljanstvo koje imaju svi (to je ono sto u zadnjoj recenici kazes; vecina bosnjaka...nesto srba, hrvata) kojei zive u Bosni. Nacija se gradi, ali ne na nacin koji zagovaraju kvazi patriote, ili prebrojavanjem krvnih zrnaca.
exliberal-ex

#152 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by exliberal-ex »

nziv teme : Srbija se expresno naoruzava?

a rasprava o zemlji….o tito dragi :D :D :D :D
Novi_Nick

#153 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Novi_Nick »

155_mm wrote:
Novi_Nick wrote:
155_mm wrote:u arhiv srbije je stiglo 20.000 dokumenata(digitalizovanih) iz perioda osmanskog doba. naravno BiH je do sad dobila ono brdo iznad jajca.

historija BiH pod osmanskom okupacijom je veoma precizno dokumentovana ali ko ce to ici ganjati.....

lakse je ispijati kaHve i slusati gluposti kako je BiH uvjek bila srpska zemlja.
Dobro, ne treba generalizovati, i nas Bosnjakabosanaca ima razlicitih i sa razlicitim misljenjima i ponasanjima, kao i u svim drugim narodima i nacijama.

nije nikakvo generalizovanje u pitanju nego cinjenica da kriticna masa srpskog korpusa vidi BiH kao cisto srpsku zemlju. upravo to im je bilo opravdanje za sve akte zatiranja tragova dobrijeh bosnjana na ovim prostorima.

to sto bi se danas zadovoljili sa samo 49% prelazno rijese je.
Slazem se! Nego pod ispijanje kafa sam mislio kao generalizovanje.
Novi_Nick

#154 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Novi_Nick »

General War wrote:
Novi_Nick wrote:
General War wrote: Najbolje USPAVANKE su i pricali i pricaju Bosnjacki politicari, a pisali "bosnjacki" forumasi.
I sta ti je to sad Bosnjako bosanci?
Objasnjenje termina Bosnjacibosanci ili Bosancibosnjaci: znaci da ta grupa stanovnistava (sa islamskom religijom) pripada Narodu Bosnjaci, Naciji Bosanskohercegovackoj i njihovoj autohtonoj (izvornoj) drzavi Bosni i Hercegovini.

To dalje znaci da nebi bilo zabune, da u drzavi Bosni i Hercegovini zive vecinski Narodi kao sto su: Bosnjaci, Srbi i Hrvati kao i neke manjinske grupe drugih Naroda. A svi ti stanovnici u drzavi Bosni i Hercegovini pripadaju drzavnom/nacionalnom identitetu po imenu drzave Bosne i Hercegovine kao Bosanci i Hercegovci, osim onih naroda/nacija i pojedinaca koji se u nacionalnodrzavnom identitetu izjasnjavaju drugacije, kao primjer jedan dio naroda: Srbi, Hrvati, Albanci i drugi. Vecinski Narod u drzavi Bosni i Hercegovini su Bosnjaci i vecinska Nacija u drzavi Bosni i Hercegovini je Bosanskohercegovacka (u koju ulazi jedan veci dio Bosnjaka, manji dio Srba, Hrvata i drugih koji zele da se u drzavnonacionalnom smislu bez prisile izjasnjavaju tako)
... hmmm, a sta su Huso i Aljo sto ne prakticiraju islam?
Mislim razumijem ja tebe ali sam sebe zapetljavas...nazalost naciju mi nemamo, nego drzavljanstvo koje imaju svi (to je ono sto u zadnjoj recenici kazes; vecina bosnjaka...nesto srba, hrvata) kojei zive u Bosni. Nacija se gradi, ali ne na nacin koji zagovaraju kvazi patriote, ili prebrojavanjem krvnih zrnaca.
Slazem se sa tvojim prilogom. Naravno i "Huso i Aljo" su kao primjer isto Bosnjacibosanci, pod uslovom da zele i izjasnjavaju tako bez obzira kojoj religiji pripadaju.
Novi_Nick

#155 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Novi_Nick »

exliberal-ex wrote:nziv teme : Srbija se expresno naoruzava?

a rasprava o zemlji….o tito dragi
:D :D :D :D
Pa nametnuti rat 1992 god, kao i produzetak tog rata samo u drugoj formi se i danas vodi od Srbije i Hrvatske protiv drazave Bosne i Hercegovine zbog BH teritorije odnosno zemlje i njenih resursa. Tako da ova diskusija/rasprava oko vlasnistava nekretnina u BiH se odlicno kompletira izmedju ostalog u ovoj temi.
General War

#156 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by General War »

Novi_Nick wrote: Slazem se sa tvojim prilogom. Naravno i "Huso i Aljo" su kao primjer isto Bosnjacibosanci, pod uslovom da zele i izjasnjavaju tako bez obzira kojoj religiji pripadaju.
Religija je jedno a patriotizam i nacija je drugo...meni je jednako daleko BHbosnjak koji gleda u tursku kao i BHsrbin koji gleda u srbiju...na tim postulatima se ne pravi drzava,pa onda imamo taj nonsens da turska- majka bosnjaka, po bivsem reisu...se otvoreno ljubi sa vucicem i ulaze silne pare u srbijansku ekonomiju iako znamo sta srbija misli i o genocidu a izasto se naoruzava, i niko nista.
daddy-kool

#157 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by daddy-kool »

On topic, da nismo izblokirani dejtonskom luđačkom košuljom, pravilan odgovor na naoružavanje Srbije bi bilo fazno povećanje budžeta za OS BiH, i to 300% u sljedećih 5-6 godina. Potrebno je parirati bivšem, sadašnjem i budućem agresoru.
daddy-kool

#158 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by daddy-kool »

General War wrote:
Religija je jedno a patriotizam i nacija je drugo...meni je jednako daleko BHbosnjak koji gleda u tursku kao i BHsrbin koji gleda u srbiju...na tim postulatima se ne pravi drzava,pa onda imamo taj nonsens da turska- majka bosnjaka, po bivsem reisu...se otvoreno ljubi sa vucicem i ulaze silne pare u srbijansku ekonomiju iako znamo sta srbija misli i o genocidu a izasto se naoruzava, i niko nista.
:thumbup:
exliberal-ex

#159 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by exliberal-ex »

Novi_Nick wrote:

Pa nametnuti rat 1992 god, kao i produzetak tog rata samo u drugoj formi se i danas vodi od Srbije i Hrvatske protiv drazave Bosne i Hercegovine zbog BH teritorije odnosno zemlje i njenih resursa. Tako da ova diskusija/rasprava oko vlasnistava nekretnina u BiH se odlicno kompletira izmedju ostalog u ovoj temi.
Tema je sta srbija sanja/pokusava da nabavi I koje su sanse da u tome uspije.
Moze se navezat na to koji su razlozi za to naoruzavanje ali sad pricat o tome ko je kome oteo zemlju…
dosle osmanlije pa oteli zemlju od nekog,
dosla kraljevina otela od osmanlija I dala onim koji nisu imali,
dosli komunisti pa oduzimali svima...mislim da se vratimo do ameba.
Svi smo mi dosli odnekle, ovo naprdjivanje joj oteli su nama ( bosnjacima) nevrijedi rasprave jer ce ici kontra argumenat a po kojem osnovi ste vi dobili...oteli od nekog.
Tako I kraljevina, otjerali neprijatelja sad oni sto su ostali izgubili su prijasnje povlastice (zemlju) koja je data pobjednicima...I tako ukrug

Rasprava bi trebala da ide kuda se ide sa naoruzavanjem komsija, I srbi I hrvati bi ,da mogu, volili imat 5 flotilu al realno ni za goriva nemaju.
Novi_Nick

#160 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Novi_Nick »

exliberal-ex wrote:
Novi_Nick wrote:

Tema je sta srbija sanja/pokusava da nabavi I koje su sanse da u tome uspije.
Moze se navezat na to koji su razlozi za to naoruzavanje ali sad pricat o tome ko je kome oteo zemlju…
dosle osmanlije pa oteli zemlju od nekog,
dosla kraljevina otela od osmanlija I dala onim koji nisu imali,
dosli komunisti pa oduzimali svima...mislim da se vratimo do ameba.
Svi smo mi dosli odnekle, ovo naprdjivanje joj oteli su nama ( bosnjacima) nevrijedi rasprave jer ce ici kontra argumenat a po kojem osnovi ste vi dobili...oteli od nekog.
Tako I kraljevina, otjerali neprijatelja sad oni sto su ostali izgubili su prijasnje povlastice (zemlju) koja je data pobjednicima...I tako ukrug

Rasprava bi trebala da ide kuda se ide sa naoruzavanjem komsija, I srbi I hrvati bi ,da mogu, volili imat 5 flotilu al realno ni za goriva nemaju.
Ne slazem se stobom ali imas pravo na tvoje misljenje. Jer po tvom "tike tike tacke nema vise vracke" ko je sta uzeo uzeo. Osmanlije su okupirale BH teritoriju koju su nakon raspada i povlacenja Osmanskog carstva sa Balkana. pokusali i pokusavaju i dalje oteti i prevesti na njih Srbija i Hrvatska. Bosnjacibosanci nemaju pretenzija na teritorije, resurse, privatnu, javnu imovinu u Srbiji i Hrvatskoj ali kako vidis Srbija i Hrvatska imaju na BiH.
Novi_Nick

#161 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Novi_Nick »

General War wrote:
Novi_Nick wrote: Slazem se sa tvojim prilogom. Naravno i "Huso i Aljo" su kao primjer isto Bosnjacibosanci, pod uslovom da zele i izjasnjavaju tako bez obzira kojoj religiji pripadaju.
Slazem se!
Novi_Nick

#162 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Novi_Nick »

daddy-kool wrote:

On topic, da nismo izblokirani dejtonskom luđačkom košuljom, pravilan odgovor na naoružavanje Srbije bi bilo fazno povećanje budžeta za OS BiH, i to 300% u sljedećih 5-6 godina. Potrebno je parirati bivšem, sadašnjem i budućem agresoru.
Slazem se!
takojegovorio

#163 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by takojegovorio »

Ako se Srbija expresno naoružava,i ostale zemlje bivše Jugoslavije treba da se expresno naoružavaju! Meni je jasno da Hrvatska i Slovenija to rade,tj naoružavaju se,dok Bosna izigrava žrtvu i pravi se fina,kao da se to nje ne tiče.Svakakvih sam se budala nagledao ali ko u Bosni to još nisam vidio!Na pretnje oružjem i otcepljenjem ne odgovara se saopštenjima već podizanjem borbene gotovosti oružanih snaga Bosne i Hercegovine!
horkesh

#164 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by horkesh »

takojegovorio wrote:Ako se Srbija expresno naoružava,i ostale zemlje bivše Jugoslavije treba da se expresno naoružavaju! Meni je jasno da Hrvatska i Slovenija to rade,tj naoružavaju se,dok Bosna izigrava žrtvu i pravi se fina,kao da se to nje ne tiče.Svakakvih sam se budala nagledao ali ko u Bosni to još nisam vidio!Na pretnje oružjem i otcepljenjem ne odgovara se saopštenjima već podizanjem borbene gotovosti oružanih snaga Bosne i Hercegovine!
Budžet Bosne i Hercegovine, koji uključuje i OSBiH, je na istom nivou još od, čini mi se, 2010. godine?

Kakva crna borbena gotovost. U ovoj državi je to nemoguća misija.
Novi_Nick

#165 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Novi_Nick »

horkesh wrote:
takojegovorio wrote:Ako se Srbija expresno naoružava,i ostale zemlje bivše Jugoslavije treba da se expresno naoružavaju! Meni je jasno da Hrvatska i Slovenija to rade,tj naoružavaju se,dok Bosna izigrava žrtvu i pravi se fina,kao da se to nje ne tiče.Svakakvih sam se budala nagledao ali ko u Bosni to još nisam vidio!Na pretnje oružjem i otcepljenjem ne odgovara se saopštenjima već podizanjem borbene gotovosti oružanih snaga Bosne i Hercegovine!
Budžet Bosne i Hercegovine, koji uključuje i OSBiH, je na istom nivou još od, čini mi se, 2010. godine?

Procitah negdje da vojnici masovno napustaju oruzane snage BiH zbog malih plata, nemaju novaca za nove uniforme, nego nose stare istrosene, da su vise gladni nego siti. Ako je to istina onda mi i nemamo oruzane snage nego ILUZIJU oruzanih snaga BiH, i da ce oni braniti nesto i nekoga u slucaju bilo kakvog rata, unutrasnjeg i vanjskog? Znaci slabiji su i od vatrogasne brigade, jer ne mogu ni pozar ugasiti?
Vladimir RUS

#166 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Vladimir RUS »

Haris.ba wrote:
Dzamija Kralja Fahda je samo jedan od primjera, koji mozda i najjace demonstrira kako se srpska imovina zatire u FBiH.
De nam se ovo malo objasni. Kako Saudijska Arabija zatire srpsku imovinu po FBiH. :D
Na placu SPC je izgradjena arapska dzamija.
General War

#167 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by General War »

horkesh wrote:

Nemora, jel tako? Niko ne sprjecava federaciju ili kantone koji imaju pro- bosanski stav- da formiraju npr: nacionalnu gardu ( nesto kao TO) i bujrum; oformiraj, primi ljudstvo, naoruzavaj...ako moze PC sa zandarmerijom, ako moze kucni savjet PC da blokira tuzbu na zagradjivanje mora od strane HR...ne znam koji pravnik moze nama uskratiti pravo na legitimnu odbranu posto to OS ocito ne moze ...ponavljam, srbija uzima vecinom defanzivno oruzje jer je vec poklopila pola bosne, njoj ne treba Bas Carsija...
Al qurko, gospoda poklopila resurse i uvalila se nadzorne odbore...tamam se skucili, jebes drzavu i 100000 mrtvih...koliko ostane njima tamam.
LBVIEW

#168 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by LBVIEW »

Vladimir RUS wrote:
Haris.ba wrote:
Dzamija Kralja Fahda je samo jedan od primjera, koji mozda i najjace demonstrira kako se srpska imovina zatire u FBiH.
De nam se ovo malo objasni. Kako Saudijska Arabija zatire srpsku imovinu po FBiH. :D
Pa SPC je u Bosnu dosla s Osmanlijama, a ti bijese ono protiv naslijedja istih? :wink:
horkesh

#169 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by horkesh »

General War wrote:
horkesh wrote:

Nemora, jel tako? Niko ne sprjecava federaciju ili kantone koji imaju pro- bosanski stav- da formiraju npr: nacionalnu gardu ( nesto kao TO) i bujrum; oformiraj, primi ljudstvo, naoruzavaj...ako moze PC sa zandarmerijom, ako moze kucni savjet PC da blokira tuzbu na zagradjivanje mora od strane HR...ne znam koji pravnik moze nama uskratiti pravo na legitimnu odbranu posto to OS ocito ne moze ...ponavljam, srbija uzima vecinom defanzivno oruzje jer je vec poklopila pola bosne, njoj ne treba Bas Carsija...
Al qurko, gospoda poklopila resurse i uvalila se nadzorne odbore...tamam se skucili, jebes drzavu i 100000 mrtvih...koliko ostane njima tamam.
Ne mora, da. Kantoni mogu formirati određenu vrstu oružanih snaga.

Srbija ne uzima samo, niti čak pretežno, defanzivno oružje. I ne slažem se da je Srbiji dosta pola Bosne. Da se zaista zapuca, proradile bi gladne oči.
horkesh

#170 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by horkesh »

Vladimir RUS wrote:
Haris.ba wrote:
Ovako nastaje srpska mitomanija. Isti obrazac kao, na primjer, Srebrenica. Kad počiniš genocid, mora se za to naći neko opravdanje, neki izgovor. Onda pretvoriš vojni napad na selo u masakr civila.

Elem, ovako je to i s ovim mitomanom. Neki Milan je nazvao Kačavendu i rekao mu da je to nekad bila njegova, odnosno - srpska zemlja. Kačavenda to odmah protrubi kao da se grade džamije na srpskoj zemlji.

Deset godina kasnije, mitoman je, ne samo prihvatio sve ove "dokaze", nego otišao i korak dalje. Sad je to zemlja SPC-a :lol:
horkesh

#171 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by horkesh »

Novi_Nick wrote: Procitah negdje da vojnici masovno napustaju oruzane snage BiH zbog malih plata, nemaju novaca za nove uniforme, nego nose stare istrosene, da su vise gladni nego siti. Ako je to istina onda mi i nemamo oruzane snage nego ILUZIJU oruzanih snaga BiH, i da ce oni braniti nesto i nekoga u slucaju bilo kakvog rata, unutrasnjeg i vanjskog? Znaci slabiji su i od vatrogasne brigade, jer ne mogu ni pozar ugasiti?
Nemamo samo iluziju. Također imamo i jezgro profesionalnih vojnika i, što je još važnije, podoficira i oficira. Uz to, tu su i zalihe teške opreme i ljudstvo koje njime zna baratati.

A da bi se OSBiH promptno raspale s početkom bilo kakvih neprijateljstava, to da. Odnosno, nelojalni elementi bi se sami izdvojili.
155_mm

#172 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by 155_mm »

Vladimir RUS wrote:
Haris.ba wrote:
SPC u BiH ceka ista sudbina kao i u CG. znaci sve sto nisu posjedovali prije 1918. mora da vrati. i to je sve u skladu sa EU. i to je najbolje sto se moze dogoditi SPC. u slucaju da turski dokumenti dokazu da je 90% pravoslavnog stanovnistva u BiH potomci dovedenih od strane turskog okupatora onda ce SPC moci zadrzati samo ono sto je posjedovala na teritoriji BiH prije pada bobovca pod osmanlije. i to je sve u skladu sa propisima EU kao i ono sto se dogadja SPC-u u CG.
Haris.ba

#173 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by Haris.ba »

Vladimir RUS wrote:
Haris.ba wrote:
Strah me pitati, imaš li kakav dokaz? Možda stvarno i jeste bila crkvena zemlja. Ali, to bi trebalo biti u ZK upisano i lahko provjerljivo. 1946.su komunisti upisali državno vlasništvo u c list zk izvadaka, ali u b listu su ostali upisani dotadašnji vlasnici.
155_mm

#174 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by 155_mm »

SPC postoju na teritoriji BiH tek od 1920. godine. cijena 1.5 miliona zlatnih franaka.

jos samo da turski dokumenti pokazu dali su samo pretci gavrila principa naseljeni na teritorij BiH ili ih je bilo jos. pa onda mozemo o vlasnistvu raspravljati.
LBVIEW

#175 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Post by LBVIEW »

Cuj dokaz, pa Srbi su tu jos od ameba, naravno srpskih. :D
Locked