Auto do 5000 KM
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mlad i Nevin
#153 Re: Auto do 5000 KM
Za Focusa jedna kugla 42 marke a za Pezova 307 22 markice, tacno ce taj focus za koju godinu biti u temi auta koja su iscezla, jer cijena im rapidno pada do te mjere da ce se morati prodavati na otpad. Nije to slucaj samo s njim, npr ima tu poprilicno dobrih auta u svoje vrijeme, poput lagune, vectre b, Senika 1 i 2 generacije itd .

Ja sam npr. volio Omege, imao sam par komada, i tad je Omega b bila poskup auto a sad je jednostavno moras pokloniti ili je prodat na otpad jer ih niko bas nece. Zadnju svoju sam dao u racun prije 2 god u vrijednosti 1300 KM, bila 2.5 tds i u solidnom stanju, puna opreme...jbg niko nece star auto sa velikim motorom, skupa reg i relativno visoka potrosnja.
Ja sam npr. volio Omege, imao sam par komada, i tad je Omega b bila poskup auto a sad je jednostavno moras pokloniti ili je prodat na otpad jer ih niko bas nece. Zadnju svoju sam dao u racun prije 2 god u vrijednosti 1300 KM, bila 2.5 tds i u solidnom stanju, puna opreme...jbg niko nece star auto sa velikim motorom, skupa reg i relativno visoka potrosnja.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#154 Re: Auto do 5000 KM
nesto te pogodilo da je ford hrDŽa? saraf je zapekao(zavario) u piksni malog selena ako nisi skontao.na vecini fordova ne mozes odvrnut nista,ko da su u moru bili,ne mozes zglob izvadit iz glavcine,desilo mi se 2 puta..ne znam kako je na golfu,ne popravljam golfove,ali na vau vau se odvrcu sarafi regularno.jedino mercedes i ford imaju probleme da se sarafi u podvozju tesko odvrcu.Travnički Noćni Šetač wrote: Kako se zavario šaraf u trulom metalu ? što ga nisi rukom iščupao...
...
kako idu šarafi iz lafeta na golfovima iz 2007 ? može se lagano ?
...
- Optimist
#155 Re: Auto do 5000 KM
Pa ovo se totalno dezintegrisalo na videu. 

Jeftinije a bolje nece naci.
- bitanga_sa_otesa
#156 Re: Auto do 5000 KM
pa vecinu tih fordova me strah podic na dizalicu kolko su hrDŽavi .Optimist wrote:Pa ovo se totalno dezintegrisalo na videu.
- Travnički Noćni Šetač
#157 Re: Auto do 5000 KM
Naravno da nije... samo ne volim generalizovanje...bitanga_sa_otesa wrote: nesto te pogodilo da je ford hrDŽa?
bitanga_sa_otesa wrote:jedino mercedes i ford imaju probleme da se sarafi u podvozju tesko odvrcu.
Ti barem imaš iskustva i znaš da stanje auta većinom ovisi o tome koliko se vlasnik brine o njemu...Travnički Noćni Šetač wrote: . na mercedesu starom 12 godina je ista priča...
...
Ali nebitno i nevezano za tvoje postove već uopšte... Suština teme je da čovjek traži auto, a da mu savjetodavci predlažu ne konkretne primjerke, već grupno ocjenjuju sve proizvedene modele jednog proizvođača "stručnim" riječima, što nije nikakva pomoć već forumsko mahalanje...
- Travnički Noćni Šetač
#158 Re: Auto do 5000 KM
Inače ovakvih "hrDŽavih" videa ima na you tube za ama baš svaki model svakog proizvođača...
- Travnički Noćni Šetač
#159 Re: Auto do 5000 KM
Ti imaš dobrih problema sa trgovcima, valjaju te gdje stignu...Mlad i Nevin wrote:Za Focusa jedna kugla 42 marke a za Pezova 307 22 markice...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#160 Re: Auto do 5000 KM
VW Fox, moze li to sta valjat?
- Travnički Noćni Šetač
#161 Re: Auto do 5000 KM
Ne znam koliko su ovi pouzdani i tačni sa testom ali ima dosta stvari o tom vozilu ovdje opisano....
http://vrelegume.blogspot.com/2009/05/f ... wagen.html
http://vrelegume.blogspot.com/2009/05/f ... wagen.html
- bitanga_sa_otesa
#162 Re: Auto do 5000 KM
ne generalizujem,to je cinjenicno stanje...Travnički Noćni Šetač wrote:
Naravno da nije... samo ne volim generalizovanje...
pa i pricam iz iskustva ,ne pisem napamet...Travnički Noćni Šetač wrote:
Ti barem imaš iskustva i znaš da stanje auta većinom ovisi o tome koliko se vlasnik brine o njemu...
- Travnički Noćni Šetač
#163 Re: Auto do 5000 KM
Onda nam se razlikuju činjenice... no i to je ok...bitanga_sa_otesa wrote: ne generalizujem,to je cinjenicno stanje...
- bitanga_sa_otesa
#164 Re: Auto do 5000 KM
naravno da se razlikuju,ti pises po forumu,odes nekad na meso i vozas se u autu,a ja stojim ispod dizalice svakodnevnoTravnički Noćni Šetač wrote:
Onda nam se razlikuju činjenice... no i to je ok...
- Travnički Noćni Šetač
#165 Re: Auto do 5000 KM
To je samo tvoje mišljenje i predrasuda i to ne znaš da li je tačno... inače to što navodiš može imati veze sa iskustvom ne sa činjenicama ali nebitno...nismo ni ti ni ja ovdje tema već čovjek traži auto do 5000 KM ...bitanga_sa_otesa wrote:naravno da se razlikuju,ti pises po forumu,odes nekad na meso i vozas se u autu,a ja stojim ispod dizalice svakodnevnoTravnički Noćni Šetač wrote:
-
Throttle
#166 Re: Auto do 5000 KM
Bitanga, idi i ti na meso, ko ti brani 
- bitanga_sa_otesa
#167 Re: Auto do 5000 KM
samo mi jos reci jel cinjenica ili misljenje kad dignem auto i vidim ispod da je trulo ili je to samo iskustvo?Travnički Noćni Šetač wrote:
To je samo tvoje mišljenje i predrasuda i to ne znaš da li je tačno... inače to što navodiš može imati veze sa iskustvom ne sa činjenicama ali nebitno...
- bitanga_sa_otesa
#168 Re: Auto do 5000 KM
isao bi ja al niko ne zoveThrottle wrote:Bitanga, idi i ti na meso, ko ti brani
- Travnički Noćni Šetač
#169 Re: Auto do 5000 KM
To je tvoje iskustvo a to je činjenica samo za taj primjerak, ne za komplet proizvodnju...bitanga_sa_otesa wrote: samo mi jos reci jel cinjenica ili misljenje kad dignem auto i vidim ispod da je trulo ili je to samo iskustvo?
...
ma neću da se prepucavamo... jači si imaš sedam puta više postova na forumu za duplo kraće vrijeme od mene koji samo pišem po forumu...
...
Zvao sam više puta nisi htio...bitanga_sa_otesa wrote: isao bi ja al niko ne zove
- Bakir1
#170 Re: Auto do 5000 KM
A koji je tvoj uzorak vozila osim po jednog primjerka iz serije?
Na svom autu ili kcerkinom ces donijeti sud o kompletnoj proizvodnji?
To su cinjenice?
To su cinjenice?
- bitanga_sa_otesa
#171 Re: Auto do 5000 KM
kad je ispucao sve argumente onda ide klasicna supljaraTravnički Noćni Šetač wrote:jači si imaš sedam puta više postova na forumu za duplo kraće vrijeme od mene koji samo pišem po forumu...
...
pa nemam ja uvijek toliko slobodnog vremena kao ti ...Travnički Noćni Šetač wrote:Zvao sam više puta nisi htio...
- Travnički Noćni Šetač
#172 Re: Auto do 5000 KM
Ja sam upravo protiv toga da se na malo primjeraka donosi sud o o cijeloj seriji... Fakat ne razumijem više šta me pitate... ovo tvoje pitanje pokazuje tačno ono što i ja pitam...Bakir1 wrote:A koji je tvoj uzorak vozila osim po jednog primjerka iz serije?
To su cinjenice?
...
Imao sam tehnički pristup prema mnogo više primjeraka iste serije... imam još uvijek... no nebitno ne koristim to...
ali moj jedini stav je bio da ne treba donositi sud o cijeloj seriji... nisam ni predložio kupovinu tog modela... ništa nisam uradio od toga što ste vi iz nekog razloga stekli utisak... i ja nisam navodio činjenice već sam upravo rekao to što ti tako dramatično pitaš da ne mogu biti činjenice nešto što si vidio na jednom primjerku...
...
Hajde se malo priberite koji vam je...
- Travnički Noćni Šetač
#173 Re: Auto do 5000 KM
bitanga_sa_otesa wrote:kad je ispucao sve argumente onda ide klasicna supljaraTravnički Noćni Šetač wrote:jači si imaš sedam puta više postova na forumu za duplo kraće vrijeme od mene koji samo pišem po forumu...
...![]()
Možemo se neslagati ali hajde bar da fer komuniciramo, nema potrebe da mijenjamo teze i podmećemo... ti smiješ spomenuti pisanje i to nije šuplja ali ista stvar kod mene je šupljara...bitanga_sa_otesa wrote:naravno da se razlikuju,ti pises po forumu,odes nekad na meso i vozas se u autu,a ja stojim ispod dizalice svakodnevnoTravnički Noćni Šetač wrote:
...
Povlačim se iz takve rasprave... probaćemo drugi put...
- Bakir1
#174 Re: Auto do 5000 KM
Meni nije nista, rostilj raspalio, lagano, zornjak.
Ne nisi preporučio ali stalno branis primjerke od desetak i vise godina koje ocima nisi vidio i koje ne kupujes iz ugla vlasnika Forda nekoliko puta starosti do 6 godina.
Jel empirijska cinjenica da je velika razlika između tdci i tddi?
Jel cinjenica da je reparacija pumpe visokog pritiska u najboljem slučaju dvostruko skuplja od reparacije "Bosch" pumpe?
Jel cinjenica da ti i takvi auti, Ford focus mk1, o kojem se prica truhnu?
Ti pricas o jednorozima koji i nisu dostupni na prodaju?
De se ti saberi, emocije zanemari, upoznaj se sa primjercima u ovoj cjenovnoj kategoriji, pa onda da pricamo.
Sta vrijedi najbolji focus iz prve serije sa 50.000 km, kada niko ziv za njega nece dati pare?
Ne nisi preporučio ali stalno branis primjerke od desetak i vise godina koje ocima nisi vidio i koje ne kupujes iz ugla vlasnika Forda nekoliko puta starosti do 6 godina.
Jel empirijska cinjenica da je velika razlika između tdci i tddi?
Jel cinjenica da je reparacija pumpe visokog pritiska u najboljem slučaju dvostruko skuplja od reparacije "Bosch" pumpe?
Jel cinjenica da ti i takvi auti, Ford focus mk1, o kojem se prica truhnu?
Ti pricas o jednorozima koji i nisu dostupni na prodaju?
De se ti saberi, emocije zanemari, upoznaj se sa primjercima u ovoj cjenovnoj kategoriji, pa onda da pricamo.
Sta vrijedi najbolji focus iz prve serije sa 50.000 km, kada niko ziv za njega nece dati pare?
- bitanga_sa_otesa
#175 Re: Auto do 5000 KM
ne podmecem ja nikome,nego samo primjecujem cim se nema vise argumenata onda ide gledaj mu broja postova,gledaj malim slovima pise i sl...Travnički Noćni Šetač wrote:
Možemo se neslagati ali hajde bar da fer komuniciramo, nema potrebe da mijenjamo teze i podmećemo... ti smiješ spomenuti pisanje i to nije šuplja ali ista stvar kod mene je šupljara...
...
Povlačim se iz takve rasprave... probaćemo drugi put...
a sto se tice pisanja po forumu mislio sam na to da se ne bavis mehanikom i kao takav nisi kompetentan da sudis o hrdji naspram mene koji sam hiljade auta podigao na dizalicu.poyyy