... hmmm, a sta su Huso i Aljo sto ne prakticiraju islam?Novi_Nick wrote:Objasnjenje termina Bosnjacibosanci ili Bosancibosnjaci: znaci da ta grupa stanovnistava (sa islamskom religijom) pripada Narodu Bosnjaci, Naciji Bosanskohercegovackoj i njihovoj autohtonoj (izvornoj) drzavi Bosni i Hercegovini.General War wrote: Najbolje USPAVANKE su i pricali i pricaju Bosnjacki politicari, a pisali "bosnjacki" forumasi.
I sta ti je to sad Bosnjako bosanci?
To dalje znaci da nebi bilo zabune, da u drzavi Bosni i Hercegovini zive vecinski Narodi kao sto su: Bosnjaci, Srbi i Hrvati kao i neke manjinske grupe drugih Naroda. A svi ti stanovnici u drzavi Bosni i Hercegovini pripadaju drzavnom/nacionalnom identitetu po imenu drzave Bosne i Hercegovine kao Bosanci i Hercegovci, osim onih naroda/nacija i pojedinaca koji se u nacionalnodrzavnom identitetu izjasnjavaju drugacije, kao primjer jedan dio naroda: Srbi, Hrvati, Albanci i drugi. Vecinski Narod u drzavi Bosni i Hercegovini su Bosnjaci i vecinska Nacija u drzavi Bosni i Hercegovini je Bosanskohercegovacka (u koju ulazi jedan veci dio Bosnjaka, manji dio Srba, Hrvata i drugih koji zele da se u drzavnonacionalnom smislu bez prisile izjasnjavaju tako)
Mislim razumijem ja tebe ali sam sebe zapetljavas...nazalost naciju mi nemamo, nego drzavljanstvo koje imaju svi (to je ono sto u zadnjoj recenici kazes; vecina bosnjaka...nesto srba, hrvata) kojei zive u Bosni. Nacija se gradi, ali ne na nacin koji zagovaraju kvazi patriote, ili prebrojavanjem krvnih zrnaca.